Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#726 Re: Raiffeisen banka
Ne mozes, nikako ne mozes vidjeti stanje na kartici preko paypala
Nema nikakav besplatni broj korisnicke sluzbe, jedini sto ima se placa 033 75 50 10
Nema nikakav besplatni broj korisnicke sluzbe, jedini sto ima se placa 033 75 50 10
- madnessa
#727 Re: Raiffeisen banka
Paypal je samo posrednik između tebe i prodavača u cilju zaštite od krađe podataka i novca. On ne može vidjeti tvoju karticu, ali s nje povlači pare kao i svaki internet pay servis. Ti se možeš baviti prodajom, pa da ti ljudi uplaćuju na paypal račun i tu ti se mijenja balance. Jednom mjesečno ti se taj balance povlači na tvoju karticu, tj. paypal ti uplati. Samom verifikacijom kartice na paypalu, oni provjere da li je to validna kartica i skinu ti taj iznos, a u opis transakcije banci pošalju taj kod. Ako je kartica "verified", onda je iznos skinut.
Potrebno je nazvati banku i da ti oni iščitaju kod. Call centar možeš dobiti na 033 755 010.
Potrebno je nazvati banku i da ti oni iščitaju kod. Call centar možeš dobiti na 033 755 010.
-
jovke189
#728 Re: Raiffeisen banka
Mene zanima da li sam ja dosadasnjom prcedurom poslao taj zahtjev za PayPal kod na osnovu ovog gore sto sam naveo?
-
Mehemed
#729 Re: Raiffeisen banka
DA, jesi, ali mislim da ce trebati 3-4 dana prije nego se kod pojavi na izvodujovke189 wrote:Mene zanima da li sam ja dosadasnjom prcedurom poslao taj zahtjev za PayPal kod na osnovu ovog gore sto sam naveo?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#730 Re: Raiffeisen banka
Mehemed wrote:DA, jesi, ali mislim da ce trebati 3-4 dana prije nego se kod pojavi na izvodujovke189 wrote:Mene zanima da li sam ja dosadasnjom prcedurom poslao taj zahtjev za PayPal kod na osnovu ovog gore sto sam naveo?
Kod je dostupan 2-3h poslije transakcije. Samo je potrebno nazvati call centar i zatraziti da ti izdiktiraju opis transakcije od paypala jer ce da pise nesto ovako !Paylal 4254 gdje ce ti brojevi biti tvoj kod
Nema potrebe cekati, pa nije postar pa da im nosi izvode.
-
jovke189
#731 Re: Raiffeisen banka
Ljudi hvala vam puno na pomoci. Sacekacu koji dan pa cu zvati da zatrazim kod.
- madnessa
#732 Re: Raiffeisen banka
Ma nazovi odmah i vidi je li došlo. Šta imaš čekati? Ti ljudi primaju platu da ti daju takve informacije, a ti ih dijelom plaćaš sa onom mjesečnom naknadom. Meni SMS dođe odmah nakon transakcije, a u sistemu elektronskog plaćanja nakon par sati. Došlo je to već.jovke189 wrote:Ljudi hvala vam puno na pomoci. Sacekacu koji dan pa cu zvati da zatrazim kod.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#733 Re: Raiffeisen banka
madnessa wrote:Ma nazovi odmah i vidi je li došlo. Šta imaš čekati? Ti ljudi primaju platu da ti daju takve informacije, a ti ih dijelom plaćaš sa onom mjesečnom naknadom. Meni SMS dođe odmah nakon transakcije, a u sistemu elektronskog plaćanja nakon par sati. Došlo je to već.jovke189 wrote:Ljudi hvala vam puno na pomoci. Sacekacu koji dan pa cu zvati da zatrazim kod.
- sema911s
#734 Re: Raiffeisen banka
Electron – 2,5%, min KM 10,00
tako stoji i za bankomate i POS terminale[/quote]
Pazi sad: + naknada za koristenje bankomata. I to njihovog! Na podignute 3.500 KN, uzeli su mi 20,80 KM troskova za koristenje RFB bankomata. To im nisam mogla halaliti. Cim sam dosla sa go zatvorila sam racun kod njih.
