Počistite li ikad ispred kućnog praga?
-
r_faruk
#726 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
sagradili su ovdje tri zgradurine na livadama, na alipasinom polju. iskopali su tone zemlje i odvukli je u vrazju mater, a sada je problem natovariti snijeg i istresti ga u miljacku. nema lopata, ne znas kome da se javis, totalno ne organizovano. auta parkiranih ispred zgrade koliko hoces............. da je rad RAD jucer na vrijeme krenuo imali bi ciste ceste. jucer sam se pjeske vratio kuci i za tih sat vremena sam vidio samo dva njihova vozila. ne kontam gdje su poslali tih 70 vozila. nije meni problem izaci i cistiti, ali prvo moram da ocistim 15 auta od nekih kretena kojima je mrsko parkirati na parking. s druge strane trebali bi svi imati lopatu u podrumu, al meni su podrum obili dosad pet puta tako da ja dole vise nemam nista........ naopaki li smo.......... ovi majmuni dizu cijene plasticnim lopatama koje se raspadaju, to bi valjda neka trzisna inspekcija trebala da regulise, ali opet nista............. pa majku mu ne mogu ja i snijeg cistiti, i cijene ispravljati, i uciti, i raditi i sve to u isto vrijeme, zato i postoje ljudi koji su tamo negdje zaposleni........
na kraju krajeva mi gradjani smo uvijek prepusteni sami sebi, a ovi koji bi trebali da nam pomognu, ljudi iz mjesnih zajednica, nise se udostojili ni lopate da nam obezbjede........... a kamo li nesto vise.
pa da se uzmu po dva kamiona i jedan bager, na jednu ulicu, za noc bi se sve moglo ocistiti....
na kraju krajeva mi gradjani smo uvijek prepusteni sami sebi, a ovi koji bi trebali da nam pomognu, ljudi iz mjesnih zajednica, nise se udostojili ni lopate da nam obezbjede........... a kamo li nesto vise.
pa da se uzmu po dva kamiona i jedan bager, na jednu ulicu, za noc bi se sve moglo ocistiti....
- minjonja
#727 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
samo sto ovdje gdje je cistio ne prolaze trolemaxell_sarajevo wrote:Osposobljavaju trolejbusku liniju.minjonja wrote:evo ima dva sata bager cisti otoku.
jel iko probao zvati dostavu?
- Irm@
#728 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
moja mama je imala tu ideju
reko majko ne zelim da me neko dodje maksuz i lopatom me onesvijesti 
-
udrch
#729 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Čuj CZ da nekog pokupi na čišćenje snijega..ako smo spali da nam akcijom normalizacije zemlje kordinira onaj Tihić iz CZ najebali smo..
Uzgred, ja sam danas očistio oko svoje kuće, a večeras samo očistio ispred garaže i 10 metara ulice i to skroz do asfalta i širinom da auto može komotno da ide..do glavne ceste imam još oko 40 metara, nadam se da će sutra biti kakva akcija i da u ponedjeljak na posao neću pješke..
A treba bih sebi kupiti i lance, ove što imam služe samo za policiju..
Uzgred, ja sam danas očistio oko svoje kuće, a večeras samo očistio ispred garaže i 10 metara ulice i to skroz do asfalta i širinom da auto može komotno da ide..do glavne ceste imam još oko 40 metara, nadam se da će sutra biti kakva akcija i da u ponedjeljak na posao neću pješke..
A treba bih sebi kupiti i lance, ove što imam služe samo za policiju..
-
convict
#730 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ja stvarno nikad ne čistim kad padne snijeg od nekoliko cm, ali jutros kad sam vidio da je odnio vrag šalu posudio sam od komšije lopatu i među prvima krenuo sa lopatanjem. Brzo se priključilo još komšija, ali fakat nerviraju oni šupci što vire iza zavjesa, a dva omladinca prolazeći friško očišćenom ulicom naglas komentarišu da nema teorije da bi oni uzeli lopatu. Pored takvih, pravo je čudo da više iko i hoće da čisti.
- alica.k
#731 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
bgm, ja danas svima redom zvonila i rekla ko ne sidje, njegovo auto zatrpavamo. i sta bi? haman svi sidjose, a neki i sa dva predstavnikaconvict wrote:Ja stvarno nikad ne čistim kad padne snijeg od nekoliko cm, ali jutros kad sam vidio da je odnio vrag šalu posudio sam od komšije lopatu i među prvima krenuo sa lopatanjem. Brzo se priključilo još komšija, ali fakat nerviraju oni šupci što vire iza zavjesa, a dva omladinca prolazeći friško očišćenom ulicom naglas komentarišu da nema teorije da bi oni uzeli lopatu. Pored takvih, pravo je čudo da više iko i hoće da čisti.
inace, nismo se salile, al svi su mislili da se salimo.
-
vnm
#732 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
moje auto je zatrpano, jedva da znam gdje je, kako ces onda ti znati.alica.k wrote:inace, nismo se salile, al svi su mislili da se salimo.
-
bull21
#733 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Na Grbavici se zaglavio RADov kamion
Pun snijega koliko vidim. Nije mi jasno, šalju ih da lopataju snijeg u kamion? Koja je to logika?
- Filter
#734 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
bull21 wrote:Na Grbavici se zaglavio RADov kamionPun snijega koliko vidim. Nije mi jasno, šalju ih da lopataju snijeg u kamion? Koja je to logika?
odlicna, snijeg treba skloniti sa ulica.
na kamion i u miljacku
- muha_sa
#735 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
tako se vazda radilo i ne kontam što to sad ne radeFilter wrote:bull21 wrote:Na Grbavici se zaglavio RADov kamionPun snijega koliko vidim. Nije mi jasno, šalju ih da lopataju snijeg u kamion? Koja je to logika?
odlicna, snijeg treba skloniti sa ulica.
na kamion i u miljacku
doduše--juce sam cio dan lopato
valjalo je ovo prokrhat

