sad si mi se obratio, sljedeci put zamisli da je umjesto mog posta prazan prostor. ja s tobom i tebi slicnima nemam o cemu pricati.kapetan.miki wrote:Ti imas srecu da danas pises na ovom forumu ,onih 11541 ubijenih Sarajlija nema .A upravo to tvoje poginjanje glave pred istinom je dovelo do protjerivanja ,ubijanja i silovanja zena bosnjakinja ,jer po tebi lakse je okrenuti i drugi obraz nego reci istinu ,ali neka si ti nama ponosna .wewa wrote:ne daj mi Boze da svoje bosnjastvo dokazujem svodjenjem na isti nivo kao najgori medju susjedima i komsijama. ako sam se icim ponosila tokom godina sarajevske opsade, to je sto smo uspijevali ostati bolji od onih koji su nas zeljeli unistiti. steta sto danas ne zivimo po istim principima...
Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
- wewa
#726 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
- poznanik
#727 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
kapetan.miki wrote:Ti imas srecu da danas pises na ovom forumu ,onih 11541 ubijenih Sarajlija nema .A upravo to tvoje poginjanje glave pred istinom je dovelo do protjerivanja ,ubijanja i silovanja zena bosnjakinja ,jer po tebi lakse je okrenuti i drugi obraz nego reci istinu ,ali neka si ti nama ponosna .wewa wrote:ne daj mi Boze da svoje bosnjastvo dokazujem svodjenjem na isti nivo kao najgori medju susjedima i komsijama. ako sam se icim ponosila tokom godina sarajevske opsade, to je sto smo uspijevali ostati bolji od onih koji su nas zeljeli unistiti. steta sto danas ne zivimo po istim principima...
Zato je majka - "prva žena Bošnjakinja ginekolog u sjeveroistočnoj Bosni", rodila Fatmira Alispahića da nam otvori i oči i uši - istinom
- taxi_driver
#728 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Poznanik oni su zaboravni, pa ih treba fatmir non stop podsjecati.
- Sezam
#729 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Sto pitas? procitao sam prvih par poglavlja, scene klanja na pravoslavni bozic i ostavio to...a tako je garant vecina citala, kao sto iz Na Drini Cuprija se pamti samo scena razapinjanja. Gledao sam fim do kraja (jel se to pika?) i jasno je svakome da se radi o najcrnjoj velikosrpskoj propagandi. Ili ti mozda mislis da se radi o remek djelu srpske knjizevnosti?Bodkin wrote:si ti procitao noz?Sezam wrote:Alispahic stilom pisanja najvise podsjeca na Vuka Draskovica i knjigu Noz, koja se mogla naci u mnogim (ALI NE SVIM!!!) srpskim kucama osamdesetih godina proslog vijeka. Gdje li je danas taj fasista Vuk Draskovic, ciji je spisateljski rad u rukavicama pozivao na cinove, koje Alispahic opisuje nekih 15ak godina kasnije? Ah eno ga ministar u vladi Srbije
![]()
Fatmir je mala maca za ovakve kao Draskovic, ali eto neka se nasao Bosnjak za pljuvati, ne bi li se nekako odrzao u zivotu plamicak bratstva i jedinstvaIli kao sto rece jedan "Bosnjak antifasista" malo iznad, ne interesuje ga Dodik
-
nemoguce vruce
#730 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
kako koga...taxi_driver wrote:Poznanik oni su zaboravni, pa ih treba fatmir non stop podsjecati.
mene ne treba ni sekunde. 4 godine rova, fasovo na bubrege, bronhitis me i dan danas redovno dere...
al treba one koji smatraju da je rat zavrsen i da su se cetnici zavijeka okanili snova o velikoj srbiji na racun bosnjaka...
svo oni koji smatraju da treba sutiti o genocidu, ne bi li se ko nasao uvrijedjen, nije osjetio cetrnicku kamu...
