McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sarajlija_ba

#726 Re: McDonalds

Post by sarajlija_ba »

mladtrek wrote:
sarajlija_ba wrote:
Nek' si ti nama uvez'o MC i politiku...fala ti na tome i đe čuo i đe ne čuo.
Kakva je politička situacija u vezi sarajevskih picerija i burekdžinica ?
kako sam uvezao Mc i politiku mozes ti meni sad pojasniti ?

ako mislis ovo u americi ga jede obican narod a u svijetu se prodaje kao brand
to je jednostavno cinjenica - nisam mislio nista time protiv amerike i to
ako nije to molim te pojasni jer mi nije bila namjera to sto ti kazes
Ma drug moj...ko i šta jede po svijetu znamo i mi manje-više.
Doš'o MC u Sarajevo i kome se jede nek' jede a normalno je da je MC jedan od izvoznih brandova amerike kao i kola npr. al' to nikoga ne interesuje kad kupuje kolu.

Nemoj se ti meni sekirat' jaraniko :thumbup:
mladtrek

#727 Re: McDonalds

Post by mladtrek »

sarajlija_ba wrote:
Ma drug moj...ko i šta jede po svijetu znamo i mi manje-više.
Doš'o MC u Sarajevo i kome se jede nek' jede a normalno je da je MC jedan od izvoznih brandova amerike kao i kola npr. al' to nikoga ne interesuje kad kupuje kolu.

Nemoj se ti meni sekirat' jaraniko :thumbup:
fala ti na ohrabrenju jarane plaho sam se bio nasekirao
fala i dje cuo i dje necuo
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
CASUALE

#728 Re: McDonalds

Post by CASUALE »

muniza wrote:
CASUALE wrote:

evo vam vasi chiken mcnuggetsi :x

Oooooo Kolumbo, nisam te prepozno :lol:
Hajd nam sad izguglaj također neki revolucionarni video za argetu, riblje štapiće ili burgere, pileću salamu ili ćevape ko što spomenu kolega iznad mene.
Sve je to isto obicna smjesa kostiju,iznutrica plus umjetnog mesa,ako zelis da potrosis 8.50km na 1500 kalorija(2000 potrebno na dan) i da se ne najedes samo izvoli niko ti ne brani,trujte se i dalje,slijedite "americki san" svaka drugi osoba im je gojazna, a djeca sa 13imaju dijabetis ,za sve je to kriv junk food ili ti ga burgerking,kfc,taco bell i ove smece sto je kod nas otvorilo..
Bitte_Halt_ja_ja

#729 Re: McDonalds

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

JEst do McD je gojaznost. A nase FAst Food cisto zdravlje. Cevapi bolji od voca i povrca. A realnost izgleda ovako:
Da gojaznost postaje veliki problem u BiH potvrđuje i istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) od 2000. do 2009. godine, prema kojem se nalazimo na šestom mjestu u svijetu po debljini građana. Imamo čak 62,9 posto pretilih.

Sto me zivciraju ove lokalne patriote. Kao da imaju udjela u cevabdzinici pa im McD trn u oku. Ili je disapora dosla da soli pamet

PS. Djeca, nasa buducnost, spadaju medju najgojaznije, mora da je do ovih 5 dana McDonaldsa
astala_vistala

#730 Re: McDonalds

Post by astala_vistala »

Bio sam danas,naravno sa ovim dijasporcima sam ne planiram ulazit :D

Pojeo dva big Maca i pomfrit,plus kola,ja citav dan hajrovo do veceras nista nisam jeo.

sto se tice cijena žara predpostavljam zimus da ce ovo bit prvi MD koji ce se i zatvoriti jer kada ode dijaspora i obicni turisti ovde niko nece bacit pogled,u sustini osim cijena ostalo je sve odlicno vizuelno kao i svaki MD restoran u evropi,negativni komentari normalno dolaze od ljudi koji do sada nikad tu nisu probali jer su ocekivali pored hrane besplaten kurve okolo i zigola,valja nisu znali da je to ko i svaki restoran brze hrane samo sto je reklama i propaganda cudo pa se nasi ibrete.
Max Bunker

#731 Re: McDonalds

Post by Max Bunker »

Odem sinoc u McD i narucim ona dva " Royal " hamburgera ( sto rece haver, kakav je princ kada je royal ovako mal' ).
Hajde pojedem, sit ostanem da ne lazem. Doduse, nakon malo osjecam kako se stomak napuhao.

