Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
cindrlimindrli

#7251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cindrlimindrli »

tvsabina wrote:Uh libero , bilo bi to sjajno ako bi DF bio egal sa SDA , to bi zbilja bilo sjajno.
E to je najbitnije, uvaliti Bosnjama jos koju politicku stranku, za sada samo imaju 150 opcija, malo je to.
Sto ne bi malo za promijenu pokusali biti egal hdz-u, sds-u i slicnima?
webby-x

#7252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Styling wrote:Kakav ovo ti pravni sistem zagovaras? Po tvom principu moze se svakoga ko se ne svidja strukturama optuziti za nesto bez dokaza pa se ti peri na sudu i dokazuj da nisi kriv. Pa nismo u Rusiji.
Narodni sud!
Hitlerov ludi sudac je dobar primjer ideala kakvom ovaj teži:

webby-x

#7253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

It_is_a_Leclerc wrote:Govorim samo o vlastitoj terminologiji na koju imam pravo.
Pa lijepo reci: "Smatram kriminalcima one koji mi politički ne odgovaraju."
Što se stidiš.

:-)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#7254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

webby-x wrote: Jeste. Samo neusporedivo po brutalnosti i masovnosti.
U SAD-u su ti uništili karijeru i u ekstremnim slučajevima
bi otišao kratko u zatvor. U komunističkim zemljama bi te
smaknuli ili poslali u "radni" logor.
Jeste. Ali Sud ne prepoznaje i ne propisuje oblik kazne (to čini zakon) , niti je poluga sistema , nego kažnjava pristrasno , subjektivno i bez dokaza tako da Vaša opaska o subjektivnosti SAMO komunističkih sudova - ne stoji.
ultima_palabra

#7255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

It_is_a_Leclerc wrote:
To nisam ja napisao.

Za mene je kriminalac svako onaj :
A)protiv kojeg postoje osnovi sumnje za počinjenje krivičnog djela.
B)onaj koga sam vidio svojim očima da je počinio krivično djelo .

Ako sud za bilo koji od dva slučaja utvrdi da se ne radi o krivičnom djelu ili da pomenuti nije kriv za njega, ja ga više nemam pravo smatrati kriminalcem. Dakle, u slučaju Fahrudina Radončića, dok neko protiv njega ne podigne optužnicu ili dok ga ja ne vidim sa koferom kojeg predaje Keljmendiju, Gašiju, Turkoviću, bit će jednako loš političar kao i svi ostali. Ali, kriminalac - ne.
Pa kako si Čović i Branković kriminalci, protiv njih nema otvorenih optužnica, sve su odbačene?
webby-x

#7256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

tvsabina wrote:o subjektivnosti SAMO komunističkih sudova - ne stoji.
Ne samo, spomenuo sam dalje i nacističke sudove.
Jedno su devijacije, a drugo je princip rada.
webby-x

#7257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako sud za bilo koji od dva slučaja utvrdi da se ne radi o krivičnom djelu ili da pomenuti nije kriv za njega, ja ga više nemam pravo smatrati kriminalcem.
Čović, Branković, Bičakčić, Lijanović, Lagumdžija ...?
Maloprije si neke od ovih nazvao kriminalcima.
Izgubio si se malo.

:D
JThomas

#7258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

It_is_a_Leclerc wrote:
JThomas wrote:ne kaže tako princip, već da je svako nevin dok sud pravosnažno ne kaže da je kriv. al' ti samo guraj kako ti odgovara, k'o i na svakoj drugoj temi.

znači ako ćemo biti legalisti - privrednog kriminala u državi i nema, na nivou je statističke greške, svi su nevini. a čović je najneviniji jer ima kolekciju oslobađajućih... :lol:
Bit ćemo legalisti. ;)

Objasnio sam za princip u prethodnom postu. I naravno da ću gurati ono šta meni odgovara. Da ne bih možda gurao ono što tebi odgovara ?
živ da si i zdrav, branković je oslobođen ima i tri godine, sve po zakonu. a čović ima album oslobađajućih.
sabina1

#7259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

cindrlimindrli wrote:
tvsabina wrote:Uh libero , bilo bi to sjajno ako bi DF bio egal sa SDA , to bi zbilja bilo sjajno.
E to je najbitnije, uvaliti Bosnjama jos koju politicku stranku, za sada samo imaju 150 opcija, malo je to.
Sto ne bi malo za promijenu pokusali biti egal hdz-u, sds-u i slicnima?
Ne vjerujem da će bilo ko iz SDA ili DF-a za svoju stranku reći da je "stranka Bošnja".
Nebitno.
Ako Vama nije jasno da je jedini lijek ove zemlje potpuna promjena trenutnog sistema učmalosti a da je prevashodno potrebno da tvorac tog sistema , SDA , postane marginalna politička opcija koja se bori za cenzus i da je zbog toga fenomenalno ako DF čak i u priči ima jednak broj glasova , to je onda zbilja Vaš problem.

