Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dječak sa šibicama

#726 Re: anonymous?

Post by dječak sa šibicama »

-bosanac- wrote:samo novo oruzhje u nwo agendi, izmisljeni boogeyman na kojeg che taj establishment uperit prst da provuku zakone za kontrolisanje i kontrolu interneta, x puta do sad probana taktika, otvorite oci ljudi, ne glorifikujte nesta sto che vishe stete donijet nego dobra, logicki malo skontajte neke stvari zasto bas sad anonymusi i zashto vako hektichki djeluju kao da raspiruju i shire tenzije namjerno pred usvajanje ovih zakona o kontroli interneta, pricha za malu i maloumnu djecicu ba, slijep je ko padne na tu pricu :)
Ne kontam, dakle svako ko digne glas protiv, on je placenik?

Sta je prijedlog? sutiti i trpiti? i onda ovi gore nece imati u koga uperiti prst i pade zakon :-)
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#727 Re: anonymous?

Post by markioni »

lajkujMe wrote:
furlan wrote:Ko su , sta su , sta hoce?Grupa hakera koja misli da je iznad sistema?Informaticki obrazovani ljudi koji hrane svoj ego?Skupina koja na jedini moguci nacin pokazuje da se ne slaze sa expanzionim kapitalizmom i profitom?Novi proleterijat?Novi nacin socijalne borbe?Bezobzirna piraterija?
znam jednog njihovog clana i bar sto se njega tice on je kreten, arogantan, jedva izlazi iz svoje kuce, laze i pretjeruje da bude voljen i ne boji se da pokaze sta moze ja mu stalno govorim da ce ga policija uhvatiti ali on je "nad svima njima" pa mu nemogu nista....
kao da si opisao veliku vecinu danasnjih klinaca u sarajevu:P :lol:
markioni

#728 Re: anonymous?

Post by markioni »

dječak sa šibicama wrote:
-bosanac- wrote:samo novo oruzhje u nwo agendi, izmisljeni boogeyman na kojeg che taj establishment uperit prst da provuku zakone za kontrolisanje i kontrolu interneta, x puta do sad probana taktika, otvorite oci ljudi, ne glorifikujte nesta sto che vishe stete donijet nego dobra, logicki malo skontajte neke stvari zasto bas sad anonymusi i zashto vako hektichki djeluju kao da raspiruju i shire tenzije namjerno pred usvajanje ovih zakona o kontroli interneta, pricha za malu i maloumnu djecicu ba, slijep je ko padne na tu pricu :)

Sta je prijedlog? sutiti i trpiti? i onda ovi gore nece imati u koga uperiti prst i pade zakon :-)
ama ne rade ovo za klikere sigurno...sad od koga su placeni vezeeee nemam nit ocu da nagadzam ...prvo sam mislio da ih bas ta ista vlada koju napadaju drzi na platnom spisku al opet :roll: ..a to da sire tenzije u idealnom trenutku to stoji
itekako

#729 Re: anonymous?

Post by itekako »

lajkujMe wrote:
furlan wrote:Ko su , sta su , sta hoce?Grupa hakera koja misli da je iznad sistema?Informaticki obrazovani ljudi koji hrane svoj ego?Skupina koja na jedini moguci nacin pokazuje da se ne slaze sa expanzionim kapitalizmom i profitom?Novi proleterijat?Novi nacin socijalne borbe?Bezobzirna piraterija?
znam jednog njihovog clana i bar sto se njega tice on je kreten, arogantan, jedva izlazi iz svoje kuce, laze i pretjeruje da bude voljen i ne boji se da pokaze sta moze ja mu stalno govorim da ce ga policija uhvatiti ali on je "nad svima njima" pa mu nemogu nista....
nije zlato sve sto sija
dječak sa šibicama

#730 Re: anonymous?