- muha_sa
#736 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
gledam i ne vidim živa roba na ulici
toliko gradjevinskih firmi a ni jednog kamiona angažovanog
a o mašinama da ne govorim.
-valjda je to dužnost iskljucivo firme RAD
teško nama ko nam sjedi u gradskoj vladi. umjesto da izdaju naredbi da se sve i jedna firma koja ima kamione i bagere stave gradu na raspolaganje inace ce klinac dobit i jedan više poso oni a i mi kritikujemo komunalce.
-valjda je to dužnost iskljucivo firme RAD
- Filter
#737 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
u petak popodne lopatao, poslije setali po gradu. u petak uvece u 23,30
otkopavao pse da mogu uci ili izaci iz kucica.
jucer 3 sata lopatanja na ulici i otkopavanje kerova
, 4 sata setnje po gradu
danas, ista meta isto odstojanje
predobro je, pozitivan je duh u gradu.
ko valja taj je izasao, provuce se poneki uhljup ali se izgubi u masi.
jucer 3 sata lopatanja na ulici i otkopavanje kerova
danas, ista meta isto odstojanje
- muha_sa
#738 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Filter wrote:u petak popodne lopatao, poslije setali po gradu. u petak uvece u 23,30![]()
jucer 3 sata lopatanja na ulici i otkopavanje kerova![]()
, 4 sata setnje po gradu
![]()
![]()
danas, ista meta isto odstojanje![]()
![]()
mene ovo podsjeti na dešavanja kad smo bili svakodnevno izloženi granatiranju
-jucer se opet sastadosmo i upoznasmo sa komšijama
- Filter
#739 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
isto rat druze muha, mislim, oni pozitivni i lijepi momenti. kad se radilo ruckama, voljom. nije bilo nista teskomuha_sa wrote:
mene ovo podsjeti na dešavanja kad smo bili svakodnevno izloženi granatiranjutad smo se fino družili-zajebavali i znali smo ko su nam komšije.
-jucer se opet sastadosmo i upoznasmo sa komšijamamalo rakije-malo pive - bilo zezancije i smijeha a bogme bilo i loptanja--svi za jednog jedan za sve
abd i danas malo lopatanja, malo skijanja
sinoc otvorio pendzer, cujem vrisku raje
kontam, sad me ni topovi ne mogu istjerati iz kuce, ali sutra tj. danas ... ko zna
- Pasiflora
#740 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
svaka cast careFilter wrote:u petak popodne lopatao, poslije setali po gradu. u petak uvece u 23,30![]()
, 4 sata setnje po gradu
![]()
![]()
![]()
- dadoka84
#741 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Muha_sa ja sam tu proveo najljepse godine, ukljucujuci i one ratne. odselio sam ˙97 iz kruga. Ja sam bio dole na kraju, u srednjem ulazu. Sjecam se cak i jednog zimskog dana, mi djeca smo se sankali na toj maloj padini izmedju zgrada kad je granata pogodila zgradu iznad nasih glava, srecom nikom nista nije bilo.
- muha_sa
#742 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
evo ti ulazadadoka84 wrote:Muha_sa ja sam tu proveo najljepse godine, ukljucujuci i one ratne. odselio sam ˙97 iz kruga. Ja sam bio dole na kraju, u srednjem ulazu. Sjecam se cak i jednog zimskog dana, mi djeca smo se sankali na toj maloj padini izmedju zgrada kad je granata pogodila zgradu iznad nasih glava, srecom nikom nista nije bilo.
iskren pozdrav

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#743 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
svaka castFilter wrote:u petak popodne lopatao, poslije setali po gradu. u petak uvece u 23,30![]()
, 4 sata setnje po gradu
![]()
![]()
![]()
-
maxell_sarajevo
#744 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Cistite krovove od snijega, jutros se pod opterecenjem snijega urusio krov fabrike KRAS.

-
lelan
#745 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ova situacija baš podsjeća na ratne dane , kada smo svi koliko smo mogli pomagali jedni drugima. Ovim povratnicima što su došli iz osiromašene njemaćke u domovinu je malo neobično ali navičiće se ...
- plain vanilla
#746 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
a i lopate poskupile, i to podsjeca na ratlelan wrote:ova situacija baš podsjeća na ratne dane , kada smo svi koliko smo mogli pomagali jedni drugima. Ovim povratnicima što su došli iz osiromašene njemaćke u domovinu je malo neobično ali navičiće se ...
- muha_sa
#747 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
fataj se ovoga i idi pred zgraduplain vanilla wrote:a i lopate poskupile, i to podsjeca na ratlelan wrote:ova situacija baš podsjeća na ratne dane , kada smo svi koliko smo mogli pomagali jedni drugima. Ovim povratnicima što su došli iz osiromašene njemaćke u domovinu je malo neobično ali navičiće se ...

- popi
#748 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
...i prodje prva trola preko -barikade- prema Dobrinji 
- plain vanilla
#749 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ocistile komsije
imamo posl.prostore, pa njihovi vlasnici to razgrnu, a nema kod nas snijega kao u Sa
imamo posl.prostore, pa njihovi vlasnici to razgrnu, a nema kod nas snijega kao u Sa
- muha_sa
#750 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
od Otoke nece za heftu-garantpopi wrote:...i prodje prva trola preko -barikade- prema Dobrinji
auta parkirana duž trase