RUSIJA

Post Reply
NajdraziVodjaa

#7251 Re: RUSIJA

Post by NajdraziVodjaa »

Point. wrote:Napravi anketu slobodno.

I sta me vise smaras, nisam nikad reko da je Rusija bila agresor na BiH, nego da su imali dobrovoljce koji su ratovali na strani agresora, da u vijecu UN negiraju genocid u Srebrenici za kojeg citav svijet zna i da su svim srcem uz rs, a znam na koji nacin je nastala ta tvorevina. Eh kad takve podrzavas, stavi prst na celo i zapitaj se malo. Ja bih.
Pa ti ponavljas o tim dobrovoljcima stalno ko da je to neki pokazatelj necega, sta bilo stotinjak dobrovaljaca pravoslavnih ekstremista iz Rusije ratovali uz cetnike i sta sad to treba da predstavlja njih stotinu ko neki faktor, halo ba Rusija je drzava od 150 miliona stanovnika to ej smijesan broj, procentualno Isil vise regrutuje tj. konvertuje srba i hrvata da predje na islam i ratuje u Siriji nego sto je tih dobrovoljaca bilo u BiH. Srebrenica cista i prosta politika zna se skim su Bosnjaci a zna se skim Srbi u politici nema emocija Rusija je digla ruku i to dizanje ce od Srbije naplatiti. Nemas se ti tu sta buniti i zamjerati mislis da Srbi smiju da zamjere i bune Britancima i Amerikancima sto su pokrenuli tu rezoluciju? Prave se ludi i sute pokusavaju da i sa njima suradjuju gdje mogu jer to je poltiika, samo Bosnjo nije skontao on bi se sa Rusima kacio i inatio radi politickih odluka...
Drvenija87

#7252 Re: RUSIJA

Post by Drvenija87 »

aratet wrote:
Black swan wrote:od hrvata mislim da samo ateisti nisu za asada

od srba svi su za asada osim one natase kandix ili kako se vec zov

isto kao sto sam na faxu skontao da su asistenti i bosnjaci glorificirali protestanstke dezave ispred 145 muslimana 4 katolika i jednog pravsolavnog makedonca studenta..

na forumu je slicno...

tako da je rezultat 1:1:1 :thumbup:
Kod Srba, 90% je uz Asada, jedino oni Evropejci nisu.
Kod Hrvata je 75% uz Asada.
Kod Bosnjaka je nekih 10%-20% i to iskljucivo zbog Palestine i slicnih stvari, uz dobar postotak neutralnih.
Jel' tu nebitnu anketu Lazanski sastavljao?
Drvenija87

#7253 Re: RUSIJA

Post by Drvenija87 »

NajdraziVodjaa wrote:

I sta me vise smaras, nisam nikad reko da je Rusija bila agresor na BiH, nego da su imali dobrovoljce koji su ratovali na strani agresora, da u vijecu UN negiraju genocid u Srebrenici za kojeg citav svijet zna i da su svim srcem uz rs, a znam na koji nacin je nastala ta tvorevina. Eh kad takve podrzavas, stavi prst na celo i zapitaj se malo. Ja bih.
Pa ti ponavljas o tim dobrovoljcima stalno ko da je to neki pokazatelj necega, sta bilo stotinjak dobrovaljaca pravoslavnih ekstremista iz Rusije ratovali uz cetnike i sta sad to treba da predstavlja njih stotinu ko neki faktor, halo ba Rusija je drzava od 150 miliona stanovnika to ej smijesan broj, procentualno Isil vise regrutuje tj. konvertuje srba i hrvata da predje na islam i ratuje u Siriji nego sto je tih dobrovoljaca bilo u BiH. Srebrenica cista i prosta politika zna se skim su Bosnjaci a zna se skim Srbi u politici nema emocija Rusija je digla ruku i to dizanje ce od Srbije naplatiti. Nemas se ti tu sta buniti i zamjerati mislis da Srbi smiju da zamjere i bune Britancima i Amerikancima sto su pokrenuli tu rezoluciju? Prave se ludi i sute pokusavaju da i sa njima suradjuju gdje mogu jer to je poltiika, samo Bosnjo nije skontao on bi se sa Rusima kacio i inatio radi politickih odluka...
I sta ako ima 150 ? SSSR je imao gotovo 300 milijuna pa je opet na koncu propao.KGB Politika sile ce opet dozivjeti fijasko.
Zapad ce vjecno trpiti Putinovu diktaturu i teroristicke akcije. Malo si se zeznuo.
Preporucljivo za prijevoda,posto 90% rusofila cak i nezna ruski ,iako imitiraju vece patriote od samih Rusa.