Post by dječak sa šibicama »

markioni wrote:
dječak sa šibicama wrote:

ama ne rade ovo za klikere sigurno...sad od koga su placeni vezeeee nemam nit ocu da nagadzam ...prvo sam mislio da ih bas ta ista vlada koju napadaju drzi na platnom spisku al opet :roll: ..a to da sire tenzije u idealnom trenutku to stoji
Ne znam ko stoji iza njih, ulaziti u neke teorije koje je tesko dokazati mi je bezveze, mene samo zanima ko sebi daje za pravo da cenzurira internet, pod plastom "copyrighta" a sami su distribuirali piratske softwere.

Ko god ukazuje na neke cinjenice, ima moju podrsku.

Koji je smisao interneta, ako ce ti svaki americki smokljan moci zabraniti ili dopustiti sta ces na internetu raditi. Sta su oni ocekivali da cemo mi raditi sa torrent softwerima, razmjenjivati recepte?
markioni

#731 Re: anonymous?

Post by markioni »

U uredima podno CIE izvode čistu vojnu vežbu pod krinkom lova na pirate. Razgovaraju sa strucnjacima. Danice, ZAŠTO? D: "Pa pitaju kako mogu ACTU sprovest" I: "Danice, Danice. Raspituju za raspoloženje u narodu!".
itekako

#732 Re: anonymous?

Post by itekako »

ne bi se slozio s tvojim misljenjem. establishment uvijek moze uperiti prst u nekoga sa ili bez anonymouse-a.
siguran sam da nisu stvorili grupu cije bi djelovanje opravdalo uvodjenje novih zakona.
oni nad nama svakako vrse kontrolu vec dugi niz godina, a poceli su daleko prije ozbiljnijeg nastupa grupe Anonymouse.
kontrola je pocela jos na ulicama New Yorka, Londona i drugih velikih gradova uvodjenjem kamera na svaki cosak ulice. kontrola je pocela jos pojavom fiksne i mobilne telefonije, GPS uredjaja, interneta i drugih tehnickih dostignuca. kontrola je pocela kada je establishment umijesao svoje prste u rad vodecih svjetskih medijskih kuca, kompanija koje proizvode GMO hranu, vodece farmaceutske kompanije... itd.
oni danas samo pokusavaju tu kontrolu staviti u zakonski definisane okvire kako bi presli u drugu fazu akcije, hapsenje i osudjivanje svih onih koji se otvoreno protive nekapitalizmu i novom svjetskom poretku u kojem nema mjesta za nas.
Svedoci smo sta se desava na ulicama americkih gradova sa prosvjednicima protiv americke Vlade (Occupy Wall Street), sta se desava sa borcima za pravo pristupa informacijama (WikiLeaks), borcima za slobodno dijeljenje informacija i sadrzaja (Megaupload)... Spisak njihovih neprijatelja svakim danom je sve duzi i duzi a zasluge za takvo nesto imaju upravu ljudi okupljeni oko ideje koju propagiraju Anonymouse...

Anonymouse smo zapravo svi mi. Svi mi koji vidimo da nas svjetski mocnici vode u krivom smijeru u zelji da od nas naprave kmetove, maticne brojeve, tupoglavce koji ce vjerovati svemu sto nam serviraju i koji ce na svaki njihov zahtjev odgovarati sa "da, Gospodare".
Anonymouse je zapravo evoluirana ideja grupe klinaca, koja je iz obicne interne zajebancije prerasla u ozbiljan globalni pokret koji ce, prije ili kasnije, nadam se, biti pokretac globalne revolucije protiv novog svjetskog poretka u kojem nema mjesta za sitnu buraniju.
Mi smo sitna buranija, mi smo Anonymouse.
ExNihilo

#733 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by ExNihilo »

Samo da kažem da onaj link sa prethodne stranice ne znači da TPB neće više raditi, već da prelazi na novi sistem rada, kao što je neko već primjetio.
Sasvim_Obican

#734 Re: anonymous?

Post by Sasvim_Obican »

Kad mi neko objasni na koji način oni misle srušiti kapitalizam rušeći web siteove, onda možda i budem želio znati više o njima ?!

