Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Naslovnica

#726 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Naslovnica »

_Reds_ wrote:Izgleda inspekcije malo popustila.

Prije 7-8 dana svi su izdavali račune i i za kilfu, a sada opet prica po starom.
Normala...
rimac

#727 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by rimac »

Makbel guma ovih dana ima jako veliki promet. Ispred kolona auta a istovremeno otvoreno jedno osam radnih mjesta.

Fiskalni račun ne izdaju. :bih:
uzgajivac

#728 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by uzgajivac »

rimac wrote:Makbel guma ovih dana ima jako veliki promet. Ispred kolona auta a istovremeno otvoreno jedno osam radnih mjesta.

tuzibabo.
van helsing

#729 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by van helsing »

Prije konkurencija nego tuzibaba. A mozda i oboje. :D
mayab

#730 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

rimac wrote:Makbel guma ovih dana ima jako veliki promet. Ispred kolona auta a istovremeno otvoreno jedno osam radnih mjesta.

Identicna situacija bila prije godinu dana kod njih, cak sam prisustvovao raspravi musterije i blagajnice oko toga, i opet ga musterija ne dobi :roll:
rimac

#731 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by rimac »

van helsing wrote:Prije konkurencija nego tuzibaba. A mozda i oboje. :D
Ni jedno ni drugo. Nego gledam gazdin BMW džip a ja svoju djecu pješke vodim u školu. Dio njegovo džipa je iz dijela koji bi trebao biti javni kantolni budžet koji bi napravio efikasan gradski prijevoz - da ne moram po kiši pješke voditi djecu u školu.
mekaba

#732 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

rimac wrote:
Ni jedno ni drugo. Nego gledam gazdin BMW džip a ja svoju djecu pješke vodim u školu. Dio njegovo džipa je iz dijela koji bi trebao biti javni kantolni budžet koji bi napravio efikasan gradski prijevoz - da ne moram po kiši pješke voditi djecu u školu.
:thumbup:
ratamahatta

#733 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by ratamahatta »

rimac wrote:

U sridu :D
Država

#734 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Država »

rimac wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
van helsing

#735 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by van helsing »

Znaci , ljubomora,zavist. Gledam i ja sve one audije i pasate,kojima se voze nasi politicari,jos te njihova pratnja gura sa ceste (hebe im se imas li gdje i hoces li udarit u nesto/nekoga),vozaju li se vozaju,a nisu prstom mrdnuli da zarade taj isti auto. Taj sa bmw-om,ako nista,zaposlio je nekoliko ljudi. I ja da sam na njegovom mjestu bih gledao da im platim sto manje poreza. Ako se to moze nazvat porezom,to je vise harac. Da ne bude zabune,i ja vodim dijete u skolu pjeske. I moj otac prima sadaku,pardon,ima drugo ime,penziju od 310km,a ti u audiju sto se vozaju neku sicu primaju,sa 4 cifre.
_Reds_

#736 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by _Reds_ »

van helsing wrote:Znaci , ljubomora,zavist. Gledam i ja sve one audije i pasate,kojima se voze nasi politicari,jos te njihova pratnja gura sa ceste (hebe im se imas li gdje i hoces li udarit u nesto/nekoga),vozaju li se vozaju,a nisu prstom mrdnuli da zarade taj isti auto. Taj sa bmw-om,ako nista,zaposlio je nekoliko ljudi. I ja da sam na njegovom mjestu bih gledao da im platim sto manje poreza. Ako se to moze nazvat porezom,to je vise harac. Da ne bude zabune,i ja vodim dijete u skolu pjeske. I moj otac prima sadaku,pardon,ima drugo ime,penziju od 310km,a ti u audiju sto se vozaju neku sicu primaju,sa 4 cifre.
Ne shvatas ti.

Taj porez nije njegov, taj porez ne placa taj vlasnik, taj porez placa krajnji kupac.

