-bosanac- wrote:samo novo oruzhje u nwo agendi, izmisljeni boogeyman na kojeg che taj establishment uperit prst da provuku zakone za kontrolisanje i kontrolu interneta, x puta do sad probana taktika, otvorite oci ljudi, ne glorifikujte nesta sto che vishe stete donijet nego dobra, logicki malo skontajte neke stvari zasto bas sad anonymusi i zashto vako hektichki djeluju kao da raspiruju i shire tenzije namjerno pred usvajanje ovih zakona o kontroli interneta, pricha za malu i maloumnu djecicu ba, slijep je ko padne na tu pricu

ne bi se slozio s tvojim misljenjem. establishment uvijek moze uperiti prst u nekoga sa ili bez anonymouse-a.
siguran sam da nisu stvorili grupu cije bi djelovanje opravdalo uvodjenje novih zakona.
oni nad nama svakako vrse kontrolu vec dugi niz godina, a poceli su daleko prije ozbiljnijeg nastupa grupe Anonymouse.
kontrola je pocela jos na ulicama New Yorka, Londona i drugih velikih gradova uvodjenjem kamera na svaki cosak ulice. kontrola je pocela jos pojavom fiksne i mobilne telefonije, GPS uredjaja, interneta i drugih tehnickih dostignuca. kontrola je pocela kada je establishment umijesao svoje prste u rad vodecih svjetskih medijskih kuca, kompanija koje proizvode GMO hranu, vodece farmaceutske kompanije... itd.
oni danas samo pokusavaju tu kontrolu staviti u zakonski definisane okvire kako bi presli u drugu fazu akcije, hapsenje i osudjivanje svih onih koji se otvoreno protive nekapitalizmu i novom svjetskom poretku u kojem nema mjesta za nas.
Svedoci smo sta se desava na ulicama americkih gradova sa prosvjednicima protiv americke Vlade (Occupy Wall Street), sta se desava sa borcima za pravo pristupa informacijama (WikiLeaks), borcima za slobodno dijeljenje informacija i sadrzaja (Megaupload)... Spisak njihovih neprijatelja svakim danom je sve duzi i duzi a zasluge za takvo nesto imaju upravu ljudi okupljeni oko ideje koju propagiraju Anonymouse...
Anonymouse smo zapravo svi mi. Svi mi koji vidimo da nas svjetski mocnici vode u krivom smijeru u zelji da od nas naprave kmetove, maticne brojeve, tupoglavce koji ce vjerovati svemu sto nam serviraju i koji ce na svaki njihov zahtjev odgovarati sa "da, Gospodare".
Anonymouse je zapravo evoluirana ideja grupe klinaca, koja je iz obicne interne zajebancije prerasla u ozbiljan globalni pokret koji ce, prije ili kasnije, nadam se, biti pokretac globalne revolucije protiv novog svjetskog poretka u kojem nema mjesta za sitnu buraniju.
Mi smo sitna buranija, mi smo Anonymouse.