klej wrote:
bakire, bez uvrede, ali da upitam. odakle smatras da pocinje/zavrsava banja luka, pa kazes da si stigao za to vrijeme? i ja, najmanje, 20-tak puta godisnje prodjem tom relacijom. ostatak, od nekih 35-40 puta, idem preko stanara, kotor varosi ili dervente. rjetko ko me prestigne i obicno sam ja taj koji obavlja tu radnju u saobracaju, pa mi od banja luke do skendera/knezeva treba cca 1 sat voznje. do izlaza iz travnika cca 2 sata. ne mogu vjerovati da, u odnosu na moju voznju, ustedis 1+ sat voznje, na tako kratkoj i krajnje losoj dionici za voznju. ipak je to nekih 185 km voznje (banja luka-sarajevo) i hoces da povjerujem da ti je prosjecna brzina cca 90 km/h?
edit: prosjecna brzina mora biti veca i od 100 km/h, jer ti rece kako si jos odmarao kod bajre. halali, ali nemoguce
visoko - banja luka ulaz u grad, ulica skendera kulenovica 163 km, kada krecem u na taj put, a idem za bosansku krupu, obicno je to u ranim jutarnjim satima, tako da mi do turbeta i odvajanja za vlasic treba cca 45 do 60 min, kada predjem drveni most preko vrbasa smatram da sam u banja luci.
dionica od turbeta do vrbasa samog u tim jutarnjim satima je prazna, nema nikoga, sto mi omogucava da tako brzo dodjem.
naravno ovo nadmudrivanje jesam li mogao doci ili nisam je samo prazno subjektivno mlacenje slame, kako sa moje strane tako i sa tvoje, ja kazem da jesam ti kazes da nisam mogao, mozemo se tako vrtiti u krug do sutra.
on topic opet rotacionim kolonama mame se sjetim, jucer su od mostara do vrapcica napravili pometnju toliko da na vrijeme stignu na stadion na neku priredbu, ispred mene sustizu zenu, koja jadnica od panike, razumljivo, ful bremza, ukopavanje, mene gura sa lijeve strane jedan od njih u provaliju a drugi iza lijepi se u sami branik.
kada ubiju nekog pricati ce se 5 dana i onda opet nista