BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
moa

#726 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by moa »

Ja gledam ovako ako ne mozemo dobiti lux tu se zavrsava sva prica oko reprezentacije.
Ako dobijemo lux a trebali bi po svim pravilima i ovo dunjaluckim zakonima, onda ne treba ni da strahujemo protiv Francuske. Kako sam jutros uspio procitati pape ide sa 3 napadaca na lux, znaci da ce mozda i sa Francuzima tako igrati.
Kada god smo igrali napadacki i kada god su se momci pustili da igraju igrali su dobro. Idemo na pobjedu protiv Lux a mislim i da su igraci svjesni da im je lakse rjesavat situaciju protiv luxemburga nego protiv fancuske.

:bih: :bih: :bih:
donidzek

#727 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by donidzek »

ganjeta wrote:Utakmicu protiv Luxemburga sudi Simon Evans (WAL).

Francuzima protiv Albanije sudi Michael Koukoulakis (GRE)
Michael Kakolakopokazekarton :D
slusaj vamo

#728 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

BHF_Manijak wrote:
quasar wrote: Mislim da se vecina ne bi slozila. Minsk i nekako, penal jeste bio, ali su crveni kartoni u Zenici ipak malo isforsirani. U oba susreta je taman toliko svirano za nas da nema grube kradje, niti se iko moze i na sta zaliti. Svirano je sve sto se moglo regularno svirati za nas. Gledas fudbal i znas da rijetko kad sudija svira bas sve. Dakle dobili smo taj rejting pozeljne reprezentacije.

E, pa sad u Parizu ce biti isto. Samo za francuze. Nece biti ni jede grube kradje kao protiv Irske, ali mi necemo pobjediti.
Kad npr Nasri padne u sesnaestercu u 93. minuti jer ga je Papac ruzno pogledao, sudija ce da svira penal kod rezultata 0:1. Ako mislis da nece, onda si naivan.

Eh jest eto Atkinson poguro BiH jer mu je izuzetno draga zemlja, imamo pravo jak lobi...Daj ba nemoj te biti smijesni, covjek tako sudi, takav mu je kriterij i vozdra! Cuj nas neko poguro, jest eto Bosna jako bitna zemlja u evropskom fudbalu pa je guraju! :lol: :roll:
kako da ne, donio mu sajo u kesi deset u citav s lukom, i jos komplet sudzukice pride. i to iz zelje, tako da kad se i zeljo plasira u evropu, kod njega ce imati fore koliko hoces.

taj isti atkinson nas je unistio u portugalu ovom taktikom koju quasar spominje, sto jest jest. ali da nas sada legea i platini pogurase, ko njih onomad nike i blatter, nigdje veze.
quasar

#729 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

ultima_palabra wrote:
quasar wrote:Ne budite djeca. Vidjecete to posteno sudjenje u Parizu. Ako budemo puno jeli g. igracemo baraz sa U21.
Ako se dobro sjećam, ja sam nedavno govorio da bi mogli imati dobro suđenje u Parizu baš zbog slučaja Henry, a ti si se složio sa mnom. Šta bi? :D
Imacemo posteno sudjenje. Nece biti prekrsaja pravila. Nece biti bozije ruke. Ali ce sve sto moze da se svira svirati francuzima. Sve posteno i regularno.
Hodidid

#730 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Hodidid »

quasar wrote:
Hodidid wrote:@quasar: Kad kazes da nam je Atkinson dosudio "sve" sto je mogao u nasu korist, budi konkretniji pa reci sta je to "sve".
"Sve" je sirok pojam i obuhvata od pogresno dosudjenog auta do pogresno dosudjenog penala, izforsiranog crvenog kartona, gola iz ofsajda i sl.
Ne znam sta je tesko skontati iz mog posta da treba jos crtati? Sudio je sve sto je postojalo u nasu korist. Znaci sve. Jesi li imao jednu zamjerku, da nesto nije svirao a trebao je? Nije niko, Sve sto je trebalo da se svira svirano je. Jel se sjecate da je ikada bilo sudjenje besprijekorno? Nema tu nikakve kradje. Jednostavno covjek (UEFA) nije htjela da nas osteti u odnosu na to da je druga opcija da im nepozeljni Lukasenko dodje na EP. Eto to je moj stav, a vi tvrdite da su najednom poceli da nam salju najbolje sudije, tek tako. Pa i UEFA iam svoje hitmene. Jbg. nije valjda da vjerujete da je sve posteno i regularno. Nije ni u cemu pa ni u fudbalu gdje se vrte paretine i ostvaruju politicki uticaji.

