EP Rukomet - Srbija 2012

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked

Navija se za?

Hrvatska
63
30%
Srbija
25
12%
Slovenija
11
5%
Njemacka
12
6%
Danska
31
15%
Svedska
7
3%
Island
10
5%
Makedonija
20
10%
Francuska
19
9%
Neko deseti
12
6%

Total votes: 210

trafa

#726 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by trafa »

klasicni friendly fire
xDenisx

#727 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by xDenisx »

Ima li ovdje moderatora?
_Sarajka

#728 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by _Sarajka »

hljebarnik wrote:Majorizacija, nije diskriminacija.
Stvarno se presaberi s tom pričom, ako imaš furku da u komsije crkne krava, bolje nego da tvoja dvoje oteli, nisam ti ja kriva. Ovo ti nije politika, nego sport.Komentari su ti bezveze.
ljiljan89

#729 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by ljiljan89 »

"Der er et yndigt land,
det står med brede bøge
nær salten østerstrand
Det bugter sig i bakke, dal,
det hedder gamle Danmark
og det er Frejas sal
Der sad i fordums tid
de harniskklædte kæmper,
udhvilede fra strid
Så drog de frem til fjenders mén,
nu hvile deres bene
bag højens bautasten
Det land endnu er skønt,
thi blå sig søen bælter,
og løvet står så grønt
Og ædle kvinder, skønne mø'r
og mænd og raske svende
bebo de danskes øer
Hil drot og fædreland!
Hil hver en danneborger,
som virker, hvad han kan!
Vort gamle Danmark skal bestå,
så længe bøgen spejler
sin top i bølgen blå "

:D
BHF_Manijak

#730 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by BHF_Manijak »

Sarajko, smijesna ti je prica da se isto ne bi desilo u Zagrebu!!! Da se nadjemo 200 srba, ili nas Bosanaca, svejedno, pjevale bi se iste pjesme, ne znam sto neko imo tu ludu potrebu ubjedjivati nas da su Hrvati gospoda kad su isti olos ko i svi Balkanci, bar generalno! Uostalom imas najfriskiji primjer zalijetanja 3 autoba torcide na 10-15 momaka na Jugu Grbavice, moze o tome da pricamo??? Ili zalijetanje npr cijelog stadiona pod bijelim brijegom na igrace veleza???

@Denise, ti malo malo pa kukas na nekoga, daj ba smiri se covjece...Razumijem da su ti Hrvati pojam, ali nama Bosancima nisu, mislim na one koji nemaju "maticu" ili "dedovsku otadzbinu" vec ljude koji ovu zemlju smatraju svojom bez nakvih rezervi i tako to! :roll:
hljebarnik

#731 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by hljebarnik »

BHF_Manijak wrote:Sarajko, smijesna ti je prica da se isto ne bi desilo u Zagrebu!!! Da se nadjemo 200 srba, ili nas Bosanaca, svejedno, pjevale bi se iste pjesme, ne znam sto neko imo tu ludu potrebu ubjedjivati nas da su Hrvati gospoda kad su isti olos ko i svi Balkanci, bar generalno! Uostalom imas najfriskiji primjer zalijetanja 3 autoba torcide na 10-15 momaka na Jugu Grbavice, moze o tome da pricamo??? Ili zalijetanje npr cijelog stadiona pod bijelim brijegom na igrace veleza???

@Denise, ti malo malo pa kukas na nekoga, daj ba smiri se covjece...Razumijem da su ti Hrvati pojam, ali nama Bosancima nisu, mislim na one koji nemaju "maticu" ili "dedovsku otadzbinu" vec ljude koji ovu zemlju smatraju svojom bez nakvih rezervi i tako to! :roll:
:thumbup:
hljebarnik

#732 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by hljebarnik »

Brkas nesto vragolasti Denise. Ovdje se samo brane Kroati u postovima "Sarajke". Ja i na jedne i na druge gledam isto.
Creasy

#733 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Creasy »

_Sarajka wrote:
hljebarnik wrote:Znas li ti koliki je Jadran ( nije samo u Kroaciji ) ? Kad su to trebali doci kod nas poslije Marakane ? O cemu ti ? Sto se drogiras ?
O onom paklu koji su bhf ovci doživjeli .
Ne drogiram se, da nemaš amneziju možda?
A šta je po vama puštanje 200 hrvatski navijača, dokaz možda o dobroj organizaciji?
Ne budite djeca.

Hrvatske navijace je vratila hrvatska policija, a srpska im spremila sendvice.