-
Bodkin
#731 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
cisto da vidim znas li o cemu pises, mislim kad vec tvrdis da se mogla naci u skoro svim srpskim kucamaSezam wrote:Sto pitas? procitao sam prvih par poglavlja, scene klanja na pravoslavni bozic i ostavio to...a tako je garant vecina citala, kao sto iz Na Drini Cuprija se pamti samo scena razapinjanja. Gledao sam fim do kraja (jel se to pika?) i jasno je svakome da se radi o najcrnjoj velikosrpskoj propagandi. Ili ti mozda mislis da se radi o remek djelu srpske knjizevnosti?Bodkin wrote:si ti procitao noz?Sezam wrote:Alispahic stilom pisanja najvise podsjeca na Vuka Draskovica i knjigu Noz, koja se mogla naci u mnogim (ALI NE SVIM!!!) srpskim kucama osamdesetih godina proslog vijeka. Gdje li je danas taj fasista Vuk Draskovic, ciji je spisateljski rad u rukavicama pozivao na cinove, koje Alispahic opisuje nekih 15ak godina kasnije? Ah eno ga ministar u vladi Srbije
![]()
Fatmir je mala maca za ovakve kao Draskovic, ali eto neka se nasao Bosnjak za pljuvati, ne bi li se nekako odrzao u zivotu plamicak bratstva i jedinstvaIli kao sto rece jedan "Bosnjak antifasista" malo iznad, ne interesuje ga Dodik
-
oridjidji
#732 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
nadji tekst internet imas. ti rece i jovu da je nazvao tako. fino dokazi to sto pises.vesovica je koliko se sjecam nazvao zenom na koju ne zeli zato sto je dzentilimen ruku da dize, a kamoli da se s njome raspravlja. lovrenovica je prozivao po novinama, radi cega i kako ne znam. e sada kada ga ti nisu tuzili radi svojih natpisa, danas mu isti spoticu doktorat pogotovo oni profesori s kojim je u zavadi, a koji su na FF predavaci, ne zbog njegovog morala, vec njegove politicke nepodobnosti.kakavdanakneiskustvu wrote: znam šta govorim,dobro znam šta govorim,upravo je ovu četvoricu nazivao velikosrpskim i velikohrvatskim špijunima,čak i mileta stojića,a ne mogu naći takav tekst,nisam to čuvao,samo totalni kreten može bilo kome od ovih ljudi spočitati srpski i hrvatski nacionalizam,a alispahić je to svima njima spočitavao,vrijeđao
-
oridjidji
#733 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
sta si ovim rijecima htio reci?taxi_driver wrote:ne impliciram tebi, to je tek onako.kad se islam bosna oglasila povodu toga, mogao bi i mevlid.
care moj jel tebi smeta islam u bosni ili sta je u pitanju kad u isti kontekst dovodis
ljude sa portala islambosna i mevlida?
-
oridjidji
#734 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Ocito taxi driver misli da fasisti u srpskom narodu netrebaju dozivjeti katarzu, a time i narod koji danas poistovjecuje Drazu i Tita i koje Fatmir proziva u clancima "Pod zastavnom noza" i "Tata kupi mi zeca da ga koljem".iceman2010 wrote:f.mash wrote:yebo mater, ovdje sve neki pravnici, analiza ide do u svaku rijec, slovo i detaljiceman2010 wrote: Nije napisao svi Srbi. Napisao je Srbi. Razlika je tolika da si ti to primjetio pa si dodao rijec svi. Te rijeci u njegovim tekstovima nema ili je ja nisam procitao.
jos ce ispast fatmir humanista, rame uz rame sa majkom terezom
Nijemci su nazvali taj plan operacija Schwarz ("Crno"). Ova ofanziva je uslijedila nakon operacije Fall Weiss (Bitka na Neretvi) koja nije uspijela ostvariti isti cilj: slomiti partizane i zarobiti njihovog vođu Josipa Broza Tita, Nijemcima poznatog kao "Walter" (što mu je bilo tajno ime prije rata u komunikaciji sa SSSR-om). U poslijeratnoj Jugoslaviji ta se operacija nazivala i Peta neprijateljska ofenziva.