Ne budite djeca. Vidjecete to posteno sudjenje u Parizu. Ako budemo puno jeli g. igracemo baraz sa U21.
Ne trebas ti meni sine nista crtati ali moras biti konsekventan u onome sto pises jer inace zbunjujes citatelje ovog podforuma. Prvo pises kako nam je sve zivo dosudio cime impliciras da nam je isao na ruku, da bi zatim ustvrdio da mu je ideja vodilja bila da nas neosteti sto podrazumijeva da je covjek sudio dakle posteno.

Znas kad te neko ne zeli ostetiti to ti je jedan od osnovnih postulata postenja kao karakterne crte. A kakvi su motivi tog njegovog sudjenja bili gdje nas nije zelio ostetiti, e o tome mozemo samo spekulirati. Ti pucas na Lukasenka a ja tipam na egocentricnije porive kao recimo vlastitu promociju na fifinoj sudackoj rejting listi.
Last edited by Hodidid on 05/10/2011 14:18, edited 1 time in total.
quasar

#731 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

slusaj vamo wrote:
taj isti atkinson nas je unistio u portugalu ovom taktikom koju quasar spominje, sto jest jest. ali da nas sada legea i platini pogurase, ko njih onomad nike i blatter, nigdje veze.
To sto sam rekao nema veze sa sponzorima ili protekcijom. Ima veze samo sa nasim tadasnjim protivnikom.
slusaj vamo

#732 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

quasar wrote:
slusaj vamo wrote:
To sto sam rekao nema veze sa sponzorima ili protekcijom. Ima veze samo sa nasim tadasnjim protivnikom.
Hajde onda budi ljubazan pa objasni to malo.

Platini i UEFA, koje navijaju za Francuze, nama stele pobjede protiv Bjelorusa kako bi te iste Francuze mogli drzati u neizvjesnosti? I to zato, jer im je Lukasenko mrzak, a mi smo im dragi? Slozi tu teoriju malo bolje, pa da diskutujemo, ovako fakat ispada smijesno.
slusaj vamo

#733 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Nas nije ostetio. Samo se pitam gdje je to tacno Bjeloruse ostetio, da bi se pricalo o razlicitim arsinima, sta im to tacno nije sudio a trebao je, sta im jeste sudio a nije trebao.

Covjek ima takve arsine, i obicno odlicno sudi. Zato i jest tu gdje jeste, mada zna i kimnuti glavom mocnicima, inace mu profesionalnost ne bi bila dovoljna.

Ali, prica kako smo sada mi ti mocnici, ili da smo tim istim mocnicima ista drazi, posebno kada to ugrozava Francuze, nema veze sa stvarnoscu.
Last edited by slusaj vamo on 05/10/2011 14:37, edited 1 time in total.
veljaca

#734 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by veljaca »

Trebali bi dobiti Luxemburg ...
U Parizu ( i pored mojih najboljih zelja ) mislim da ce mo izgubiti ....
Onda je veoma bitno koga ce mo dobiti u barazu ....
SaPnA

#735 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by SaPnA »

187 wrote:Ajde eto nek pretjerujem , samo zelim da malo spustite se .... slow down .... Jebiga , mene je iskreno strah luxemburga .. sve oci su uprte u francuze , a mi smo znali da uprskamo protiv nekih bezveze reprezentacija ... sjecam se kad smo igrali u grupi sa srbijom i spanijom ... na kosevu smo odigrali 1-1 sa litvanijom i na kraju nas je to kostalo baraza ..
Mozda su nase oci uprte samo u fracuze ali igraci itekako misle na luxemburg, bar se dalo zakljucit iz izjava trenera i igraca, tako da relax.
nekoeko

#736 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by nekoeko »

187 wrote:Sanse da dobijemo Francuze su potpuno jednake sansama da Luksemburg dobije nas
Šanse da Luksemburg pobjedi nas su veće nego da mi pobjedimo Francuze.
bosnovizija

#737 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by bosnovizija »

