Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Danasnji biseri "komentatora" na prenosu tekme....
Lopta je pogodila DIREK (ocito su "komentatori" prije prenosili koride pa navikli na bikove i direke)
ORLOVI NAPADAJU (da ne psujem po forumu)
Posjed lopte NE ZNAM jer ne radi UEFINA STRANICA nema LIVE prenosa !!!!
Sada lopta do Lazov.. Lazarrrrr... St... lopta to Milijasa...
XXXX vrijedi 3 miliona EVRA (vrijedi pa evra -Jeremija skontaj se ekavica ili ijekavica... )
Bolje da su pokupili 2 ljudi iz nekog kafica gdje se prate tekme ... ja mislim da bi kvalitetnije,nepristrasnije i kulturnije komentarisali tekmu... Cuj direk svasta.....
BSn wrote:Nego, vi zaboravljate da je ovo izborna godina?
PTPC je dobio opomenu od BHT-a i to je sasvim dovoljno. Slijedecu tekmu koju bude radio Marjan PTPC ga nece zamjeniti i to je to. Od ovog nesto veliko moze ispasti samo ako vi nasjednete na ocitu provokaciju D.D. pjevaca iz ratne 1995. i trenutnog direktora PTPC-a.
Ako zelite da donesete poene Dodiku i produzenje mandata direktoru PTPC - bujrum, dignite ovo na visi nivo. Na vama i Marjanu oni ce da skupljaju pluseve.
Imate opciju i da iskulirate i da im propadne fol, al' to je vec do vas.
Govorimo o komentatoru na utakmici Gana - Srbija a ne o Marijanu
grayburn wrote:Zdravo ljudi!
Znam da nisam bas najaktivniji na forumu, ali, ako nista, pratim diskusije.
Zelim reci da je od velike vaznosti diskutovati, recimo, o ovome. Ali ako se i zavrsi samo na prici onda to i nije neki uspjeh. Ovo mozda ne bi tolliko provociralo, da ovo nije gotovo politicki akt. Svi znamo ko je Dragan Davidovic i kakve stavove zastupa i znamo ko je Dragisa Corsovic. Marjan Mijajlovic je ljubimac gledatelja, utakmice podigne na visi nivo i vecina bi gledatelja upravo njega voljela da slusa, ali ako nismo u mogucnosti da slusamo njega, onda nek se uvazi demokratski glas nas koji kazemo da ne zelimo Dragisu! Ne znam koliko je to izvodivo, ali vjerovatno bi se uz vece javno negodovanje moglo postici i to. Zvati televiziju, pisati im, organizovati proteste ispred "sivog doma".. ja bih dosao, kao i mnogi drugi. Jer, neko nas provocira, a mi samo sjedimo i jadimo se jedan drugom. To je na neki nacin licemjeran akt i, ako vec zelimo promjenu, moramo podici guzice. Da li je neko za proteste ili neki drugi konkretan i (vise) inteligentan nacin?
radostan dan wrote:Ne mogu da vjerujem da niste čuli odvalu decenije ( dobro, skočili ste od radosti pa niste skontali ), po Dragiši, penal je napravio Zdravko Krsmanović (3-4 puta ponovio ), pa tek onda _ Zdravko Kuzmanović.
Ja mislio meni se učinilo
Ali nije strašno. Tako je čini mi se i Igor Kristić jednom čitavo jedno poluvrijeme Safeta Nadarevića zvao Mustafa
PTPC je dobio opomenu od BHT-a i to je sasvim dovoljno. Slijedecu tekmu koju bude radio Marjan PTPC ga nece zamjeniti i to je to. Od ovog nesto veliko moze ispasti samo ako vi nasjednete na ocitu provokaciju D.D. pjevaca iz ratne 1995. i trenutnog direktora PTPC-a.
Ako zelite da donesete poene Dodiku i produzenje mandata direktoru PTPC - bujrum, dignite ovo na visi nivo. Na vama i Marjanu oni ce da skupljaju pluseve.
Govorimo o komentatoru na utakmici Gana - Srbija a ne o Marijanu
Stzo naravno niko nece povezati s prijasnjim slucajem i ispolitizirati.