Neka on umanjni cijenu za porez, pa onda moze da svira. A ne on taj porez od tebe naplati.
rimac

#737 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by rimac »

_Reds_ wrote:
van helsing wrote:Znaci , ljubomora,zavist. Gledam i ja sve one audije i pasate,kojima se voze nasi politicari,jos te njihova pratnja gura sa ceste (hebe im se imas li gdje i hoces li udarit u nesto/nekoga),vozaju li se vozaju,a nisu prstom mrdnuli da zarade taj isti auto. Taj sa bmw-om,ako nista,zaposlio je nekoliko ljudi. I ja da sam na njegovom mjestu bih gledao da im platim sto manje poreza. Ako se to moze nazvat porezom,to je vise harac. Da ne bude zabune,i ja vodim dijete u skolu pjeske. I moj otac prima sadaku,pardon,ima drugo ime,penziju od 310km,a ti u audiju sto se vozaju neku sicu primaju,sa 4 cifre.
Ne shvatas ti.

Taj porez nije njegov, taj porez ne placa taj vlasnik, taj porez placa krajnji kupac.

Neka on umanjni cijenu za porez, pa onda moze da svira. A ne on taj porez od tebe naplati.
Upravo tako. Računica je jasna. Jedna guma košta 117 KM. Firmi 100 KM, državi 17 (jebaji je kakva god da je, moja je, i ne postoji mjesto na svijetu koje je nema - malo bolje ili malo lošije). Gazdinih je 100. Onih 17 pripada državi ali meni ih gazda uze, ne pitajući me ništa. Ako će tko krasti, mogao se dogovorit s kupcem, pa podijeliti taj plijen, malo njemu malo kupcu. Ovako on sebi sve uze.

Ne razumijem jednostavnu logiku ljudi koji podržavaju neplaćenje poreza obrazlagajući to tim da političari kradu. Ako je dozvoljeno uzeti 17 Km od poreza zašto onda nije dozvoljeno skinuti saobračajni znak ako ti treba nešto na vikendici, ili skinuti poklopac šahta....
kakaljin

#738 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kakaljin »

rimac wrote:
_Reds_ wrote:
Ne shvatas ti.

Upravo tako. Računica je jasna. Jedna guma košta 117 KM. Firmi 100 KM, državi 17 (jebaji je kakva god da je, moja je, i ne postoji mjesto na svijetu koje je nema - malo bolje ili malo lošije). Gazdinih je 100. Onih 17 pripada državi ali meni ih gazda uze, ne pitajući me ništa. Ako će tko krasti, mogao se dogovorit s kupcem, pa podijeliti taj plijen, malo njemu malo kupcu. Ovako on sebi sve uze.

Ne razumijem jednostavnu logiku ljudi koji podržavaju neplaćenje poreza obrazlagajući to tim da političari kradu. Ako je dozvoljeno uzeti 17 Km od poreza zašto onda nije dozvoljeno skinuti saobračajni znak ako ti treba nešto na vikendici, ili skinuti poklopac šahta....

Zasto onda placam kada registrujem auto silni novac za porez, za ceste, za vode, za razne stvari a svi vidimo da su nam ceste i vode nikakve. Po tom tvom onda kada registrujem auto kazem da mi izbije to jer se ne odrzavaju ceste kako treba a te pare idu iz mog djepa.

Moja nana i dedo su izdvajali za svoju penziju desetinama godina i sada imaju penziju od 300 KM a.
gdje su te pare nestale.
šatirana_ljubičica

#739 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by šatirana_ljubičica »

Zbog ovakvog razmišljanja nam država i propada.
van helsing

#740 Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by van helsing »

Mijesate kruske i jabuke.
Gdje sam ja to napisao da politicari kradu?
Nego oni trose nemilice sredstva poreznih obveznika. I kada vidim na sta i koliko trose,place mi se. Da su ta sredstva usmjerena na pokretanje privrede ili bilo sto korisno,pa ok. Ne,trebamo im placati skupocjene automobile,raznorazne racune za mobitele,cehove po restoranima,enormno visoka primanja?? Zbog takvih nam drzava propada,plus se zaduzujemo kod mmfa.
A privatnim poduzetnicima su nabacali milion nekih dazbina,npr.frizerski salon placa industrijsku struju. Ne znam dal bi plakao ili se smijao. Kakva je to industrija?
I ja da sam privatnik,i ja bih se trudio da im platim sto manje poreza.
Porez se skuplja od poreskih obaveznika,oni ga uzimaju od kupaca. Sad,koliko ce oni prikazati prometa i na to platiti porez,to je nesto drugo.
Kad se vec toliko brinete za drzavu,pardon racune koje niste dobili,mozete li mi objasniti zasto je inspekcija zatvorila Sirano a nije prisla ni blizu Heco pijace?
uzgajivac