Čini mi se da je to grupa mladih ljudi uglavnom anarhističkih shvatanja koji u SAD-a i sličnim zemljama, nikad nisu vidjeli revolucije, pa bi sad da proizvedu neku online. Shvatanje geopolitike im je loše !
itekako

#735 Re: anonymous?

Post by itekako »

Sasvim_Obican wrote:Kad mi neko objasni na koji način oni misle srušiti kapitalizam rušeći web siteove, onda možda i budem želio znati više o njima ?!

Čini mi se da je to grupa mladih ljudi uglavnom anarhističkih shvatanja koji u SAD-a i sličnim zemljama, nikad nisu vidjeli revolucije, pa bi sad da proizvedu neku online. Shvatanje geopolitike im je loše !
mislim da se rusenje web stranica pogresno dozivljava. jasno je svima da od toga u nekom ozbiljnijem smislu nema nista. medjutim, rijetki vide sustinu.
u svakoj zemlji gdje su se desavali "napadi" Anonymouse su dobili ogromnu medijsku paznju sto je, mislim, cilj takvih akcija.
mediji su zbog tih napada poceli pisati o PIPA, SOPA, ACTA i slicnim sporazumima a u toj prici se grupa profilirala kao zastitnik prava na privatnost, slobodu izrazavanja, prava na pristup informacija, znanju i itd....
furlan

#736 Re: anonymous?

Post by furlan »

itekako wrote:
ne bi se slozio s tvojim misljenjem. establishment uvijek moze uperiti prst u nekoga sa ili bez anonymouse-a.
siguran sam da nisu stvorili grupu cije bi djelovanje opravdalo uvodjenje novih zakona.
oni nad nama svakako vrse kontrolu vec dugi niz godina, a poceli su daleko prije ozbiljnijeg nastupa grupe Anonymouse.
kontrola je pocela jos na ulicama New Yorka, Londona i drugih velikih gradova uvodjenjem kamera na svaki cosak ulice. kontrola je pocela jos pojavom fiksne i mobilne telefonije, GPS uredjaja, interneta i drugih tehnickih dostignuca. kontrola je pocela kada je establishment umijesao svoje prste u rad vodecih svjetskih medijskih kuca, kompanija koje proizvode GMO hranu, vodece farmaceutske kompanije... itd.
oni danas samo pokusavaju tu kontrolu staviti u zakonski definisane okvire kako bi presli u drugu fazu akcije, hapsenje i osudjivanje svih onih koji se otvoreno protive nekapitalizmu i novom svjetskom poretku u kojem nema mjesta za nas.
Svedoci smo sta se desava na ulicama americkih gradova sa prosvjednicima protiv americke Vlade (Occupy Wall Street), sta se desava sa borcima za pravo pristupa informacijama (WikiLeaks), borcima za slobodno dijeljenje informacija i sadrzaja (Megaupload)... Spisak njihovih neprijatelja svakim danom je sve duzi i duzi a zasluge za takvo nesto imaju upravu ljudi okupljeni oko ideje koju propagiraju Anonymouse...