[quote="žuti"]dajte nek neko nabrzinu izbaci moguce protivnike u Baražu.... :)

http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/5 ... sioci.html
velikibrnjo

#738 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by velikibrnjo »

Ni jedan protivnik nije toliko slab da bi ga se podcjenjivalo
Lux jeste sklj reprezentacija ali i te sklj reprezentacije imaju momente kada bljesnu
Pokusavam se sjetiti jesmo li se ovako sikirali kad smo gore protiv estonije isli osigurat baraz
Estonci su jaci od Lux-a pa se nadam da se i nama biti lakse
a molim Boga da ovaj put Fra izgubi inspiraciju za igru kao mi na Kosevu protiv njih pa da i mi jednom mozemo reci
da smo imali suuuper srecu i otisli direktno negdje bez presjedanja :D
quasar

#739 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

slusaj vamo wrote:
quasar wrote:
slusaj vamo wrote:
Hajde onda budi ljubazan pa objasni to malo.

Platini i UEFA, koje navijaju za Francuze, nama stele pobjede protiv Bjelorusa kako bi te iste Francuze mogli drzati u neizvjesnosti? I to zato, jer im je Lukasenko mrzak, a mi smo im dragi? Slozi tu teoriju malo bolje, pa da diskutujemo, ovako fakat ispada smijesno.
Ne znam sta vise nije jasno? Lukasenko nepozeljan. Pobjeda Bjelorusije direktno ugrozava francuze jer bi im prvo mjesto bilo u pitanju. Po tadasnjem stanju stvari mi nismo prijetnja prvom mjestu, a ako i prodjemo kroz baraz nije problem.
Necu vise da objasnjavam, ba imam pametnijeg posla nego svaki cas da crtam ponovo sve. Razmisljajte malo, ili u krajnjem hebe mi se, mislite sta vam bolje paše. Svijet je jedno krasno ružičasto mjesto i svi su prepošteni, a FIFA i UEFA su pošteniji i od Dalai Lame.
Evo i ja ću vikati sad, razvalićemo LUX sa deset komada, a francuzima ćemo hladno 3 strpati... Sudija ima da bude prepošten. Rođen baš u glavnoj pošti. Sve i jedan ofsajd će francuzima da svira, a svako simuiranje u nasem boxu ce da kazni sa zutim.
Eto jel sad bolje? I ja budala pa se uključujem na ove idiotske teme.
slusaj vamo

#740 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Na kraju zivci malo popustise. :D

Znaci, "tada" (a pricamo o zadnjoj tekmi, nigdje veze), ih Bjelorusi ugrozavali, pa oni da spasu Francuze time sto ce nama na zor omoguciti da ih mi ugrozavamo? Nego ce na zor iz nerijesenog (koje jedino u stvari iole odgovara Francuzima), nama na "posten i regularan" nacin (regularan bi bio, posten ne bi) omoguciti da pobjedom ugrozimo i Francuze i Lukasenka? Sve zato sto protiv nas tekme mogu steliti, ali protiv Bjelorusa odjednom od oktobra ne mogu. U ponedjeljak stize pravna drzava, sta ce jadnicci, panika u redovima mocnika.

Hajde malo odmori, fakat, pa se cujemo drugi put.
Last edited by slusaj vamo on 05/10/2011 16:07, edited 1 time in total.
quasar

#741 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

slusaj vamo wrote:Na kraju zivci malo popustise. :D

Znaci, "tada" (a pricamo o zadnjoj tekmi, nigdje veze), ih Bjelorusi ugrozavali, pa oni da spasu Francuze time sto ce nama na zor omoguciti da ih mi ugrozavamo? Nego ce na zor iz nerijesenog (koje jedino u stvari iole odgovara Francuzima), nama na "posten i regularan" nacin (regularan bi bio, posten ne bi) omoguciti da pobjedom ugrozimo i Francuze i Lukasenka?

Hajde pametni, skontaj malo sta je poenta, pa onda soli pamet.

