Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote:
goran16v wrote: Nauci razlikovat sta je profesionalni vozac a sta normalan vozac, dok god zivis u zabludi da su samo taksiste i grasovci profesionalni vozaci nastavi pisat nek ti se raja ismijava :lol:
I slatko vrijednja, bas na nivou srednjoskolca koji je tek cuniro bijesnu mk3cu :lol:
Osim sto ja nikad i nigdje nisam napisao da su samo grasovci i taksisti prof. vozaci, kad si vec strucnjak u toj materiji, budi ljubazan pa objasni razliku izmedju prof. i norlanog vozaca, da li je svaki taksista prof. vozac i sa je normalni, a sta nenormalni vozac? Zivo me interesuje! :lol:
Sto se tice slatkog vrijedjanja, ne smijem drugacije da se iskusni sofer CIPS generacije slucajno ne uvrijedi! :lol:
mirzet87sa

#727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

goran16v wrote: Osim sto ja nikad i nigdje nisam napisao da su samo grasovci i taksisti prof. vozaci, kad si vec strucnjak u toj materiji, budi ljubazan pa objasni razliku izmedju prof. i norlanog vozaca, da li je svaki taksista prof. vozac i sa je normalni, a sta nenormalni vozac? Zivo me interesuje! :lol:
Sto se tice slatkog vrijedjanja, ne smijem drugacije da se iskusni sofer CIPS generacije slucajno ne uvrijedi! :lol:
Ma smijesan si mi, al fakat. Vec sam zamislio tvoj mentalni sklop, crna cunirana mk3 rukica kroz prozor i sad ko sam ja :lol: Da bi bio profesionalan vozac, tacnije da bi dobio taj status, ne trebas biti taksista nit grasovac, koje ocito toliko volis pa imas potrebu spomenut ih dnevno barem 10puta. Imas vise profesionalnih vozaca koji, pazi, nisu taksiste i grasovci :) Da bi steko taj status treba ti prekvalifikacija, drzavni ispit i zvanje vozac motornih vozila. Tacnije treci stepen saobracajne skole koji danas moze zavrsit ko god ima 1500+ km. Moj sabane, sad iskreno priznaj, 2godine spominjes taksiste i grasovce, a jesul te prebili ikad ? Priznaj, mora bit neki razlog, jednostavno ne mozes nekog spominjat 2 godine svaki dan po 10-30puta bez ikakvog razloga.. Tebe izgleda bas nadegenecili :D
Cisto da te sprijecim u pokusaju da kazes da su profesionalni vozaci oni vozaci koji, ko sto ti rece, zive od volana, pa nije ti ovo amerika :lol:
Raspitaj se malo, u prosjeku sarajevo godisnje dobije 100+ ( samo iz saobracajne skole, za ostale ti ne mogu reci jer ne znam ) skolovanih profesionalnih vozaca koji mogu bit svuda oko tebe, a nisu taksisti nit grasovci. Dovoljno ti je otici do biroa pa da se informises koliko ima tih vozaca koje ti toliko obozavas
sorcerer

#728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

nekultura u saobracaju ja uveliko prisutna ,recimo od 1992 pa naovamo .govorim za sarajevo ,jer tu zivim i svaki dan se vozim.nekima je ostalo od rata ,valjda pravilo da mogu raditi sta hoce ,pa ga koriste i danas.egzodus papaka je takodjer sljegao u sarajevo,koji su prije rata sanjali ficu i stojadina,pa se poslije rata domogli dvicina i tricina ,pa niko ko oni .cim vide neki malo slabiji auto na cesti trude se po cijenu zivota da ga preteknu da dokazu svoju superiornost i nadmoc.kao sto je vec neko spomenuo,gamizu gradom 40 ,voze se na leru jer tako stede gorivo.prave nepotrebnu guzvu i stvaraju nervozu..nisam neki furac ,ali brate 60-70 voznja glavnom cestom je sasvim normalna i stigne se na svako zeleno bez kocenja i ubrzavanja.ili ako vec hoces da ides sporo ima za to desna traka pa da te svi koji se krecu 60 mogu obici.sad da spomene profesionalce s kamionima i autobusima koji se krecu srednjom i lijevom trakom ,jer nemaju osjecaja ili poznavanja osnovnih propisa ,prije rata se placala kazna za to....taxista ima i normalnih ,a ima vala i kretena,ali mislim da su ti sto ne postuju nikakve propise i misle da je cesta njihova oni iz grupe egzodusa 1992-1996.tako da to objasnjava sve...uglavnom ko nema kulture na cesti ,nema ni kucnog odgoja koji je osnova za sve u zivotu...
Bakir1