Sile Osovine su okupile oko 127.000 kopnenih vojnika i oklopnih vozila, uključujući njemačke, talijanske, hrvatske, i bugarske jedinice, te preko 300 zrakoplova, pod njemačkim zapovjedništvom, protiv 18.000 vojnika operacijske skupine od 16 brigada Jugoslavenske Narodnooslobodilačke vojske. Nakon što su okupili postrojbe, Nijemci su započeli sa ofenzivom na 15. svibnja 1943. Sile Osovine su iskoristile svoju prednost u početnoj poziciji da okruže i izoliraju partizane na području Durmitora, koji se nalazi između rijeka Tare i Pive u planinskom dijelu sjeverne Crne Gore i natjerale ih u žestoke borbe kroz cijeli mjesec na krševitom terenu.
9. lipnja su Nijemci skoro uspjeli u naumu da likvidiraju Tita kad je bomba pala pored čelne skupine i ranila ga u ruku. Titov pas, njemački ovčar Luks se, prema navodima, žrtvovao da spasi Titu život.
Ovo sam za dvije sekunde nasao na wikipedia-iji samo kao primjer nacina pisanja. Niko se ne ogradjuje ni dan danas kada napise "Nijemci su...." sa recenicom nisu svi iako je Njemacka dozivjela potpunu katarzu i napustila fasizam i nacizam. Samo kada napises "Srbi su....." moras posebno da naglasavas da ne mislis na sve. Ovakvih primjera je more.
Jovi Divjaku, Slavisi Sucuru, pokojnom Srdjanu Aleksicu ne treba katarza niti ijednom normalnom Srbinu koji nema veze sa fasizmom i idejom velikosrpstva i onima kojima treba katarza zbog politike zlocina koju favorizuju...
-
oridjidji
#735 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
potrazi jer to ti je argument zbog kojeg mu spocitavas fasizam, ma da to moze biti jedino kvalitetan argument za klevetu i za diskriminaciju, ali nikako za fasizam...kakavdanakneiskustvu wrote: ne pada mi na pamet da tražim tih par tekstova,znam šta sam čitao,prozivao je te ljude da su srpski i hrvatski špijuni
-
sandokann
#736 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
U nikakvoj vladi Vuk nije, dozv'o se teobe - eno ga sa Cedom poziva demokratiji.Sezam wrote:Alispahic stilom pisanja najvise podsjeca na Vuka Draskovica i knjigu Noz, koja se mogla naci u mnogim (ALI NE SVIM!!!) srpskim kucama osamdesetih godina proslog vijeka. Gdje li je danas taj fasista Vuk Draskovic, ciji je spisateljski rad u rukavicama pozivao na cinove, koje Alispahic opisuje nekih 15ak godina kasnije? Ah eno ga ministar u vladi Srbije
![]()
Nego, sta ce Fatmirove kolumne na zvanicnoj stranici Rijaseta - On negira holocaust.
"Onaj ko negira genocid ( holocaust ), on ga je spreman ponoviti" - reis Ceric.
- basicm
#737 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Sto bi znacilo da ce ga ponoviti jer ga je vec jednom napravio? Fatmir?ili mozda njegov narod?sandokann wrote:
U nikakvoj vladi Vuk nije, dozv'o se teobe - eno ga sa Cedom poziva demokratiji.
Nego, sta ce Fatmirove kolumne na zvanicnoj stranici Rijaseta - On negira holocaust.
