Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
JOHNNYJUVE

#726 Re: Alfa Romeo

Post by JOHNNYJUVE »

sefa77 wrote:Samo da se pohvalim, PONOSNI VLASNIK Alfe Romeo 159 2.4 JTDm SW 209KS pogon Q4 (4x4), najveci moguci servis uradjen prije par dana, a sada ako BOG da predstoji svakodnevno uzivanje u voznji i pracenje pogleda napacenih VW korisnika, kako guzeljaju u neudobnim sjedistima i sa balom na donjoj usni gledaju savrsenstvo Italijanskog dizajna!!
Pozdrav Alfistima, uz staru hebrejsku poslovicu BOLJE GURATI ALFU, nego voziti VW...!!!
:lol: :lol: :lol: odakle si tacno ? :)
motorola01

#727 Re: Alfa Romeo

Post by motorola01 »

sefa77 wrote:Samo da se pohvalim, PONOSNI VLASNIK Alfe Romeo 159 2.4 JTDm SW 209KS pogon Q4 (4x4), najveci moguci servis uradjen prije par dana, a sada ako BOG da predstoji svakodnevno uzivanje u voznji i pracenje pogleda napacenih VW korisnika, kako guzeljaju u neudobnim sjedistima i sa balom na donjoj usni gledaju savrsenstvo Italijanskog dizajna!!
Pozdrav Alfistima, uz staru hebrejsku poslovicu BOLJE GURATI ALFU, nego voziti VW...!!!
Ako nije tajna, koliko je servis kostao i sta je radjeno i naravno gdje(ovlasteni ili negdje privatno)?
sefa77

#728 Re: Alfa Romeo

Post by sefa77 »

Dijelove sam kupio prije mjesec dana u Italiji naravno u Alfi, a servis naravno ACF Autocomerc Sarajevo!!!
Vec 12 godina vozim Alfe i uvijek idem u ACF na servis na Pofalicima, za vecinu stvari su jeftiniji od ovih nekih priucenih nadr majstora...
Koliko me dosao servis, ne znam tacno jer sam uzimao porez nazad iz Italije pa se malo pogubio u cijenama... Kako god ispod 1000 KM, al sve je promijenjeno, svi remenovi, spaneri i vodena, svi filteri, sva ulja motor-kocnice-servo, sada plovi na cesti... Kada ovdje uzimas dijelove dodje te znatno skuplje, a sto se tice cijene zamjenskih (ne orginalnih) dijelova to je vjerovatno jos dosta jeftinije, al to nisam ni pitao, niti me interesuje!!
Znam da je moja zena za sluzbenu Skodu Fabiju platila u ASA-i veliki servis 1550KM, a radi se o motoru 1.2 sa tri klipa, tako da je moja Alfica-bebica BEST BUY i prejeftina za odrzavanje, a mojih 210 konjica gura uzbrdo i nizbrdo isto...
motorola01

#729 Re: Alfa Romeo

Post by motorola01 »

Hvala na odgovoru. Cijena servisa je u rangu ostalih automobila...
Brdar

#730 Re: Alfa Romeo

Post by Brdar »

moj te pomeo :D
ChipyChips

#731 Re: Alfa Romeo

Post by ChipyChips »

Mozes derati nekog Golfa 2 dizela...Pokusaj stati na crtu sa VW-om ekvivalentne snage i pogona na sva 4 tocka...nesto tipa Golf GTI,Golf 6 GTD,Audi S3 (stari model) ili pak Audi A4 TDI 3.0 Quattro...ima da te pomete,da ne znas jesi li posao ili dosao :lol: :lol: :lol:

Golf GTD koji ima prednji pogon samo i 170 KS naspram tvoje tandrkalice koja ima 209 KS i pogon na sva 4 tocka,od 0-100 ima bolje ubrzanje za tacno 1 sec...Tako da pokusaj njega na crti naci,pa ces misliti da te avion pomeo :lol: :lol:
EncY

#732 Re: Alfa Romeo

Post by EncY »

:skoljka:

De ti sjedi u svoju dvicicu i odfuraj odavde :run:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#733 Re: Alfa Romeo

Post by A1fa »

http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl ... ults_video

evo malo za ove pacenike, gledajte i placite sta znaci biti jedno sa cestom :D
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#734 Re: Alfa Romeo

Post by A1fa »

ChipyChips wrote:
Mozes derati nekog Golfa 2 dizela...Pokusaj stati na crtu sa VW-om ekvivalentne snage i pogona na sva 4 tocka...nesto tipa Golf GTI,Golf 6 GTD,Audi S3 (stari model) ili pak Audi A4 TDI 3.0 Quattro...ima da te pomete,da ne znas jesi li posao ili dosao :lol: :lol: :lol:

Golf GTD koji ima prednji pogon samo i 170 KS naspram tvoje tandrkalice koja ima 209 KS i pogon na sva 4 tocka,od 0-100 ima bolje ubrzanje za tacno 1 sec...Tako da pokusaj njega na crti naci,pa ces misliti da te avion pomeo :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=jFlK-svbyO8 evo ga, buahahahahaha :lol: :lol: :lol:
Ringhio

#735 Re: Alfa Romeo

Post by Ringhio »

ChipyChips wrote:

Shto si zavidan i isfrustriran ?