Anonymouse smo zapravo svi mi. Svi mi koji vidimo da nas svjetski mocnici vode u krivom smijeru u zelji da od nas naprave kmetove, maticne brojeve, tupoglavce koji ce vjerovati svemu sto nam serviraju i koji ce na svaki njihov zahtjev odgovarati sa "da, Gospodare".
Anonymouse je zapravo evoluirana ideja grupe klinaca, koja je iz obicne interne zajebancije prerasla u ozbiljan globalni pokret koji ce, prije ili kasnije, nadam se, biti pokretac globalne revolucije protiv novog svjetskog poretka u kojem nema mjesta za sitnu buraniju.
Mi smo sitna buranija, mi smo Anonymouse.
Aferim Itekako
Nadam se , zelim da je tako, jer ovo sve sto si pobrojao je gola cinjenica.Veliki Brat nas odavno posmatra, preko interneta, bankovnog racuna , telefona,telekamerama i inim drugim tehnoloskim dostignucima, sto je postala kostana srz danasnjeg kapitalistickog sistema, sistem upravljanja koji je godinama spocitavan komunistickim drustvima, a sve u zastiti ljudskih prava i demokratije.U zastiti te iste demoktarije postavljaju se tehnicke vlade koje imaju za cilj da isisaju i zadnji dinar, dolar ili euro iz kmetovskih dzepova.Neprijatelj ,kao komunizam,fundamentalizam su iza nas.Sta ili ko nam je slijedeci neprijatelj?Vakum i nedostatak velikh socijalnih i prevednih ideja i pokreta samo idu na ruku danasnjem sistemu u sluzbi Boga Dolara ili Eura.Nisu bile dovoljne male drzavice gdje su korporacije bile jace od samih vlada , sada se treba obrusiti i na one oko kuce.Efekti globalizacije se vracaju kuci.Vlast i moc su jebena strast.
ExNihilo

#737 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by ExNihilo »

Image
moa

#738 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by moa »

Sta ste mislili, da kad neko prne i to se odma objavi..eeee ne moRe to tako, kurc#"$ graha.
Kontrola informacija je pocela i po tome ispade da su kinezi upravu :D
casanova123

#739 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by casanova123 »

haha... evo meni se skidaju pokemoni vec danima samo da znate.. preko 50 GB za 5-6 dana :D
maker000

#740 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by maker000 »

Btjunkie

2005 - 2012
This is the end of the line my friends. The decision does not come easy, but we've decided to voluntarily shut down. We've been fighting for years for your right to communicate, but it's time to move on. It's been an experience of a lifetime, we wish you all the best!
House

#741 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by House »

The Piratebay

Odluka je izazvala paniku među korisnicima Pirate Baya, no malo toga će se ustvari promijeniti jer će sve datoteke ostati dostupne putem magnet linkova. Oni rade na sličnom principu kao i trackeri, no ne trebaju trackere za pronalazak informacije o 'peerovima'. Tako da će torrenti moći funkcionirati čak i ako se ugase svi trackeri, piše Torrent Freak.

jupi ! :D :D
tovarish

#742 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by tovarish »

Evo ja sam po prvi put stavio da se skida sa magnet linka, pa da vidim kako funkcionira.
Halcyon

#743 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by Halcyon »

tovarish wrote:Evo ja sam po prvi put stavio da se skida sa magnet linka, pa da vidim kako funkcionira.
Ja to već odavno koristim, funkcioniše skoro isto kao i "stari" sistem.
ExNihilo

#744 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by ExNihilo »

Funkcionira , manje-više, isto kao i direktan download :D
alibaba_i_30_godina

#745 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by alibaba_i_30_godina »

Jel' magnet link ono nesto kao U slovo?! Ako je to to, onda ja oduvijek i skidam tako. :mrgreen:
Halcyon

#746 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by Halcyon »

To "U" je zapravo stilizovan magnet. Al jeste, to je to. :mrgreen:
Bitte_Halt_ja_ja

#747 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

kad ostanu magnet linkovi teze(ako ikako) ce ih moci ukloniti. Doduse malo duze traje dok pocne download ali nista bitno. Svidja mi se sto ce cijela baza biti svega 180mb, kompresovano 90mb.
Pokerboy11

#748 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by Pokerboy11 »

Sta se ovo desava sa rapidshare ne moze da se skida :S
EDIT: Skine 1.9 mb i stane jedino skida kad ogranicis na 30 kb !
hljebarnik

#749 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by hljebarnik »

Rapidshare je krep'o.. :roll:
Pokerboy11

#750 Re: Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Post by Pokerboy11 »

hljebarnik wrote:Rapidshare je krep'o.. :roll:
Odo se ubiti ! :evil:
Locked