#729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

klej wrote: bakire, bez uvrede, ali da upitam. odakle smatras da pocinje/zavrsava banja luka, pa kazes da si stigao za to vrijeme? i ja, najmanje, 20-tak puta godisnje prodjem tom relacijom. ostatak, od nekih 35-40 puta, idem preko stanara, kotor varosi ili dervente. rjetko ko me prestigne i obicno sam ja taj koji obavlja tu radnju u saobracaju, pa mi od banja luke do skendera/knezeva treba cca 1 sat voznje. do izlaza iz travnika cca 2 sata. ne mogu vjerovati da, u odnosu na moju voznju, ustedis 1+ sat voznje, na tako kratkoj i krajnje losoj dionici za voznju. ipak je to nekih 185 km voznje (banja luka-sarajevo) i hoces da povjerujem da ti je prosjecna brzina cca 90 km/h?

edit: prosjecna brzina mora biti veca i od 100 km/h, jer ti rece kako si jos odmarao kod bajre. halali, ali nemoguce
visoko - banja luka ulaz u grad, ulica skendera kulenovica 163 km, kada krecem u na taj put, a idem za bosansku krupu, obicno je to u ranim jutarnjim satima, tako da mi do turbeta i odvajanja za vlasic treba cca 45 do 60 min, kada predjem drveni most preko vrbasa smatram da sam u banja luci.
dionica od turbeta do vrbasa samog u tim jutarnjim satima je prazna, nema nikoga, sto mi omogucava da tako brzo dodjem.
naravno ovo nadmudrivanje jesam li mogao doci ili nisam je samo prazno subjektivno mlacenje slame, kako sa moje strane tako i sa tvoje, ja kazem da jesam ti kazes da nisam mogao, mozemo se tako vrtiti u krug do sutra.

on topic opet rotacionim kolonama mame se sjetim, jucer su od mostara do vrapcica napravili pometnju toliko da na vrijeme stignu na stadion na neku priredbu, ispred mene sustizu zenu, koja jadnica od panike, razumljivo, ful bremza, ukopavanje, mene gura sa lijeve strane jedan od njih u provaliju a drugi iza lijepi se u sami branik.
kada ubiju nekog pricati ce se 5 dana i onda opet nista
respo

#730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by respo »

sorcerer wrote:nekultura u saobracaju ja uveliko prisutna ,recimo od 1992 pa naovamo .govorim za sarajevo ,jer tu zivim i svaki dan se vozim.nekima je ostalo od rata ,valjda pravilo da mogu raditi sta hoce ,pa ga koriste i danas.egzodus papaka je takodjer sljegao u sarajevo,koji su prije rata sanjali ficu i stojadina,pa se poslije rata domogli dvicina i tricina ,pa niko ko oni .cim vide neki malo slabiji auto na cesti trude se po cijenu zivota da ga preteknu da dokazu svoju superiornost i nadmoc.kao sto je vec neko spomenuo,gamizu gradom 40 ,voze se na leru jer tako stede gorivo.prave nepotrebnu guzvu i stvaraju nervozu..nisam neki furac ,ali brate 60-70 voznja glavnom cestom je sasvim normalna i stigne se na svako zeleno bez kocenja i ubrzavanja.ili ako vec hoces da ides sporo ima za to desna traka pa da te svi koji se krecu 60 mogu obici.sad da spomene profesionalce s kamionima i autobusima koji se krecu srednjom i lijevom trakom ,jer nemaju osjecaja ili poznavanja osnovnih propisa ,prije rata se placala kazna za to....taxista ima i normalnih ,a ima vala i kretena,ali mislim da su ti sto ne postuju nikakve propise i misle da je cesta njihova oni iz grupe egzodusa 1992-1996.tako da to objasnjava sve...uglavnom ko nema kulture na cesti ,nema ni kucnog odgoja koji je osnova za sve u zivotu...
sorcerer u gradu ne postoji "desna traka" u smislu koja postoji na autoputu
u gradu je najbrza traka srednja (bar bi trebala biti) al to je samo nepisano pravilo jer logika tako govori a ne zato sto je kao na autoputu sto vise lijevo brze
WildRedRose