Sa troskovima konverzije PODIZANJE 3.500 KN KOSTALO ME JE OKRUGLO 30KM[/quote]
fuj. ja sam isto zbog nekog ciganluka ukinula racun u RF, ne sjecam se vise sta je bilo al je nesto da ti stane pamet.
sve su banke manje vise iste, al recimo unicredi ne radi ovo sto se tebi desilo. s njihovom karticom mozes podizati novac bez ikakve provizije s bilo kojeg bankomata u Europi od banke koja pripada unicredit grupaciji...[/quote]
za unicredit nije tacno,.,samo nemas naknade u hrvatskoj,.,., probao u bugarskoj i mislim da je bila italija i naknada povelika,.+ konverzija
tako stoji i za bankomate i POS terminale[/quote]
Pazi sad: + naknada za koristenje bankomata. I to njihovog! Na podignute 3.500 KN, uzeli su mi 20,80 KM troskova za koristenje RFB bankomata. To im nisam mogla halaliti. Cim sam dosla sa go zatvorila sam racun kod njih.
Sa troskovima konverzije PODIZANJE 3.500 KN KOSTALO ME JE OKRUGLO 30KM[/quote]
fuj. ja sam isto zbog nekog ciganluka ukinula racun u RF, ne sjecam se vise sta je bilo al je nesto da ti stane pamet.
sve su banke manje vise iste, al recimo unicredi ne radi ovo sto se tebi desilo. s njihovom karticom mozes podizati novac bez ikakve provizije s bilo kojeg bankomata u Europi od banke koja pripada unicredit grupaciji...[/quote]
za unicredit nije tacno,.,samo nemas naknade u hrvatskoj,.,., probao u bugarskoj i mislim da je bila italija i naknada povelika,.+ konverzija
-
Mehemed
#735 Re: Raiffeisen banka
Meni je tek nakon 3-4 dana dosao kod na izvod, i tako je za sve, sto god kupujem, pojavi se nakon 3-4 dana tekun1ted wrote:![]()
![]()
sto volim kad neko zna
Cuj da ceka 4 dana za obicni kod...
- madnessa
#736 Re: Raiffeisen banka
To možda nekad davno. Često kupujem na ebayu, a i kada kupim knjigu za kindle automatski dođe obavijest o transakciji. Možda to bude u sistemu izvoda, ali bi se u njihovim transakcijama, koje vide uposlenici banke, moralo vidjeti jako brzo, tj. čim se transakcija obavi. Svejedno ima pravo da ih šest puta danas zove, ako to hoće. Šta ima čekati...Mehemed wrote:Meni je tek nakon 3-4 dana dosao kod na izvod, i tako je za sve, sto god kupujem, pojavi se nakon 3-4 dana tekun1ted wrote:![]()
![]()
sto volim kad neko zna
Cuj da ceka 4 dana za obicni kod...
@un1ted:
-
Mehemed
#737 Re: Raiffeisen banka
Meni ne dolaze nikakve obavijesti jer necu da bezveze ista dodatno placam...madnessa wrote: To možda nekad davno. Često kupujem na ebayu, a za kada kupim knjigu za kindle automatski dođe obavijest o transakciji. Možda to bude u sistemu izvoda, ali bi se u njihovim transakcijama, koje vide uposlenici banke, moralo vidjeti jako brzo, tj. čim se transakcija obavi. Svejedno ima pravo da ih šest puta danas zove, ako to hoće. Šta ima čekati...
@un1ted:
Vjerovatno to oni vide dosta prije nego sto dodje na izvod, jer mi na izvodu pise "iznos sredstava na rezervisanju" i tu je cifra koju sam potrosio a detalji transakcije se nisu jos pojavili na izvodu
-
jovke189
#738 Re: Raiffeisen banka
Znaci juce sam se registrovao na PayPal sa Visa karticom te su juce i poslali taj kod za verifikaciju. Dan posle tj. danas (nakon nekih 24h), sam zvao call centar, i kroz ljubazan odnos operatera procitao mi je PayPal kod sa izvoda. Razgovor je trajao 2 minute dok sam dobio kod od operatera tako da nisu previse gnjavili ili me odbijali, ali jesu provjeravali da li sam vlasnik kartice u smislu pitanja: reci nam datum rodjenja, djevojacko prezime majke itd.
Potvrdio sam PayPal sa tim kodom, sve je proslo OK. Ovih dana cu obaviti prvo placanje pa cemo vidjeti kako ce ici.
