Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#726 Re: Mrsanje - nacini ?
@leo_ - ono sto radis na temi je klasicno trollanje i ako nemas sta raditi na istoj, zaobidji je 
-
Ticker
#727 Re: Mrsanje - nacini ?
Odlucila sam i ja da se rijesim koje kile
Mozete li mi dati neke najvaznije savjete za mrsanje, sta je kod vas uspjelo? Htjela bih cuti nesto iz prve ruke, kako ste uspjeli smrsati?
- skafiskafsnjak
#728 Re: Mrsanje - nacini ?
@Ticker, procitaj malo unazad ove stranice ... Ja sam smrsao tako sto sam izbacio junk food (pizza, hambas, coca-cola itd) , jedem 5 puta dnevno. Od toga bar 2 puta voce. Obavezno jesti u roku od 1h kad se ustanes. Za rucak cesce jedem meso,a prije ga nisam nikako jeo. Ili ako nije meso jedem sto stara napravi. Vecera mi je uglavnom bez hljeba. Bio to sir ili salata od povrca neka ... I na kraju, ubacio sam aktivnost. Trcim 3 do 5 puta sedmicno .
Opet sve zavisi koliko zelis da izgubis i koliko viska imas ....
Opet sve zavisi koliko zelis da izgubis i koliko viska imas ....
- Pitarrr82
#729 Re: Mrsanje - nacini ?
To je to sto je otprilike L00d rekao, meso kuhano, sir mladi, izbaciti tjesteninu i slicno i naravno vise aktivnosti...Ticker wrote:Odlucila sam i ja da se rijesim koje kile![]()
![]()
Mozete li mi dati neke najvaznije savjete za mrsanje, sta je kod vas uspjelo? Htjela bih cuti nesto iz prve ruke, kako ste uspjeli smrsati?
-
pin-up
#730 Re: Mrsanje - nacini ?
Ovo je garant neko već naglasio ranije, al' vrijedi ponavljati - kad se kaže 5 obroka, pod "obrok" se podrazumijeva neka voćka, salata, čaša jogurta ili svježe cijeđenog soka, a ne pun tanjir musake prelivene punomasnom pavlakom i sl.
- Pitarrr82
#731 Re: Mrsanje - nacini ?
pin-up wrote:Ovo je garant neko već naglasio ranije, al' vrijedi ponavljati - kad se kaže 5 obroka, pod "obrok" se podrazumijeva neka voćka, salata, čaša jogurta ili svježe cijeđenog soka, a ne pun tanjir musake prelivene punomasnom pavlakom i sl.
Ne podrazumijeva se samo to, moze kuhana riza ili krompir s komadom prokuhanog mesa, riba ili slicno
-
pin-up
#732 Re: Mrsanje - nacini ?
A je naravno, već sam htjela da malo strožije karikiram razliku između onoga što stvarno djeluje i onoga čime se neki zavaravaju.Pitarrr82 wrote: Ne podrazumijeva se samo to, moze kuhana riza ili krompir s komadom prokuhanog mesa, riba ili slicno
- Pitarrr82
#733 Re: Mrsanje - nacini ?
pin-up wrote:A je naravno, već sam htjela da malo strožije karikiram razliku između onoga što stvarno djeluje i onoga čime se neki zavaravaju.Pitarrr82 wrote: Ne podrazumijeva se samo to, moze kuhana riza ili krompir s komadom prokuhanog mesa, riba ili slicno
Neki ce se prepasti
- skafiskafsnjak
#734 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa evo u 4-5 mjeseci sto "mrsam" nijednom nisam bio gladan ... Jedino ako nemam vremena pojesti ili se tako potrefi... Jedem gotovo vise nego sto sam prije jeo, samo jedem zdravije. Prije sam jeo 2-3 puta dnevno, a puno losije...
Kao sto rekoh, coca-cole nisam vidio ima 4-5 mjeseci . To je otrov zivi !
Uglavnom, veliku ulogu igra vasa volja. Ako cvrsto odlucis da zelis da smrsas i da promjenis zivotne navike, ostalo je laksi posao ... Ja sam se godinama nakanjivao . Ali sad mi je normala postalo sve .
EDIT: Ev sad bas neka emisija o debeljucama na HAYAT
ahhahah
Kao sto rekoh, coca-cole nisam vidio ima 4-5 mjeseci . To je otrov zivi !
