Biti single....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
OxyDo

#726 Re: Solo kao stil življenja?

Post by OxyDo »

Evo jedna numera drug :thumbup: :D

zelenashica

#727 Re: Solo kao stil življenja?

Post by zelenashica »

Šta ste ba napali na čo'jka :oops:
Krompirpitac

#728 Re: Solo kao stil življenja?

Post by Krompirpitac »

OxyDo wrote:Evo jedna numera drug :thumbup: :D

Hvala ali nisam ja prljavi hare
hare nemoj se naljutiti
dječak sa šibicama

#729 Re: Biti single....

Post by dječak sa šibicama »

To je cista kontradikcija, ako si "pravu, idealnu, savrsenu, jedinu mogucu ljubav" sreo nekada u zivotu, zasto si je izgubio, ili ona tebe?

Zar sama ta cinjenica ne govori da ne postoji "jedina prava ljubav" koja se javi jednom. Savrsena ultimativna ljubav, da postoji, ne moze zavrsiti drugacije nego savrsenim brakom i "voljeli su se do kraja zivota"... ili ne postoji.

Ljubav je sveprisutna, i javlja se u vise oblika, svako je imao vise veza i vezica u zivotu, i svakoga (valjda) volio na poseban nacin.

I volio, i voljet ce.

Gledati iza ledja i ici naprijed, besmisleno je.

U principu, ljubav je zacin zivota, esencija, nesto sto zivot treba ispunjavati a ne ciniti teskim, duhovna hrana. Kako je nemoguce zivjeti bez tjelesne, nemoguce je i bez duhovne hrane. Mislim, moguce je, samo ce duh umrijeti kao sto tijelo umire bez svoje hrane.
Zoya

#730 Re: Biti single....

Post by Zoya »

dječak sa šibicama wrote:To je cista kontradikcija, ako si "pravu, idealnu, savrsenu, jedinu mogucu ljubav" sreo nekada u zivotu, zasto si je izgubio, ili ona tebe?

Zar sama ta cinjenica ne govori da ne postoji "jedina prava ljubav" koja se javi jednom. Savrsena ultimativna ljubav, da postoji, ne moze zavrsiti drugacije nego savrsenim brakom i "voljeli su se do kraja zivota"... ili ne postoji.

Ljubav je sveprisutna, i javlja se u vise oblika, svako je imao vise veza i vezica u zivotu, i svakoga (valjda) volio na poseban nacin.

I volio, i voljet ce.

U principu, ljubav je zacin zivota, esencija, nesto sto zivot treba ispunjavati a ne ciniti teskim, duhovna hrana. Kako je nemoguce zivjeti bez tjelesne, nemoguce je i bez duhovne hrane. Mislim, moguce je, samo ce duh umrijeti kao sto tijelo umire bez svoje hrane.
Kako ja tebe volim citati a i slusati :kiss:
saim_adka

#731 Re: Biti single....

Post by saim_adka »

dječak sa šibicama, jes razmišljao da pređeš na upaljač :-)
svaka ti na mjestu...pošto ne pratim statuse članova...sad pitanje...jesi li single? :D
ljubav_aha

#732 Re: Biti single....

Post by ljubav_aha »

saim_adka wrote:dječak sa šibicama, jes razmišljao da pređeš na upaljač :-)
svaka ti na mjestu...pošto ne pratim statuse članova...sad pitanje...jesi li single? :D
ohoooooooooooooooooo :shock: super,ovo podrzavam , tip je totalno kool :thumbup:
TGwDT

#733 Re: Biti single....

Post by TGwDT »

I mene zanima.... :D :lol:
Al iz drugih razloga :D
saim_adka

#734 Re: Biti single....

Post by saim_adka »

Jacika85 wrote:
i mene iz razloga da vidim koliko primjenjuje priču koju iscijedi ovdje :D
TGwDT

#735 Re: Biti single....

Post by TGwDT »

saim_adka wrote:
Jacika85 wrote:
i mene iz razloga da vidim koliko primjenjuje priču koju iscijedi ovdje :D
:D
no_crnjak

#736 Re: Biti single....

Post by no_crnjak »

"Pa jami malu Azru u krilo i stade je milovat' po kosama i ljubit' po obrazima a meni se nešto stisnulo što mene nejma niko pomilovat..., jal' što nijesam njezina krv jal' što sam muško pa mišljala da meni to ne treba a đahkad mi je trebalo više neg' kora hljeba."

dio iz jedne prekrasne knjige...
objasnio u par rijeci...
TGwDT

#737 Re: Biti single....

Post by TGwDT »

no_crnjak wrote:"Pa jami malu Azru u krilo i stade je milovat' po kosama i ljubit' po obrazima a meni se nešto stisnulo što mene nejma niko pomilovat..., jal' što nijesam njezina krv jal' što sam muško pa mišljala da meni to ne treba a đahkad mi je trebalo više neg' kora hljeba."

objasnio u par rijeci...
..predivno.....
Zoya

#738 Re: Biti single....

Post by Zoya »

no_crnjak wrote:"Pa jami malu Azru u krilo i stade je milovat' po kosama i ljubit' po obrazima a meni se nešto stisnulo što mene nejma niko pomilovat..., jal' što nijesam njezina krv jal' što sam muško pa mišljala da meni to ne treba a đahkad mi je trebalo više neg' kora hljeba."

objasnio u par rijeci...
:kiss:
fidoremilienko

#739 Re: Solo kao stil življenja?