Pozdrav svima!
Potvrdio sam PayPal sa tim kodom, sve je proslo OK. Ovih dana cu obaviti prvo placanje pa cemo vidjeti kako ce ici.
Pozdrav svima!
- madnessa
#739 Re: Raiffeisen banka
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#740 Re: Raiffeisen banka
šta je s ovim gužvama u ovoj banci
čekao sam više od pola sata da dignem lovu
12. po redu
neki kuvajčanin šalje 5000 maraka u dinarima njihovim dole... tri puta su ga vraćali u red jer se nešto čeka
raja pizdi
samo 2 šaltera rade u pola 5
jel oni otpuštaju ljude kofol kriza a sve manje službenika radi an isti broj klijenata
banka s peglanjem

12. po redu
neki kuvajčanin šalje 5000 maraka u dinarima njihovim dole... tri puta su ga vraćali u red jer se nešto čeka
raja pizdi
jel oni otpuštaju ljude kofol kriza a sve manje službenika radi an isti broj klijenata
banka s peglanjem
-
Saka
#741 Re: Raiffeisen banka
Kad bi više ljudi zatvorilo račune i prešlo u drugu banku umjesto što se žali po kafama i forumima možda bi promijenili politiku. Ja sam kod njih davno zatvorio sve račune a imao sam 4 (i kao fizičko i pravno lice) i 2 elektronska bankarstva.
Nažalost još uvijek razne firme, pa i državne institucije, ucjenjuju uposlenike da moraju otvoriti račun isključivo u ovoj banci ili nema plate. Ali ako ne morate, zatvorite i pređite u manje lošu banku.
Nažalost još uvijek razne firme, pa i državne institucije, ucjenjuju uposlenike da moraju otvoriti račun isključivo u ovoj banci ili nema plate. Ali ako ne morate, zatvorite i pređite u manje lošu banku.
-
Mehemed
#742 Re: Raiffeisen banka
Prije 3 sedmice bio ponedjeljak, ja sam cekao vise od 1h vremena da uplatim pare na racun, samo jedan salter radio, a danas hocu da na bankomatu provjerim stanje racuna, jer se banka zatvara u 16h, a on ne radi, pise da nije u funkciji, bla, bla, bla...Black swan wrote:šta je s ovim gužvama u ovoj banci
12. po redu
raja pizdi
banka s peglanjem![]()
![]()
![]()
- van helsing
#743 Re: Raiffeisen banka
Bas tako. Samo dok vratim kredu,imaju mahanje od mene. Poslovnica Ilidza,ne pamtim kada sam čekao manje od 20ak minuta. Sve skakucem od srece ako je manje. Napominjem da od 5 ili 6 šaltera rade max. 3 . Ili ja potrefim kada je neka pauza . Poslovnica Kiseljak,nevjerojatna doza profesionalnosti i ljubaznosti. Plus nema čekanja.Saka wrote:Kad bi više ljudi zatvorilo račune i prešlo u drugu banku umjesto što se žali po kafama i forumima možda bi promijenili politiku. Ja sam kod njih davno zatvorio sve račune a imao sam 4 (i kao fizičko i pravno lice) i 2 elektronska bankarstva.
Tapatalk 2
-
tavustavus
#744 Re: raiffeisen shopping kartica
malo da podignem temu... ovoliku gomilu gluposti odavno nisam procitao ..ja ne znam sta ovi radnici rajfajzen banke misle da smo mi svi telad... kako sam ja skontao iz ovog svega..