Uglavnom, veliku ulogu igra vasa volja. Ako cvrsto odlucis da zelis da smrsas i da promjenis zivotne navike, ostalo je laksi posao ... Ja sam se godinama nakanjivao . Ali sad mi je normala postalo sve .
EDIT: Ev sad bas neka emisija o debeljucama na HAYAT
-
učiteljica
#735 Re: Mrsanje - nacini ?
Pročitala sve postove..neke stvari sam znala, neke su mi informacije bile iznimno korisne, oko nekih sam neodlučna.
Moje dileme su vezane uz sljedeće:
Nisam debela, ali imam bolesnu kičmu, naredili su mi da smršam i do 20 kilograma. Mislim da u mojoj porodici nikad niko nije bio kilaže koja se od mene zahtijeva - dakle mnogo više mršav nego "pokrupan". Ja sam visoka oko 170 cm i imam oko 76 kilograma, mišića gotovo i nemam, moje kosti ne mogu da nose toliku masu, jer nema baš mnogo mišića koji bi im pomogli. Prije nekih godinu dana situacija je bila i gora - imala sam 7-8 kilograma više i stalne jake bolove. Zabranili mi svaku tjelesnu aktivnost. Koristila herbalife i polako počela mršati. Inače, za mene je to bio golem uspjeh - dugo sam bila na lijekovima na bazi steroida i apetit mi je bio kao kod konja, a kretanje nula. Za godinu dana smršala sam jedva nekih 5-6- kila, fakat malo jedem, ali bez aktivnosti jbga ne ide. Sad su mi leđa bolje. Počela sam pomalo vježbati - kućno biciklo oko sat dnevno 4 oko puta sedmično - ne mogu više jer često putujem, dva herbalife obroka -zgodno mi zbog putovanja i posla i trudim se izbalansirati preostala 3 obroka prema savjetima koje sam ovdje čula. Moj kalkulator kalorija na biciklu izbaci utrošak od nekih 400 za sat vožnje - ne znam je li to tačno. Zanima me činim li dobro i ima li još nešto što bih trebala uvesti osim vode i zelenog čaja - to već praktikujem. Zimi mi se stanje s leđima pogorša,da mi je da to preduhitrim. Ništa radikalno, ne želim izgubiti 10 kila za pola mjeseca, ali tempo mršanja pod hitno moram ubrzati.
Moje dileme su vezane uz sljedeće:
Nisam debela, ali imam bolesnu kičmu, naredili su mi da smršam i do 20 kilograma. Mislim da u mojoj porodici nikad niko nije bio kilaže koja se od mene zahtijeva - dakle mnogo više mršav nego "pokrupan". Ja sam visoka oko 170 cm i imam oko 76 kilograma, mišića gotovo i nemam, moje kosti ne mogu da nose toliku masu, jer nema baš mnogo mišića koji bi im pomogli. Prije nekih godinu dana situacija je bila i gora - imala sam 7-8 kilograma više i stalne jake bolove. Zabranili mi svaku tjelesnu aktivnost. Koristila herbalife i polako počela mršati. Inače, za mene je to bio golem uspjeh - dugo sam bila na lijekovima na bazi steroida i apetit mi je bio kao kod konja, a kretanje nula. Za godinu dana smršala sam jedva nekih 5-6- kila, fakat malo jedem, ali bez aktivnosti jbga ne ide. Sad su mi leđa bolje. Počela sam pomalo vježbati - kućno biciklo oko sat dnevno 4 oko puta sedmično - ne mogu više jer često putujem, dva herbalife obroka -zgodno mi zbog putovanja i posla i trudim se izbalansirati preostala 3 obroka prema savjetima koje sam ovdje čula. Moj kalkulator kalorija na biciklu izbaci utrošak od nekih 400 za sat vožnje - ne znam je li to tačno. Zanima me činim li dobro i ima li još nešto što bih trebala uvesti osim vode i zelenog čaja - to već praktikujem. Zimi mi se stanje s leđima pogorša,da mi je da to preduhitrim. Ništa radikalno, ne želim izgubiti 10 kila za pola mjeseca, ali tempo mršanja pod hitno moram ubrzati.
