exliberal-ex wrote:joint union wrote:exliberal-ex wrote:
A sta je hrvatska radila?
Sta god da je radila, imala je dozvolu Predsjednika Republike BiH.
A sto se Srbija ne ukljuci da brani Knin, sta mislis?
Mislis jedne strane u sukobu, sa kojoj su ti isti hrvati potpisali primirje 93...a kasnije je taj isti priznati potpisao mir sto je I ozvaniceno u dejtonu?
A sto se srbija neukljuci za knin?...jeste li vi procitali sta sam ja napisao ranije, da je rat bio vodjen kako su drugi zamislili mi smo samo bili topovsko meso, da je rat bio samo za sirotinju , probranima je to bio trenutak za sticanje osnovnog kapitala....tokom 3 godine rata koliko puta su vojske zaustavljane kad su prelazile te neke zabranjene zone?...koliko su puta srbi pokretali ofanzive oko sarajeva , gorazda I bihaca pa onda "zaustavljani herojskim otporom"...kao sto alija sam rece da ja nisam platio srbima za bihac.......pa fakat ste naivni .
Hrvatska je ociscena od srba vojno, sad im se to vraca politicki u Bosni...hrvati polako nestaju pa federacija postaje dominatno bosnjacka a rs je vec srpska ...gdje je dosta tih srba iz hrvatske naseljeno...."humano" preseljenje na djelu
I vi se pitate ima li pobjednika u ratu....
To "jedna strana u sukobu" moze ako su strane BiH, Srbija i Hrvatska. Alija je, ma sta ko mislio o njemu, bio predsjednik medjunarodno priznate drzave, nije bio predsjednik ni SAo ni MAO ni HAO, vec ponavljam medjunarodno priznate drzave. Kao takav imao je potpuni legitimitet pozvati u odbranu svoje drzave (ne naroda, ne vjere, ne SAO, MAO, HAO vec drzave, medjunarodno priznate) i crnog djavola ako je mislio da ce to pomoci (spasavanju ne HAO, ne MAO, vec medjunarodno priznate drzave).
Uostalom s kim on potpisa Dejton, sa Karadzicem i Bobanom ili sa Tudjmanom i Milosevicem?
Mani se teorija zavjera haveru, stranci mozda jesu zaustavili rat u BiH ali ga sigurno nisu poceli. Zna se ko je krivac za rat, sjecamo se Predsjednistva Juge, Bogica Bogicevica, Gazimestana, mostiju, vaskrslih cetnika itd, itd. Masoni, iluminati, vanzemaljci i ostala raja u ovoj prici nemaju ama bas nikakvu ulogu.
Kad je to Alija rekao da je platio za Bihac, moze link, makar i kurirov?