Odem veceras u " Pingvin " i uzmem pileci i kolu. Milina, petaka sve i jos se ispricam sa prodavacicom, jedva pojedem pileci i osjetim brate mili meso u sendvicu.
mig

#732 Re: McDonalds

Post by mig »

mladtrek wrote: bilo je vise figurativno tajkuni u oviru odgovora na odgovor da su u srbiji manje plate nego kod nas
a da radi 15 mekova
a obican narod jede u Mc-u u americi jer su oni tamo najjeftiniji
a po svijetu se prodaju ko brand i cijene su vece

obican narod kojem je bitno kolko dobija za placeno ne jede u Mc-u zasigurno
to mozes skontat ako uporedis cijene i kolicinu hrane koju dobijes za tu cijenu u odnosu na druge fast food
restorane cevabdžinice pitare pizzerije itd

vec se tamo ode da budes fancy i to je to

još nešto nejasno ?
Nista mi nije jasno.

Kada u jednoj zemlji MCD postoji preko 20 godina, prica o tome da se tamo odlazi da bi bio fancy je presmesna. MCD je fancy koliko bilo koja pekara u gradu. Ne znam ni odakle Amerika u ovoj prici. Poenta mog posta je bila da u Srbiji bez obzira na standard upravo obican narod jede u MCD. I nijedan restoran jos nije zatvoren, naprotiv, otvaraju se novi.
vryzas

#733 Re: McDonalds

Post by vryzas »

Bio u petak oko 01:30h :D ...dvoje ljudi ispred mene narucuju neke sladolede k&p :D ...dodjoh na red dok sam se dva puta okrenuo da vidim gdje su ti silni "guzinji sinovi" :lol: ...pao je veliki pomfrit, 2xBM i 2x čiz :D i velika kola :shock:
Mogu reci samo jednu stvar vezano za MCD...

kola je smece :D :D

:run:
shalla

#734 Re: McDonalds

Post by shalla »

Samo što raja ovdje može kakiti to je nevjerovatno...

Ja kadgod odem negdje vani, bar jednom u tih par dana odem do McD da jedem i fakat ne kontam ovu priču koju čitam ovdje "pojeli smo 2 big mac-a, veliki pomfrit, veliku kolu i stalo nam je za zube" :-)
Ja sa svojih cca 120 kg koji mogu pojesti kilu mesa sa roštilja odem do Mac-a, uzmem npr big mac menu ili mcchicken menu i zasitim se sasvim-sasvim dovoljno za narednih 4-5 sati (što je i valjda i poenta, ako neko misli pojesti nešto u McD i biti sit do kraja dana tj da mu to bude jedini obrok onda imate malo pogrešnu predodžbu o svemu tome). Daleko od toga da McD smatram nekom extra kvalitetnom hranom, čak naprotiv, ali ne možete mi reći da vas jedan meni ne zasiti, pa sama kaloričnost pojedenog vam govori suprotno...

E sad, jedino što moram provjeriti kad odem u ovaj naš je da li ima razlike u samim porcijama, mesu, pecivu i sl.
Možda se u sarajevskom McD čovjek zaista ne može najesti, iako, znajući da svi McD u svijetu moraju poštovati isti recept, čisto sumnjam u to...
*mima*

#735 Re: McDonalds

Post by *mima* »

wooooow.....ovdje vise guzve nego u MC
ocaj

#736 Re: McDonalds

Post by ocaj »

hihihi, moja mima cirkus ovdje! :D

Btw do kada to McD radi?? :D
shin

#737 Re: McDonalds

Post by shin »

Jedva cekam gej paradu u sarajevu da vidim komentare i otpor, ja mislim da ce biti manje diskusije nego na ovoj temi, sto pokazuje koliko je grad tolerantan i okrenut zapadu.
Radar71

#738 Re: McDonalds

Post by Radar71 »

Bio, probao i nisam nesto odusevljen :-) Al Ana sto radi tamo je ko bombona :mrgreen:
alica.k

#739 Re: McDonalds

Post by alica.k »

sarajlija_ba wrote:Jel' ko postirao cijene u MC-u ?
Pošto him je hamburger i kakvijeh sve ima ?
prolazila ja sinoc oko 11, nije bilo guzve pa udjoh reko nisam odavno mcsundae :)

imas hamburgercica, cizburgercica, mcsundae i tako to, po 2KM.
oni veci hamburgeri su mescini oko 5KM, znam da sam sestri uzela mcchicken i bio je oko 4.90 il tak nesto...meniji su mescini oko 7KM (mislim 7 i nesto, nisam upratila). happy meal nisam vidjela, imal to u nas? mcflurry je 2.80KM
Nogatrans

#740 Re: McDonalds

Post by Nogatrans »

Sta kazu neki ovdje Cola ima skupa :lol: I to od 0,5l 2,70KM. A niko ne prica kad izade navecer,il ode u bilo koju cevabzinicu da je tamo Cola od 0,25l 3,00KM. To nije skupo!!