- skafiskafsnjak
#736 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa u tebe je specificna situacija . Ja nebih nista da preporucujem, pogrijesit cu ... Jedino ti mozda moze neko pomoci ko je vec imao slican problem. Mozda da odes kod nutricioniste, ako vec nisi? Da unosom hrane smrsas max koliko se moze tim nacinom. Pa onda nekim vjezbama. Posjetis nekog fitnes trenera ili nesto slicno...
-
učiteljica
#737 Re: Mrsanje - nacini ?
Nije to tako katastrofalno. Što se tiče hrane, ja mogu paziti na prehranu kao i drugi ljudi, ali kao što znamo iz prakse, to pretjerano ne pomaže bez tjelesne aktivnosti. A što se tiče tjelesne aktivnosti, tu sam malo ograničena - u smislu ništa što bi opteretilo kičmu - ali vožnja sobnog bicikla ne da mi ne smeta, već mi čak i godi za leđa, pod uslovom da pokreti nisu prebrzi i nagli. Ono što mene zanima je ako se pridržavam režima ishrane koji podrazumijeva 5-6- manjih obroka uz laganu vožnju biciklom u trajanju od sat četiri puta sedmično, da li je za očekivati da ću imati nekih pomaka u roku mjesec ili dva? Ili bih trebala biti radikalnija?
Ne vjerujem u dijete. Slažem se da izbalansirana prehrana i tjelovježba moraju biti sastavni dio načina života.
Ne vjerujem u dijete. Slažem se da izbalansirana prehrana i tjelovježba moraju biti sastavni dio načina života.
- Pitarrr82
#738 Re: Mrsanje - nacini ?
učiteljica wrote:Nije to tako katastrofalno. Što se tiče hrane, ja mogu paziti na prehranu kao i drugi ljudi, ali kao što znamo iz prakse, to pretjerano ne pomaže bez tjelesne aktivnosti. A što se tiče tjelesne aktivnosti, tu sam malo ograničena - u smislu ništa što bi opteretilo kičmu - ali vožnja sobnog bicikla ne da mi ne smeta, već mi čak i godi za leđa, pod uslovom da pokreti nisu prebrzi i nagli. Ono što mene zanima je ako se pridržavam režima ishrane koji podrazumijeva 5-6- manjih obroka uz laganu vožnju biciklom u trajanju od sat četiri puta sedmično, da li je za očekivati da ću imati nekih pomaka u roku mjesec ili dva? Ili bih trebala biti radikalnija?
Svako tijelo drugacije reaguje na takve promjene ali mislim da ce se osjetiti i vidjeti promjene, sto se tice obroka vazno je da nisu mnogo kaloricni...
-
izlijeci_se
#739 Re: Mrsanje - nacini ?
Evo ja ću vam reći nešto na tu temu.
Ja imam 41 g. i čitav svoj život sam mršav.Ne pazim kako i koliko jedem,jedem poprilično,gotovo svako veče je kasna večera uz čašicu-dvije...
I tako..
Ali mislim da je to do mog metabolizma (mada ne znam šta znači ta riječ )
Ko ima stvarno potrebu da skine masne naslage i kilograme ima taj neki shake & slim ,jako učinkovit a potpuno prirodan.
Neka mostarska firma ga radi..
Eto pa navalite...
Ja imam 41 g. i čitav svoj život sam mršav.Ne pazim kako i koliko jedem,jedem poprilično,gotovo svako veče je kasna večera uz čašicu-dvije...
I tako..
Ali mislim da je to do mog metabolizma (mada ne znam šta znači ta riječ )
Ko ima stvarno potrebu da skine masne naslage i kilograme ima taj neki shake & slim ,jako učinkovit a potpuno prirodan.
Neka mostarska firma ga radi..
Eto pa navalite...
- skafiskafsnjak
#740 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma meni su glupost ti shakeovi i druga sr**** . Ugojis se kad se ne krece, jedes puno, sto ne treba i u pogresno vrijeme . Zelis da smrsas ? Uvedi aktivnost, jedi manje, jedi kvalitetno , zdravo i vise puta na dan !
- bepinaa
#741 Re: Mrsanje - nacini ?
Hvala L00d za ovu temu, za mene vrlo motivirajuću...izgubih 2 kile od prvog posta (10-tak dana) 
- dadoka84
#742 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja sam se udebljao 2 kilice u zadnjih mjesec ipo dana
doduse dizanje tegova u teretani je krivo za to. Dzaba skinuti visak kg ako je tijelo mlitavo poslije
Polako sam poceo raditi i na tome i mnogo se ugodnije osjecam u svojoj koži.
