Slazem se s tobom,mislim da ce spanski napad izgledati puno ostrije sa toresom,nego sa fabregasom,fabregas nije igrac koji ce izvuci jos dva igraca na sebe,mada moram priznati da je majstorski utrcao prilikom postizanja gola. Spanci bas kao Barca,pletu mrezu,pletu i s loptom hoce u gol da udju,a brat bratu imali su sigurno jedno 6-7 prilika da se oprobaju sutevima sa distance iz izglednih pozicija.and wrote:talijani pozitivno iznenadili protiv španaca.
nadam se da će delboske malo zarotirati i dati više prilike navasu i toresu ili ljorenteu.
u nastavku očekujem puno od ove dvije ekipe
GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- medjutim
#726 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
-
LSD
#727 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Fabregas iz dvije šanse zabi gol u maniru pravog napadaca (a svi znamo da to uopšte nije) dok Torres koji zabije gol svakih pola godine - promaši dva zicera u situacijama 1 na 1 sa Buffonom...i još ima prednost nad Llorenteom, Matom, Pedrom i ostalim boljim napadacimamedjutim wrote:Slazem se s tobom,mislim da ce spanski napad izgledati puno ostrije sa toresom,nego sa fabregasom,fabregas nije igrac koji ce izvuci jos dva igraca na sebe,mada moram priznati da je majstorski utrcao prilikom postizanja gola. Spanci bas kao Barca,pletu mrezu,pletu i s loptom hoce u gol da udju,a brat bratu imali su sigurno jedno 6-7 prilika da se oprobaju sutevima sa distance iz izglednih pozicija.and wrote:talijani pozitivno iznenadili protiv španaca.
nadam se da će delboske malo zarotirati i dati više prilike navasu i toresu ili ljorenteu.
u nastavku očekujem puno od ove dvije ekipe
- Meho Kodro
#728 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
NFL igrac i osvajac ovogodisnjeg Stanley Cupa David Diehl priveden u policiju nakon slavlja zbog pobjede hrvatske reprezentacije protiv Irske, covjek trgnuo koju viska...
http://www.nydailynews.com/news/crime/g ... -1.1093555
Giants lineman David Diehl released after arraignment on drunk driving charge
After spending the night at the 112th Precinct stationhouse, he was still sporting the red and white Croatia jersey he wore Sunday at Scorpio’s Bar on Broadway and 36th St. in Astoria to cheer on the soccer team’s victory over Ireland.
- medjutim
#729 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Iskreno LSD meni je samo bilo cudno da zaigra sa tri veznjaka u napadu,a kao sto rekoh,Fabregas je super odradio svoj posao,mada u prethodnom postu mislio sam vise da im u spicu napada treba igrac koji moze odvuci paznju i napraviti malu pometnju,kao i da napravi igraca viska,to je ono sto im i treba obzirom na taktiku koju igraju. Sad bio to Tores (za kojeg cini mi se De Rossi rece kako je sreca sto nije od pocetka igrao jer im je pravio dosta problema),ili to bio Mata,Llorente nebitno,uglavnom samo nek gura naprijed brate dragi 
- Tvrtko II Kotromanić
#730 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
sto je sitan 
-
LSD
#731 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Skonto sam šta si misli reci, ali eto Xavi proigra Torresa dva puta, izbaci ga samog pred Buffona i ovaj oba puta promaši te ziceremedjutim wrote:Iskreno LSD meni je samo bilo cudno da zaigra sa tri veznjaka u napadu,a kao sto rekoh,Fabregas je super odradio svoj posao,mada u prethodnom postu mislio sam vise da im u spicu napada treba igrac koji moze odvuci paznju i napraviti malu pometnju,kao i da napravi igraca viska,to je ono sto im i treba obzirom na taktiku koju igraju. Sad bio to Tores (za kojeg cini mi se De Rossi rece kako je sreca sto nije od pocetka igrao jer im je pravio dosta problema),ili to bio Mata,Llorente nebitno,uglavnom samo nek gura naprijed brate dragi
Takav igrac nema šta tražiti ni na klupi, a pogotovu u prvoj postavi.