#731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

goran16v wrote:
WildRedRose wrote:... Da li je moguce da toliko 'vozaca' misli da se duga svjetla pale obavezno cim padne mrak , pa i u sred grada, gdje je rasvjeta ??? :-) :-)
U vecini slucajeva to su oni ljenguzi, najcesce taksiti i kojekakve dostave i komercijalisti, kojima crkne jedno ili oba oborena svjetla pa ih mrzi da mijenjanju sijalicu nego umjesto toga upale duga.
nisu to auta za dostavu navecer, poslije 20h.. nego sa privatnim autima, od omladine do starijih ljudi..

Jedno vrijeme sam mislila da se 'omakne' ljudima, dok nisam cula pricu jednog lika:

''kupio ja auto i nisam znao kako mi se pale duga svjetla. Jesam se navalio na tell da saznam od raje, kontam kako cu navecer voziti...'' ziva istina.. :-) :-)
goran16v

#732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote: Ma smijesan si mi, al fakat. Vec sam zamislio tvoj mentalni sklop, crna cunirana mk3 rukica kroz prozor i sad ko sam ja :lol: Da bi bio profesionalan vozac, tacnije da bi dobio taj status, ne trebas biti taksista nit grasovac, koje ocito toliko volis pa imas potrebu spomenut ih dnevno barem 10puta. Imas vise profesionalnih vozaca koji, pazi, nisu taksiste i grasovci :) Da bi steko taj status treba ti prekvalifikacija, drzavni ispit i zvanje vozac motornih vozila. Tacnije treci stepen saobracajne skole koji danas moze zavrsit ko god ima 1500+ km. Moj sabane, sad iskreno priznaj, 2godine spominjes taksiste i grasovce, a jesul te prebili ikad ? Priznaj, mora bit neki razlog, jednostavno ne mozes nekog spominjat 2 godine svaki dan po 10-30puta bez ikakvog razloga.. Tebe izgleda bas nadegenecili :D
Cisto da te sprijecim u pokusaju da kazes da su profesionalni vozaci oni vozaci koji, ko sto ti rece, zive od volana, pa nije ti ovo amerika :lol:
Raspitaj se malo, u prosjeku sarajevo godisnje dobije 100+ ( samo iz saobracajne skole, za ostale ti ne mogu reci jer ne znam ) skolovanih profesionalnih vozaca koji mogu bit svuda oko tebe, a nisu taksisti nit grasovci. Dovoljno ti je otici do biroa pa da se informises koliko ima tih vozaca koje ti toliko obozavas
Ma sto se neko sabahile nasekir'o! Inace, bas si pogodio to sa satom u cuniranom tricom. Posto me neki ovdje i licno znaju slatko ce se nasmijati tvojim ekspertizama i zamisljanjem! :lol: E sad nadji gdje sam ja spominjao isljucivo prof. vozace!
Naravno da cu spominjati papane i debile sa taksi firmom na krovu i u javnom prevozu, a izgleda da si upravo ti jedan od njih, i ostale koji zive od volana, a non-stop krse propise i to ne 2 nego 22 godine ako treba, jer idioti nisu u stanju da skontaju da upravo oni treba da prednjace u postvanju propisa jer oni zive od discipline u saobracaju, a ne vozaci amateri i da bi pocrkali od gladli u saobr. haocu da se svaki vozac amater ponasao kao oni. To je jedini razlog zasto ih/vas spominjem.
Neku noc zaustavim taksi, drugi taksista mu se uvali, ovaj sto mene vozi pocne da glumi kulturu i sere o papcima na cesti i kako niko ne daje zmigavac. 2 x bio satro fin pa se prestrojio sa zmigavcem, ali se zato ostala 2 skretanja na dvije velike raskrsnice malo "zaboravio" naravno skrenuo bez zmigavca! To je taj strasni i inteligentni mentalni sklop! :lol:
Da li treba da napominjem da su mu svjetla bacala jedno 4m ispred auta, a da mu je na tabli bilo popaljeno sve od Airbaga do ABS-a - ovo cisto vezano za novi zakon o tome sta mora imati teh. ispravno taksi vozilo, a ti qurcu pjevaj da ne mogu proci 6-mjesecni tehnicki ako nije sve ispravno! :lol:
mco