Ako bi se taj nas "visi nivo" svodio na vrijedanje po nacionalnoj osnovi, divljastvo, huliganstvo, psovanje, deranje, primitivizam - onda se potpuno slazem s tobom - PTPC ce svojim vjernim gledateljima moci prenijeti "pravu sliku onih tamo iz Sarajeva" i jos mnogo toga bi islo u prilog izvjesnim ljudima. Ali ako na suptilan nacin damo do znanja tim ljudima na funkcijama da to jednostavno ne zelimo; da im damo do znanja da ih mi placamo i da mi ne zelimo da placamo takve komentatore i ljude koji stoje iza njih, onda ni PTPC ni SNSD ni 300 Dodika ne bi imali na cemu bodove kupiti. Ne zelim nikoga ubiti, povrijediti, uvrijediti - zelim da kazem sto mislim; ne zelim da sutim pod moranjem.
radostan dan wrote:Ne mogu da vjerujem da niste čuli odvalu decenije ( dobro, skočili ste od radosti pa niste skontali ), po Dragiši, penal je napravio Zdravko Krsmanović (3-4 puta ponovio ), pa tek onda _ Zdravko Kuzmanović.
Ali nije strašno. Tako je čini mi se i Igor Kristić jednom čitavo jedno poluvrijeme Safeta Nadarevića zvao Mustafa
Lažeš
Joj, dobar je. Oj, cuj Mustafa
Uglavnom, ja sam na svom primjeru naucio da se provokacija moze ubiti samo ignorancijom. Jest da bih rado ubio kretena koji me provocira, ali ne moze to tako. Ako Marjan cita ovaj forum poruka za njega - radi svoj posao i boli te briga, sa azdajom se ne mozes borit golim rukama. Ako je izbjegavas, nece te ni pojesti.
Lažeš
Ne . To je bilo dok je Nadarević igro za Sarajevo. Igro se derbi, a mislim (nadam se da ne griješim duše) da je prenosio Igor...
A što se tiče Marjana, pa nastaviće prenosit na prvenstvu valjda ( ) nije valjda da će ga oni klocevi uklonit
Onom smradu Dragiši Ćorsoviću treba grkljan iscupati jer ako marjan nekoga iritira onda ovu maskotu treba maknuti s TV-a! CETNIK sta drugo reci za ovog Corsovica koji nije htio kodrino ime da spominje kada je Meho Kodro dao dva gola za Barcu! To se zove neprofesionalizam! Ovo smece iz RTS-a moze samo da prenosi utakmice Srbije jer njih jedino poznaje, a pravila fudbala moze da razmatra s onim na Hayatu jer ni oni pojma nemaju! Covjek ima zatrovan mozak i nikada nece shvatiti da ce u Beogradu biti BOSANAC, a ne... i da ce ga svaki normalan covjek u svijetu (pa i srbiji) smatrati BUDALOM jer ne navija za svoju zemlju.
1. Marjan smeta cetnicima, a ne srbima!
2. Marjan smeta jer je dao nadimak reprezentaciji BiH "ZMAJEVI"!
3. Marjan smeta jer je profesionalac!
4. Marjan smeta jer je medju najboljim komentatorima u BiH!
5. Marjan smeta jer je komentator FTV koji emituju dodikovu omiljenu emisiju "60 minuta", pa ga mozda zele vidjeti u saradnji s Bakirom
6. Marjan smeta jer nije zatrovan nacionalizmom kao RTS-ovi ili HAYAT-ovci!
7. Marjan smeta nacionalistima, politicarima i drugim koji pojma nemaju o sportu nego i na ovaj nacin pokusavaju ubrati poene za izbore
7. Marjan smeta jer je COVJEK
MARJAN ne smeta nikome ko istinski voli sport, fudbal i Bosnu i Hercegovinu, jer Marjan je PROFESIONALAC!!!!!!
