Mexico-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Melami

#726 Re: Mexico-BiH

Post by Melami »

Imam osjecaj da ovi igraci uopste ne prihvataju Safeta, ili iskoristavaju njegovu dobrotu.
Dzeko jeste dao gol, al to je sve, od te klas eigraca se uvijek vise ocekuje.
Mucicemo se mi u kvalama sa svakom repkom ako ovako, a hocemo, budemo igrali.
star(i)mo

#727 Re: Mexico-BiH

Post by star(i)mo »

505sCrtom wrote:
star(i)mo wrote:Kad dobijemo Lihtenstajn
hahahahahahaha.
:-)
Da se ne radi o fudbalu i da nisam siguran da su 99% muskarci na forumu, kontao bih da imate PMS. Vase promjene raspolozenja su nevjerovatne.
star(i)mo

#728 Re: Mexico-BiH

Post by star(i)mo »

Tomahawk11 wrote:Ko ti kaze da cemo dobiti Litenstajn :mrgreen:
Imas odgovor iznad ^ :D

Ja sam siguran da cemo imati 6 bodova nakon prve dvije utakmice. Samo sto za mene ni tada igraci nece biti nikakvi heroji niti cu pisati kako cemo se Grcima napiti krvi, na*ebati mame itd.
5 0 5

#729 Re: Mexico-BiH

Post by 5 0 5 »

to nam je sad lihenstajn i slovacka nivo?
Nebitan32

#730 Re: Mexico-BiH

Post by Nebitan32 »

Ono sto najvise fali je jedan fizicki jak igrac na sredini terena.
Gledao sam sinoc Francusku i to je kod njih Alou Diarra ili Felaini kod belgijanaca.

Pjanic je fizicki previse slab i nikad pa ni tad nece dobiti jedan duel.
Misimovic je presport i ne moze trcati ni 60min a kamoli 90+. A i to ce opadati ne iz godine u godinu vec iz mjeseca u mjesec. Iza je i Medunjanin koji je isto spor, prespor, mega spor.

Njih trojica zajedno ne mogu se boriti protiv jednog Diarre npr. On ce dobiti 90% duela i drzati potpunu kontrolu nad sredinom.

Tako da uvijek ima rupa na sredini i nepovezanost izmedu napada i obrane. Ponekad uspiju povezati ali to nije ni 10% vremena utakmice. To se mozda i najbolje vidjelo kad su igrali protiv Francuske u Bosni u proslim kvalifikacijama. Francuzi su imali 100% kontrolu nad centrom.

Prvenstveno bi trebali traziti igraca na toj poziciji ali koliko vidim to nije slucaj.

Isto. Imao sam priliku gledati Zukanovica prosle sezone. Fizicki je dosta jak i borben. Uporan je u duelima. Bar je takav bio dok sam ga gledao kako igra za svoj klub. Mislim da bi mogao biti od koristi i trebalo bi ga ukljuciti u reprezentaciju. Mozda ne kao standardnog prvotimca ali bi vjerovatno mogao pomoci kad imamo iskljucenih igraca. Uglavnom ne vjerujem da bi odmogao. Mislim da je po kvalitetu medu nasih top 20 igraca.
Infaze Studio

#731 Re: Mexico-BiH

Post by Infaze Studio »

Janjicar wrote:Ibricic je dobro odigrao kada je usao vidilo da se da zeli da igra...
Lulic u pocetku slabo ali kasnije ipak bolje takodje nije smio previse puno ici naprijed zato nije zapazen
Mujdza solidna igra
Misimovic manekenski nastup
Dzeko takodje manekenski...
Ibisevic trci i trudi se ali nema taj "feeling"
Pjanic jedan od boljih
Rahimic takodje jedan od boljih
i Begovic naravno najbolji...
Uz rizik da izazovem salvu protumisljenja....Pandza je veceras bio jedan od najboljih za 80% utakmice sto sam gledao..
Stojanov potez, jbg, bas moras baksuz biti da na ovakav nacin sebi zatvoris vrata repke

Potez..? Baksuz..? Pa covjek se nije s loptom sast'o za cijelo vrijeme dok je bio unutra. Zatvorio je sebi vrata najmanje 5 minuta prije onog poteza.

