Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ElRe wrote:U zadnjih 15ak dana primijetim povećanu potrošnju nafte i nekoliko puta nekon gašenja motora ostajao bi da radi ventilator. Danas, dijagnostika kaže da se regeneracija zadnjih 10 puta radila u prosjeku svakih 150km (mislim da je ovo prekratko) i da je nivo Eolys tečnosti na cca 20%.
Vidim da su 3l ove tečnosti 200 - 250 KM a za par hiljada km moram uraditi i veliki servis cca 650 KM.
FAP filter je za sada u dobrom stanju i ne treba mu prisilna regeneracija ili zamjena.
Dobro je i to da su dizne po dijagnostici kao nove, kao i turbina. 308 1.6 HDI je prešao 148 000 km.
zar taj ima eolys ?
mislio sam da DV6C 112ks nema ili je to samo slucaj sa autia na bazi forda
meni se sporadicno upali,zna svakih 500km,a zna i svaku 1000,vecinom ga uhvatim na djelu,obrati paznju malo na obrtaje kad ti pocne vise trosit
Nikad nisam vozio Pezoa a sada bih pogledao 207 sw(karavan). Ima dovoljno prostora u gepeku ali ne znam kakvi su inace. Godiste koje bih gledao 2011 pa na gore. To bi mi bilo kao 3. auto za nekih poslica.
Kako su se pokazali, na sta da obratim paznju i slabe tacke...
Nikad nisam vozio Pezoa a sada bih pogledao 207 sw(karavan). Ima dovoljno prostora u gepeku ali ne znam kakvi su inace. Godiste koje bih gledao 2011 pa na gore. To bi mi bilo kao 3. auto za nekih poslica.
Ima tetak 2007 godiste bez dpfa,nikakvih problema a vozi u njemu dosta stvari pa i teskih,jedino je gadno za promjenit sijalicu kratkog svjetla
Ima tetak 2007 godiste bez dpfa,nikakvih problema a vozi u njemu dosta stvari pa i teskih,jedino je gadno za promjenit sijalicu kratkog svjetla
Razmisljam o kupovini auta do nekih 16000 KM, i u izbor mi ulazi i Peugeot 308 2014-15 godina sa 1.6 HDi od 115 ks, ali nikako ne mogu da pronadjem da li taj tip motora ima DPF sa onim EOLYS adiditivom, ili je sistem bez njega.
I opcenito ako neko ima iskustva sa ovom generacijom 308-ce
Pljosko wrote:Razmisljam o kupovini auta do nekih 16000 KM, i u izbor mi ulazi i Peugeot 308 2014-15 godina sa 1.6 HDi od 115 ks, ali nikako ne mogu da pronadjem da li taj tip motora ima DPF sa onim EOLYS adiditivom, ili je sistem bez njega.
I opcenito ako neko ima iskustva sa ovom generacijom 308-ce
Ako ima nedavno zabiljezen servis, tipa kraj 2018. godine na kojem je broj km tek nesto manji od onog na satu, to bi bio jedan pokazatelj da su kilometri pravi.
A nije da je zadnji put zabiljezen servis pocetkom 2017. godine na 90k km. Tad je sigurno vracen. Malo je vjerojatno da nije vozen.
A na koncu ako je auto u stvarno jako lijepom stanju, nek ti kilometri ne budu jedina stvar koje ces gledat...