BL 1987 wrote:rijekaa wrote:SRBIJA,RUSIJA,RUMUNIJA,SPANIJA...

Dobar si. Sad ce Dozer to ovako: Srbijanci, Rusijanci, Rumunijanci, Španijanci.

Nece Dozer nista, moj BL. Gramatika je cudo, ali ovo nije tema o gramatici

Ali, smijesno je diskutovati o necemu s nekim ko ne razumije sustinu diskusije, a ni elemente koji tu diskusiju sacinjavaju. Vidis, i ti se samo uklapas u matricu, pri cemu si spreman komentarisati samo ono za sta mislis da si u pravu, dok na konkretna pitanja o tome nemas odgovore i sve sto kazes je: "ma, pustite vi mene..."

Slicno kao i webby, rijekaa i sl., pa onda potezete kojekakve budalastine koje bi, kao, trebalo da opravdaju vase tvrdnje

.
Kad je u slucaju Srbije tako kako tvrdite, kako onda, majka mu stara, i njih, tj. vas koji ste rodjeni u Srbiji, i cijeli svijet u nacionalnom smislu naziva Serbians (=Srbijanac), a u etnickom/narodnom - Serbs (Srbi)
Ah, da...zaboravio sam - sta @ebeni svijet zna i sta to sve zajedno ima sa medjunarodnim pravom... Vi ste najpametniji
I tako i jeste, oduvijek bilo i uvijek ce biti - nacionalnost svih gradjana Srbije, bez obzira na etnicku pripadnost = Srbijanac/Srbijanka (ukljucujuci i Bosnjake iz Sandzaka), a narodnost je onakva kakva jeste - Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Siptari, itd.

Ali...valja to skontat, jadna nam je majka zadojena

Meni je, licno, sasvim svejedno kako ce se bilo ko od vas izjasnjavati i cime ce se diciti, ali samo do onog momenta dok to ne zadire u moje licno postojanje i egzistenciju kao osobe. A sveta konstitutivnost u to i te kako zadire, i onda je i sasvim logicno da mi smeta.
BL1987
Moze li Mujo iz Zagreba biti Hrvat ?
Ovo je samo jos jedan od dokaza da ti apsolutno ne razumijes o cemu se ovdje prica

Mujo
iz Zagreba, koji je tamo rodjen, po nacionalnosti i JESTE Hrvat, a po narodnosti Bosnjak, sto i ne mora biti jer tu dosta zavisi od prezimena