-
mihlebulesed
#738 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
kako i na koji nacin je reci da se desio genocid u Bosni prenaglaseno !? treba li umjesto ´´u Sarajevu je ubijeno 11541 covjek od kojeg 1500 djece´´ reci ´´u Sarajevu je ubijeno par stotina gradjana !?´´ treba li mozda prihvatiti neke cetnicke izvjestaje o Srebrenici u kojima se tvrdi da je tamo stradalo samo par stotina muslimanskih ekstremista !? dok u vrijeme kada Srbi ( sad ce opet biti komentara da i ja kao Fatmir napadam na SVE Srbe ali jbga nisu marsovci u pitanju kad su Srbi, kako da ih drugacije nazovem !? ) od slucaja u Dobrovoljackoj u Sa i Brcanskoj Malti u Tz prave novi kosovski mit, gdje ce vjerovatno za nekoliko godina tvrditi kako su u Dobrovoljackoj i na Brcanskoj malti tekli potoci krvi nevine srpske nejaci, koja se masakrirana od islamskih fanatika i fudamentalista, a s druge strane se negiraju masovne grobnice po cijelom Podrinju, i ti se pametnjakovic nadjes da kazes kako je isticanje tih cinjenica PRENAGLASENO ! Ali,jebe se tebi na Vratniku za tamo neke seljake iz provincije Srebrenice,zar ne !?poznanik wrote:Mnogima je teško shvatiti da Fatmir Alispahić svojim pisanjem - huškačkim i tekstovima obojenim mržnjom prema srpskom i pravoslavnom, komunističkom, svojom zapaljivom retorikom i prenaglašenim isticanjem Bošnjaka kao žrtve svjetske i hrišćanske zavjere protiv muslimana, zapravo - najveću štetu čini upravo Bošnjacima, pa i sebi...![]()
![]()
Očito je da njegov nastup godi mnogim očima i ušima, posebno onim prikrivenim kleronacionalistima i sijačima mržnje, zagovornicima šovinizma i prikrivenog fašizma, koji nemaju hrabrosti javno iskazati svoje retrogradne stavove, i koji će sve dati da se Fatmir što duže održi i da što duže zagovara njihove stavove. Fatmir je samo jedno glupo žrtveno jagnje...
-
VjecitiStudent
#739 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
I sam si podvukao:mihlebulesed wrote:kako i na koji nacin je reci da se desio genocid u Bosni prenaglaseno !? treba li umjesto ´´u Sarajevu je ubijeno 11541 covjek od kojeg 1500 djece´´ reci ´´u Sarajevu je ubijeno par stotina gradjana !?´´ treba li mozda prihvatiti neke cetnicke izvjestaje o Srebrenici u kojima se tvrdi da je tamo stradalo samo par stotina muslimanskih ekstremista !? dok u vrijeme kada Srbi ( sad ce opet biti komentara da i ja kao Fatmir napadam na SVE Srbe ali jbga nisu marsovci u pitanju kad su Srbi, kako da ih drugacije nazovem !? ) od slucaja u Dobrovoljackoj u Sa i Brcanskoj Malti u Tz prave novi kosovski mit, gdje ce vjerovatno za nekoliko godina tvrditi kako su u Dobrovoljackoj i na Brcanskoj malti tekli potoci krvi nevine srpske nejaci, koja se masakrirana od islamskih fanatika i fudamentalista, a s druge strane se negiraju masovne grobnice po cijelom Podrinju, i ti se pametnjakovic nadjes da kazes kako je isticanje tih cinjenica PRENAGLASENO ! Ali,jebe se tebi na Vratniku za tamo neke seljake iz provincije Srebrenice,zar ne !?poznanik wrote:Mnogima je teško shvatiti da Fatmir Alispahić svojim pisanjem - huškačkim i tekstovima obojenim mržnjom prema srpskom i pravoslavnom, komunističkom, svojom zapaljivom retorikom i prenaglašenim isticanjem Bošnjaka kao žrtve svjetske i hrišćanske zavjere protiv muslimana, zapravo - najveću štetu čini upravo Bošnjacima, pa i sebi...![]()
![]()
Očito je da njegov nastup godi mnogim očima i ušima, posebno onim prikrivenim kleronacionalistima i sijačima mržnje, zagovornicima šovinizma i prikrivenog fašizma, koji nemaju hrabrosti javno iskazati svoje retrogradne stavove, i koji će sve dati da se Fatmir što duže održi i da što duže zagovara njihove stavove. Fatmir je samo jedno glupo žrtveno jagnje...
"prenaglašenim isticanjem Bošnjaka kao žrtve svjetske i hrišćanske zavjere protiv muslimana"
Ne kontam, kakve veze imaju sarajevske zrtve sa svjetskom krscanskom zavjerom u fatmirovoj interpretaciji?