#733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mco »

Stvarno je bezveze sto smo spali na takav nivo da se zmigavci pa skoro nekoriste, poprimamo oblik neke nam prije smjesne drzave gdje je saobracaj sjedi i vozi kako znas. Imam osjecaj da je sve gore i gore.
Uzasno me nerviraju vozaci koji stoje na sred ceste sva cetri zmigavca upaljena a kad ih krenem obici krenu i prave se ludi... :twisted:
condy

#734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Profesionalni vozač se ne može biti sa saobraćajnom školom. Da bi neko postao profesionalni vozač, prije svega treba proći veoma teške obuke, za koje trebaju biti omogućeni preduvjeti, vozila, staze, razni teh. instrumenti, drugi profesonalni vozači koji će ih obučavati i sl.

U Srbiji postoji nacionalna vozačka akademija, koja vrši obuku vozača, koji žele da se obuče za ekstrmne situacije u vožnji. Imao sam priliku kratko da budem tamo, i da prođem osnovni kurs bezbjedne vožnje, i iskustva su predobra.

Svi vozači njihovih zvaničnika, moraju imati certifikat te nacionalne vozačke akademije.

Nema ništa slično u BiH, tako da nema ni uvjeta za tu profesionalnu obuku vozača u BiH.

To što neko vozi taksi ili kamion ili autobus i sl. to po automatizmu ne znači da su oni profesionalac. Čak šta više, taksisti su primjer loših vozača, neodgovornih i bahatih vozača, koji najviše krše propise. U Zenici je zbog taksiste koji se polukružno okretao na punoj traci, izvan kružnog toka, u centru grada nedavno poginuo motociklista. Takvu glupost i nemarnost sebi ne bi dopustio ispod prosječni vozač, koji ima imalo mozga u glavi. Takve vozače zvati profesionalcima je smiješno.
Last edited by condy on 21/06/2013 09:47, edited 2 times in total.
WildRedRose

#735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

mco wrote:Stvarno je bezveze sto smo spali na takav nivo da se zmigavci pa skoro nekoriste, poprimamo oblik neke nam prije smjesne drzave gdje je saobracaj sjedi i vozi kako znas. Imam osjecaj da je sve gore i gore.
Uzasno me nerviraju vozaci koji stoje na sred ceste sva cetri zmigavca upaljena a kad ih krenem obici krenu i prave se ludi... :twisted:
zato jucer na pauku mercedes sa sva cetiri upaljena :bih:
MOSALJOZE

#736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

WildRedRose wrote:
mco wrote:Stvarno je bezveze sto smo spali na takav nivo da se zmigavci pa skoro nekoriste, poprimamo oblik neke nam prije smjesne drzave gdje je saobracaj sjedi i vozi kako znas. Imam osjecaj da je sve gore i gore.
zato jucer na pauku mercedes sa sva cetiri upaljena :bih:
Fino kulturno nazoveš ljudi dodju odnesu.
johntra

#737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by johntra »

sorcerer wrote:
goran16v wrote: U vecini slucajeva to su oni ljenguzi, najcesce taksiti i kojekakve dostave i komercijalisti, kojima crkne jedno ili oba oborena svjetla pa ih mrzi da mijenjanju sijalicu nego umjesto toga upale duga.
ili sminkeri koji ne zele isprljat rukice... primijetio sam i kad crkne zadnja pozicija da sloze maglenku koja bas smeta kad se vozis iza....
nije to, nego dignu regulaciju farova na najviši nivo i zato izgleda kao da su upaljena duga svjetla...standardno to papci sad rade...
sema911s

#738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

druze ti i platiio tu stelu sa tih dodatnih 10 casova samo sto neznas da su te pare otisle komisiji,. bar dio novca,.
a to da ces priajavit instruktora macku o rep zakaci,. uradi to pa odi neku drugu auto skolu pa ces dobit jedan veliki smjesak na pomen tvog imena,., a evo u proslu subotu sam bio slucajno na poliginu za polaganje,. od 12 tih kandidata svi su pali,.evo razloga( nedovoljno gledanje u retrovizore, pogresno startovanje motora automobila, nepostivanje pjsesaka, nepravilno obracanje paznje prilikom parkiranja) ovo se sve desilo na poligonu gdje rade garazu i toooo,.,

a maglenke i duga koliko sam primjetio pale ovi sa novijim autima sto imaju daylight(il ti ga poziciju za nas stare) pa ofule i maglenke duga, dodatna, isva moguca svjetla popale,. vecinom sam to primjetio rade vozaci skoda octavia,. novijih renoa i ovi sminkeri mamini sinovi,. razumijem ako na reno megan ph2 nerade svjetla jer ih je tesko promjenit, il na golf 4,. al kada vidis neko novije auto coravoooo,.,.,
sema911s