Zavist je gadna stvar, nevalja to tako, a kod babinih sinova i 80% vozaca volksvagena, pogotovo golfa sa kojekakvim crvenim slovima na gepeku, audija s cipovima i velikim felgama ona je najizrazenija.

Smijesno mi bude kad sam se vozio sa svojim motorom, pa vidim tako lika s Q7 pretice me, kao dokazuje svoju nadmoc na cesti i uber vozilo. Pustim ga da prodje jos jedno dva tri auta, pa onda presaltam u manju, i izdvojim se na sredinu pa lagano pored njega, stanem mu kraj prozora okrenem se i pogledam ga, dignem mu palac gore i onda samo dodam jos 2-3 milimetra gasa, ostavim ga da udise moja 95-to oktanska isparenja :)

Ih koliko sam ih samo ostavio iza sebe, tacno se igram s njima, pustim ga da me predje, pa ga preteknem, pa ga pustim opet, pa ga opet preteknem, i tako 40 kilometara.

Ono sto vi veliki stovatelji shvabskih kola nikad necete shvatiti je to da Alfa ima srce i dusu, kad udjes u alfu kao u dnevnom boravku da sjedis, sve je okrenuto ka vozacu, i sve je predodredjeno za potpuni vozacki ugodjaj. Alfa je imala tablu pozicioniranu oko vozaca prije 40 godina, dok to golf sad fura sa novom sedmicom, i to je kao veliki plus. Trik je u tome sto se alfa dizajnira srcem, proizvodi srcem, kupuje srcem, i vozi srcem, i kad god sam vozio alfu lice mi je krasio veliki osmjeh. Auto koje zeli da komunicira s tobom, tepas mu i pozelis mu dobro jutro svaki dan kad udjes u njega, i laku noc kad ga parkiras.

Tamo kad udjes u onaj kuhinjski kokpit golfa....mah necu ni da komentarisem :)

Imas tamo temu svoju za novog golfa, imas citroena i jos nekog lika s kojim se vas 10 raspravlja preko 25 stranica foruma, samo deri tam, i ostavi ovu temu svima nama koji volimo Alfu.

Vozdra.
citroen xm

#736 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

Ma šta znaju VW-ovci šta je Alfa. Čast izuzecima, ali oni ne vide dalje od svog nosa.

Evo dade mu čovjek link: 156 VS Golf MK3 VR6 gdje vidimo da što se više Golf dere to Alfa više odmiče. :lol:
JOHNNYJUVE

#737 Re: Alfa Romeo

Post by JOHNNYJUVE »

:lol: :lol:
citroen xm wrote:Ma šta znaju VW-ovci šta je Alfa. Čast izuzecima, ali oni ne vide dalje od svog nosa.

Evo dade mu čovjek link: 156 VS Golf MK3 VR6 gdje vidimo da što se više Golf dere to Alfa više odmiče. :lol:
uz to :D da je ne ometa onaj renaul vvec bi u prvih pola minute nestala iz vida :D ahhaha

uz to, pola ih ne spava navecer, lopovi na svakom cosku cekaju da ih odvezu :D
johntra

#738 Re: Alfa Romeo

Post by johntra »

Ne obazirite se na trola, vidite da je napisao post velikim slovima, samo da zagadi ovaj topic...niti je šta pametno rekao..zato, samo ignore...
citroen xm

#739 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

Taj trol pametuje kako u temi o Golf-u ne treba da pišu oni koji ne vole Golf-a. :x
johntra

#740 Re: Alfa Romeo

Post by johntra »

zato je namjerno i došao ovdje...iskreno, osim emka, niko i ne kaki na ovoj temi, kao ni na temi o FIAT-ima...
JOHNNYJUVE

#741 Re: Alfa Romeo

Post by JOHNNYJUVE »

citroen xm wrote:Taj trol pametuje kako u temi o Golf-u ne treba da pišu oni koji ne vole Golf-a. :x
ne znam sta tamo ima iko i pisati :D
uslikaju na predstavljanju GOLF 5 GTI (ili tdi sa GTI opremom koji kosta 20 000 vise nego onaj OBIČNI) stave cijenu od 28 000 :D i kazu... cijena ispod svake cijene.... onda odes u salon i kazes ja bih ovog od 28 000 :D a on kaze , moze motor 1.2 benzin :D od dodatne opreme mate rezervnu gumu , ratkape, elektricne podizace stakala, zatamnjen retrivizor i pepeljaru :D podesavanje sjedista je gratis :D :lol: :lol: onda ti kazes, a moze dizel 1,6 ..moze gospodine 34 ooo :D ...a malo oopreme?? moze naracvno 38 000 :D a ja bi 2.0 ...naracno 40 000 :D

gospodine ja za te pare uzmem GIULIETTA-u i cijeli grad slomi kičmu okrećući se za mnom, a unutra izgleda ko svemirski brod :D
citroen xm

#742 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

Ma ja se tamo i na sličnim temama ne javljam uopšte zbog auta, već da malo razbijem predrasude ovim što balave na Golfa i misle da im priča prolazi kod svih.