Nije ovo liga od 30 kola pa da se igrac ceka " kad ce procepiti"...to nikako
- ganjeta
#732 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ne simpatišem Španiju, ali čemu toliko omalovažavanje Toresa? Nije to do napadača nego do golmanske veličine kakav je Điđi
, useru se tu napadači i onda idu rekacije slične onim.
-
LSD
#733 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Šta ba reakcije slicne onimganjeta wrote:Ne simpatišem Španiju, ali čemu toliko omalovažavanje Toresa? Nije to do napadača nego do golmanske veličine kakav je Điđi, useru se tu napadači i onda idu rekacije slične onim.
- ganjeta
#734 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Slažem se da je kod druge šanse trebao asistirati ali kod prve je bila vrhunska rekacija Bufona, da je bio bilo koji drugi golman ispao bi krava, a Tores pokupio slavu.
Mada mislim da je smiješno, za mene, reći da je Pedro, Lorente ili Negredo bolji napadač od Toresa.
Mada mislim da je smiješno, za mene, reći da je Pedro, Lorente ili Negredo bolji napadač od Toresa.
-
LSD
#735 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ništa to nije smiješno...teren je najbolje i jedino mjerilo...Fabregas koji je veznjak zabija, a ovaj fol neki napadac ne može ni iz zicera...nema potrebe sad Bufona izdizati u mitove radi te intervencije, jer ono bi svaki normaln špic rutinski završioganjeta wrote:Slažem se da je kod druge šanse trebao asistirati ali kod prve je bila vrhunska rekacija Bufona, da je bio bilo koji drugi golman ispao bi krava, a Tores pokupio slavu.
A i nepravedno prema npr. Llorenteu koji je daleko konstantniji od Torresa, u boljoj formi.
Opet kažem, nije ovo prventsvo od 30 kola pa da se ceka kad ce proigrati....jest da fali Villa, ali ne znam koji su qurac ikako i pozivali Torresa.
- ganjeta
#736 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ne bih se složio da bi svaki špic ono završio. I uopšte ne izdišem Bufona, za mene je on najbolji svjetski golman.
Ne ulazim u trenutnu formu napadača Španije, ali sam siguran da je Tores najkvalitetniji napadač kojeg imaju.
Ne ulazim u trenutnu formu napadača Španije, ali sam siguran da je Tores najkvalitetniji napadač kojeg imaju.
-
LSD
#737 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Vezano za formu njihovih napadaca... brojke nikad ne lažu.ganjeta wrote:Ne bih se složio da bi svaki špic ono završio. I uopšte ne izdišem Bufona, za mene je on najbolji svjetski golman.
Torres 6 gola u 32 nastupa
Llorente 17 golova u 32 nastupa
Negredo 14 golova u 30 nastupa (plus rovit igrao pola sezone najmanje)
Soldado (koji nije ni pozvan umjesto Torresa, što je najveca nepravda) 17 golova u 32 nastupa
Samo sam naveo ove klasicne njihove centarfore, te devetke i njihove golove iz prvenstva (dakle ne Kup, ne Evropa)...nisam ulazio u statistike tih krila tipa Mata, Pedro, Navas, Cazorla, Silva i tako ti igraci
- ganjeta
#738 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ne lažu ali mogu da zavaraju. Tores je jedini napadač od svih pobrojanih koji je promijenio sredinu, i igra za puno veći klub od ostalih gdje igra nije podređena samo njemu, kao što je slučaj npr. sa Lorenteom ili Negredom.
Moje mišljenje, i da su zabili po petobanku nikad neće bit bolji napadači od Toresa. Valjda se tom logikom vodi i Del Boske, a ima i dosta starih zasluga.Nešto slično što je kod nas radio Safet sa Hasagićem, samo što je kod njega obrnuta situacija, kvalitetniji je sjedio na klupi.
Moje mišljenje, i da su zabili po petobanku nikad neće bit bolji napadači od Toresa. Valjda se tom logikom vodi i Del Boske, a ima i dosta starih zasluga.Nešto slično što je kod nas radio Safet sa Hasagićem, samo što je kod njega obrnuta situacija, kvalitetniji je sjedio na klupi.