#739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

johntra wrote:
sorcerer wrote:
goran16v wrote: U vecini slucajeva to su oni ljenguzi, najcesce taksiti i kojekakve dostave i komercijalisti, kojima crkne jedno ili oba oborena svjetla pa ih mrzi da mijenjanju sijalicu nego umjesto toga upale duga.
ili sminkeri koji ne zele isprljat rukice... primijetio sam i kad crkne zadnja pozicija da sloze maglenku koja bas smeta kad se vozis iza....
nije to, nego dignu regulaciju farova na najviši nivo i zato izgleda kao da su upaljena duga svjetla...standardno to papci sad rade...
porilican broj tih stimanja svjetala se odradi na tehnickom onaj ciko kada provjerava svjetla da bi mu sve bilo okkk najlakse je da digne snop uneboo,. a i veliki broj odvaljenih avuta sprijeda pa to stimanje neradii
sema911s

#740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

basicm wrote:Koja ofirna reklama sebe i auta, te kompresori te bari, ajoj...ja i moj mercedes u mene mi.
nas onu ja i moj mercedes mali, kad prosleo prodjem nijednozemsko u gacame ne ostane, sve haubu skacu i na sav glasi visu uzimi me misko, sa mecom je lakse bolje podmazuje,.,..,

hahahahahah kompleks nize vrste,. il kako kazu furac,. cuner,. trkac,. sminker,. dingospoo,. gazda,. hahahahah haba me ovoa vrucina neradi mi u mercedesu airkondišon,. moram šiber da otvaram da uzmem have,. mrsko mi otvarat prozore na struju,.
WildRedRose

#741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

ko se Fali meckom ? :zoka:
mirzet87sa

#742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

goran16v wrote:
Ma sto se neko sabahile nasekir'o! Inace, bas si pogodio to sa satom u cuniranom tricom. Posto me neki ovdje i licno znaju slatko ce se nasmijati tvojim ekspertizama i zamisljanjem! :lol: E sad nadji gdje sam ja spominjao isljucivo prof. vozace!
Naravno da cu spominjati papane i debile sa taksi firmom na krovu i u javnom prevozu, a izgleda da si upravo ti jedan od njih, i ostale koji zive od volana, a non-stop krse propise i to ne 2 nego 22 godine ako treba, jer idioti nisu u stanju da skontaju da upravo oni treba da prednjace u postvanju propisa jer oni zive od discipline u saobracaju, a ne vozaci amateri i da bi pocrkali od gladli u saobr. haocu da se svaki vozac amater ponasao kao oni. To je jedini razlog zasto ih/vas spominjem.
Neku noc zaustavim taksi, drugi taksista mu se uvali, ovaj sto mene vozi pocne da glumi kulturu i sere o papcima na cesti i kako niko ne daje zmigavac. 2 x bio satro fin pa se prestrojio sa zmigavcem, ali se zato ostala 2 skretanja na dvije velike raskrsnice malo "zaboravio" naravno skrenuo bez zmigavca! To je taj strasni i inteligentni mentalni sklop! :lol:
Da li treba da napominjem da su mu svjetla bacala jedno 4m ispred auta, a da mu je na tabli bilo popaljeno sve od Airbaga do ABS-a - ovo cisto vezano za novi zakon o tome sta mora imati teh. ispravno taksi vozilo, a ti qurcu pjevaj da ne mogu proci 6-mjesecni tehnicki ako nije sve ispravno! :lol:
Oo, okano jutro i tebi i nasim taksistama, vidim stigo si ih spomenut :D
Al cuj ti price, posto me neki ovdje licno znaju slatko ce se nasmijat... a dajjjjjjjjjj ti bas neki ozbiljan cuner :lol: Nego, ne odgovori mi, cemu razlog svakodnevnom spominjanju, jesul te nadegenecili negdje ovi divljaci ili ti sredili sudar, a? :D
Trebu ti nisu pokupili, ne voze taksisti auta preko 170konja, a mk3 cunirana sa duplom rorom zavija ko da je 6.3 :D
A ako se ne varam, ti si onaj sto je vozo bijelog starog bmwa, ma smijesan si mi sav :lol:
goran16v