#741 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by uzgajivac »

van helsing wrote:Mijesate kruske i jabuke.
Gdje sam ja to napisao da politicari kradu?
Nego oni trose nemilice sredstva poreznih obveznika. I kada vidim na sta i koliko trose,place mi se. Da su ta sredstva usmjerena na pokretanje privrede ili bilo sto korisno,pa ok. Ne,trebamo im placati skupocjene automobile,raznorazne racune za mobitele,cehove po restoranima,enormno visoka primanja?? Zbog takvih nam drzava propada,plus se zaduzujemo kod mmfa.
A privatnim poduzetnicima su nabacali milion nekih dazbina,npr.frizerski salon placa industrijsku struju. Ne znam dal bi plakao ili se smijao. Kakva je to industrija?
I ja da sam privatnik,i ja bih se trudio da im platim sto manje poreza.
Porez se skuplja od poreskih obaveznika,oni ga uzimaju od kupaca. Sad,koliko ce oni prikazati prometa i na to platiti porez,to je nesto drugo.
Kad se vec toliko brinete za drzavu,pardon racune koje niste dobili,mozete li mi objasniti zasto je inspekcija zatvorila Sirano a nije prisla ni blizu Heco pijace?
odstranjivanje nelojalne konkurencije :D to je sad veliki hit po republici srpskoj i federaciji :D malo da se pohvale za pred izbore, kao oni tu nesto zaveli reda, razbili mrezu :D
mayab

#742 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

Image

:lol: :lol: :lol:
šatirana_ljubičica

#743 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ja ću danas otići poslije posla da vidim hoće li mi dat račun :D
shandrprcSA

#744 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by shandrprcSA »

nocni shoping... eee :izet: li ti drzavu

oni ko i univerzalno :D kad su im zapecatili radnju, od 16h radili :D :D :D
kinzekonze

#745 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kinzekonze »

Slastičarna MB na Č.vili 2. Kad tržiš račun, konobarica neljubazno kaže pao nam je sistem, kasa ne radi i ponudi nota račun.
šatirana_ljubičica

#746 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

shandrprcSA wrote:nocni shoping... eee :izet: li ti drzavu

Pa valjda će i ovo vidjeti inspekcija.
Umalo popisivac

#747 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Umalo popisivac »

Sarajka. BBI. Nikad.
O'zone
Globalni moderator

#748 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by O'zone »

šatirana_ljubičica wrote:
shandrprcSA wrote:nocni shoping... eee :izet: li ti drzavu

Pa valjda će i ovo vidjeti inspekcija.
Hoće malo sutra već par dana ima kako su vlasnici box-ova "slomili" pečate i ušli u radnje.

I da podsjetim ko im je odbrana
Nakon što su zapečaćene radnje na pijaci Sirano Zeljković radnicima obećao pomoć
Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković sastao se danas sa predstavnicima uposlenika tržnica i pijaca u Kantonu Sarajevo koji protestiraju nakon što su jučer inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove zapečatili radnje na pijaci "Sirano", saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Iako ova problematika nije u nadležnosti Kantona, tiče se ljudi koji su građani ovog Kantona, pa je premijer obećao da će u ponedjeljak organizirati zajednički sastanak na koji su pozvani predstavnici uposlenika pijaca, premijer FBiH Nermin Nikšić, federalni ministar trgovine Milorad Bahilj, kantonalni ministar privrede Emir Hrenovica, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Heni Erdoan Ćesir, načelnici četiriju gradskih općina, kao i Općine Ilidža te predstavnici Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći Katona Sarajevo.

Cilj je dogovoriti se o rješenjima aktuelnih problema s kojima se suočavaju uposlenici svih pijaca u Kantonu Sarajevo.
JThomas

#749 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by JThomas »

u mojoj zgradi ima kafana na crno. i zatvorila je inspekcija prije nekoliko mjeseci, nije radila jedno sedam dana, okrečio čovjek i stavio natpis radnja u pripremi (a prije nije blo ni to). učinili im uslugu jer nikad ne bi okrečili da se to nije desilo.
MOSALJOZE

#750 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by MOSALJOZE »

kinzekonze wrote:Slastičarna MB na Č.vili 2. Kad tržiš račun, konobarica neljubazno kaže pao nam je sistem, kasa ne radi i ponudi nota račun.
Nema računa nema para,ali nek si mi rekao gdje da idem na kolač :D
Post Reply