1.rajfajzen soping kartica - ti kupis tv od 700KM plata ti je 700KM i hoces to na 7 mjeseci... i oni ti zalede cijelu platu a onda tom trgovcu placaju na rate 7 mjeseci x 100KM ,njima dobro obrcu tvojim parama
2.unikredit visa clasic kartica - ti kupis tv od 700KM plata ti je 700KM i hoces to na 7 mjeseci ...i oni ti svaki mjesec od plate uzmu 100KM na ime rate a TI RASPOLAZES SA OSTALIH 600KM
DISKUSIJA:
SLUCAJ 1. ti nemas 7 stoja nego su oni kao posrednici izmedju tebe i trgovca...pa kada ti oni zalede tih 700KM to ti je isto kao da si ih odmah dao - ti ne raspolazes njima,nemas ih.... podlo varanje klijenata
SLUCAJ 2. JASAN KO' DAN
Banka pod slucajem 2. ima koristi na nacin:
- placas recimo joj godisnje 40-50KM na ime ove kartice,na ime toga sto ima ovako dobru karticu,jer se vecina ljudi ne moze ili nece da izuje odmah 700,800,1000KM
-iz toga prizilazi da ta banka ima veliki broj klijenata kojima ovo odgovara ..bubam cifru 5000 klijenata x 50KM =250 000,00 KM cistog profita sa tendencijom rasta broja klijenata
-sve druge moguce poslove dobija jer klijeneti joj vjeruju..dobijace klijente koji ce dizati kredite,koji ce stediti obavljati razne transakcije itd itd
PRODAVAC IMA KORIST:
-prodaje robu stalno i stalno obrce,tacnije roba mu ima dobar izlaz i ne skuplja prasinu
-prodavace i skuplju robu koju mu inace mozda ne bi isla pr. ako mogu na rate ja cu kupiti tv od 1200KM pa na godinu dana ali ako ne mogu ja cu kupiti onda neki od 500KM jer nemam i necu da dam odmah tolike pare
-banka mu je sigurnost u naplati ipak smo svi potpisali da nas banke mogu razapeti ali da ce svoje naplatiti
itd...itd...
PROBLEMATIKA
Odes u Imtec i uzmes taj isti je...ni tv od 700KM preko PIO kredita a penzija ti 310KM i ljudi ti svaki mjesec odbijaju recimo 100KM ---NE ZALEDE TI 2 i po penzije..TO JE KUPOVINA NA KREDIT BEZ KAMATA I VARANJA KLIJENATA.. Kako bi se rajfajzen banka ponasala ako bih ja kupio tv od 1500KM a plata mi 600KM?
A sad mi recite sta kad covjek prima platu preko ProCredit banke kako on moze kupiti nesto na rate bez kamata evo u Imtecu?Inace banka je dno dna jer mi prijatelj mora ''na googlu'' traziti imal gdje poslovnica a da nije zatvorena
.... sva pojasnjenja dobro dosla...ali da budu bar malo logicna i korisna
1.rajfajzen soping kartica - ti kupis tv od 700KM plata ti je 700KM i hoces to na 7 mjeseci... i oni ti zalede cijelu platu a onda tom trgovcu placaju na rate 7 mjeseci x 100KM ,njima dobro obrcu tvojim parama
2.unikredit visa clasic kartica - ti kupis tv od 700KM plata ti je 700KM i hoces to na 7 mjeseci ...i oni ti svaki mjesec od plate uzmu 100KM na ime rate a TI RASPOLAZES SA OSTALIH 600KM
DISKUSIJA:
SLUCAJ 1. ti nemas 7 stoja nego su oni kao posrednici izmedju tebe i trgovca...pa kada ti oni zalede tih 700KM to ti je isto kao da si ih odmah dao - ti ne raspolazes njima,nemas ih.... podlo varanje klijenata
SLUCAJ 2. JASAN KO' DAN
Banka pod slucajem 2. ima koristi na nacin:
- placas recimo joj godisnje 40-50KM na ime ove kartice,na ime toga sto ima ovako dobru karticu,jer se vecina ljudi ne moze ili nece da izuje odmah 700,800,1000KM
-iz toga prizilazi da ta banka ima veliki broj klijenata kojima ovo odgovara ..bubam cifru 5000 klijenata x 50KM =250 000,00 KM cistog profita sa tendencijom rasta broja klijenata
-sve druge moguce poslove dobija jer klijeneti joj vjeruju..dobijace klijente koji ce dizati kredite,koji ce stediti obavljati razne transakcije itd itd
PRODAVAC IMA KORIST:
-prodaje robu stalno i stalno obrce,tacnije roba mu ima dobar izlaz i ne skuplja prasinu
-prodavace i skuplju robu koju mu inace mozda ne bi isla pr. ako mogu na rate ja cu kupiti tv od 1200KM pa na godinu dana ali ako ne mogu ja cu kupiti onda neki od 500KM jer nemam i necu da dam odmah tolike pare
-banka mu je sigurnost u naplati ipak smo svi potpisali da nas banke mogu razapeti ali da ce svoje naplatiti
itd...itd...
