ne brani nas niko...... glupost velikanemam_ideje wrote:Imao je Dodole još jedan biser, šumska je starija od BiH![]()
Zanimljiv duel bijašeOčekivano za mene.
Sramota je za BiH da mi očekujemo da nas brani političar iz Beograda od Dodika. Naša najbolja odbrana je bila film Anđeline Džoli, šta mi uradimo.................Masa je takvih primjera.
Č.Jovanović vs. M. Dodik
- mO k3
#726 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#727 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
koliko puta? pa jedno 365 puta godišnje... minimalno. i sve isto.madner wrote:
Ako budes vrednovao sve po posljedicima, jako malo stvari ce imati ikakvu tezinu. Kao sto i nema nikakvu tezinu kada beneficirani izadju na ulice, koji tebe vise svrbe.
Dakle ako uzmes MIROVNI sporazum fino pise da RBiH nastavlja svoje postojanje i da mijenja svoje unutrasnje uredjenje i da od tog trenutka postoji opste taj genocidni entitet. Koliko puta je to Dodo danas negirao?
Dakle ono sto bi trebao biti ucinak jeste da ljudi shvate da ako je ono bilo legitimno, bice opet ista prica kada bude pogodno.
- snaga_znanja
#728 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Bitne su sljedece stvari:
a) U Srbiji postoji bar 5% ljudi koji su spremni istinski i iskreno da saradjuju sa svim narodima na ovim prostorima. Neki ce reci da je malo ali bolje i 5% nego 0%!
b) Čedomir Jovanović je pred ostalim nebeskim narodom natjerao Dodika da kaze da je sitni politikant i nacionalista iz interesa:
1. Morao je da kaze da je Karadzic zlotvor sto je i ranije rekao, a onda ko tupko to maskirao presunkcijom nevinosti.
2. Da prizna da je rekao da se u Srebrenici desio genocid.
Čedomir Jovanović sa svim svojim manama je pravi melem za sve nacionaliste u slobodno cu reci napacenoj Srbiji od debila kao sto su Dodik. Covjek koji insistira da se pocne baviti sustinskim problemima, a ne mitovima i bojevima od prije 500 godina.
I ono sto je najbitnije Dodik ne moze uci na Kosovo!
a) U Srbiji postoji bar 5% ljudi koji su spremni istinski i iskreno da saradjuju sa svim narodima na ovim prostorima. Neki ce reci da je malo ali bolje i 5% nego 0%!
b) Čedomir Jovanović je pred ostalim nebeskim narodom natjerao Dodika da kaze da je sitni politikant i nacionalista iz interesa:
1. Morao je da kaze da je Karadzic zlotvor sto je i ranije rekao, a onda ko tupko to maskirao presunkcijom nevinosti.
Čedomir Jovanović sa svim svojim manama je pravi melem za sve nacionaliste u slobodno cu reci napacenoj Srbiji od debila kao sto su Dodik. Covjek koji insistira da se pocne baviti sustinskim problemima, a ne mitovima i bojevima od prije 500 godina.
-
VerticalHairFactor
#729 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Tako je, madneru. Svojom šutnjom na njegovo kršenje ustava i sporazuma, negiranje ove rečenice o kontinuitetu, samo mu daješ legitimitet za sljedeći potez, koji će doći kad bude strateški povoljno.Ako budes vrednovao sve po posljedicima, jako malo stvari ce imati ikakvu tezinu. Kao sto i nema nikakvu tezinu kada beneficirani izadju na ulice, koji tebe vise svrbe.
Dakle ako uzmes MIROVNI sporazum fino pise da RBiH nastavlja svoje postojanje i da mijenja svoje unutrasnje uredjenje i da od tog trenutka postoji opste taj genocidni entitet. Koliko puta je to Dodo danas negirao?
Dakle ono sto bi trebao biti ucinak jeste da ljudi shvate da ako je ono bilo legitimno, bice opet ista prica kada bude pogodno.