-
mihlebulesed
#740 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
jel takav stav zato sto je islam ili zato sto je bosna, ili zbog oboga !? i onda nekome spocitavas fasizamtaxi_driver wrote:ne impliciram tebi, to je tek onako.kad se islam bosna oglasila povodu toga, mogao bi i mevlid.
-
mihlebulesed
#741 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
pa nekog direktnog plana da se nesto sa Bosnjaka muslimana ucini vjerovatno nije bilo, no sigurno da je bilo plana da se nista ne ucini.....tako da nije se nista ni ucinilo...a itekako se moglo...da su Bosnjaci krscani...ali nisu..zato danas jednog covjeka traze u 5 masovnih grobnica po Podrinju i sastavljaju kao lego kockice ...VjecitiStudent wrote:I sam si podvukao:mihlebulesed wrote:kako i na koji nacin je reci da se desio genocid u Bosni prenaglaseno !? treba li umjesto ´´u Sarajevu je ubijeno 11541 covjek od kojeg 1500 djece´´ reci ´´u Sarajevu je ubijeno par stotina gradjana !?´´ treba li mozda prihvatiti neke cetnicke izvjestaje o Srebrenici u kojima se tvrdi da je tamo stradalo samo par stotina muslimanskih ekstremista !? dok u vrijeme kada Srbi ( sad ce opet biti komentara da i ja kao Fatmir napadam na SVE Srbe ali jbga nisu marsovci u pitanju kad su Srbi, kako da ih drugacije nazovem !? ) od slucaja u Dobrovoljackoj u Sa i Brcanskoj Malti u Tz prave novi kosovski mit, gdje ce vjerovatno za nekoliko godina tvrditi kako su u Dobrovoljackoj i na Brcanskoj malti tekli potoci krvi nevine srpske nejaci, koja se masakrirana od islamskih fanatika i fudamentalista, a s druge strane se negiraju masovne grobnice po cijelom Podrinju, i ti se pametnjakovic nadjes da kazes kako je isticanje tih cinjenica PRENAGLASENO ! Ali,jebe se tebi na Vratniku za tamo neke seljake iz provincije Srebrenice,zar ne !?poznanik wrote:Mnogima je teško shvatiti da Fatmir Alispahić svojim pisanjem - huškačkim i tekstovima obojenim mržnjom prema srpskom i pravoslavnom, komunističkom, svojom zapaljivom retorikom i prenaglašenim isticanjem Bošnjaka kao žrtve svjetske i hrišćanske zavjere protiv muslimana, zapravo - najveću štetu čini upravo Bošnjacima, pa i sebi...![]()
![]()
"prenaglašenim isticanjem Bošnjaka kao žrtve svjetske i hrišćanske zavjere protiv muslimana"
Ne kontam, kakve veze imaju sarajevske zrtve sa svjetskom krscanskom zavjerom u fatmirovoj interpretaciji?
-
sandokann
#742 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
basicm wrote:Sto bi znacilo da ce ga ponoviti jer ga je vec jednom napravio? Fatmir?ili mozda njegov narod?sandokann wrote:
U nikakvoj vladi Vuk nije, dozv'o se teobe - eno ga sa Cedom poziva demokratiji.
Aha, to bi znacilo da citat: "Onaj ko negira genocid ( holocaust ), on ga je spreman ponoviti" - je samo za lokalnu upotrebu i odnosi se prema Srebrenici.
