Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
archi_a

#726 Re: Al Jazeera Balkans

Post by archi_a »

svojnasvom wrote:
archi_a wrote:Prvobitno izbrisah post koji je namjenih doticnom,al ebes mu zeca, ovdje fakat neki se.u ko foke.
Istina je relativna stvar,zavisi s koje strane se promatra informacija. :o
Malo google,malo rijecnik da nadogradim svoj vokabular i taaadaaaaaa,ja sam tu da pisem postove i drugima glumim akademika. Ono kao,ja sam sveznajuci, pa s tim u vezi,cekajte da vam ja kazem.
Foke su bas ugrozene,samim tim sto se mnogi kite njihovim sranjem. :skoljka:
Istina nije relativna. Preporucujem toplo knjigu "Teorija neobrazovanosti, Zablude društva znanja." Konrad Paul Liessmann. Mislim da se tu nalazi lijek za ovo što tvrdiš.

U potpisu
Akademik
Moj akademiče,ako u mom postu nisi "vidio" cinizam,onda "vam" toplo preporucujem da se malo opustite i da za razliku od tomova strucnog stiva,ponekad procitate nesto malo lakse,cisto da "vam" ne otpadne sva kosa. :roll: Pozdrav,dipl.pravnik
Mr.Penguin

#727 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Mr.Penguin »

archi_a wrote:
svojnasvom wrote:
archi_a wrote:Prvobitno izbrisah post koji je namjenih doticnom,al ebes mu zeca, ovdje fakat neki se.u ko foke.
Istina je relativna stvar,zavisi s koje strane se promatra informacija. :o
Malo google,malo rijecnik da nadogradim svoj vokabular i taaadaaaaaa,ja sam tu da pisem postove i drugima glumim akademika. Ono kao,ja sam sveznajuci, pa s tim u vezi,cekajte da vam ja kazem.
Foke su bas ugrozene,samim tim sto se mnogi kite njihovim sranjem. :skoljka:
Istina nije relativna. Preporucujem toplo knjigu "Teorija neobrazovanosti, Zablude društva znanja." Konrad Paul Liessmann. Mislim da se tu nalazi lijek za ovo što tvrdiš.

U potpisu
Akademik
Moj akademiče,ako u mom postu nisi "vidio" cinizam,onda "vam" toplo preporucujem da se malo opustite i da za razliku od tomova strucnog stiva,ponekad procitate nesto malo lakse,cisto da "vam" ne otpadne sva kosa. :roll: Pozdrav,dipl.pravnik
Prestanite zamisljati stereotipe sa druge strane foruma. I nabrajanje titula. (pogresna tema)

Neutralni posmatrac, Bugojno.
archi_a

#728 Re: Al Jazeera Balkans

Post by archi_a »

Prestanite zamisljati stereotipe sa druge strane foruma. I nabrajanje titula. (pogresna tema)

Neutralni posmatrac, Bugojno.[/quote]

Apsolutno se slazem. Nekim ljudima jednostavno neces moci objasniti. Licno ne bih spominjao,ali kad vec potegnu titulu,ono kao ja sam "neko",moram odgovoriti. Bilo bi bolje akademiku,napisati i ostaviti u amanet narastajima koji dolaze,npr. novi prijedlog ustava,ekonomsku politiku,program zaposljavanja etc. No ovo je nasa zbilja. Akademik jednostavno ima dovoljno vremena da svojom pismenom prepiskom vrsi agresiju na mozgove mladih,na forumima,blogovima,po onoj narodnoj:gdje mi prodje,prodje.
Last edited by archi_a on 17/12/2011 01:23, edited 1 time in total.
archi_a

#729 Re: Al Jazeera Balkans

Post by archi_a »