Ukoliko ukinu Marjana kao komentatora na SP nikada im vise necu platiti ni KM za pretplatu! Trebamo se toga svi drzati i podrzati najboljeg i najprofesionalnijeg komentatora, a ne da nam cetnici upravljaju i sportskim programom jer ako ovako nastave na TV-u cemo u kvalifikacijama gledati utakmice Srbije umjesto Bosne i Hercegovine!
Marjana su i sa Hayata otjerali, a nešto se ne sjećam da tamo ima Srba. Dakle, nije do Srba, do politike je. Ima momak, nažalost, neprijatelja sa obje strane entiteske granice, ali zato ima i prijatelja. I meni je bio malo dosadio, ali samo malo, međutim kako sad imam priliku vidjeti skoro pa sve komentatore koje nude naše TV stanice, on poslije svih njih dođe kao melem na ranu. Likovi komentarišu fudbalske utakmice, a osnove ne znaju. Njima je novo pravilo ono u vezi ofsajda. Njima je Fulem osvojio Europsku ligu. Njima je svaki crnac isti. Njima je potrebno da pogledaju broj dresa da bi znali koji igrač Francuske ulazi (mislim da mi je brat pobudalio od bijesa u onih minut, minut i pol, koliko je trebalo komentatoru da skonta ko ulazi). Njima treba cyprus da ih napomene kako se imena pravilno izgovaraju. Njima svima treba zamjena. Marjan.
Neću da slušam "pećinskog čovjeka" Ćo(r)sovića, neću da slušam "bečkog dječaka" Spahu i neću da slušam "stručnjaka" Kristća za pare koje redovno dajem g.vnima sa FTV-a hoću da slušam Marjana Mijajlovića i Bahu Topalbećirevića!!!
Ovo je pismo koje sam poslao na bezbroj e-mail adresa u BHT i FTV ... neka svi posalju email u znak podrske Marjanu na relevantne adrese ... i jos jedno da kazem ... samo KRETENIMA profesionalac kao Marijan moze smetati ... covjek se spremi za utakmicu sa svim mogucim podacima i pravo je uzivanje slusati ga (fascinira me sa detaljima koje spremi da nas obaspe u toku utakmice), a sto je najvaznije zna kad da ih kaze (da nebi nista propustili)
Postovani,
Da li bi mogli uticati da G. Mijajlović prenosi vise utakmica. Ostali komentatori su ne spremni i spori. Molim vas pogledajte makar jednu utakmicu koju oni prenose pa cete vidjeti o cemu se radi. G. Mijajlović se spremi za utakmicu sa statistickim podacima i ostalim zanimljivostima, a ostali ne (primjer jucerasnje utakmice je komentar kada je njemacki reprezentativac imao priliku je bi "igrac sa brojem 7 je imao zrelu sansu", pa onda pauza da vidi na spisku ko je ti, i nastavak "da to je bio SCHWEINSTEIGER".
NE DOPUSTIVO!! SCHWEINSTEIGER je karakteristican igrac i izgledom i stilom igre. Svaki gledalac koji je pogledao 5-10 utakmica lige prvaka moze prepoznati tog igraca (nije to neki igrac iz Hondurasa ili Koreje). Ostali komentatori ubijaju smisao komentarisanja i iritiraju sa ne znanjem i ne kompetentnoscu.
Hvala na vasem vremenu i nadam se da cete obratiti paznju sta vam govorim u ovom pismu i da cete poduzeti nesto da SP bude zanimljivo nama gledaocima/predplatnicima
"Gledatelji FTV-a nisu se žalili na komentar Dragiše Ćorsovića"
Nakon što se redakciji portala Sarajevo-x.com obratilo više čitatelja koji su rekli da su pozvali Federalnu televiziju revoltirani komentarima komentatora RTRS-a, Dragiše Ćorsovića, koji je prenosio utakmicu, razgovarali smo sa urednikom sportske redakcije FTV-a, Fahrudinom Bečićem.
On je u izjavi sa naš portal rekao da je tokom utakmice sportska redakcije TV-kuće koja je radila prenos utakmice između Gane i Srbije primila ukupno dva poziva koja su se odnosila na konkretnu utakmicu.