A ovo moze, cak je i pozeljno - jer mozes zavrsiti kao kolumnista na stranici Rijaseta:
„Na Zapadu se već godinama pokušava uspostaviti naučna alternativa proizvodu o jevrejskom stradalništvu u Drugom svjetskom ratu. Ipak, do nas ne dolazi ništa od ovih istraživanja. Razumljivo, jer politička moć koju drže Jevreji ne dopušta brkanje “istine” o holokaustu. Naučnici koji su pokušali zvaničnoj verziji suprotstaviti činjenice, brutalno su proganjani... Ipak, kroz tu medijsku maglu do nas su se uspjele probiti neke teze koje nanose sasvim drugo svjetlo na tekstualne proizvode na osnovu kojih smo do danas bezrezervno vjerovali da je Hitler pobio šest miliona Jevreja... Krematoriji su posebna priča. Zvanična historija tvrdi da su nacisti u roku od deset minuta kremirali tijela ubijenih, a nauka tvrdi da je za taj proces potrebno dva sata. Navodi se i da nigdje nije pronađena deponija pepela – “a od šest miliona kremiranih Jevreja bi se stvorilo makar jedno brdo šljake”. Ovi naučnici smatraju da je podatak o šest miliona ubijenih Jevreja obična laž, jer je na teritorijama pod nacističkom kontrolom bilo četiri miliona Jevreja, od kojih su dva miliona pobjegla u Rusiju. Navodno je stradalo tek 300.000 Jevreja. i to od posljedica tifusa i iscrpljenosti u konc-logorima. Ključni argument je navodni sporazum cionista i nacista o preseljenju Jevreja iz Njemačke, s ciljem formiranja Izraela, a zašta su bile zainteresirane obje strane. Sve drugo je predstava.“ (Marketing tragedije, str. 78 – 79)
-
VjecitiStudent
#743 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Sto onda ti iz teorije zavjere na kraju bombardovase VRS?mihlebulesed wrote: pa nekog direktnog plana da se nesto sa Bosnjaka muslimana ucini vjerovatno nije bilo, no sigurno da je bilo plana da se nista ne ucini.....tako da nije se nista ni ucinilo...a itekako se moglo...da su Bosnjaci krscani...ali nisu..zato danas jednog covjeka traze u 5 masovnih grobnica po Podrinju i sastavljaju kao lego kockice ...
Sto onda ti iz teorije zavjere na kraju bombardovase Jugoslaviju, nakon sto je krenula tamaniti muslimane po Kosovu?
Sto onda ti iz teorije zavjere ni prstom nisu makli da sprijece ubijanje JEDNOG MILIONA ljudi, uglavnom kriscana u Ruandi?
- taxi_driver
#744 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
mihlebulesed wrote:jel takav stav zato sto je islam ili zato sto je bosna, ili zbog oboga !? i onda nekome spocitavas fasizamtaxi_driver wrote:ne impliciram tebi, to je tek onako.kad se islam bosna oglasila povodu toga, mogao bi i mevlid.
Stranica se zove islambosna, a ne islam u bosni. Na sta tebe asocira naziv stranice?
-
Jay Gatsby
#745 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Zbog novca.VjecitiStudent wrote:Sto onda ti iz teorije zavjere na kraju bombardovase VRS?mihlebulesed wrote: pa nekog direktnog plana da se nesto sa Bosnjaka muslimana ucini vjerovatno nije bilo, no sigurno da je bilo plana da se nista ne ucini.....tako da nije se nista ni ucinilo...a itekako se moglo...da su Bosnjaci krscani...ali nisu..zato danas jednog covjeka traze u 5 masovnih grobnica po Podrinju i sastavljaju kao lego kockice ...
Sto onda ti iz teorije zavjere na kraju bombardovase Jugoslaviju, nakon sto je krenula tamaniti muslimane po Kosovu?
Sto onda ti iz teorije zavjere ni prstom nisu makli da sprijece ubijanje JEDNOG MILIONA ljudi, uglavnom kriscana u Ruandi?
-
sandokann
#746 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Mene na ovo:taxi_driver wrote:mihlebulesed wrote:jel takav stav zato sto je islam ili zato sto je bosna, ili zbog oboga !? i onda nekome spocitavas fasizamtaxi_driver wrote:ne impliciram tebi, to je tek onako.kad se islam bosna oglasila povodu toga, mogao bi i mevlid.
Stranica se zove islambosna, a ne islam u bosni. Na sta tebe asocira naziv stranice?
