Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
popajic

#726 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by popajic »

poznanik wrote: ...
I Ratko Mladić će ugodno boraviti u svom pritvoru, u "staračkom domu", čiji boravak i mi plaćamo, i u kojem će, bez ičijeg uznemiravanja, biti besplatno liječen, hranjen i pažen :x "Haag" je nagrada za ratne zločince :(
i budi siguran da mu je u Hagu neuporedivo bolje i komfornije od one vukojebine iz koje su ga izvukli. :x
Sve je ovo nevjerovatna lakrdija.
Ima presuda za Srebrenicu , ima presuda da je genocid pocinila VRS ! A kao glavnokomandujuci te iste vojske bi dzeneral mogao i trebao biti osudjen za 1 dan.
Tako i za Sarajevo. Tako i za sve ostalo za sta su zlikovci osudjeni.Moli se boga da svi prirodnom smrcu pomru u zatvoru i da se svijet vise ne cvika koliko ce i njih srpski zlocinci provaliti. :x
rogoz

#727 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Postovani,

kao gradjanka BiH koja se trenutno nalazi u Nizozemskoj, kao clan predsjednistva PLATFORME i kao predsjednica BiH BIZNIS KLUBA Holandije zelim da iskazem svoje ogorcenje povodom posjete ambasadorice BiH u Nizozemskoj gospodje Mirande Sidran- Kamisalic ratnom zlocincu i monstrumu Ratku Mladicu. Covjeku cije -ne ruke nego cijelo tijelo je uprljano krvlju naseg neduznog naroda . Covjeka koji stoji iza ubistva oko 8000 srebrenicana....

Slucajni susret sa jednim poznanikom srpske nacionalnosti koji je smijajuci mi se u po lica jako ironicno rekao: "STA IMATE PROTIV STO MI STOJIMO IZA NASEG HEROJA? PA I VASA AMBASADORICA GA JE POSJETILA I PONUDILA MU POMOC...BILA JE U PRVIM REDOVIMA I PROLAKTALA SE DA MU PRIDJE U MASI ONIH KOJI SU BILI U HANGARU DA GA DOCEKAJU. ZNACI DA JE NA NJEGOVOJ STRANI I DA HOCE DA GA ZASTITI. SVI SRBI SU JOJ ZAHVALNI".....Ostala sam frapirana i ne vjerujuci U njegove rijeci sam otisla....Tek kad sam tu istu vijest procitala u novinama shvatila sam da je govorio istinu i odlucila sam da se oglasim i da svim bih gradanjima koji su aktivni u raznim organizacijma u Holandiji , predsjednistvu GO Dijaspore kao i samoj ambasadi uputim ovo protestno pismo.

Ukoliko je DUZNOST gospodje ambasadorice da posjecuje bih gradjane u nizozemskim zatvorima( kazem UKOLIKO jer NE ZNAM!!!) a Mladic nije uopste gradjanin BiH - pitam se onda da li je tu duznost zaista dosljedno obavljala i posjetila bas sve one koje je morala posjetiti.

Bilo kako bilo ja zelim da iskazem svoje ogorcenje i razocarenje...U ime djecijih suza koje su se lile tih ratnih godina.( MOJI BRATICI SU JEDNI OD NJIH) ..u ime majki koje su sahranile svoje sinove koji su CASNO poginuli sa ljubavlju prema svojoj domovini u srcu i sa ponosom u sebi ( A MOJA MAJKA JE JEDNA OD NJIH).. u ime svih nas kojima je BIH SVETINJA i koji svaki dio svog slobodnog vremena i energije ulazemo u razne organizacije BEZ DNEVNIVCA I NADOKNADA...BEZ PLATA I BONUSA....ZA BOLJE NASE NAM JEDINE DOMOVINE - BOSNE I HERCEGOVINE..