Majke mi ne zelim nikoga uvrijediti,al i u ovaj grad se svasta naselilo,pa je brate i papanluk zavladao. To se da vidjeti i na ovom forumu,a i u samom gradu. :run:
opa22

#741 Re: McDonalds

Post by opa22 »

vryzas wrote:Bio u petak oko 01:30h :D ...dvoje ljudi ispred mene narucuju neke sladolede k&p :D ...dodjoh na red dok sam se dva puta okrenuo da vidim gdje su ti silni "guzinji sinovi" :lol: ...pao je veliki pomfrit, 2xBM i 2x čiz :D i velika kola :shock:
Mogu reci samo jednu stvar vezano za MCD...

kola je smece :D :D

:run:
do kad to mcD radi 07:30-05:00?
alica.k

#742 Re: McDonalds

Post by alica.k »

samo cu jos da kazem :S

cura, nakindjurila se kolko je mogla, bling bling vristi, to minjak, stikla do neba...i ne samo jedna, bilo ih je tonu, picnule se za mcdonaldsa valjda.

muski, ista prica, wtf je ono, u coporima dolaze, zalizane glave, lakane cipelice.

ne znam, meni je bilo skroz smjesno. osjetila sam se ko da ne pripadam tamo, lol, bila sam u starkama i farmericama.
karanana

#743 Re: McDonalds

Post by karanana »

alica.k wrote:samo cu jos da kazem :S

cura, nakindjurila se kolko je mogla, bling bling vristi, to minjak, stikla do neba...i ne samo jedna, bilo ih je tonu, picnule se za mcdonaldsa valjda.

muski, ista prica, wtf je ono, u coporima dolaze, zalizane glave, lakane cipelice.

ne znam, meni je bilo skroz smjesno. osjetila sam se ko da ne pripadam tamo, lol, bila sam u starkama i farmericama.
a jeli moguce da im je mcd bio samo usputna stanica na putu za ili sa nekog sff partija?

znaci ima dobrih treba tamo. fino na godisnjem laptop u ruke u mccafe und shcmeken madchen.
Last edited by karanana on 25/07/2011 11:07, edited 1 time in total.
madner

#744 Re: McDonalds

Post by madner »

Ili su mozda samo svratile u Mc nakon izlaska :D
Mislim gluho bilo, ima tih cura sto se srede prilikom istog.

Imas li slike tih bling bling cura?
alica.k

#745 Re: McDonalds

Post by alica.k »

karanana wrote:

a jeli moguce da im je mcd bio samo usputna stanica na putu za ili sa nekog sff partija?
ne, jer su bile tamo sto godina, prije neg sto sam ja dosla, a otisle su iza mene (i bile jos tu dok sam obiusla krug i vratila se)...i stalno ulaze i izlaze ulaze i izlaze...i narucuju nove kole i pomfrit.
zonbirile

#746 Re: McDonalds

Post by zonbirile »

taman kda se zabranjuje đanki fud mi je otkrili,hajde nikad nije kasno,pogotovo poslije Ikara :lol:
AdnanSA

#747 Re: McDonalds

Post by AdnanSA »

Ovo je neki sociološki fenomen. 300 stranica se napisalo o otvaranju MCD restorana. Koji smo mi samo jadovi. Mahala na djelu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#748 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

Hajde mahalo razlaz, tema je Mc!
madner

#749 Re: McDonalds

Post by madner »

alica.k wrote:
karanana wrote:

ne, jer su bile tamo sto godina, prije neg sto sam ja dosla, a otisle su iza mene (i bile jos tu dok sam obiusla krug i vratila se)...i stalno ulaze i izlaze ulaze i izlaze...i narucuju nove kole i pomfrit.
Moram opaziti da imas jaku moc zapazanja. Bas su ti zapele za oko.
alica.k

#750 Re: McDonalds

Post by alica.k »

madner wrote:Moram opaziti da imas jaku moc zapazanja. Bas su ti zapele za oko.
posto nemam pametnijeg posla da radim

sorry lady, necu vise
Locked