SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
respo

#726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by respo »

KPNCTNJAH wrote:@respo jesi ono ti pisao na forumu da te neki starac prebio ili sam te zamijenio s nekim ? :mrgreen:
ne da me prebio nego da me udario jednom po glavi i toga se ne stidim i ne zalim sto nisam uzvratio mada mi je u trenutcima odmah poslije bilo krivo al sad potpuno suprotno

ps. fazon je sto svaku pricu ovdje raja preuvelica ne samo ovdje nego i inace po gradu po pricama
Last edited by respo on 05/01/2012 15:22, edited 1 time in total.
karanana

#727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by karanana »

jeli se pucalo sinoc na chengich vili?

ili su ostaci pirotehnike?
djes_ba

#728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by djes_ba »

karanana wrote:jeli se pucalo sinoc na chengich vili?

ili su ostaci pirotehnike?
puco se ja sa jednom starkom cjelu noc :D :D :D
alcho

#729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alcho »

respo wrote:
KPNCTNJAH wrote:@respo jesi ono ti pisao na forumu da te neki starac prebio ili sam te zamijenio s nekim ? :mrgreen:
ne da me prebio nego da me udario jednom po glavi i toga se ne stidim i ne zalim sto nisam uzvratio mada mi je u trenutcima odmah poslije bilo krivo al sad potpuno suprotno

ps. fazon je sto svaku pricu ovdje raja preuvelica ne samo ovdje nego i inace po gradu po pricama
Ama ne preuvelicava se, sam si rekao da te je dedica od skoro 90 godina, isprebijao ko vola u kupusu i da mu nisi mogao nista...i jos si mu poslije cekere morao nositi kuci

(Vidis da se ne preuvelicava :D )
Reglan

#730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Reglan »

Danas sjedim u jednom od kafica i slusam dvije dame iz zagreba.Dosle su golfom 6 i parkirale auto u blizini Alte.Kazu dok su obisle po radnjama neko im je razlupao staklo i ukrao naocale :run:

A inace djevojke dosle na skijanje.Kaze ova jedna ovo je zadnji put da krocim u Sarajevo.E kakvu mi sliku stvaramo turistima :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

žale se po internetu iz hrvatske da ne smiju ostaviti auto ni sekund samo :cry: dok su u SA
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

arshavin wrote:Danas sjedim u jednom od kafica i slusam dvije dame iz zagreba.Dosle su golfom 6 i parkirale auto u blizini Alte.Kazu dok su obisle po radnjama neko im je razlupao staklo i ukrao naocale :run:

A inace djevojke dosle na skijanje.Kaze ova jedna ovo je zadnji put da krocim u Sarajevo.E kakvu mi sliku stvaramo turistima :run:
Jesil' ih utjesio ? :mrgreen:
Morales

#733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Morales »

arshavin wrote:Danas sjedim u jednom od kafica i slusam dvije dame iz zagreba.Dosle su golfom 6 i parkirale auto u blizini Alte.Kazu dok su obisle po radnjama neko im je razlupao staklo i ukrao naocale :run:

A to kao nema u Zagrebu?
karanana

#734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by karanana »

ostavi auto sa skijama i opremom u davosu obit ce ti ga, a ne na balkanu.
Reglan

#735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Reglan »

leet wrote:

Jesil' ih utjesio ? :mrgreen:
Dao sam im dnevni avaz koji je bio na mom stolu da prelistaju :lol:
BHF_Manijak

#736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

E jadne li su one kad cijeli grad generaliziraju spram jednog debila!
amrica

#737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

malo americki

'"Sarah McKinley, 18-godišnja samohrana majka, pucala je u provalnika čim je zakoračio u njen dom, istovremeno razgovarajući s operaterkom iz telefonskog centra 911. Prema pisanju engleskih medija, McKinley je bila sama u kući sa sinčićem starim tri mjeseca, kada su dvojica muškaraca počela provaljivati u njen dom za novogodišnju noć. Mlada majka nije paničarila, otišla je do spavaće sobe, uzela pištolj i pušku, bebi dala flašicu i onda nazvala 911. Potom je stavila kauč na vrata, kao barikadu.

Sarah, kojoj je muž umro za Božić, samo nekoliko dana prije incidenta, pitala je operaterku šta da radi.

- Imam dvije puške u rukama. Je li uredu da ga upucam ako uđe, pitala je.

- Ne mogu vam reći da to uradite, ali uradite sve što treba da zaštitite svoje dijete, rekla joj je operaterka.