Tebi je ocito muka sto Bosnjo nije skontao da je ''pozeljno'' biti na srpskoj strani,da Beograd ima u Sarajevu instaliranog bosnjackog Kadirova koji bi vrsio strah i teror nad susjedima zarad ruskih,pardon,velikosrpskih interesa.
Procitani ste!
Point.

#7254 Re: RUSIJA

Post by Point. »

NajdraziVodjaa wrote:

Tipicna prica salonca iz Isrocnog Sarajeva. Hvala i dovidjenja.
megaman4

#7255 Re: RUSIJA

Post by megaman4 »

Na jednoj bh. televiziji prije nekoliko godina bio je film o ucescu Ruskih i drugih dobrovoljaca u rat u BiH. Jedan od njih je za film pricao da su mimo znanja tadasnje Ruske vlade otisli na ratista bivse SFRJ i da im to nikada nisu oprostili u Rusiji. Cak su i njihove porodice imale ogromne probleme. Mnogi su dobili azil da zive u Srbiji, jer se nisu smjeli vratiti u svoju zemlju. Navodno je Rusija smatrala to svojom brukom sto njihovi ljudi ucestvuju u ratu protiv suverene drzave, ako se zna da je Rusija medju prvima priznala BiH. Kod Han Pijeska ima ono njihovo groblje.

Mada ne treba opravdavati Rusko uplitanje u rat u BiH i traziti alibi, iz razloga sto je to bila igra tadasnje Srpske politike na celu sa Milosevicem. Njima na cast.
NajdraziVodjaa

#7256 Re: RUSIJA

Post by NajdraziVodjaa »

Naravno nijedan jedini argument nema i onda se vraca na stari provjereni recept optuzi nekoga da je srbin iz istocnog sarajeva :lol: :lol: tipican dijasporaski licemjer i patriota a na avataru nosi grb kluba ciji navijaci obozavaju "heroja" Arkana :lol: :lol: a ikona kluba fasista Di Canio.

To je ono sto sam pricao i sto znam iz licnog zivota dijasporci velike patriote na internetu i u Bosni ali u novim domovinama blsiki prijatelji srba i hrvata koji isto tako kao i oni su na internetu i u maticama velike patriote ali na zapadu se druga pjesma pjeva :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7257 Re: RUSIJA

Post by Truba »

Drvenija87 wrote:Lazanski sastavljao?
nije bolan čista logika

bošnjaci vole prostetstante
a hrvati i srbi šiite
Fudo387

#7258 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

megaman4 wrote:Na jednoj bh. televiziji prije nekoliko godina bio je film o ucescu Ruskih i drugih dobrovoljaca u rat u BiH. Jedan od njih je za film pricao da su mimo znanja tadasnje Ruske vlade otisli na ratista bivse SFRJ i da im to nikada nisu oprostili u Rusiji. Cak su i njihove porodice imale ogromne probleme. Mnogi su dobili azil da zive u Srbiji, jer se nisu smjeli vratiti u svoju zemlju. Navodno je Rusija smatrala to svojom brukom sto njihovi ljudi ucestvuju u ratu protiv suverene drzave, ako se zna da je Rusija medju prvima priznala BiH. Kod Han Pijeska ima ono njihovo groblje.

Mada ne treba opravdavati Rusko uplitanje u rat u BiH i traziti alibi, iz razloga sto je to bila igra tadasnje Srpske politike na celu sa Milosevicem. Njima na cast.
Bas?

Je li i ovaj pjesnik trazio azil u srbiji?

Drvenija87

#7259 Re: RUSIJA

Post by Drvenija87 »

Ponestalo Kremaljskom kartelu pljacke,sad se krve sa svojom pobunjenom masom.
Slicno je i u nasem istocnom susjedstvu.
Point.

#7260 Re: RUSIJA

Post by Point. »

NajdraziVodjaa wrote:Naravno nijedan jedini argument nema i onda se vraca na stari provjereni recept optuzi nekoga da je srbin iz istocnog sarajeva :lol: :lol: tipican dijasporaski licemjer i patriota a na avataru nosi grb kluba ciji navijaci obozavaju "heroja" Arkana :lol: :lol: a ikona kluba fasista Di Canio.