Nego da se vratimo na temu. AlJazeera stvarno gledljiva. Ne osjecam neko gadjenje,niti nervozu dok mi prezenter iscitava vijest ili najavu priloga. Prilozi su mini-reportaze. Klasicno istrazivacko novinarsto,pregrst informacija iz vise uglova i sa svih strana. S tematikom koja i jeste u opisu jednog news kanala,apsolutno pokazali nadmoc. Jos jednom, dobro nam dosli, AlJazeero! :thumbup:
Mr.Penguin

#730 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Mr.Penguin »

archi_a wrote:Nego da se vratimo na temu. AlJazeera stvarno gledljiva. Ne osjecam neko gadjenje,niti nervozu dok mi prezenter iscitava vijest ili najavu priloga. Prilozi su mini-reportaze. Klasicno istrazivacko novinarsto,pregrst informacija iz vise uglova i sa svih strana. S tematikom koja i jeste u opisu jednog news kanala,apsolutno pokazali nadmoc. Jos jednom, dobro nam dosli, AlJazeero! :thumbup:
Ja je gledam na internetu, dobri su i svidjaju mi se, doslo je vrijeme kada cemo svi gledati ISTE vijesti. :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#731 Re: Al Jazeera Balkans

Post by KatarinaKosaca »

Malo je reći da je gledljiva. Nemoguće bolje :thumbup:
StupskaBitanga

#732 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

KatarinaKosaca wrote:Malo je reći da je gledljiva. Nemoguće bolje :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
jedine vijesti koje gledam na našim televizijama su na AJB
Target2010

#733 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Target2010 »

Podzravi,

nego dragi ljudi.... ja upravoh pogledah video gdje je gostovala predsednica udruzenje sudkinja bosne i hercegovine u vjestima al jazeera sa Hrgom.... he he... ovakav interview u zivotu nisam vidio.... jel' Hrga nesto popila ili sta.. ona nije dala zeni nijednom da zavrsi recenicu.... he he.... molim vas pogeldajte i dajte mi komentar, jel' i vi tako mislite....

http://www.youtube.com/user/AJBalkans#p/u/2/nself2zl1f0
Ce-de-vi-ta

#734 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Ce-de-vi-ta »

Ma vidjela da je ova gosca sva zbunjena i jadna, vala Boze sacuvaj i jeste... onda je uhvatila pilati sa pod pitanjima a ova se jadna gubi kontinuirano :D
StupskaBitanga

#735 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

O tim sposobnostima M. Hrge sam govorio kada je bio Kontekst
A ima druga stvar minutaža je ograničena i u vijestima ne možeš pustiti gosta da vazi i priča te voditelj mora usmjeriti gosta bude tačan i precizan
kenijada

#736 Re: Al Jazeera Balkans

Post by kenijada »

StupskaBitanga wrote:O tim sposobnostima M. Hrge sam govorio kada je bio Kontekst
A ima druga stvar minutaža je ograničena i u vijestima ne možeš pustiti gosta da vazi i priča te voditelj mora usmjeriti gosta bude tačan i precizan
Ne znam, ali pretpostavljam... valjda bi se u takvim situacijama trebalo pripremiti gosta, pogotovo kad sve treba da traje 2-3 minute...čemu gost ako ce odgovarati sa DA i NE...čim progovori više od 5 riječi ona prekida...ovaj put je ipak pretjerala...moje mišljenje...
Target2010

#737 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Target2010 »

StupskaBitanga wrote:O tim sposobnostima M. Hrge sam govorio kada je bio Kontekst
Znam da ima minutaza.... ali uprkos tome.... pusti gosta nek' zavrsi misao.... ili pak recenicu... a ne prekidati u SRED recenice... ali bukvalno u sred recenice.... ne jednom, 2x, ili 3x... nego tokom cijelog interviewa... not good not good.. nego Milicu, sutra jedan face to face sastanak sa Hrgom.... ono samo malo nek' obrati paznju.... ali inace je ok... ima ona onaj "News Anchor" look ... i to mi se svidja.... ;-)
StupskaBitanga

