Ja sam radikalno lijevo, a "pobjednicka" stranka je sluga klero-nacionalistickog dijela naseg drustva... Gade mi se...lerdi wrote:Oni najmanje utiču na tih pola miliona, jer se tamo radi onako kako se odredi negdje gore u zmijskom gnijezdu kao što je slučaj u svim državnim firmama. Ljudi u tim preduzećima, osim pojedinaca koji izvršavaju naredbe odozgo, nisu nićim doprinjeli ovakvoj situaciji. To je svakome ko realno gleda na stvari jasno.nosara wrote:Pa oni uticu na tih pola miliona, i to lose... Ne moze bit gore, odnosno moze, ali to nije tema... Na prvom mjestu ima ih 500 komada vise nego sto treba, a trose tri puta vise nego sto bi smjeli...lerdi wrote:
Ma jebo to zmijsko gnijezdo. ViK je samo posljedica vladanja pravih zmijskih gnijezda svih ovih godina.
P.S. Ti bi sjebavanjem 1000 ljudi da sjebeš i ostalih pola miliona. To mi baš lići na ove naše vlastodršce, koji zbog šnicle kravu kolju.
Dovoljan razlog za mjere...
I nije mi jasno odakle ti podatak da ih je 500 višak. Čak mislim da je ViK deficitaran sa radnim kadrom. Radi se o tome da se na mala vrata pokušavaju uvući privatne firme koje bi uzimale pare za obavljanje kopova i ostalih radova umjesto kadrova ViK-a. Ovo se sad masovno dešava sa portirima u državnim firmama, jer umjesto njih dolaze GAMA i ostala osiguranja kojim se plaća više nego što bi firmu došlo da plaća svog radnika. Al najbitnije što bi reko bivši premijer da je sve po zakonu, pa kom opanci kom obojci.
P.S. Baš ti kao neko za koga sam po dosadašenjem pisanju mislio, a možda sam se i prevario, da je lijevo orjentisan okrećeš mlin na stranu kapitalizma i ovog novog robovlasničkog poretka. Valjda se to okrene kad ti partija dođe na vlast, pa odjednom postaneš kooperativan
Javni sektor je leglo javasluka i basibozluka od rata naovamo... Usluge su im bezobrazno skupe i neoprostivo lose... Kad vec one koji tamo rade nije briga za mene, zasto bih ja brinuo za njih...? Kamo strajkovi zbog loseg menadzmenta, rasipnistva, politike poslovanja...? Kad ce naplatiti dugove...? Cekaju na moju lovu...? Malo morgen...