-
LSD
#739 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Torres je prešao u Čelzi 31.01.2011....dakle igrao je tamo pola pretprošle sezone (gdje je zabio svega jedan gol u 14 utakmica kao starter) i citavu minulu sezone (gdje je zabio fascinantnih 6 golova u 32 meca
) ...tako da ta prica o promjeni sredine ne pije vode
....ako su ikoga forsirali u Čelziju, to je bio upravo on...a vracao im je povjerenje pologodišnjim postovima...pravi mumin, nema šta.
I ne znam šta toliko dižeš Torresa nad ostalim španskim napadacima koji su svaku kvalitetu dokazivali na terenu i golovima, za razliku od ove ublehe
Zasluge od stare slave, jel...pa ne živi se od toga više....prošli Euro je bio 2008, 4 kuke prošlo...a i na SP prije dvije godine je bio kriminalan, blago receno
....nije Torres jedini Bogom dat da igra po svaku cijenu za Španiju i fula zicere kad je najpotrebnije....ukratko receno, nije mi jasno kako takav strucnjak kakav jest Del Bosque ocito forsira takvu flopinu.
I ne znam šta toliko dižeš Torresa nad ostalim španskim napadacima koji su svaku kvalitetu dokazivali na terenu i golovima, za razliku od ove ublehe
Zasluge od stare slave, jel...pa ne živi se od toga više....prošli Euro je bio 2008, 4 kuke prošlo...a i na SP prije dvije godine je bio kriminalan, blago receno
- 2407
#740 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Jebiga, forumas s sa-xa LSD zna i vidi da je Torres flop a strucnjak poput Del Bosque-a ne zna i ne vidi to 
- Korisnicko ime
#741 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
ganjeta wrote:Ne bih se složio da bi svaki špic ono završio. I uopšte ne izdišem Bufona, za mene je on najbolji svjetski golman.
I to ne zato sto si brat manijak...
- ganjeta
#742 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
@ LSD
Buraz pričaš o forsiranju kao da je sad polufinale završeno a nek tek prvo kolo i to lik odigrao 45. minuta.
Buraz pričaš o forsiranju kao da je sad polufinale završeno a nek tek prvo kolo i to lik odigrao 45. minuta.
-
LSD
#743 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Pa vidio si i ti sam, ako si gledao utakmicu...plus što sam argumentovao svim ovim brojkama kroz njegove ucinke po sezoni - koje sam pisao...ali ni to nije dovoljno izgleda2407 wrote:Jebiga, forumas s sa-xa LSD zna i vidi da je Torres flop a strucnjak poput Del Bosque-a ne zna i ne vidi to
Last edited by LSD on 12/06/2012 11:21, edited 1 time in total.
- Korisnicko ime
#744 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Joj tebe...sta je to Boga ti do sad Del Bosque osvojio sa repkom i Realom da bi bio kvalifikovaniji od LSD-a da ocjenjuje kvalitete igraca u reprezentaciji koju vodi?2407 wrote:Jebiga, forumas s sa-xa LSD zna i vidi da je Torres flop a strucnjak poput Del Bosque-a ne zna i ne vidi to
-
LSD
#745 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Tako dakle...pa dobroKorisnicko ime wrote:Joj tebe...sta je to Boga ti do sad Del Bosque osvojio sa repkom i Realom da bi bio kvalifikovaniji od LSD-a da ocjenjuje kvalitete igraca u reprezentaciji koju vodi?2407 wrote:Jebiga, forumas s sa-xa LSD zna i vidi da je Torres flop a strucnjak poput Del Bosque-a ne zna i ne vidi to
- ganjeta
#746 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ako ćemo se voditi tom logikom i Džeko je flopina samo takva, samo 13. golova zabio u prvenstvu, dok je u Njemačkoj trpao gotovo po 30. komada.
Forma je trenutna, a klasa je vječna!