Sarah je bila na vezi sa dvije operaterke iz obližnjih centara za hitnu pomoć čak 21 minutu.

- Sama sam sa svojom bebom od tri mjeseca. Može li neko odmah doći, molim vas, pitala je Sarah. Cijeli razgovor zabilježen je na snimcima.

Nakon smrti njenog muža, koji je umro od raka pluća, Sarah mora sama brinuti za svoje tromjesečno dijete. Muškarac koji identifikovan kao Justin Martin došao je na njena vrata, tvrdeći da je susjed i da je želi upoznati. Sarah je sve to odmah bilo sumnjivo. Zvao ju je kasno po noći narednih dana, sve do 31. decembra, kada je sa još jednim saučesnikom i lovačkim nožem od 30-ak centimentara pokušao provaliti u njen dom.

- Muškarci su prvo počeli "agresivno lupati na vrata", jedan s prednje, a drugi sa zadnje strane kuće, ispričala je Sarah koja je, pri pokušaju ulaska u njenu sobu, ispalila hitac i usmrtila jednog napadača.

Policija je Martina našla mrtvog kako leži preko kauča kojim je vlasnica zagradila ulaz u kuću.

Prema američkom zakonu, nije nelegalno pucati u nekoga ko nasilno uđe u vaš dom. U Oklahomi, gdje se cijeli incident dogodio, zakon zvan "Make my Day" dozvoljava upotrebu smrtonosne sile u takvim slučajevima. Sarino djelo smatra se činom samoodbrane i ona neće biti optužena.

Advokat Doug Frieson objašnjava:

- Sama činjenica da je neko bez dozvole ušao u vaš dom je dovoljna da vlasniku upotrijebi smrtonosnu silu.

Sarah kaže da joj, iako zna da je njen čin bio opravdan, nije lako.

- Znala sam da moram birati: preživjet će on ili moj sin. A znala sam da neću dozvoliti da moje dijete nastrada, rekla je Sarah koja je dodala da nema ništa opasnije od žene s djetetom.

Martinov saučesnik,Stewart, pobjegao je kada je začuo pucanj. Policija ga je uhvatila i sada je u zatvoru.
nihil_

#738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nihil_ »

amrica wrote:malo americki

'"Sarah McKinley, 18-godišnja samohrana majka, pucala je u provalnika čim je zakoračio u njen dom, istovremeno razgovarajući s operaterkom iz telefonskog centra 911. Prema pisanju engleskih medija, McKinley je bila sama u kući sa sinčićem starim tri mjeseca, kada su dvojica muškaraca počela provaljivati u njen dom za novogodišnju noć. Mlada majka nije paničarila, otišla je do spavaće sobe, uzela pištolj i pušku, bebi dala flašicu i onda nazvala 911. Potom je stavila kauč na vrata, kao barikadu.

Sarah, kojoj je muž umro za Božić, samo nekoliko dana prije incidenta, pitala je operaterku šta da radi.

- Imam dvije puške u rukama. Je li uredu da ga upucam ako uđe, pitala je.

- Ne mogu vam reći da to uradite, ali uradite sve što treba da zaštitite svoje dijete, rekla joj je operaterka.

Sarah je bila na vezi sa dvije operaterke iz obližnjih centara za hitnu pomoć čak 21 minutu.

- Sama sam sa svojom bebom od tri mjeseca. Može li neko odmah doći, molim vas, pitala je Sarah. Cijeli razgovor zabilježen je na snimcima.

Nakon smrti njenog muža, koji je umro od raka pluća, Sarah mora sama brinuti za svoje tromjesečno dijete. Muškarac koji identifikovan kao Justin Martin došao je na njena vrata, tvrdeći da je susjed i da je želi upoznati. Sarah je sve to odmah bilo sumnjivo. Zvao ju je kasno po noći narednih dana, sve do 31. decembra, kada je sa još jednim saučesnikom i lovačkim nožem od 30-ak centimentara pokušao provaliti u njen dom.

- Muškarci su prvo počeli "agresivno lupati na vrata", jedan s prednje, a drugi sa zadnje strane kuće, ispričala je Sarah koja je, pri pokušaju ulaska u njenu sobu, ispalila hitac i usmrtila jednog napadača.

Policija je Martina našla mrtvog kako leži preko kauča kojim je vlasnica zagradila ulaz u kuću.

Prema američkom zakonu, nije nelegalno pucati u nekoga ko nasilno uđe u vaš dom. U Oklahomi, gdje se cijeli incident dogodio, zakon zvan "Make my Day" dozvoljava upotrebu smrtonosne sile u takvim slučajevima. Sarino djelo smatra se činom samoodbrane i ona neće biti optužena.