"Jedan gledatelj je pitao zašto utakmicu ne komentariše Marjan Mijajlović. Njemu je objašnjeno da je raspored komentatora unaprijed napravljen. Drugi put je nazvala gledateljka koja je pitala zašto je Ćorsović rekao da je Srbija nasljednik sportskih uspjeha Jugoslavije", rekao je Bečić.
Na pitanje zašto je ovu utakmicu komentarisao Dragiša Ćorsović, Bečić je rekao da je raspored prenosa utakmica napravljen prije početka Svjetskog prvenstva i da se nastojalo da sva tri emitera budu ravnopravna.
"Ovu utakmicu je komentarisao Ćorsović. Susret između Njemačke i Srbije prenosit će FTV, a meč Srbije i Australije BHT. Ista stvar bi bila i da su u Južnoj Africi reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske", kazao je Bečić.
Komentarišući potez RTRS-a, koji je jednostrano odlučio zamijeniti komentatora Marjana Mijajlovića, Bečić je rekao da "to nikome nije trebalo i da je trebalo bolje planirati raspored".
Bečića smo upitali šta bi se desilo u slučaju da redakciju FTV-a nazove nekoliko stotina gledatelja, on je rekao da ne bi jednostrano predložio promjenu komentatora i da bi se to riješilo uz kompromis i razgovor.
Nisam ni znao da je onaj mrtvoprdi Bečić urednik sportske redakcije - kakve on veze sa sportom ima
"Gledatelji FTV-a nisu se žalili na komentar Dragiše Ćorsovića"
Nakon što se redakciji portala Sarajevo-x.com obratilo više čitatelja koji su rekli da su pozvali Federalnu televiziju revoltirani komentarima komentatora RTRS-a, Dragiše Ćorsovića, koji je prenosio utakmicu, razgovarali smo sa urednikom sportske redakcije FTV-a, Fahrudinom Bečićem.
On je u izjavi sa naš portal rekao da je tokom utakmice sportska redakcije TV-kuće koja je radila prenos utakmice između Gane i Srbije primila ukupno dva poziva koja su se odnosila na konkretnu utakmicu.
"Jedan gledatelj je pitao zašto utakmicu ne komentariše Marjan Mijajlović. Njemu je objašnjeno da je raspored komentatora unaprijed napravljen. Drugi put je nazvala gledateljka koja je pitala zašto je Ćorsović rekao da je Srbija nasljednik sportskih uspjeha Jugoslavije", rekao je Bečić.
Na pitanje zašto je ovu utakmicu komentarisao Dragiša Ćorsović, Bečić je rekao da je raspored prenosa utakmica napravljen prije početka Svjetskog prvenstva i da se nastojalo da sva tri emitera budu ravnopravna.
"Ovu utakmicu je komentarisao Ćorsović. Susret između Njemačke i Srbije prenosit će FTV, a meč Srbije i Australije BHT. Ista stvar bi bila i da su u Južnoj Africi reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske", kazao je Bečić.
Komentarišući potez RTRS-a, koji je jednostrano odlučio zamijeniti komentatora Marjana Mijajlovića, Bečić je rekao da "to nikome nije trebalo i da je trebalo bolje planirati raspored".
Bečića smo upitali šta bi se desilo u slučaju da redakciju FTV-a nazove nekoliko stotina gledatelja, on je rekao da ne bi jednostrano predložio promjenu komentatora i da bi se to riješilo uz kompromis i razgovor.
Nisam ni znao da je onaj mrtvoprdi Bečić urednik sportske redakcije - kakve on veze sa sportom ima
e ovi "nasi" (vala moji nisu pa et) ispadose gori od ptpcovaca jer dopustaju da marijana zamijeni dokazani cetnicki hadalj od jucer ...
sram i stid da ih bude ...
elSaik wrote:Čuj bolje planirati raspored. Kao, greška je što su pustili da Marjan komentariše nešto što će se gledati na RTRS. O majko draga, sve pobiti treba...
Ja bih samo zamolio redakciju da što više utakmica prenosi Ćoravi Gile - eksperimenta radi, da vidim koliko to naš mazohistički narod može trpjeti.