#743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote: Oo, okano jutro i tebi i nasim taksistama, vidim stigo si ih spomenut :D
Al cuj ti price, posto me neki ovdje licno znaju slatko ce se nasmijat... a dajjjjjjjjjj ti bas neki ozbiljan cuner :lol: Nego, ne odgovori mi, cemu razlog svakodnevnom spominjanju, jesul te nadegenecili negdje ovi divljaci ili ti sredili sudar, a? :D
Trebu ti nisu pokupili, ne voze taksisti auta preko 170konja, a mk3 cunirana sa duplom rorom zavija ko da je 6.3 :D
A ako se ne varam, ti si onaj sto je vozo bijelog starog bmwa, ma smijesan si mi sav :lol:

Naravno da ce se nasmijati, a pogotovo na novi debilizam o ozbiljnom cuneru! :lol:
Ja sam ti ve odgovorio zasto ih/vas svaki dan spomenem kao najvece idiote i kretene u saobracaju, a ako ne kontas to nije moj problem vec problem tvoje inteligencije! :lol:
Kad me vec toliko potezes za degenek, svi dobro znaju kako taksisti znaju biti mudre *izde koje znaju kome smiju, a kome ne smiju prosipat' silu po cesti, pogotovo bez podrske, tako da ja s njima nikad nisam imao problema.
Nisam onaj koji je vozio, nego onaj koji jos uvijek, izmedju ostalih auta, vozi bijelog starog BMW-a.
sema911s

#744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

WildRedRose wrote:ko se Fali meckom ? :zoka:
jaaaa dok sam je imaoo zamjenio je avudiii(mislim pasasat sa mlko vise senzora i drugacijim volllanom)
WildRedRose

#745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

sema911s wrote:
WildRedRose wrote:ko se Fali meckom ? :zoka:
jaaaa dok sam je imaoo zamjenio je avudiii(mislim pasasat sa mlko vise senzora i drugacijim volllanom)
ima ono ''audi, moj ti ...'' :hm:
dado_

#746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dado_ »

sorcerer wrote:nekultura u saobracaju ja uveliko prisutna ,recimo od 1992 pa naovamo .govorim za sarajevo ,jer tu zivim i svaki dan se vozim.nekima je ostalo od rata ,valjda pravilo da mogu raditi sta hoce ,pa ga koriste i danas.egzodus papaka je takodjer sljegao u sarajevo,koji su prije rata sanjali ficu i stojadina,pa se poslije rata domogli dvicina i tricina ,pa niko ko oni .cim vide neki malo slabiji auto na cesti trude se po cijenu zivota da ga preteknu da dokazu svoju superiornost i nadmoc.kao sto je vec neko spomenuo,gamizu gradom 40 ,voze se na leru jer tako stede gorivo.prave nepotrebnu guzvu i stvaraju nervozu..nisam neki furac ,ali brate 60-70 voznja glavnom cestom je sasvim normalna i stigne se na svako zeleno bez kocenja i ubrzavanja.ili ako vec hoces da ides sporo ima za to desna traka pa da te svi koji se krecu 60 mogu obici.sad da spomene profesionalce s kamionima i autobusima koji se krecu srednjom i lijevom trakom ,jer nemaju osjecaja ili poznavanja osnovnih propisa ,prije rata se placala kazna za to....taxista ima i normalnih ,a ima vala i kretena,ali mislim da su ti sto ne postuju nikakve propise i misle da je cesta njihova oni iz grupe egzodusa 1992-1996.tako da to objasnjava sve...uglavnom ko nema kulture na cesti ,nema ni kucnog odgoja koji je osnova za sve u zivotu...
potpis na ovaj post od rijeci do rijeci... i da, ekipa koja kaze da je glavnom dzadom u Sarajevu normala vozit 40-50 PAPCI STE, i ja cu prvi svirat i spominjat blizu familiju svakom ko tako vozi u spici po danu, taman krenes normalno vozit 60-70 jer je zeleni val nastiman na tu brzinu ako niste primijetili (dobro treba malo i mozak ukljucit pa upratit semafore po gradu, ne kazem nije ni to za svakoga) i koci, jer lola vozi 40 "po propisima"... Pod ovim "glavna dzada" zna se na sta se odnosi, ulica sa 3 trake Zmaja od Bosne, da mi ne bi goran16v napisao nesto za Alipasinu i sl. :D Takvi nisu za grada i voznje po gradu. Da se nadovezem, neko je rekao nema u gradu spore trake, jest najbolje odmah u lijevu i vozit naravno 40km/h, jer ces ako Bog da na 5. raskrsnici od prebacivanja u lijevu traku skrenut lijevo? Nemoj mi reci...
johntra