Begovic i Pandza najbolji.
Medunjanin sasvim solidan, trcao dobro i u zadnjoj cetvrtini utakmice
Miske neprepoznatljiv u odnosu na Irsku
Dzeko..pakshu
Vedo...hudnjak se bori, ali ne ide pa Bog
Svraka vrlo dobar u prvih 5 minuta igre, poslije uprsk'o malo
Ibro vrlo dobar - ulijeva nadu. Opet se pitam zasto tako cesto biva nazvan klocem, jer na mene nikad nije ostavio tako los dojam da ga zovem klocem
JAhic totalno izgubljen na poziciji stopera..ama bas totalno.

Zakljucak..najbolja stvar sto se desila u ove dvije utakmice: Begovic i Pandza, pogotovo ovaj drugi ulijevajuci nadu za tog drugog stopera kad Papac bude trebao na lijevom beku
star(i)mo

#732 Re: Mexico-BiH

Post by star(i)mo »

Slovacka je definitivno nas nivo. Lihtenstajn necu komentarisati. Dajte ljudi, boli i mene sto smo izgubili zadnje dvije utakmice ali nije sve tako crno. Niti je sve tako bijelo kad porazimo nekoga. Konstruktivne kritike su ok ali ovo sto vecina vas radi je smijesno.
Mračajski proto

#733 Re: Mexico-BiH

Post by Mračajski proto »

Haha, a Bošnjo bi da igra sa Engleskom, Španijom. :D E svašta....
5 0 5

#734 Re: Mexico-BiH

Post by 5 0 5 »

star(i)mo wrote:Dajte ljudi, boli i mene sto smo izgubili zadnje dvije utakmice ali nije sve tako crno
izgubili smo zadnjih 6 utakmica. i upravu si. slovacka SADA jeste nas nivo. prije par godina smo se nosili, koliko toliko sa portugalom a i sa spancima.
Charuga
Globalni moderator

#735 Re: Mexico-BiH

Post by Charuga »

Sarajevo_Grad wrote:Haha, a Bošnjo bi da igra sa Engleskom, Španijom. :D E svašta....
Ti bi volio da klub za koji navijas uvijek igra samo sa evropskim klubovima srednje kvalitete ili imas zelju da nekad zaigra i sa velikim evropskim klubovima?
Sarajevo_Grad wrote:Ako Svraka uopće uđe, ja ću gole slike staviti. :lol:
Ima li slika ... 8-)
star(i)mo

#736 Re: Mexico-BiH

Post by star(i)mo »

505sCrtom wrote:
star(i)mo wrote:Dajte ljudi, boli i mene sto smo izgubili zadnje dvije utakmice ali nije sve tako crno
izgubili smo zadnjih 6 utakmica. i upravu si. slovacka SADA jeste nas nivo. prije par godina smo se nosili, koliko toliko sa portugalom a i sa spancima.
Sta si se bolan nosio i s kim? Podesite malo ta ocekivanja, lakse ce vam biti. I nije istina da smo izgubili sve utakmice. :wink:
Last edited by star(i)mo on 01/06/2012 11:44, edited 1 time in total.
5 0 5

#737 Re: Mexico-BiH

Post by 5 0 5 »

star(i)mo wrote: Sta si se bolan nosio i s kim? Podesite malo ta ocekivanja, lakse ce vam biti.
najbolje je da se naguzim kao i safet susic.
Mračajski proto

#738 Re: Mexico-BiH

Plavih_11 wrote:
Sarajevo_Grad wrote:Haha, a Bošnjo bi da igra sa Engleskom, Španijom. :D E svašta....
Ti bi volio da klub za koji navijas uvijek igra samo sa evropskim klubovima srednje kvalitete ili imas zelju da nekad zaigra i sa velikim evropskim klubovima?
Nisam u prvi plan stavio samu utakmicu kao pripremnu, ili zbog neke slave, toga da se navijači privuku, već taj naš mentalitet da mislimo kako nam jedna Slovačka ne odgovara, jer smo Bože moj, bolji od njih, pa i od svih. :-)
5 0 5

#739 Re: Mexico-BiH

Post by 5 0 5 »

Sarajevo_Grad wrote: Nisam u prvi plan stavio samu utakmicu kao pripremnu, ili zbog neke slave, toga da se navijači privuku, već taj naš mentalitet da mislimo kako nam jedna Slovačka ne odgovara, jer smo Bože moj, bolji od njih, pa i od svih. :-)
to jeste cilj. da smo bolji od svih. nisam cuo da se ikada sportista u bilo kojem sportu naguzio protivniku. kada ti trener kaze prije utakmice "necemo se osramotiti", budi siguran da hocemo!
Charuga
Globalni moderator