- skafiskafsnjak
#743 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa ovisi , ako si normalne tezine, logicno je da dobijes koji kg kada krenes u teretanu. Mah to je nebitno, kad se pogledas u ogledalo bolje izgledas a 2kg vise imas 
Ja idem drugi mjesec u teretanu, a opet sam izgubio 1kg ...
Mozda sam dobio malo misica, ali vise sala izgubio ...
@bepina, i sam sam je otvorio nebih li sebe motivirao i nasao nacin ... ja sam izgubiio 10kg odkad sam je otvorio
Ja idem drugi mjesec u teretanu, a opet sam izgubio 1kg ...
@bepina, i sam sam je otvorio nebih li sebe motivirao i nasao nacin ... ja sam izgubiio 10kg odkad sam je otvorio
- Pitarrr82
#744 Re: Mrsanje - nacini ?
Nista shake, kakvi to samo priroda majka (sad ce neko reci i to je prirodno) 
-
sarayewo
#745 Re: Mrsanje - nacini ?
Shake k'o shake nije nikakav cudotvorni napitak, nego jednostavno nacin da se zamijeni pun, normalan obrok sa necim manje kaloricnim a da se zadrzi vecina potrebnih vitamina, proteina itd.Pitarrr82 wrote:Nista shake, kakvi to samo priroda majka (sad ce neko reci i to je prirodno)
Meni savrseno odgovara jer puno putujem i nemam vremena, a cesto ni nacina da pazim na to sta i kad jedem, kao ni previse vremena za vjezbu - koje iskoristim kad ga nadjem za neko hodanje ili lagano trcanje, ili neke vjezbe za core.
Shake je jednostavno metoda da se smanji unos hrane na laksi nacin, pogotovo ljudima poput mene koji su poguzije i ne mogu otici npr. na hotelski dorucak i pored svih onih cuda pojesti samo voce... Ovako popijem taj shake u sobi i ne ulazim u restoran.
- Pitarrr82
#746 Re: Mrsanje - nacini ?
sarayewo wrote:Shake k'o shake nije nikakav cudotvorni napitak, nego jednostavno nacin da se zamijeni pun, normalan obrok sa necim manje kaloricnim a da se zadrzi vecina potrebnih vitamina, proteina itd.Pitarrr82 wrote:Nista shake, kakvi to samo priroda majka (sad ce neko reci i to je prirodno)
Meni savrseno odgovara jer puno putujem i nemam vremena, a cesto ni nacina da pazim na to sta i kad jedem, kao ni previse vremena za vjezbu - koje iskoristim kad ga nadjem za neko hodanje ili lagano trcanje, ili neke vjezbe za core.
Shake je jednostavno metoda da se smanji unos hrane na laksi nacin, pogotovo ljudima poput mene koji su poguzije i ne mogu otici npr. na hotelski dorucak i pored svih onih cuda pojesti samo voce... Ovako popijem taj shake u sobi i ne ulazim u restoran.
Jasno ali vjerujem da si mozes priustiti ne znam neku vocku pa cak i neko povrce koji savrseno mogu zamijeniti jedan takav shake obrok...
- dadoka84
#747 Re: Mrsanje - nacini ?
A nisam bas normalne tezine
imao sam 121-122 a sad oko 98kg na 176cm.Sad idem aktivno 2 mjeseca sa dizanjem tegova, aerobne vjezbe u teretani radim preko 12 mj.
- madnessa
#748 Re: Mrsanje - nacini ?
dadoka84 wrote:A nisam bas normalne tezineimao sam 121-122 a sad oko 98kg na 176cm.Sad idem aktivno 2 mjeseca sa dizanjem tegova, aerobne vjezbe u teretani radim preko 12 mj.

SVAKA ČAST!
ček da boldiram i podvučem! SVAKA ČAST!!!
- bepinaa
#750 Re: Mrsanje - nacini ?
Narode, ja pijem onu vodu sa koloidnim srebrom već 15 dana, stomak mi se ispuhao (a bio je doooobro "nadošao") i izgubila sam 2kg, a jedem kao i dosad (pa i slatkiše).
Ima li neko (nadam se ne lošeg) iskustva sa srebrnom vodom?
Ima li neko (nadam se ne lošeg) iskustva sa srebrnom vodom?