Ali, ko da mu odgovara, ko da se bori svim pravnim i političkim sredstvima za poštivanje makar onoga što imamo.
SDA-ova vrhuška koja ga podržava, sigurno neće, pa nije Tihić Stevan Filipović da se žrtvuje zarad ideje, a on mu je bio pandan zadnjih 5-6 godina. Čovjek je jasno pokazao u ratu da je spreman izdati i dezertirati, kako to da je sad drukčiji.
Zanima me da li će iko od ovih drugih napraviti neki koncept da se pokuša odbraniti makar Dejton, njegovi temelji, jer je sve ostalo izgubljeno. Ako ni Zlaja ni niko drugi ne mrdnu guzicom, crno nam se piše.
-
gagy06
#730 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Apsolutno su krivi i tu dileme nema. Zaboravljas da su i oni glasaci. A tako je u svim ostalim bransama. To je bila samo jedna ilustracija. A o drzavama govorim na nivou mentaliteta. Promjene se dogadjaju iznutra. Niti jedan politicar/i nece izmjeniti nista. Ja nemam iluzije o boljem sutra, barem ne u narednih 20 godina. Treba barem toliko za proces dekontaminacije.Bušman wrote:Jeste, ali kad drzava sustavno unistava obrazovanje onda se pitas jesu li zaista ucitelji/nastavnici/profesori krivi. Ocito ne znas kako je stavljati glavu u torbu svaki dan i raditi za pisljivu platu u drzavi u kojoj vozac u ministarstvu ima duplo veca primanja od tebe.gagy06 wrote:Kod nas se uvijek izvrcu teze. Evo kako radim u obrazovanju uvijek je ovakva teza i nadleznih i vecine zaposlenika:
"Odraz stanja u obrazovanju je odraz stanja u drzavi.Nismo mi krivi."
Ja mislim da je upravo obrnuto-odraz stanja u drzavi je odraz stanja u obrazovanju. Dokle vise prebacivati krivicu na nekoga drugoga. A tako i u svemu ostalom. Cuj, sto nisu pricali o nezaposlenosti. Kod nas je sve problem u drzavi. Ako idemo tom logikom zasto onda ima nezaposlenosti tamo gdje ima drzave. Evo sinoc gledam na HRT u Spaniji nezaposlenost mladih 49% u Njemackoj 7%. Nama je za sve kriv Dejton i uredjenje drzave.
Govoris o uredjenim drzavama koje barem imaju mogucnost da funkcioniraju normalno. BIH nema! Zapravo ima, ali glavnim akterima politicke scene nije to u interesu.
- newklear
#731 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Kad će biti repriza ovoga duela? ili ako neko nađe na youtube neka postavi
Last edited by newklear on 01/02/2012 14:46, edited 1 time in total.
- nermin9200
#732 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
imas na sa-x/youtube cijeli snimaknewklear wrote:Kad će biti repriza ovoga duela?
- mO k3
#733 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Kako ste ga preopznali jeli mu to na celu pise?nellington wrote:Jučer ušao Srbin u restoran u Sarajevu. Pojeli smo ga.
Šifra: Ukusan Pantelija.
- Chmoljo
#734 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
pa bravo. čemu onda odgovaranje na provokacije koje debil servira?Dammme wrote:Ne bih sad da ulazim u polemiku oko politike SBiH, jer nije tema. Ali ću ti reći ovo: govorio jeste, ali je djelima (ne nužno svojim, nego onih kojima je bio šef), pokazivao totalnu nebrigu (najblaže rečeno) za državu BiH. Od kadrova koje je postavljao na odgovorne funkcije, preko obaranja Aprilskog paketa, do podizanja repa Dodiku pred prošle izbore.Chmoljo wrote:
pa ne trebaju, govorio je Haris Silajdžić, i?