#740 Re: Mexico-BiH

Post by Charuga »

Sarajevo_Grad wrote:
Plavih_11 wrote:
Nisam u prvi plan stavio samu utakmicu kao pripremnu, ili zbog neke slave, toga da se navijači privuku, već taj naš mentalitet da mislimo kako nam jedna Slovačka ne odgovara, jer smo Bože moj, bolji od njih, pa i od svih. :-)
Slazem se da se uvjek digne prevelika euforija i neka ocekivanja ali sve je to ljudski. Koliko brzo se narod "digne" jos brze se prizemlji. Bez obzira sto je to sve negdje daleko, ljudi ocekuju to jedno j.beno prvenstvo i ne treba sad nikoga napadati radi toga. Kazem ti, kako ti ocekujes ili se nadas da tvoje Sarajevo nekad zaigra u grupnoj fazi EL, tako i drugi ocekuju ili se nadaju da BiH jednom ode na EP ili SP. Ako ti ne osjecas tako i ne nadas se nicemu, nije razlog da druge napadas jer se nadaju. Samo opusteno, svako ima pravo da vjeruje u nesto ..
poznanik

#741 Re: Mexico-BiH

Post by poznanik »

Melami wrote:Imam osjecaj da ovi igraci uopste ne prihvataju Safeta, ili iskoristavaju njegovu dobrotu.
Dzeko jeste dao gol, al to je sve, od te klas eigraca se uvijek vise ocekuje.
Mucicemo se mi u kvalama sa svakom repkom ako ovako, a hocemo, budemo igrali.

Mnogi komentari na ovoj temi prikazuju najbolje igrače BiH reprezentacije na sinoćnjoj utakmici. I mi smo počeli kao "srednjevjekovna Srbija" - najbolji smo kad gubimo :-) :(

Poruka za Sušića: Kada igrač, odabran i koji igra za reprezentaciju, dostigne na tržištu cijenu milion ili više, odmah ga mijenjaj, traži drugog...

Bar ćemo gledati utakmicu u kojoj se igra nogomet, u kojoj se igrači zalažu i igraju svih 90 minuta, u kojoj neće "blještati" lažnim sjajem hodajuće nogometne "zvijezde" Evrope.
Mračajski proto

#742 Re: Mexico-BiH

Meni je te euforije preko glave. Radije da smo karina reprezentacija, a da istu prati 10 000 u čitavoj državi, da niko ništa ne očuje od selekcije. Nego, da ovako mislimo da MOŽEMO dobiti i Mexico-što je i moguće, Slovačku-također, ali i Španiju, Francusku, Englesku, Argentinu. Za sve velike ciljeve trebaš imati adekvatno pokriće, kvalitet, želju, volju, a mi bez ovih navedenih uslova želimo osvojiti sve što se može. Kad dobijamo ove karina reprezentacije, sve se stavlja pod tepih, uvijek slogan : bodove piši, igru briši. I onda kad izgubimo pripremnu utakmicu, odmah rafalanje po najmilijim. Pa kakav smo ti mi narod kad čitaš kako jebu selektoru mrtve, pokopane, žive, najdraže, jer su izgubili JEBENU, ali JEBENU prijateljsku ? I meni je smiješan potez Vranješa bio.. Ali sad ? Sad mi već nije smiješno.. Ali daleko od toga da ću psovati njemu i ostalim. Biće bolje.
star(i)mo

#743 Re: Mexico-BiH

Post by star(i)mo »

505sCrtom wrote:
star(i)mo wrote: Sta si se bolan nosio i s kim? Podesite malo ta ocekivanja, lakse ce vam biti.
najbolje je da se naguzim kao i safet susic.
Ma kakvi. U svaku utakmicu treba uci pripremljeno i s nadom da mozemo parirati i repkama poput Spanije, Njemacke ili Portugala. Ali prozivati igrace ukoliko ne uspiju se nositi s njima ili ih cak nadigrati je ipak malo previse.