Post by fidoremilienko »

Treba ovdje pozvati onog Crvenibarjak :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#740 Re: Biti single....

Post by plain vanilla »

jasta, lijepo je biti single ako ne moze drugacije :roll:
dječak sa šibicama

#741 Re: Biti single....

Post by dječak sa šibicama »

Da parafraziram Balasevica, "pitali me jednom ko ti je taj Vasa Ladacki, odakle je, kuda je, a ja im kazem ljudi moji, pa jeste li pitali Olivera ko mu je taj galeb o kojem peva, da li je doneo tu pticurinu u studio kada je snimao pesmu o njemu"
TGwDT

#742 Re: Biti single....

Post by TGwDT »

plain vanilla wrote:jasta, lijepo je biti single ako ne moze drugacije :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ljubav_aha

#743 Re: Biti single....

Post by ljubav_aha »

plain vanilla wrote:jasta, lijepo je biti single ako ne moze drugacije :roll:
vanilijo,volim tvoju iskrenost
no_crnjak

#744 Re: Biti single....

Post by no_crnjak »

Zoya wrote:

objasnio u par rijeci...

...sve bi' dao da je vidim,ponosnu i lijepu k'o u snovima...

Zovem se Zelena

#745 Re: Solo kao stil življenja?

Post by Zovem se Zelena »

Bjež' ba pitac, ja kontala po tvom uvodnom postu da imaš najmanje 4 banke :-) :-D a ti tek 27. Još studiraš, radiš... Vidiš da ti je život koliko toliko ispunjen. E sad, fino bi bilo kada bi se tu našla i neka djevojčica, ali polako, doći će i to.

Nego, de ti nama reci, kako prilaziš djevojkama, šta se priča, bla, bla... Možda je problem u komunikaciji :roll:
Problem bi mogao biti i ako izlaziš sa muškom rajom, ono "čoporativno". Nađeš si jednog najboljeg havera i s njim u lov ;-)
ultima_palabra

#746 Re: Biti single....

Post by ultima_palabra »

dječak sa šibicama wrote:To je cista kontradikcija, ako si "pravu, idealnu, savrsenu, jedinu mogucu ljubav" sreo nekada u zivotu, zasto si je izgubio, ili ona tebe?

I volio, i voljet ce.

Ma fino je to što ti pišeš, ali previše je to idealizma... ne bih rekao da je svaka veza i vezica ljubav. Neko je s nekim zato što misli da voli a u stvari pojma nema o tome, nekome je dobar seks, neko misli da mu prolazi zadnji voz, neko zbog materijalnih stvari itd.

Ovo oko savršenih ljubavi, one mogu postojati par godina... poslije toga padaju u domen realnosti i imaju iste (možda i manje) šanse da budu "sretne do kraja života" nego nesavršene.

Ovo zadnje... slažem se, ali teško da je neko ljubav našao tražeći je, obično ona nađe tebe. Doduše, imaš ljude koji su zaljubljeni u ljubav i lete od cvijeta do cvijeta tražeći neki ideal. Ne bih vala ni da budem jedan od tih...
Zovem se Zelena

#747 Re: Biti single....

Post by Zovem se Zelena »

objasnio u par rijeci...
Nura :) prekrasno piše... Čak iako tematika knjige nije ni blizu ovoj temi, odlično se uklapa! :thumbup:
Krompirpitac

#748 Re: Solo kao stil življenja?

Post by Krompirpitac »

Zovem se Zelena wrote:Bjež' ba pitac, ja kontala po tvom uvodnom postu da imaš najmanje 4 banke :-) :-D a ti tek 27. Još studiraš, radiš... Vidiš da ti je život koliko toliko ispunjen. E sad, fino bi bilo kada bi se tu našla i neka djevojčica, ali polako, doći će i to.

Nego, de ti nama reci, kako prilaziš djevojkama, šta se priča, bla, bla... Možda je problem u komunikaciji :roll:
Problem bi mogao biti i ako izlaziš sa muškom rajom, ono "čoporativno". Nađeš si jednog najboljeg havera i s njim u lov ;-)
Većinom ja priđem,raja mi je gora od mene,i onda me razapnu.Nism ni nešto bučan,više sam tip da pazim da izgovaram neke smislene rečenice.Možda je i problem što izgledam mlađe od svojih realnih godina.Eh da dešavalo se da i meni djevojka priđe,ali u tom periodu sam bio jednostavno paralisam po tom pitanju.Većinom se desi da traže opasnije tipove.
crven_barjak

#749 Re: Solo kao stil življenja?

Post by crven_barjak »

fidoremilienko wrote:Treba ovdje pozvati onog Crvenibarjak :D
Tu Sam Druze, citam I obuzdavam naval inspiracije;)
bavi

#750 Re: Solo kao stil življenja?

Post by bavi »

trcicu trceci wrote:pa bolan biti solo, hjoj pa sta ima ljepse od toga...majke mi evo 2 mjeseca da sam solo, uzivam, ponovo sam se rodio :D
on je solo haman čitav život, a ti dva mjeseca :-)
dosadi, a čovjek se počne pitati vremenom jeli normalan, i jel ima kakav defekt, pa ne može naći nikoga, da može barem sa njim normalno razgovarati. o samopouzdanju necu ni započinjati priču. :| :| :|
Locked