- minjonja
#735 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
evo jedan komentar sa b92 portala
Dragi Cedo, najgore je voditi polemiku sa papkom, pogotovo zato jer taj papak ne razumije pojam polemike. Covjek je iz jednog sela, budimo realni, mali mozak, velika glava, debeli stomak od silnih para koje je pokrao. I sto si sebi to dozvolio? Meni bi bilo ponizavajuce da moram sjediti u njegovoj blizini.
Nece Dodik u Sarajevo, ne znam zasto, ima ovdje jos papaka njegovog ranga, eno ih sjede u Zgradi zajednickih institucija, mogu svi skupa da se druze i hvale koliko su para ukrali od naroda.
A izjava da je Srbima lose u Sarajevu? Totalno bezveze, LOSE JE NAMA SVIMA KOJI NISU BILI RATNI PROFITERI, to neka je jasno ljudima, bez obzira koje su nacije. To je jedina realnost koja postoji, i nista drugo.
Sve ovo ostalo sto se odnosi na nacionalizam je jedan od nacina da se glupim ljudima (a ima ih, sudeci po ovim komentarima) nesto da da bi mogli o necemu krvolocno rasravljati, i samim tim, da bi zaboravili svoje svakodnevne patnje i probleme.
Ova nasa tvorevina nacionalizzma je sam nacin da se skrene paznja mase sa ostalih bitnijih stvari.
Cedo, trebao si mu reci "haj razguli" i to je vise nego dovoljno.
Mile, haj naleti do Sarajeva, da ti jedan Srbin ovdje pokaze kako se zivi.
Vozdra svima.
(Srbin iz Sarajeva, 1. februar 2012 14:01)
-
gagy06
#736 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
U pravu si. Jednostavno neke konstatacije moraju doci iznutra. U ovom slucaju od srpskog naroda.snaga_znanja wrote:Bitne su sljedece stvari:
I tu je vrijednost.
- newklear
#737 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
hvalanermin9200 wrote:imas na sa-x/youtube cijeli snimaknewklear wrote:Kad će biti repriza ovoga duela?
-
Korisničkoime
#738 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Ma svi ovi kritičari naših nesposobnih političara pogotovo iz dijaspore ne znaju da mi nemamo čime se suprostaviti Dodiku. Tihić, Lagumdžija sve to izdajice ali šta i na koji način status quo odgovara RS-u i oni ne moraju mijenjati ni 1% njima super a ako hoćeš nešto da promijeniš treba ti njihov pristanak. Ako hoćeš da ti MZ pomogne moraš joj ići uz dlaku i gutati i njihove bljuvotine kad neko od naših to uradi odmah izdajica. Ali šta raditi evo hoćemo li opet u rat, dajte recite hoćemo promjene ukidanje RS-a i to svako zna možemo samo postići novim ratom i mi taj rat hoćemo je li neko za. Pa hajde da se dogovorimo pa ako je opet i taj rat neka ga i bude ali dajte da se pripremimo, organizujemo i da svi budemo saglasni i na jednoj strani pa hebiga kad je bal nek je maskenbal. Ili da idemo sporijim putem kojim ide Čedo i slični i čekamo evoluciju događaja.
-
popajic
#739 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
TO je problem !Platformas wrote:Zasto politicari iz FBiH ne pocnu stvari nazivati pravim imenom, upravo kako je to Ceda uradio.
Zasto je redovno ne nazivati genocidnom kada ona ustvari to i jeste, zato ih toliko i boli.
Dodik i rece da jos nijedan politicar iz Federacije nije imao hrabrosti da izjavi ovo sto je izjavio Ceda.
- veljaca
#740 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Malo pristojnosti , ne bi bilo zgoreg ....Bušman wrote:Hajd ne seri, nisi nista kriv ti niti sam tebe optuzio. Kriv je kao sto sam naveo ko i sreca je da je bilo dobrih ljudi.veljaca wrote: Evo ja kao bivsi pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine ti se izvinjavam u ime onih koji su to radili .....