Advokat Doug Frieson objašnjava:

- Sama činjenica da je neko bez dozvole ušao u vaš dom je dovoljna da vlasniku upotrijebi smrtonosnu silu.

Sarah kaže da joj, iako zna da je njen čin bio opravdan, nije lako.

- Znala sam da moram birati: preživjet će on ili moj sin. A znala sam da neću dozvoliti da moje dijete nastrada, rekla je Sarah koja je dodala da nema ništa opasnije od žene s djetetom.

Martinov saučesnik,Stewart, pobjegao je kada je začuo pucanj. Policija ga je uhvatila i sada je u zatvoru.

Svidja mi se ime zakona. 8-)
Svidja mi se sto su ameri tako prakticni, kod njih nema mnogo filozofiranja.
alcho

#739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alcho »

A u nasoj zemlji covjek nema pravo ni da poprijeko pogleda onoga ko mu provali u stan. Treba ga valjda ponuditi kafom i sokom.
Mr. Brightside

#740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mr. Brightside »

alcho wrote:A u nasoj zemlji covjek nema pravo ni da poprijeko pogleda onoga ko mu provali u stan. Treba ga valjda ponuditi kafom i sokom.
prebijes ga i kazes u samoodbrani :oops:
njegova rijec protiv tvoje :D
alcho

#741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alcho »

Mr. Brightside wrote:
alcho wrote:A u nasoj zemlji covjek nema pravo ni da poprijeko pogleda onoga ko mu provali u stan. Treba ga valjda ponuditi kafom i sokom.
Cim on ima modrice a ti nemas, ne pise ti se dobro...i svejedno ces dobiti narusavanje javnog reda i mira
Mr. Brightside

#742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mr. Brightside »

alcho wrote:
Mr. Brightside wrote:
Cim on ima modrice a ti nemas, ne pise ti se dobro...i svejedno ces dobiti narusavanje javnog reda i mira
zar moras imati modrice ako nekog namlatis u samoodbrani :roll:
a i taj javni red i mir, u sred tvog stana :-?

kako su ove pravne zavrzlame konfuzne :-)

:run:
alcho

#743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alcho »

Pa koliko ja znam, sila kojom se branis ne smije biti veca od sile kojom te neko napada. Dakle ako nekog skrsis i nalupas ga, a ti cio i veseo...prestupio si :D
Mr. Brightside

#744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mr. Brightside »

pa sta uraditi kad uhvatis provalnika na djelu?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

ne moraš armine, ali te neko mora PRVO napasti, pa tek onda možeš upotrijebiti samoodbranu. upad u stan nije napad... nažalost.

i to se zove nužna odbrana, a kaže otprilike da odbrana mora biti jednaka ISTOVREMENOM, PROTUPRAVNOM napadu.

ako ga opališ kad on tebe krene opaliti nikom ništa. ako mu polomiš rebra dok leži, dobijaš krivičnu za tešek tjelesne povrede.
alcho

#746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alcho »

Mr. Brightside wrote:pa sta uraditi kad uhvatis provalnika na djelu?
Pa jbg...isprebijas ga na mrtvo ime...kad te je vec napao kuhinjskim nozem :D
burek_in_space

#747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by burek_in_space »

Zatvori sva vrata, izvuci bejzbolku pripremljenu za te situacije, obavi shta morash obaviti, i... zovi Omara Mjesechara. :mrgreen:
alcho

#748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alcho »

burek_in_space wrote:
Zatvori sva vrata, izvuci bejzbolku pripremljenu za te situacije, obavi shta morash obaviti, i... zovi Omara Mjesechara. :mrgreen:
Da nesto otpjeva, jel? :lol:
burek_in_space

#749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by burek_in_space »

alcho wrote: Da nesto otpjeva, jel? :lol:
:D
Ma jok,nego da da instrukcije Arminu i Arminima da ne propjevaju. :mrgreen:
mrtva kokoš

#750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mrtva kokoš »

alcho wrote:
Pa jbg...isprebijas ga na mrtvo ime...kad te je vec napao kuhinjskim nozem :D
upravo to, mozes malo i pocijepati kosulju ili sta vec ne da izgleda zajebanije. uglavnom tvoja rijec protiv
njegove , opet se zna cija ima vecu tezinu, osim u slucajevima kada ti je "uzmi papka u tramvaju" advokat :mrgreen:
Locked