1:24
Last edited by Creasy on 28/01/2012 10:03, edited 1 time in total.
Young Boy

#734 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Young Boy »

Jedinstvo_Manchester

#735 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Jedinstvo_Manchester »

Prvo ovde mnogi komentarišu da bi minirali temu, ono kao primitivizam, pjesme tipa ubi, zakolji da neko od bivše braće ne postoji, to je pjesma koja je dio folklora svih navijačkih grupa sa područija ex Yu. U hrvatskoj BBB pjevaju ubi Srbin i Srbe na vrbe kad igra Dinamo ili Hrvatska igraju protiv bili koga. Ove navijače Hrvatske je u dolasku spriječila Hrvatska policija a ne Srpska. Ja se sjecam kad je u sred Sarajeva momak iz Smedereva ostao bez oka kad su ga posle utakmice BiH Jugoslavija na Koševu 0:2, zaustavili u gradu i demolirali mu auto, a njega pretukli, momak nije čak ni bio nautakmici već prolazio kroz Sarajevo. Drugo svi narodi Ex Yu koji su bili u sukobima moraju da znaju da se u na gostujući teren ne ide onako mirno. Ako ideš na Marakanu ili u Zenicu ili Zagreb znači ideš da provociraš više nego da navijaš. Drugo pjesma Marš na Drinu nije četnička pjesma, jer kad je ta pjesma nastala ovi nisu ni postojali.
Sad da se vratim na temu, utakmica je bila sjajna, a u finalu se nadam zlatu.
just principe

#736 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by just principe »

fkt pojedincima treba crtati

Forum ‹ Sport Ostali sportovi

gadi mi se primitivizam, a ovdje se uoci odmah nakon sto neka od susjednih zemalja ostvari uspjeh, a inace vi veze nemate o sportu nego tu smo jer igraju "nasi"
Ajatolah_

#737 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Ajatolah_ »

just principe wrote:gadi mi se primitivizam, a ovdje se uoci odmah nakon sto neka od susjednih zemalja ostvari uspjeh, a inace vi veze nemate o sportu nego tu smo jer igraju "nasi"
Baš zanimljivo kako kod ovakvih utakmica se uvijek odjednom pojave oni koje inače ne možeš nikako sresti na sportskom podforumu. :roll:
ultima_palabra

#738 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by ultima_palabra »

EdoI wrote:
just principe wrote:gadi mi se primitivizam, a ovdje se uoci odmah nakon sto neka od susjednih zemalja ostvari uspjeh, a inace vi veze nemate o sportu nego tu smo jer igraju "nasi"
Baš zanimljivo kako kod ovakvih utakmica se uvijek odjednom pojave oni koje inače ne možeš nikako sresti na sportskom podforumu. :roll:
Da... o utakmici Danska-Španija je bio čini mi se jedan komentar :D
josip150

#739 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by josip150 »

Iako sam Hrvat i navijam za Hrvatsku mogu reci da su srbi zasluzeno pobijedili, jednostavno Hrvatska nije bila spremna i sada ih cekaju Spanjolci u borbi za 3. mjesto gdje mislim da prva utakmica nije pokazala sve i da i hrvatska ima sanase za 3. mjesto. A Srbiju cekamo na OI u Londonu. (kao sto nas cekau Francuzi :lol: )
U drugom polufinalu su Danci pobjedili zahvaljujuci Hansenu.

OT: I na sportskom dijelu foruma se raspravlja o politici, zar to nije zalosno
pirmin

#740 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by pirmin »

Young Boy wrote:
Vaterpolo, nisam gledao-ne pamtim ali cijenim onako odokativno da uzimate rutinski.

Rukomet...ako je suditi po onoj jucerasnjoj utakmici, bice vrlo, vrlo tesko.

AO...nemam pojma sta je onaj nabrijani Spanac spremio protiv Noleta ali se nadam da nije nista efikasno.

Zelim sve najbolje relativno normalnoj Srbiji kakvim su se pokazali rukometasi juce(vecim dijelom) kao i Nole a onim pacenicima sa tribina, iz kamenog doba - dijametralno suprotno...sve najgore. :oops:
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#741 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by enko 1964 »

josip150 wrote:Iako sam Hrvat i navijam za Hrvatsku mogu reci da su srbi zasluzeno pobijedili, jednostavno Hrvatska nije bila spremna i sada ih cekaju Spanjolci u borbi za 3. mjesto gdje mislim da prva utakmica nije pokazala sve i da i hrvatska ima sanase za 3. mjesto. A Srbiju cekamo na OI u Londonu. (kao sto nas cekau Francuzi :lol: )
U drugom polufinalu su Danci pobjedili zahvaljujuci Hansenu.

OT: I na sportskom dijelu foruma se raspravlja o politici, zar to nije zalosno
:lol: :lol: :lol:
Šalim se i nadam se da će biti spremni :D za utakmicu sa Španijom mada mislim da im je moral otišao u neku stvar nakon sinoćnje utakmice.
Pomalo mi je nejasno kako su imali onakav pad u igri u drugom poluvremenu jer su prvo odigrali prilično dobro.
U drugom kao da nisu imali ni golmane a ni igru.
S druge strane, Srbi su imali fantastičnog Stanića i ako je neko "ubio" moral u Hrvata :D onda je to on jer je skid'o sve a nakon njegovih odbrana lako je bilo Iliću i ostalima da dovrše posao.
A što se tiče ovog političkog preseravanja, ma jebo to. Meni je svejedno raduju li se u Banja Luci ili Mostaru.
Svoji smo. :D
Baudelaire