To je ono sto sam pricao i sto znam iz licnog zivota dijasporci velike patriote na internetu i u Bosni ali u novim domovinama blsiki prijatelji srba i hrvata koji isto tako kao i oni su na internetu i u maticama velike patriote ali na zapadu se druga pjesma pjeva :mrgreen:
Mali opet lupas u neznanju. Znaju li ti roditelji da cetnicku mantru sprovodis kad si na internetu?
aratet

#7261 Re: RUSIJA

Post by aratet »

Drvenija87 wrote:
aratet wrote:
Black swan wrote:od hrvata mislim da samo ateisti nisu za asada

od srba svi su za asada osim one natase kandix ili kako se vec zov

isto kao sto sam na faxu skontao da su asistenti i bosnjaci glorificirali protestanstke dezave ispred 145 muslimana 4 katolika i jednog pravsolavnog makedonca studenta..

na forumu je slicno...

tako da je rezultat 1:1:1 :thumbup:
Kod Srba, 90% je uz Asada, jedino oni Evropejci nisu.
Kod Hrvata je 75% uz Asada.
Kod Bosnjaka je nekih 10%-20% i to iskljucivo zbog Palestine i slicnih stvari, uz dobar postotak neutralnih.
Jel' tu nebitnu anketu Lazanski sastavljao?
Zapravo pogrijesio sam, s obzirom da izlazim medju narod, rekao bih da bar 50% Bosnjaka nema veze o ratu u Siriji, ne znaju ni ko je Asad, ni ko je A nusra.
aratet

#7262 Re: RUSIJA

Post by aratet »

megaman4 wrote:Na jednoj bh. televiziji prije nekoliko godina bio je film o ucescu Ruskih i drugih dobrovoljaca u rat u BiH. Jedan od njih je za film pricao da su mimo znanja tadasnje Ruske vlade otisli na ratista bivse SFRJ i da im to nikada nisu oprostili u Rusiji. Cak su i njihove porodice imale ogromne probleme. Mnogi su dobili azil da zive u Srbiji, jer se nisu smjeli vratiti u svoju zemlju. Navodno je Rusija smatrala to svojom brukom sto njihovi ljudi ucestvuju u ratu protiv suverene drzave, ako se zna da je Rusija medju prvima priznala BiH. Kod Han Pijeska ima ono njihovo groblje.

Jedan od ljudi koji je najvise regrutirao ljude da idu se boriti na srpskoj strani je Zirinovski, inace predsjednik opozicione stranke u parlamentu Rusije.
NajdraziVodjaa

#7263 Re: RUSIJA

Post by NajdraziVodjaa »

Ne znaju mi roditelji, ne znaju da ni da sam na studentskom pohodu u Rimu otisao na utakmicu omiljenog kluba i sa omijlenim navijacima odao pocast alla Tigreu

Image

licemjer...
aratet

#7264 Re: RUSIJA

Post by aratet »

Imali su i gorih ispada, tako da me ne cudi, govnarski klub.
Jos nekako bi i shvatio da podrze pne međede Karadzica ili Milosevica, ono ima ljudi i koji Hitlera podrzavaju, ali ovog notornog kriminalca, nema trunke pozitivne u citavom njegovom zivotu.
Drvenija87

#7265 Re: RUSIJA

Post by Drvenija87 »

Image
Point.

#7266 Re: RUSIJA

Post by Point. »

NajdraziVodjaa wrote:Ne znaju mi roditelji, ne znaju da ni da sam na studentskom pohodu u Rimu otisao na utakmicu omiljenog kluba i sa omijlenim navijacima odao pocast alla Tigreu

Image

licemjer...
I jope ti kazem, informisi se prije nego lupis. Ocajan pokusaj davljenika da mizerni broj navijaca nekog random fudbalskog kluba pokusa ravnati sa ideoligijom koju ovdje zastupas. Jadno. Uglavnom, klub se rijesio ovih pacenika, tvoji ljubitelji nisu. Salonac jedan.
NajdraziVodjaa

#7267 Re: RUSIJA

Post by NajdraziVodjaa »

Aha i uputili su ti izivnjenje na adresu na zapadu :mrgreen:

Samo da iskazem podrsku Ruskoj Federaciji a posebno hrabrom cecenskom narodu i njihovom lideru Ramzanu Kadirovu koji se uspjesno bori protiv lazne demokratije i iskrivljenih vrijednosti :thumbup:
rajv0sa

#7268 Re: RUSIJA

Post by rajv0sa »

Joj point majstor etiketiranja hahahaha, samo ih niza vidi nema logike jedna, ma ide odmah druga. Jebiga počinjem shvatat vas dijasporce, ovo je jedini način da imate kakvu takvu komunikaciju, pa onda iskonstruišete neke svađe samo da bi utalili žeđ za (ne)toplom bosansko/hrvatsko/srpsko/crnogorsko riječju.
Drvenija87

#7269 Re: RUSIJA

Post by Drvenija87 »

NajdraziVodjaa wrote:Aha i uputili su ti izivnjenje na adresu na zapadu :mrgreen:
Samo da iskazem podrsku Ruskoj Federaciji a posebno hrabrom cecenskom narodu i njihovom lideru Ramzanu Kadirovu koji se uspjesno bori protiv lazne demokratije i iskrivljenih vrijednosti :thumbup:
Tvoj blazeni Kacavenda nikako da uputi podrsku Kadirovu u borbi protiv homoseksualaca.
Drvenija87

#7270 Re: RUSIJA

Post by Drvenija87 »

Pravoslavne patriote sirom planete ,pomozite prosiriti istinu o nasem volodji.
Image

Image
arzuhal

#7271 Re: RUSIJA

Post by arzuhal »

Rusi istočni Jerusalim smatraju glavnim gradom Palestine, zvanično. Ali neki dan su, po prvi put, provukli u zvaničnom saopštenju kako mogu smatrati i/ili prihvatiti zapadni Jerusalim kao glavni grad Izraela. I ovo se smatra velikim diplomatskim ustupkom Putina Natanjuhu-u...
Point.

#7272 Re: RUSIJA

Post by Point. »

rajv0sa wrote:Joj point majstor etiketiranja hahahaha, samo ih niza vidi nema logike jedna, ma ide odmah druga. Jebiga počinjem shvatat vas dijasporce, ovo je jedini način da imate kakvu takvu komunikaciju, pa onda iskonstruišete neke svađe samo da bi utalili žeđ za (ne)toplom bosansko/hrvatsko/srpsko/crnogorsko riječju.
Mi u dijaspori jos uvijek znamo ko nam je radio o glavi devedesetih, za razliku od vas nekolicine domacih bez posla i na roditeljskoj grbaci a zagazili u tridesete vec, pa bacate drkice na Putina i zao Zapad, a sutra da ste u mogucnosti konacno furnuti van beha granica, svi bi na mrski Zapad ganjali somun i komad mesa, voljene majcice Rusije se niko ni sjetio. Vas putincad fata ozbiljan stokholmski sindrom jebiga.
NajdraziVodjaa

#7273 Re: RUSIJA

Post by NajdraziVodjaa »

Aplalauz za ovu fantasticnu analizu, naravno sve je fulao :lol: Sturnuo patriota pa se sad tjesi, vikni tri puta bhf bhf i upalti pretplatu za Hayat pola ce ti se oprostiti :mrgreen:
Point.

#7274 Re: RUSIJA

Post by Point. »

Ma da, ti bi inace vapio kao Rusiji umjesto mrske Svabije, da imas mogucnost. Bi al u kurcu.

Vidim kreno si se provaljivati i na fudbalsko podforumu. Koji kralj. Steta pa nema tema o Чемпионат России по футболу. :sad:
NajdraziVodjaa

#7275 Re: RUSIJA

Post by NajdraziVodjaa »

Dje sam rekao da mrzim Svabiju i zasto ako podrzavas neciju politiku znaci da bi zelio tamo da zivis? Da je Rusija citava Svicarska ja opet tamo ne bi mogao, prehladno,na samo jednom mjestu si domaci ostalo je sve talasika...Moja podrska Rusiji nije zato jer su oni dobri i idealni ali jednostavno izmedju pedoliberalnog kvazi svijeta, licemjernog i iskrivljenih vrijednsoti koje dolaze iz Amerike i Zapada ja cu uvijek podrzati konzervativniju Rusiju jer nemas druge alternative.
Post Reply