Licno sumnjam da je Pape "pravi" covjek za nas jer, barem do sada, s njim niti smo izgledali adekvatno pripremljeni (izuzev Pariza) niti zracimo tu neku nadu i samopouzdanje. Sve je na silu (uz pritisak medija i navijaca), bez ikakvog koncepta, puka slucajnost... dok se ovo ne promijeni, nema nama velikog turnira.
Infaze Studio

#744 Re: Mexico-BiH

Post by Infaze Studio »

505sCrtom wrote:sjecas li se kada je zadnji put safet susic izjavio prije utakmice "pobijedit cemo ovu utakmicu"?
Sjecas li se ti kada je ijedan trener/selektor to rekao? JA ga nisam nikad cuo da je rekao izgubicemo ovu utakmicu, jesi ti?
Da se razumijemo, ne branim ga, cak sta vise...ali te price o tome kako je on pesimista u izjavama za medije...mislim halo, koji je ozbiljan trener ikada govorio tacno ono sto misli i osjeca kad ga pitaju za ishod utakmice??
Pape je los govornik, sto sam rekao milion puta do sada, ali sa njegovim pesimizmom i "naguzivanjem" ....to je vise suplja prica.
Tomahawk11
Globalni moderator

#745 Re: Mexico-BiH

Post by Tomahawk11 »

star(i)mo wrote:
Tomahawk11 wrote:Ko ti kaze da cemo dobiti Litenstajn :mrgreen:
Imas odgovor iznad ^ :D

Ja sam siguran da cemo imati 6 bodova nakon prve dvije utakmice. Samo sto za mene ni tada igraci nece biti nikakvi heroji niti cu pisati kako cemo se Grcima napiti krvi, na*ebati mame itd.
:thumbup: Treba ici utakmicu po utakmicu. To sto pojedinci lijece svoje frustracije na forumu (kako drugacije opisati silnu negativnu energiju :? ) je stvar koja nema veze sa stvarnoscu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#746 Re: Mexico-BiH

Post by Velkoski »

Bolje bi Čomor odigrao od vecine, i ne, nisam ironican. 8-)
amko76

#747 Re: Mexico-BiH

Post by amko76 »

Jel to opet ne općismo s nekim? :-)
5 0 5

#748 Re: Mexico-BiH

Post by 5 0 5 »

Infaze Studio wrote: Sjecas li se ti kada je ijedan trener/selektor to rekao? JA ga nisam nikad cuo da je rekao izgubicemo ovu utakmicu, jesi ti?
Da se razumijemo, ne branim ga, cak sta vise...ali te price o tome kako je on pesimista u izjavama za medije...mislim halo, koji je ozbiljan trener ikada govorio tacno ono sto misli i osjeca kad ga pitaju za ishod utakmice??
Pape je los govornik, sto sam rekao milion puta do sada, ali sa njegovim pesimizmom i "naguzivanjem" ....to je vise suplja prica.
jesam. rekao je prije utakmice protiv brazila. rekao je "necemo se obrukati" sto znaci nece nas naguziti s pet golova nego eventualno s dva. susic nije ozbiljan trener. apsolutni analfabeta u svom poslu (koji usput obavlja evo, vec dvije decenije).

on je vec grckoj predao prvo mijesto a za drugo se borimo sa slovackom, prije nego smo i usli u kvalifikacije (pogledaj njegovu izjavu).

i jos, da je bog'do samo los govornik. ma, rezultati su njegov najveci adut.
cyprus

#749 Re: Mexico-BiH

Post by cyprus »

Ja zaspo na poluvremenu, a po komentarima mi se čini i bolje što je tako :oops: Vidim sad onaj gol što smo primili, pa ono je za plakat :sad: :lol: :lol:

Ipak, koliko sam mogo vidjet, u prvom nismo ni bili loši... Ali tako nam je uvijek, drugo poluvrijeme u 90% utakmica nam je drastično lošije nego prvo...

Prema onome što sam vidio, sve pohvale za Begovića i Pandžu... Pandža još jednom dokazao da je reprezentativni kalibar, mislim da je on dosad bio isuviše nepravedno potcjenjivan...
Mustang1

#750 Re: Mexico-BiH

Post by Mustang1 »

Nakon sto sam se budio par puta i plakao od smijeha .. Vise nije smijesno :roll:

BTW. Evo onako na prvu .. Ne pratim nasu ligu ali sam 10000 % ubijedjen da bi Semjon Milosevic odigrao bolje u odbrani nego sve i jedan sinoc ..(osim Pandze :oops: )
Locked