#742 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Baudelaire »

Mislim da je razlog loše igra Golužina ingenioznost. Meni nije jasno šta je u momentima kad se lomi utakmica Ćupić radio na klupi. Onaj Horvat je fulio sve živo, a čini mi se s druge strane Bičanić da je imao 2 ili 3 fule pred kraj.
ultima_palabra

#743 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:Mislim da je razlog loše igra Golužina ingenioznost. Meni nije jasno šta je u momentima kad se lomi utakmica Ćupić radio na klupi. Onaj Horvat je fulio sve živo, a čini mi se s druge strane Bičanić da je imao 2 ili 3 fule pred kraj.
U prvom poluvremenu dok su srpski golmani imali samo jednu odbranu, oni su otišli na poluvrijeme samo sa jedan razlike :-) Već tu se vidjelo da nešto ne valja... u drugom je tek bio odron.

Meni je bilo veliko iznenađenje jer Hrvati imaju dosta kvalitetniju ekipu... otprilike u rangu da Hrvati mlatnu Srbe u košarci :D
nellington

#744 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by nellington »

Baudelaire wrote:Mislim da je razlog loše igra Golužina ingenioznost. Meni nije jasno šta je u momentima kad se lomi utakmica Ćupić radio na klupi. Onaj Horvat je fulio sve živo, a čini mi se s druge strane Bičanić da je imao 2 ili 3 fule pred kraj.
Image
Young Boy

#745 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Young Boy »

pirmin wrote:
Young Boy wrote:
Vaterpolo, nisam gledao-ne pamtim ali cijenim onako odokativno da uzimate rutinski.

Rukomet...ako je suditi po onoj jucerasnjoj utakmici, bice vrlo, vrlo tesko.

AO...nemam pojma sta je onaj nabrijani Spanac spremio protiv Noleta ali se nadam da nije nista efikasno.

Zelim sve najbolje relativno normalnoj Srbiji kakvim su se pokazali rukometasi juce(vecim dijelom) kao i Nole a onim pacenicima sa tribina, iz kamenog doba - dijametralno suprotno...sve najgore. :oops:
Otprilike bih se složio sa tobom u vezi prognoza. Vaterpolisti bi trebali uzeti zlato jer teško da će ih Crna Gora pobijediti dva puta u 5 dana.
Iz istog tog razloga mislim i da će Danska osvojiti EP, Srbija ih je dobila već jednom ali teško da može i drugi put u tako kratkom roku. Mada ako Stanić poludi sve je moguće uz punu Arenu...
Đokoviću zavisi od fizičke spreme, ne izgleda dobro a iscrpio se u polufinalu. Ako se fizika bude pitala pobijediće Nadal a ako bude fizički ok odlučiće glava a tu je Novak u prednosti. Kako god, sutra i da izgube sva tri finala ovo je nevjerovatan uspjeh srpskog sporta.
Baudelaire

#746 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Baudelaire »

Ma jest normalno, samo mislim da su ipak mogli uzeti da je malo pametnije Goluža vodio drugo poluvrijeme. Ja sam čitavo drugo poluvrijeme čekao da nešto počne, ni sam ne znam šta :D Hrvati kao da nisu ni ušli u njeg.

Mislim da ovo Srbija osvaja osim ako Danska ne bude imala ludu sreću kao jučer protiv Španije, ali ja sam ionako loš prognozer pa moja prognoza ne mora puno značiti :D

Nathane: :D :D
nellington

#747 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by nellington »

Baudelaire wrote:
Nathane: :D :D
Možda sam ipak trebao ovaj licodlan staviti, efektniji je :D

Image
Baudelaire

#748 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Baudelaire »

A sjeti se dok je Lino vodio, i njemu su išle kritike da veze nema sa rukometom, da mu Irfan sve radi :D
nellington

#749 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by nellington »

Baudelaire wrote:A sjeti se dok je Lino vodio, i njemu su išle kritike da veze nema sa rukometom, da mu Irfan sve radi :D
Šta ćeš, rukomet je sport u kojem bez gurua na klupi nema ništa, sad ima li taj guru šaptača ili nema, to je druga stvar :D Senjanina za izbornika :bih:
burek_in_space

#750 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by burek_in_space »

xDenisx wrote:Ima li ovdje moderatora?
Dobar dan.
_Sarajka wrote: Stvarno se presaberi s tom pričom, ako imaš furku da u komsije crkne krava, bolje nego da tvoja dvoje oteli, nisam ti ja kriva. Ovo ti nije politika, nego sport.Komentari su ti bezveze.
Kad vec tako fine savjete dijelish, bicesh zamoljena da se i ti ponashash u skladu sa istim. Politiku u ovu prichu si ti uvela, a sad cesh prestati.

Ostali, prije nego postate, dobro razmislite da li je u skladu sa nazivom ovog podforuma i tematikom koju bi trebalo da obradjuje.
Locked