Medjutim, ne moze se to porediti, jer su bili izolovani slucajevi - sa jednom kompletnom politikom ubijanja, silovanja i protjerivanja nekoga ko nije kao ti. To je bila u njihovom slucaju generalna politika ( tadasnjeg rukovodstva rs-a ) ... da se stvori genocidna republika srpska .....
To je velika razlika ....
Ovo sto si naveo je kljucni argument koji se trebao forsirati - da li je i u kolikoj mjeri provodjen Moljevicev plan o stvaranju srpske drzave u BIH?
Ovo govorim kao filozof/logicar pri ocjenjivanju dobrog argumenta.
-
juventus
#741 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Ko bude išao na Kosovo, obavezno nek ponese dvije razglednice, Tadiću i Dodiku... 
- snaga_znanja
#742 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
I jos da dodam. Sad ce se krenuti redati domaci zastitnici Bosnjaka koji su manje vise Bosnjacka verzija Dodika. U tom smislu da demoagogijom vladaju narodom vec 20 godina. Tu je problem Bosnjaka. Problem sto ce neko izaci javno i reci RS nije jednako sto i srpski narod. RS je napravila zlocinacko udruzenje koje je pocinilo genocid, a vi se gospodo sad kitite njihovim ordenjem.
Ne treba meni da neko skace ko Hare i puca suplju protiv Dodika, a ovamo sa obe ruke nacionalne resurse rasprodaje jaranima. To zaboravi. Ti su mi i gori od samog Dodika. Jer ako Dodik gradi svoju karijeru negirajuci genocid ova gospoda pune svoje dzepove profitirajuci na genocidu.
Ne treba meni da neko skace ko Hare i puca suplju protiv Dodika, a ovamo sa obe ruke nacionalne resurse rasprodaje jaranima. To zaboravi. Ti su mi i gori od samog Dodika. Jer ako Dodik gradi svoju karijeru negirajuci genocid ova gospoda pune svoje dzepove profitirajuci na genocidu.
- nermin9200
#743 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /120201050newklear wrote:hvalanermin9200 wrote:imas na sa-x/youtube cijeli snimaknewklear wrote:Kad će biti repriza ovoga duela?
Tu smo da pomognemo
- Chmoljo
#744 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
hoću da kažem: golom istinom može samo sebi zicagu obrisati paša.p206 wrote:
ne uzimaš u obzir činjenicu da je to morao govoriti duže vremena da bi dalo efekta. Neke stvari nije dovoljno reći 20 puta, da bi se nešto promijenilo.
odustajanje od pričanja gole istine u trenutku (koji traje više od decenije) kada se ona treba reći, za mene predstavlja, ne izdaju nego definitavan poraz. ovdje ne krivim Silajdžića nego govrim uopšteno.
zato ne očekujem lajanje iz Sarajeva poput onoga koje dolazi iz BL, nego poteze koji će osiguravati budućnost ove zemlje. za istinu se treba boriti, a lajanje nazad nije metoda.
-
Mr. Brightside
#745 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
vi fakat mislite da iskren i realan politicar moze doci do vlasti 
-
VerticalHairFactor
#746 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Mnogi Bošnjaci su bili žrtve bandi nastalih u haosu rata u Sarajevu - ne možeš se ograničiti samo na ono što su te bande radile jednom narodu. Jedan naš zlatar, Bošnjak po nacionalnosti je li, vratio se sa Treskavice da bi ga dotični posjetili i zatražili da plati reket, inače će mu mamu roknuti. Pa je bio belaj neviđeni. Kad je grad u totalnom rasulu pod artiljerijskim salvama, kad je smrt na korak, uvijek ima ovakvih ekcesa. Činjenica je da su se vlasti pokušavale nositi, i nosile sa svim dotičnim tipusima. Međutim, takvi krimosi i danas rade, i to uspješno. I rokaju ljude, mislim.Bušman wrote:Hajd ne seri, nisi nista kriv ti niti sam tebe optuzio. Kriv je kao sto sam naveo ko i sreca je da je bilo dobrih ljudi.veljaca wrote: Evo ja kao bivsi pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine ti se izvinjavam u ime onih koji su to radili .....