DF je politički sada jači od SDS-a a HDZ je politička personifikacija svih Hrvata ove zemlje i njihov put u siromaštvo , neobrazovanje , bijedu i put u borbu za biološki opstanak....
Last edited by sabina1 on 23/12/2013 21:44, edited 1 time in total.
sabina1

#7260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

webby-x wrote:
tvsabina wrote:o subjektivnosti SAMO komunističkih sudova - ne stoji.
Ne samo, spomenuo sam dalje i nacističke sudove.
Jedno su devijacije, a drugo je princip rada.
I devijacije su dio sistema - negativan ali ipak dio.
webby-x

#7261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

tvsabina wrote:Ako Vama nije jasno da je jedini lijek ove zemlje potpuna promjena trenutnog sistema učmalosti ...
Svakako, ali zar nije Komšić jedan od simbola te učmalosti?
Pa čovjek je na funkcijama preko 10 godina, a ništa od rezultata.

:roll:
cindrlimindrli

#7262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cindrlimindrli »

tvsabina wrote:DF je politički sada jači od SDS-a a HDZ je politička personifikacija svih Hrvata ove zemlje i njihov put u siromaštvu , neobrazovanje , bijedu i put u borbu za biološki opstanak....
Jasta je nego jaci, sve raja iz DF-a po ministarstvima i diplomatskim predstavnistvima. Pa to hocu da ti kazem, da malo
DF proseta do brace Hrvata i vrati iste na put bogastva, obrazovanja...lako je Bosnjama prodavati ublehe, de malo sad
njih. :D
sabina1

#7263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

webby-x wrote:
tvsabina wrote:Ako Vama nije jasno da je jedini lijek ove zemlje potpuna promjena trenutnog sistema učmalosti ...
Svakako, ali zar nije Komšić jedan od simbola te učmalosti?
Pa čovjek je na funkcijama preko 10 godina, a ništa od rezultata.

:roll:
Apsolutno.
Ali Komšić je krivac za deset godina i jedan nivo , pardon dva , naime bio je jako nesupješan načelnik opštine.
A kad imate tvorca sistema za dvadeset i kusur godina za preko pedeset opština , gotovo deset kantona , entitet , distrikt , dio vlasti u manjem entitetu , državu u kojem učestvuje omanja armija dobro uhranjenih i plaćenih ljudi koji ništa neće prepustiti slučaju , koji će i zemlju i narod svesti na prosjački štap samo da ostane na vlasti , onda je svaka alternativa dobra.
Nimalo nisam sretna sa Komšićem. Nimalo. Možemo taksativno navesti sve gluposti koje je izrekao , možemo navesti i poniženja i diplomatske skandale , možemo navesti i nerad i SDP-ovsku pobjedu nad "I Ivom i Mirom i Jovićem"...možemo "testirati" njegovo "hrvatstvo ili bosanstvo" možemo mnogo toga....no njega na svojoj koži osjetili i nismo toliko, ili vrlo malo jesmo, onoliko koliko košta njegova desetogodišnja plaća , auto ili šta već....ovi nam PIJU KRV od kako se rat završio , zbilja je vrijeme da kažemo dosta pa ako i smotani Komšić ima šanse...ono hvala mu....
Nadam se da shvatate.
Pozdrav.
Havatar