#747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by johntra »

i da, to samo zaboravio, a vidim da je sada masovno rašireno na ovim cestama gdje ima kamera...nerviraju me vozači koji kad vide znak radarske kamere, uspore na 40 ili 50 na sat i to jedno 300 i više metara od kamere...
goran16v

#748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

dado_ wrote: i da, ekipa koja kaze da je glavnom dzadom u Sarajevu normala vozit 40-50 PAPCI STE, i ja cu prvi svirat i spominjat blizu familiju svakom ko tako vozi u spici po danu, D Takvi nisu za grada i voznje po gradu.
Osim sto u spici ne moze voziti sve i da hoces brze od 40 i to kad se pokrene kolona o 60 - 70 mozes samo da sanjas, nek si ti sa sviranjem i spominjanjem familijije za grada papcino jedna nevidjena! :lol:
klej

#749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klej »

johntra wrote:i da, to samo zaboravio, a vidim da je sada masovno rašireno na ovim cestama gdje ima kamera...nerviraju me vozači koji kad vide znak radarske kamere, uspore na 40 ili 50 na sat i to jedno 300 i više metara od kamere...
moj jontra, Bogami i ja dobro usporim (na granicu dozvoljene brzine), kad vidim taj znak, a ne znam tacnu poziciju kamere. prosle godine, sa relacije bihac-v.kladusa, za mnom su u sarajevo stigle tri kazne, jer nije bilo znakova za radare, a nisam pojma imao da su tu i gdje se nalaze. onaj ko poznaje velicinu i oblik buzima mozda mi i nece vjerovati kad kazem da, kroz isti gradic, postoje tri kamere, a ogranicenje 40 km/h. u usk su ih naredali, kako po bihacu, cazinu, buzimu i v. kladusi, tako i na medjugradskim komunikacijama, da je to za nepovjerovati. nisu izuzeti ni petrovac, krupa, otoka i ostala mjesta iz usk. sada znam napamet gdje je koja kamera, pa pravovremeno i usporavam. uglavnom, znas za onu, ko se na mlijeko oprzi i u jogurt puse. nikad necu halalit tih 120 KM kazne "na foru"
sema911s

#750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

klej wrote:
johntra wrote:i da, to samo zaboravio, a vidim da je sada masovno rašireno na ovim cestama gdje ima kamera...nerviraju me vozači koji kad vide znak radarske kamere, uspore na 40 ili 50 na sat i to jedno 300 i više metara od kamere...
moj jontra, Bogami i ja dobro usporim (na granicu dozvoljene brzine), kad vidim taj znak, a ne znam tacnu poziciju kamere. prosle godine, sa relacije bihac-v.kladusa, za mnom su u sarajevo stigle tri kazne, jer nije bilo znakova za radare, a nisam pojma imao da su tu i gdje se nalaze. onaj ko poznaje velicinu i oblik buzima mozda mi i nece vjerovati kad kazem da, kroz isti gradic, postoje tri kamere, a ogranicenje 40 km/h. u usk su ih naredali, kako po bihacu, cazinu, buzimu i v. kladusi, tako i na medjugradskim komunikacijama, da je to za nepovjerovati. nisu izuzeti ni petrovac, krupa, otoka i ostala mjesta iz usk. sada znam napamet gdje je koja kamera, pa pravovremeno i usporavam. uglavnom, znas za onu, ko se na mlijeko oprzi i u jogurt puse. nikad necu halalit tih 120 KM kazne "na foru"
za te tri kazne(imaju 4 radara) imas standardni znak i ispod pise kontrola brzine,. i prije i posliej njih znak ogranicenja brzine,.,.
Post Reply