Medjutim, ne moze se to porediti, jer su bili izolovani slucajevi - sa jednom kompletnom politikom ubijanja, silovanja i protjerivanja nekoga ko nije kao ti. To je bila u njihovom slucaju generalna politika ( tadasnjeg rukovodstva rs-a ) ... da se stvori genocidna republika srpska .....
To je velika razlika ....
Ovo sto si naveo je kljucni argument koji se trebao forsirati - da li je i u kolikoj mjeri provodjen Moljevicev plan o stvaranju srpske drzave u BIH?
Ovo govorim kao filozof/logicar pri ocjenjivanju dobrog argumenta.
- Richard Wagner
#747 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Čedo, zmaju!
-
oridjidji
#748 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Rđavom kurcu i dlaka smeta...
Koji je naš političar rekao nešto ovako direktno Dodiku u lice... Možda Silajdzić. Vi zaboravljate da je Čedo prečesta meta srpskih nacionalista u Srbiji, zato što govori o tome o ćemu Srbija čuti ili govori izvrčući istinu ? Ćime ga je Dodik potukao osim serviranjem neistina.
Bošnjama nikada ugoditi. Fakat nekad mi moj narod nije jasan. Pa šta očekujete od čovjeka koji nije proživio to pto su proživjeli Bosanci. Nije Nataša Kandić pa da prati sve o zločinima u BIH-a.
Koji je naš političar rekao nešto ovako direktno Dodiku u lice... Možda Silajdzić. Vi zaboravljate da je Čedo prečesta meta srpskih nacionalista u Srbiji, zato što govori o tome o ćemu Srbija čuti ili govori izvrčući istinu ? Ćime ga je Dodik potukao osim serviranjem neistina.
Bošnjama nikada ugoditi. Fakat nekad mi moj narod nije jasan. Pa šta očekujete od čovjeka koji nije proživio to pto su proživjeli Bosanci. Nije Nataša Kandić pa da prati sve o zločinima u BIH-a.
- alica.k
#749 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
ma dodik je jako simpa bio
"i believe in fairies, i do, i do" (ko je skonto, skonto je)
eto tako je zvucao sa onom pricom o formiranju RS 1991., negiranjem genocida, spominjanjem onih 11 akata, i venecijanske komisije il cega vec...pa jedno 5 puta je to sve ponovio do 12:29 dokad sam brojala.
a vi koji ste razocarani jovanovicem (jes dobar) on nije tamo isao da brani bosanske (a pogotovo bosnjacke) interese. covjek je srpski politicar, i njegovo nije da misli o BiH vec o srbiji i svojim sunarodnjacima.
"i believe in fairies, i do, i do" (ko je skonto, skonto je)
eto tako je zvucao sa onom pricom o formiranju RS 1991., negiranjem genocida, spominjanjem onih 11 akata, i venecijanske komisije il cega vec...pa jedno 5 puta je to sve ponovio do 12:29 dokad sam brojala.
a vi koji ste razocarani jovanovicem (jes dobar) on nije tamo isao da brani bosanske (a pogotovo bosnjacke) interese. covjek je srpski politicar, i njegovo nije da misli o BiH vec o srbiji i svojim sunarodnjacima.
- Morales
#750 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Ma klasicna jeftina demagogija i Dodika i Jovanovica na koju obicni puk uveliko nasjeda...uzalud je supljirati da li je ili nije genocidna tvorevina...stanje na terenu je takvo da Srbi drže pola teritorije BIH i to je to. Stanje se moze promijeniti ratom i nicim drugim. Sve ostalo je prosipanje iz supljeg u prazno i gubljenje energije i vremena na sukobljavanja.
Last edited by Morales on 01/02/2012 14:58, edited 1 time in total.