#7264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Nije tačno da napada Islamsku zajednicu. On i Cerić su imali neki erotično-politički odnos koji je prolazio uspone i padove. Da Radončić nema ništa protiv islamske zajednice se vidi na primjeru dolaska Huseina ef. Kavazovića za reis-l-ulemu.
Nadalje, nije tačno da je došlo do omasovljavanja četničkog pokreta. To je toliko neosnovano i nepotvrđeno, a i da jest, to, ponovio bih, nije rezultat nerada ministra sigurnosti već nepostojanja zakona koji brani njihovo postojanje.
I treće, opasnost vehabijskog terorizma je veoma, veoma realna i snažna. Ministar sigurnosti koji zatvara oči pred tim problemom ili ga čak i podržava (Tarik Sadović) nije prijatelj, ni BiH, ni Bošnjacima.
It_is_a_Leclerc
On i Ceric su imali dobre odnose i on je imao dobre odnose sa Islamskom zajednicom ali je to prestalo. To je prestalo i krenuo je u napade jer mu je dosla naredba da pocne da napada i njega i Islamsku zajednicu i da siri antiislamsko raspolozenje u Bosni . Tada on krece i sa preuvelicavanjem opasnosti od vehabija i sa napadima na investitore iz arapskih zemalja . Sto se tice opasnosti od vehabijskog terorizma ona nije niti snazna niti realna i sluzi samo da bi se koristilo kao argument da se opravdaju zlocini nad Bosnjacima odbranom Evrope od "islamskog terorizma" , da se opravda ono sto se radi u RS i da se pokusaju privoliti evropski politicari da dozvole Srbiji pripajanje RS posto su krscani u Bosni ugrozeni zbog bujanja vjerskog ekstremizma. Naravno da to nije istina posto niti je ta opasnost velika , niti su Srbi i Hrvati ugrozeni pa zbog toga im se mora dati da se otcijepe dok je sa druge strane opasnost od tih cetnickih formacija mnogo veca i mnogo realnija prvo zbog toga sto su takve formacije u proslosti vec cinile genocid i ratne zlocine nad Bosnjacima i bile pogubnije nego sve teroristicke organizacije u historiji vec i zbog toga sto se koriste u napadima na povratnike i sto vrse oprezne pripreme za ratna dejstva, koji su organizovani a i ima ih mnogo vise nego vehabija koji su teroristi ( posto nisu ni svi vehabije teroristi ) i nijednom ne ukazati na opasnost na to samo pokazuje kakva je stetocina dosla na mjesto ministra sigurnosti. Sto se tice opasnosti od vehabija glavni centar svih vehabija u Evropi je u Becu i vodi ga brat Muhameda Demirovica koji je vodja inicijative za osnivanje trece Islamske zajednice u Sandzaku i koji se zeli prikazati kao neko ko je neutralan, ko nema nikakve veze ni sa Zilkicem ni sa Srbijom ni sa Zukorlicem sa ciljem da on postane novi lider Islamske zajednice u Srbiji ali je vise puta uslikan na tajnim sastancima sa Ademom Zilkicem tako da ta inicijativa ne daje rezultate i on i njegov brat su pod direktnom kontrolom srpskih tajnih sluzbi i preko njih su direktno uticali i organizovali sve akcije i nasilne aktivnosti koje su imale vehabije bilo u Bosni bilo u Sandzaku. Iako svi koji su makar malo upuceni u tu tematiku upoznati sa tim nijednom se to nije moglo cuti niti u medijima niti je Radoncic ikada o tome govorio i upozoravao na aktivnosti susjedne Srbije na tlu Bosne nego je pokusavao da prikaze kako je to nesto sto rade Bosnjaci i da prikaze da je to nesto sa cim su povezane Islamska zajednica , razne stranke u Bosni i da prikaze da su Bosnjaci opasnost po sigurnost Evrope.
sabina1

#7265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

cindrlimindrli wrote:
tvsabina wrote:DF je politički sada jači od SDS-a a HDZ je politička personifikacija svih Hrvata ove zemlje i njihov put u siromaštvu , neobrazovanje , bijedu i put u borbu za biološki opstanak....
Jasta je nego jaci, sve raja iz DF-a po ministarstvima i diplomatskim predstavnistvima. Pa to hocu da ti kazem, da malo
DF proseta do brace Hrvata i vrati iste na put bogastva, obrazovanja...lako je Bosnjama prodavati ublehe, de malo sad
njih. :D
Zato "Bošnje" - SDA forever , UVIJEK MOŽE GORE.
Sve SDS-ove pozicije je osigurao SNSD u koaliciji koju su nedavno imali na državnom nivou.
htcxone