Vi ste elita bošnjačkog naroda, jer se odgajate kao njegov najsvjesniji i najuzoritiji dio. Bošnjačka budućnost nema čvršćeg oslonca od vas i vi toga morate još danas biti svjesni, pripremajući se da preuzmete teret odgovornosti za sudbinu našeg naroda. Kad znate da pripadate narodu čiji je jedan dio pobijen, a veći raseljen, čiji je preostali dio opljačkan, razvlašten i koloniziran, onda znate da je pred vama teška borba za naše dostojanstvo i jednakopravnost. Paradoks je da bošnjački narod nikada nije lošije stajao u političkom i ekonomskom smislu, a da po prvi put ima stratešku projekciju budućnosti u vidu generacija koje se odgajaju u medresama. Kada za deceniju ili dvije hiljade bivših učenika bosanskih medresa, kao pravnici, ljekari, urbanisti, pa i političari, preuzmu bošnjačku stvarnost, uspostavit će se standardi koji će garantirati da će nas predstavljati najbolji i najmoralniji među nama. Ovaj historijski zadatak pripada vama! - rekao je, između ostalog, Fatmir Alispahić priliko posjete medresi u Tuzli 26. 4. 2011.
- poznanik
#747 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
mihlebulesed wrote:kako i na koji nacin je reci da se desio genocid u Bosni prenaglaseno !? treba li umjesto ´´u Sarajevu je ubijeno 11541 covjek od kojeg 1500 djece´´ reci ´´u Sarajevu je ubijeno par stotina gradjana !?´´ treba li mozda prihvatiti neke cetnicke izvjestaje o Srebrenici u kojima se tvrdi da je tamo stradalo samo par stotina muslimanskih ekstremista !? dok u vrijeme kada Srbi ( sad ce opet biti komentara da i ja kao Fatmir napadam na SVE Srbe ali jbga nisu marsovci u pitanju kad su Srbi, kako da ih drugacije nazovem !? ) od slucaja u Dobrovoljackoj u Sa i Brcanskoj Malti u Tz prave novi kosovski mit, gdje ce vjerovatno za nekoliko godina tvrditi kako su u Dobrovoljackoj i na Brcanskoj malti tekli potoci krvi nevine srpske nejaci, koja se masakrirana od islamskih fanatika i fudamentalista, a s druge strane se negiraju masovne grobnice po cijelom Podrinju, i ti se pametnjakovic nadjes da kazes kako je isticanje tih cinjenica PRENAGLASENO ! Ali,jebe se tebi na Vratniku za tamo neke seljake iz provincije Srebrenice,zar ne !?poznanik wrote:Mnogima je teško shvatiti da Fatmir Alispahić svojim pisanjem - huškačkim i tekstovima obojenim mržnjom prema srpskom i pravoslavnom, komunističkom, svojom zapaljivom retorikom i prenaglašenim isticanjem Bošnjaka kao žrtve svjetske i hrišćanske zavjere protiv muslimana, zapravo - najveću štetu čini upravo Bošnjacima, pa i sebi...![]()
![]()
Jesu li utvrđeni krivci za ratne zločine u BiH, kako u Srebrenici, tako i na drugim područjima BiH, kako počinjenih od strane VRS, tako i od strane HVO i ARBiH? - Da!
Jesu li kažnjeni svi krivci, izdržavaju li svi svoje kazne, i vode li se sudski postupci protiv ostalih? - Da!
Je li Sud odredio masovno ubistvo Srebreničana 1995. godine genocidom? - Da!
Je li izgrađeno spomen-obilježje svim žrtvama tog genocida, obiljažava li se taj tragičan događaj, ne samo u BiH, nego na specifičan način, i širom svijeta? - Da!
Jesu li najznačajnije političke i ostale istaknute osobe iz javnog života, ne samo iz Regiona, već i iz Evrope i ostatka svijeta, osudili taj zločinački čin, i na mnoge direktne i indirektne načine kaznili počinioce? - Da!
Jesu li mnogi Srbi, kojima se, i ovdje na forumu, ali i širom BiH, u čemu ponajviše prednjači Fatmir Alispahić, sramno pripisuje kolektivna odgovornost za djela počinjena od strane pojedinaca iz srpskog naroda iz VRS, prihvatili odgovornost i osudili to zlodjelo? - Da!