-
LSD
#747 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Pardon 14ganjeta wrote:Ako ćemo se voditi tom logikom i Džeko je flopina samo takva, samo 13. golova zabio u prvenstvu, dok je u Njemačkoj trpao gotovo po 30. komada.
- 2407
#748 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ma brate smjesno mi je kad neko s foruma koji procita po koju vijest, pogleda utakmicu i prelista statistuku, tvrdi da je xx trener slijep pored ociju sto gura njega a ne nekog drugog. Jah eto ti ga treniras, vidis njegov trud na treningu, sposopnosti, podobnost za formaciju, ponasanje i jos x faktora.LSD wrote:Pa vidio si i ti sam, ako si gledao utakmicu...plus što sam argumentovao svim ovim brojkama kroz njegove ucinke po sezoni - koje sam pisao...ali ni to nije dovoljno izgleda2407 wrote:Jebiga, forumas s sa-xa LSD zna i vidi da je Torres flop a strucnjak poput Del Bosque-a ne zna i ne vidi to...i ne valja ti to diskreditovanje kolege forumaša na taj nacin
Mi mozemo ovdje raspravljati o nasim pogledima na taktiku, formu, kvalitet ali osporavati nekog ko je jako uspjesan u svom poslu mi je bezveze.
-
LSD
#749 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Pa vidimo na terenu koliko je uspješan u svom poslu...mislim na Torresa....6 golova u 32 tekme, fulanje zicera, po pola godine postovi golgeterski i tako to.2407 wrote:Ma brate smjesno mi je kad neko s foruma koji procita po koju vijest, pogleda utakmicu i prelista statistuku, tvrdi da je xx trener slijep pored ociju sto gura njega a ne nekog drugog. Jah eto ti ga treniras, vidis njegov trud na treningu, sposopnosti, podobnost za formaciju, ponasanje i jos x faktora.LSD wrote:Pa vidio si i ti sam, ako si gledao utakmicu...plus što sam argumentovao svim ovim brojkama kroz njegove ucinke po sezoni - koje sam pisao...ali ni to nije dovoljno izgleda2407 wrote:Jebiga, forumas s sa-xa LSD zna i vidi da je Torres flop a strucnjak poput Del Bosque-a ne zna i ne vidi to...i ne valja ti to diskreditovanje kolege forumaša na taj nacin
Mi mozemo ovdje raspravljati o nasim pogledima na taktiku, formu, kvalitet ali osporavati nekog ko je jako uspjesan u svom poslu mi je bezveze.
A to potezanje prica da sam ja bolji strucnjak od Del Bosqea je...
Ako forum služi da mi amateri forumamo i nešto pišemo, ne vidim razlog za takva spuštanja
Ma dobro nema problema, pamti pa vrati- nema druge....naleticete i vi meni na volej kad budete kritikovali neke igrace, takva ce prica potegnuti....da ne bude iznenađenja.
Last edited by LSD on 12/06/2012 11:34, edited 1 time in total.
- ganjeta
#750 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
LSD wrote:Pardon 14ganjeta wrote:Ako ćemo se voditi tom logikom i Džeko je flopina samo takva, samo 13. golova zabio u prvenstvu, dok je u Njemačkoj trpao gotovo po 30. komada.
Forma je trenutna, a klasa je vječna!Džeko je bilo dugo vremena u nemilosti talijanskog "strucnjaka", pola sezone je glumio ikebanu na klupi...Torres je bio forsiran u Čelziju...razlika je to.
Nećemo sitničariti
Jbg i sam De Rossi je izjavio da je sreća to što nije igrao Tores od početka, zadavo je dosta problema odbrani. Mi izgleda gledamo samo golove i to nam je sveto, dok treneri vjerovatno vide nešto što mi ne vidimo. Otvaranje prostora, uvjek na sebi ima jednog štoper a ponekad i dva, i slične stvari. Dok nije igrao Tores Španija nije gotovo šanse napravila, a sa njim u igri stvorili su 4-5. Nešto ne vjerujem da bi se Pedro i kompanija olako izborili sa "malenim" Chielinijem i Bonucijem.