#7266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by htcxone »

tvsabina wrote: Ali Komšić je krivac za deset godina i jedan nivo , pardon dva , naime bio je jako nesupješan načelnik opštine.
.
bijela knjiga... prouci malo :)
A to sto je za njega glasalo 320 000 ljudi je cisti posao masona... kako ste samo jadni i proovidni, ne poznajete OSNOVE politike a pricate ko nekim stvarima... naucite sta je DIPLOMATIJA, izrsna vlast bla bla bla.... pa onda pricajte... glavno pitanje "sta je on to uradio"

STA STE VI URADILI? GLEDALI KAKO SDA KRADE GDJE STIGNE ZAJEDNO SA OSTALIM MANJIM STRANKAMA... I U TIH SKORO 20 GODINA ČOVJEK MARKE NIJE UZEO MIMO PLATE I VI O NJEMU NASLI PRICATI, PA VISE JA VOLIM TAKVOG, POSTENOG KOMSICA KOJI KAKO VI DELEGATII KAZETE "NEMA POJMA" NEGO DA MI SJEDI DR.MR.BR.FR.ZR. KOJI IMA 3 VILE NA POLJINAMA, JAHTU, STAN U PIZDI**** I ONDA GA PRESTAVLJATE KAO "EKONOMA, POLITICARA, UVAZENOG POLITICARA" ... fuj kako ste jadni i naivni sa takvim tezama

ja sam ponosan sto sam iza ovakvog covjeka i ponsan sam sto cu sutra dati svoj glas ZELJKU KOMSICU, DAMIRU M. i ostalim ljudima iz DF-a jer nemaju ni najmanje mrlje i imaju OBRAZ a vi glasajte za ove sto su od nasih para osigurali čukun unučadi...
sabina1

#7267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

htcxone wrote:
tvsabina wrote: Ali Komšić je krivac za deset godina i jedan nivo , pardon dva , naime bio je jako nesupješan načelnik opštine.
.
A to sto je za njega glasalo 320 000 ljudi je cisti posao masona... kako ste samo jadni i proovidni, ne poznajete OSNOVE politike a pricate ko nekim stvarima... naucite sta je DIPLOMATIJA, izrsna vlast bla bla bla.... pa onda pricajte... glavno pitanje "sta je on to uradio"

STA STE VI URADILI? GLEDALI KAKO SDA KRADE GDJE STIGNE ZAJEDNO SA OSTALIM MANJIM STRANKAMA... I U TIH SKORO 20 GODINA ČOVJEK MARKE NIJE UZEO MIMO PLATE I VI O NJEMU NASLI PRICATI, PA VISE JA VOLIM TAKVOG, POSTENOG KOMSICA KOJI KAKO VI DELEGATII KAZETE "NEMA POJMA" NEGO DA MI SJEDI DR.MR.BR.FR.ZR. KOJI IMA 3 VILE NA POLJINAMA, JAHTU, STAN U PIZDI**** I ONDA GA PRESTAVLJATE KAO "EKONOMA, POLITICARA, UVAZENOG POLITICARA" ... fuj kako ste jadni i naivni sa takvim tezama

ja sam ponosan sto sam iza ovakvog covjeka i ponsan sam sto cu sutra dati svoj glas ZELJKU KOMSICU, DAMIRU M. i ostalim ljudima iz DF-a jer nemaju ni najmanje mrlje i imaju OBRAZ a vi glasajte za ove sto su od nasih para osigurali čukun unučadi...
Ruku na srce.
Nije on kriv što takvi kao Vi glsaju za njega i što su pnosni na njega a pogotovo što ima svjedoka da NIJE MARKE UZEO MIMO PLATE I ZATO SE O NJEMU NE MOŽE PRIČATI.
Styling

#7268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

tvsabina wrote: Ruku na srce.
Nije on kriv što takvi kao Vi glsaju za njega i što su pnosni na njega a pogotovo što ima svjedoka da NIJE MARKE UZEO MIMO PLATE I ZATO SE O NJEMU NE MOŽE PRIČATI.
Kad covjek skonta da je Zeljko skoro 20 godina u politici, od toga 12 na visokim funkcijama i kada sabere koliko je plata i dnevnica zaradio a ima samo stan (nema cak ni auto) lijepo se upitas u sta je pare trosio.
Havatar