PROBLEMATIKA
Odes u Imtec i uzmes taj isti je...ni tv od 700KM preko PIO kredita a penzija ti 310KM i ljudi ti svaki mjesec odbijaju recimo 100KM ---NE ZALEDE TI 2 i po penzije..TO JE KUPOVINA NA KREDIT BEZ KAMATA I VARANJA KLIJENATA.. Kako bi se rajfajzen banka ponasala ako bih ja kupio tv od 1500KM a plata mi 600KM?
A sad mi recite sta kad covjek prima platu preko ProCredit banke kako on moze kupiti nesto na rate bez kamata evo u Imtecu?Inace banka je dno dna jer mi prijatelj mora ''na googlu'' traziti imal gdje poslovnica a da nije zatvorena
-
Dady
#745 Re: raiffeisen shopping kartica
Pa sada mi nije jasno kakve veze ima plata sa kreditnom karticom.tavustavus wrote:
DISKUSIJA:
sva pojasnjenja dobro dosla...ali da budu bar malo logicna i korisna
Kreditna kartica valjda služi za kreditiranje klijenata. Ti nemaš svojih para na kartici, nego kreditni limit koji si potpisao, npr 5000 KM.
Debitna kartica služi za primanje plate, podizanje gotovine...
Kada bi ti dopustili npr da kupis 10 tv-a po 700 KM na rate, ukupna vrijednost tvoje kupovine bi presla taj limit koji si dogovorio i garantovao zirantima.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
MrShadow
#746 Re: Raiffeisen banka
Imam u RF banci devizni i racun u Km, s obzirom da kada sam ih otvarao zbog posla sam imao ceste uplate pa mi je trebalo interet bankarstvo i sms bankarstvo sto sam uzeo i to me kosta 4,5 Km mjesecno.
Sad mi to ne treba vise, ali bi i dalje da zadrzim svoje racune i nesto novca na njima kao stednju, ali uz minimalnu proviziju. Kolika je minimalna mjesecna provizija koju moram placati banci da bi imao racun na kojem cu drzati nesto novca ali bez ovih gluposti tipa sms bankarstvo isl ?
hvala
Sad mi to ne treba vise, ali bi i dalje da zadrzim svoje racune i nesto novca na njima kao stednju, ali uz minimalnu proviziju. Kolika je minimalna mjesecna provizija koju moram placati banci da bi imao racun na kojem cu drzati nesto novca ali bez ovih gluposti tipa sms bankarstvo isl ?
hvala
-
Mehemed
#747 Re: Raiffeisen banka
U RF banke je to 1.99KMMrShadow wrote:Imam u RF banci devizni i racun u Km, s obzirom da kada sam ih otvarao zbog posla sam imao ceste uplate pa mi je trebalo interet bankarstvo i sms bankarstvo sto sam uzeo i to me kosta 4,5 Km mjesecno.
hvala
- drndalo
#748 Re: Raiffeisen banka
Jeste ako je racun vezan za karticu u pitanju, tekuci, onda je 1.99 KM/mjesecno, bilo/ne bilo prometa na racunu... Ukoliko zelis da drzis pare onako, kao stednju, onda ih prebacis na stedni racun, dobijes knjizicu, i to ne kosta mjesecno nista, ali su im i kamate za ^%*%$#&@$ ...
- janje_
#749 Re: Raiffeisen banka
ima li ko iskustva sa ovom bankom kad je integracija online placanja u pitanju (ono, ja imam neki shop, pa mi treba jednostavno rjesenje da mi ljudi mogu placati karticama iz shopa)..
- Better Man
#750 Re: Raiffeisen banka
RB je smiješna banka sa polupismenim uposlenicima i nisu nimalo poslovni! Otišao da uplatim jednu narudžbu iz Hrvatske, jer im je račun u RB, kad me službenica pita imam li račun kod njih, rekoh nemam, pa stade da objašnjava kako ja moram otvoriti račun itd da bi izvršio uplatu i ja je presječem i kažem joj nema problema odoh uplatiti preko svoje banke,a ona se opet pravi pametna i kaže sad vam je 2 sata neće te moći i neće im uplata leći danas na račun. Ja samo izađem i odem par metara do svoje banke i sve završim u 5 minuta.