#738 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

nije njoj prvi put
Kažem i pisao sam o Kontekstu
Ali ona je dobra i super vodi :thumbup:
Target2010

#739 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Target2010 »

a cini mi se da Hrga u toj veceri, i nije bas bila horna... ili umorna ili je bila neraspolozena... imala je nekako velike podocnjake... ono malo tired looking.... pa mozda ju je to vece sve islo na zivce.... mere i to biti razlog ;-)
StupskaBitanga

#740 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Target2010 wrote:a cini mi se da Hrga u toj veceri, i nije bas bila horna... ili umorna ili je bila neraspolozena... imala je nekako velike podocnjake... ono malo tired looking.... pa mozda ju je to vece sve islo na zivce.... mere i to biti razlog ;-)
vožnja avionom i život na 2 adrese joj je doniejla AJB. Izgleda da to i nije tako jednostavno kako je mislilla
kenijada

#741 Re: Al Jazeera Balkans

Post by kenijada »

Ma meni se nekako čini da ona kad je privatno nervozna ili je nešto izbije iz takta, kad je frustrirana...to se pravo vidi na ekranu....ima momenata kad se prema gostu bez nekog razloga odnosi k'o da bi ga najrađe poslala u tri lijepe i njega i kamermana i režiju i gledaoce i sve papire razbacala po studiju od bijesa :D ....Ne zna sakriti
StupskaBitanga

#742 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

da ti je najrođeniji upravo umro pred kamerama moraš izgledati bez emocija
E zavisi kako kkome to polazi za rukom
Gora m ije nekad Aida koja je fkt prelijepa i sve to ali kada glumi hard core neke poglede, facijalne ekspresije hvala bogu to nema na AJB
opa22

#743 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

Mirjanu pravo gotivim, najjace mi ja kad na kraju mahne rukom misleci ma bjez kakvo vase zakonodavstvo, nemate vi pojma :lol: luda je skroz, a da sam na mjestu gosta rekao bih joj lijepo ili me pusti da ispricam sto imam za reci ili daj da idem doma....
Mr.Penguin

#744 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Mr.Penguin »

uhh :dance:
Veliki brat

#745 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Veliki brat »

StupskaBitanga wrote:nije njoj prvi put
NIje dobra, ali je dobra ?! :-)
argyle

#746 Re: Al Jazeera Balkans

Post by argyle »

Mr.Penguin wrote:

uhh :dance:
Jel Mirjana udata, razvedena, u vezi s kime? kako god, tesko njemu. :skoljka:
StupskaBitanga

#747 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Veliki brat wrote:
radniče TV1
Mirjana H. nekada u žaru euforije malo odluta ali daleko od toga da je lošai tamo od svih žena najbolje vodi vijesti
Veliki brat

#748 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Veliki brat »

StupskaBitanga wrote:
Veliki brat wrote:
radniče TV1Mirjana H. nekada u žaru euforije malo odluta ali daleko od toga da je lošai tamo od svih žena najbolje vodi vijesti
Hahahaha :lol: :lol: čemu nervoza, razvlači kablove i rasvjetu i tishu :thumbup:
detroit-mercy

#749 Re: Al Jazeera Balkans

Post by detroit-mercy »

kenijada wrote:Ma meni se nekako čini da ona kad je privatno nervozna ili je nešto izbije iz takta, kad je frustrirana...to se pravo vidi na ekranu....ima momenata kad se prema gostu bez nekog razloga odnosi k'o da bi ga najrađe poslala u tri lijepe i njega i kamermana i režiju i gledaoce i sve papire razbacala po studiju od bijesa :D ....Ne zna sakriti
Mozda joj fali ona stvar :skoljka: da izvines :mrgreen: .
StupskaBitanga

#750 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Hahahaha :lol: :lol: čemu nervoza, razvlači kablove i rasvjetu i tishu
pa ljudi koji to rade na AJB su bolje plaćeni nego vaši radnici
Locked