Pa šta treba više? Do kraja svijeta mahati "zastavama Srebrenice", neprekidno održavati tenzije i neprekidno plašiti muslimane BiH pravoslavljem i Bošnjake Srpstvom? Prijetiti nestankom ukoliko nekom padne na pamet da ima i važnijih problema od isticanja srebreničke tragedije, kao da je niko nije svjestan osim Fatmira i ostalih huškača, koji na taj način samo ostvaruju sopstvene interese i prehranjuju mentalno klimave percepcije normalnog međuljudskog odnosa. Ili se iza toga perfidno kriju drugi razlozi, slični onima koji su prekinuli mirovne pregovore '92. i odveli nas u ratna krvoprolića, demografsku crnu rupu, ekonomsku i privrednu katastrofu, doveli nas na rub egzsitencije, dok su isti oni obilovali u svemu i svačemu...
Uz izvinjenje svim žrtvama Srebrenice, jer ovaj kompletan tekst nije usmjeren u ponižavanje srebreničke tragedije, da sam joj žrtva, da sam na bilo koji način njen neposredni dio, javno bih zabranio da me "Fatmiri" zastupaju ...
-
Jay Gatsby
#748 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
"I nije bio genocid ovdje, i nećemo prihvatiti da je bio genocid, jer nije genocid, više je Bošnjaka tih mjeseci izašlo iz Srebrenice putem Tuzle i Sarajeva, nego što ih je ovdje poginulo, to onda nije genocid".poznanik wrote:
Jesu li utvrđeni krivci za ratne zločine u BiH, kako u Srebrenici, tako i na drugim područjima BiH, kako počinjenih od strane VRS, tako i od strane HVO i ARBiH? - Da!
Jesu li kažnjeni svi krivci, izdržavaju li svi svoje kazne, i vode li se sudski postupci protiv ostalih? - Da!
Je li izgrađeno spomen-obilježje svim žrtvama tog genocida, obiljažava li se taj tragičan događaj, ne samo u BiH, nego na specifičan način, i širom svijeta? - Da!
Jesu li najznačajnije političke i ostale istaknute osobe iz javnog života, ne samo iz Regiona, već i iz Evrope i ostatka svijeta, osudili taj zločinački čin, i na mnoge direktne i indirektne načine kaznili počinioce? - Da!
Jesu li mnogi Srbi, kojima se, i ovdje na forumu, ali i širom BiH, u čemu ponajviše prednjači Fatmir Alispahić, sramno pripisuje kolektivna odgovornost za djela počinjena od strane pojedinaca iz srpskog naroda iz VRS, prihvatili odgovornost i osudili to zlodjelo? - Da!
Pa šta treba više? Do kraja svijeta mahati "zastavama Srebrenice", neprekidno održavati tenzije i neprekidno plašiti muslimane BiH pravoslavljem i Bošnjake Srpstvom? Prijetiti nestankom ukoliko nekom padne na pamet da ima i važnijih problema od isticanja srebreničke tragedije, kao da je niko nije svjestan osim Fatmira i ostalih huškača, koji na taj način samo ostvaruju sopstvene interese i prehranjuju mentalno klimave percepcije normalnog međuljudskog odnosa. Ili se iza toga perfidno kriju drugi razlozi, slični onima koji su prekinuli mirovne pregovore '92. i odveli nas u ratna krvoprolića, demografsku crnu rupu, ekonomsku i privrednu katastrofu, doveli nas na rub egzsitencije, dok su isti oni obilovali u svemu i svačemu...
Uz izvinjenje svim žrtvama Srebrenice, jer ovaj kompletan tekst nije usmjeren u ponižavanje srebreničke tragedije, da sam joj žrtva, da sam na bilo koji način njen neposredni dio, javno bih zabranio da me "Fatmiri" zastupaju ...
-
sandokann
#749 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
poznanik wrote:
-
Jay Gatsby
#750 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
"I nije bio genocid ovdje, i nećemo prihvatiti da je bio genocid, jer nije genocid, više je Bošnjaka tih mjeseci izašlo iz Srebrenice putem Tuzle i Sarajeva, nego što ih je ovdje poginulo, to onda nije genocid".sandokann wrote:
![]()
![]()
Milorad Dodik. U Srebrenici.