Nego reci mi, čuo sam da toj Đulijeti cijena opada brzo pa ne bih baš da je kupujem ako je to tako. :lol:
JOHNNYJUVE

#743 Re: Alfa Romeo

Post by JOHNNYJUVE »

citroen xm wrote:Ma ja se tamo i na sličnim temama ne javljam uopšte zbog auta, već da malo razbijem predrasude ovim što balave na Golfa i misle da im priča prolazi kod svih.

Nego reci mi, čuo sam da toj Đulijeti cijena opada brzo pa ne bih baš da je kupujem ako je to tako. :lol:
svim autima opada cijena nakon prve dvije tri dogine rapidno, ja sad mogu golfa 6 kupiti 2.o tdi sa svom opremom (:D mas ta to znacilo) za nekih 20 000 a prije 3 godine je bila brat bratu 40 000
Ringhio

#744 Re: Alfa Romeo

Post by Ringhio »

Cijene ce gruhati i dalje, bez obzira na sve, u dubokoj smo krizi, imamo previse omladinaca koji su se zaletili na auta od 50 000 i vise km, i doslo je do toga da se ta kola ne mogu odrzavati.

Ja gledam po piku auta, koliko su cijene opale u posljednjih 2 mjeseca to nije normalno, a sa svakim sljedecim poskupljenjem vidjet chemo jos nize cijene kod polovnih automobila.

I da golf 6 bude 10 000, nov iz salona, ja bih opet u sloveniju otisao i kupio sebi Breru :)
JOHNNYJUVE

#745 Re: Alfa Romeo

Post by JOHNNYJUVE »

Ringhio wrote:Cijene ce gruhati i dalje, bez obzira na sve, u dubokoj smo krizi, imamo previse omladinaca koji su se zaletili na auta od 50 000 i vise km, i doslo je do toga da se ta kola ne mogu odrzavati.

Ja gledam po piku auta, koliko su cijene opale u posljednjih 2 mjeseca to nije normalno, a sa svakim sljedecim poskupljenjem vidjet chemo jos nize cijene kod polovnih automobila.

I da golf 6 bude 10 000, nov iz salona, ja bih opet u sloveniju otisao i kupio sebi Breru :)
istina! isto bih uradio, al golf u moju garazu nece....
Jedino auto koje bi pustio sto se tice njemaca je EOS , ovo ostalo nista
e , da , padaju cijene, golf 5 se moze uzeti 2007 godina za 14 000 :D 6 benzin za 18 000 -19 000 ito usminkane :D
kad skontas alfine cijene se dobro i drze
citroen xm

#746 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

Ja bacih zajebanciju sa cijenom pošto je to ovim VW-ovcima jedini argument za odbranu, samo nikako da shvate da im on nije baš tačan.
JOHNNYJUVE

#747 Re: Alfa Romeo

Post by JOHNNYJUVE »

citroen xm wrote:Ja bacih zajebanciju sa cijenom pošto je to ovim VW-ovcima jedini argument za odbranu, samo nikako da shvate da im on nije baš tačan.
daleko od tacnog... ja ciljao na audi a3 ,,,ZASTO NISAM
1. krade se ko lud (2,5 milje da ga zastitis)
2. set kvacila redovno se kvari
3. oprema O

za iste pare mogu da uzmem alfu 2008 159 tdi 150ks 1,9 jtd sa FULL opremom (koza , dvd, navigacija i ostale perverzije)
Don Zivconi

#748 Re: Alfa Romeo

Post by Don Zivconi »

Ovako to izgleda kada se vozi Alfa ;) a imas ispred sebe limeni sanduk na tockovima sa nekom oznakom 2.0 tdi :-)

http://www.youtube.com/watch?v=vTAWqIAc ... e=youtu.be
vukojebina

#749 Re: Alfa Romeo

Post by vukojebina »

Samo da konstatujem da ljubitelji alfe, na temi o alfi vecinu rasprave vode o golfu (procitati zadnje postove)...hahahaha, ne znam sta je jace, to ili onaj gore sto svrsava na svoj poluproizvod sa srcem i dusom (ovo zasluzuje posebno HAHAHAHAHAHAA)...
JOHNNYJUVE

#750 Re: Alfa Romeo

Post by JOHNNYJUVE »

Don Zivconi wrote:Ovako to izgleda kada se vozi Alfa ;) a imas ispred sebe limeni sanduk na tockovima sa nekom oznakom 2.0 tdi :-)

http://www.youtube.com/watch?v=vTAWqIAc ... e=youtu.be
prvo ZVUK!!!!!! vrh ...
drugo limene kante haahhhahhaha jao jbt sta je ono onako :D
Post Reply