Na jednoj strani Bjelorusija na drugoj mi. Koga bi UEFA na svom EP? Nece Bjeloruse. To znaju.
Na jednoj strani Francuaska na drugoj mi. Koga bi UEFA na svom EP? Nece nas. To znaju.
Last edited by quasar on 05/10/2011 16:10, edited 1 time in total.
slusaj vamo

#742 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Pa evo, najpametniji, nek neko drugi pojasni tu tvoju teoriju. SOlis nam ti pamet svima tim crno-bijelim pricama, pa nema nam druge nego trpit. :D
quasar

#743 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

slusaj vamo wrote:Pa evo, najpametniji, nek neko drugi pojasni tu tvoju teoriju. SOlis nam ti pamet svima tim crno-bijelim pricama, pa nema nam druge nego trpit. :D
Evo pametni za 10 dana si opalio 163 ovakva posta i svakom si loncu bio poklopac i tvoja je zadnja i ti si najpametniji.
E nisi legendo, pa nek si 100 puta u engleskoj i nek si kraljicin batler. Niko ne moze biti stalno u pravu. Nisam ni ja, vjerovatno cesce nisam nego jesam, ali ja ti/vam kazem kakav je moj stav i sasvim je poznato da to UEFA radi, i ja tvrdim da je to uradila u susretu u Zenici.

Hajd zivio. Kad budes spreman da razgovaras bez ismijavanja stavova i laganih provokacija, onda mozemo nastaviti o necemu drugom.
slusaj vamo

#744 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Evo ponovo procitaj taj svoj post pa mi opet reci koju na temu provokacija i ismijavanja.

A da ta tvoja teorija i nije ni zasta drugo neko samo za ismijavat, i nije. Ponudih ti pet puta da to fino poslozis, al ne ide, skreces temu po ko zna koji put. Zivio ti meni, i ozdravio sto prije.
ReD aka Socijalista

#745 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Hej prica je jednostavna, moramo dobiti Lux i to je to. Opusteno ici protiv Francuza s dozom optimizma jer nemamo sta izgubiti. Ha ja.
limeni

#746 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by limeni »

quasar wrote:
slusaj vamo wrote:Na kraju zivci malo popustise. :D

Znaci, "tada" (a pricamo o zadnjoj tekmi, nigdje veze), ih Bjelorusi ugrozavali, pa oni da spasu Francuze time sto ce nama na zor omoguciti da ih mi ugrozavamo? Nego ce na zor iz nerijesenog (koje jedino u stvari iole odgovara Francuzima), nama na "posten i regularan" nacin (regularan bi bio, posten ne bi) omoguciti da pobjedom ugrozimo i Francuze i Lukasenka?

Hajde pametni, skontaj malo sta je poenta, pa onda soli pamet.

Na jednoj strani Bjelorusija na drugoj mi. Koga bi UEFA na svom EP? Nece Bjeloruse. To znaju.
Na jednoj strani Francuaska na drugoj mi. Koga bi UEFA na svom EP? Nece nas. To znaju.
mislim da je atkinson sve kako treba, ali svako ce navlaciti za ekipu koja igra lopte protiv ekipe koja samo udara i zaradi 10 zutih kartona (bjelorusija u zenici)..
ima toga da vise zele velike reprezentacije na ep nego male ali mislim da nas uefa sad vise respektuje nego prije..
prvo je sad ivica osim u savezu, safet susic selektor a nema vise ilje,munje i ostalih klosara koji nemaju nikakav ugled..druga stvar je da imamo sad igrace koje svi respektuju i poznaju, prvenstveno edin dzeko koji je svijetska klasa..ipak mislim da ce sudija malo navlaciti za francuze ali nema veze idemo hrabro pa sta bude..
Riddle

#747 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Riddle »

Ma nisam ni blizu onako nervozan kako sam bio pred dvomec sa Bjelorusima. To su bile najbitnije utakmice u kvalifikacijama. Tu je bilo kakav kiks mogao sve upropastiti, a sanse za tako nesto nisu bile male. Ovo sad je samo lagana ovjera tog plasmana u baraz protiv najslabijeg tima u grupi. Apsolutno sam ubijeđen u trijumf. 3:0.
ajaca

#748 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ajaca »

ReD aka Socijalista wrote:Hej prica je jednostavna, moramo dobiti Lux i to je to. Opusteno ici protiv Francuza s dozom optimizma jer nemamo sta izgubiti. Ha ja.
Ovo!!!
MyCore

#749 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by MyCore »

Image
ajaca

#750 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ajaca »

Dao bog da bude ovako :)
Locked