#7269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Styling wrote:
Kad covjek skonta da je Zeljko skoro 20 godina u politici, od toga 12 na visokim funkcijama i kada sabere koliko je plata i dnevnica zaradio a ima samo stan (nema cak ni auto) lijepo se upitas u sta je pare trosio.
Hranio se po restoranima nije imao ko da mu kuha :oops:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote:Kad covjek skonta da je Zeljko skoro 20 godina u politici, od toga 12 na visokim funkcijama i kada sabere koliko je plata i dnevnica zaradio a ima samo stan (nema cak ni auto) lijepo se upitas u sta je pare trosio.
Jednom je pričao da je imao dva kredita da ocu renovira porušen stan i svoj da kupi. Plaća načelnika općine i nije enormna, a žena mu je imala jako niska primanja.
Ja isto vjerujem da nije krao, što je u ovoj zemlji raritet, pohvalno , kapa dolje, što je tužno sa druge strane jer bi to trebala biti najnormalnija stvar na svijetu.
Opet, zemljište pored općine dato Robotu ne može me nitko ubijediti da je bilo po zakonu i pošteno. Prije mislim da je bio poslušni vojnik partije i da su se drugi u partiji o to okoristili. Što je, mislim , i dio razloga napuštanja SDP-a.
htcxone

#7271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by htcxone »

Styling wrote:
nije, on je nesposoban, pa Bakir i stari mu ne znaju sta imaju od istih tih plata.. da ne pricam za Lagumdziju, cija zena sa platom od 640 maraka digne kredit od 140 000 :D
Sve je to stvar, jel znas il ne znas :)
Styling

#7272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:
Styling wrote:Kad covjek skonta da je Zeljko skoro 20 godina u politici, od toga 12 na visokim funkcijama i kada sabere koliko je plata i dnevnica zaradio a ima samo stan (nema cak ni auto) lijepo se upitas u sta je pare trosio.
Jednom je pričao da je imao dva kredita da ocu renovira porušen stan i svoj da kupi. Plaća načelnika općine i nije enormna, a žena mu je imala jako niska primanja.
Ja isto vjerujem da nije krao, što je u ovoj zemlji raritet, pohvalno , kapa dolje, što je tužno sa druge strane jer bi to trebala biti najnormalnija stvar na svijetu.
Opet, zemljište pored općine dato Robotu ne može me nitko ubijediti da je bilo po zakonu i pošteno. Prije mislim da je bio poslušni vojnik partije i da su se drugi u partiji o to okoristili. Što je, mislim , i dio razloga napuštanja SDP-a.
Mozda mu je konacno dojadilo da bude van talova. :D pa je odlucio da pocne raditi samo za sebe. 8)
Havatar

#7273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Styling wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Mozda mu je konacno dojadilo da bude van talova. :D pa je odlucio da pocne raditi samo za sebe. 8)
Mozda bi da postane sef parade
HM 2011

#7274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

tvsabina wrote:
htcxone wrote:
.

Ruku na srce.
Čovjek nema nikakvog plana, ako želiš vlast a ne znas sta ćeš Sa vlasti niti to ikome mozes predstaviti tokom predizborne kampanje osim generalnim šupljim prezvakanim tezama borba protiv korupcije (nisu vjetrenjace), borba za veće plaže (čije, kako, kuda).......

Nema od toga hajra - neće to na dobro pa da ga podrži i vatikan lično....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Al' super mi je kada vecina postavlja te neke svoje licne parometre, kao da su mu alternativa socijaldemokrati Svedske, ili CDU sa Merkelovom na celu iz Njemacke. :D :roll:

Ako shvatite, i to sebi svako malo naznacite cim se pocnete u mislima baviti politickom scenom ove zemlje, da je njegova alternativa Lagumdzija Zlatko i Damir Hadzic, kao perjanice "socijaldemokratije", ili kao narodnjaci u Bosnjaka, na celu sa Tihicem Sulejmanom, i Malim princom izetbegovicem...tacno bih odmah, isti momenat, i lijevom i desnom rukom...i latinicom i cirilicom, glasao za Komsica.

Da se razumijemo. Do sutra bijh mogao navoditi kritike i manjkavosti DF i Komsica, i uopste mi nebi bilo tesko sve to pobrojati, cak to cesto radim i na ovom podforumu i na ovoj temi...ali bi mi zato za ove perjanice iz SDA i SDP-a trebalo tri dana da pobrojim i navedem za sta su sve krivi i jedni i drugi i koliko su zapravo zasluzni za ovo sranje (da, sranje) u kojem se zemlja i drustvo nalazi.

Dakle, neki bi rekli da je to biranje izmadju dva zla. Pa oko, moze se i tako reci. Ali sta nam je alternativa???
Post Reply