U vremenu kade se mnogi prema BiH ponasaju macehinski i kada je pljackaju, unistavaju, razaraju.. vracaju u kameno doba umjesto da idu u napredak, doslo je krajnje vrijeme da i mi , cijim venama tece BIH , PROGOVORIMO....DA SE VISE NE SKLANJAMO PRED SVIM TIM MRACNIM SILAMA I DA POKUSAMO DA SPASIMO NASU VJEKOVIMA NAPACENU I IZRABLJENU DOMOVINU....NE SUTRA.. NE POSLIJE NEGO SAD...DOK JOS NIJE KASNO...

Gospodjo ambasadorice mozete li u uci pogledati majkama Srebrenice? Ratnim vojnim invalidima? Napacenom BiH narodu a i nama s kojima ste saradjivali?

S postovanjem,
Naida Ribic - NIZOZEMSKA
BOSANKA - CLAN PREDSJEDNISTVA PLATFORME - PREDSJEDNICA BIZNIS KLUBA...
rogoz

#728 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Nedam ti Ratko da padnes u zaborav... :evil:
Hemel

#729 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Hemel »

rogoz wrote:
Postovani,

kao gradjanka BiH koja se trenutno nalazi u Nizozemskoj, kao clan predsjednistva PLATFORME i kao predsjednica BiH BIZNIS KLUBA Holandije zelim da iskazem svoje ogorcenje povodom posjete ambasadorice BiH u Nizozemskoj gospodje Mirande Sidran- Kamisalic ratnom zlocincu i monstrumu Ratku Mladicu. Covjeku cije -ne ruke nego cijelo tijelo je uprljano krvlju naseg neduznog naroda . Covjeka koji stoji iza ubistva oko 8000 srebrenicana....

Slucajni susret sa jednim poznanikom srpske nacionalnosti koji je smijajuci mi se u po lica jako ironicno rekao: "STA IMATE PROTIV STO MI STOJIMO IZA NASEG HEROJA? PA I VASA AMBASADORICA GA JE POSJETILA I PONUDILA MU POMOC...BILA JE U PRVIM REDOVIMA I PROLAKTALA SE DA MU PRIDJE U MASI ONIH KOJI SU BILI U HANGARU DA GA DOCEKAJU. ZNACI DA JE NA NJEGOVOJ STRANI I DA HOCE DA GA ZASTITI. SVI SRBI SU JOJ ZAHVALNI".....Ostala sam frapirana i ne vjerujuci U njegove rijeci sam otisla....Tek kad sam tu istu vijest procitala u novinama shvatila sam da je govorio istinu i odlucila sam da se oglasim i da svim bih gradanjima koji su aktivni u raznim organizacijma u Holandiji , predsjednistvu GO Dijaspore kao i samoj ambasadi uputim ovo protestno pismo.

Ukoliko je DUZNOST gospodje ambasadorice da posjecuje bih gradjane u nizozemskim zatvorima( kazem UKOLIKO jer NE ZNAM!!!) a Mladic nije uopste gradjanin BiH - pitam se onda da li je tu duznost zaista dosljedno obavljala i posjetila bas sve one koje je morala posjetiti.

Bilo kako bilo ja zelim da iskazem svoje ogorcenje i razocarenje...U ime djecijih suza koje su se lile tih ratnih godina.( MOJI BRATICI SU JEDNI OD NJIH) ..u ime majki koje su sahranile svoje sinove koji su CASNO poginuli sa ljubavlju prema svojoj domovini u srcu i sa ponosom u sebi ( A MOJA MAJKA JE JEDNA OD NJIH).. u ime svih nas kojima je BIH SVETINJA i koji svaki dio svog slobodnog vremena i energije ulazemo u razne organizacije BEZ DNEVNIVCA I NADOKNADA...BEZ PLATA I BONUSA....ZA BOLJE NASE NAM JEDINE DOMOVINE - BOSNE I HERCEGOVINE..

U vremenu kade se mnogi prema BiH ponasaju macehinski i kada je pljackaju, unistavaju, razaraju.. vracaju u kameno doba umjesto da idu u napredak, doslo je krajnje vrijeme da i mi , cijim venama tece BIH , PROGOVORIMO....DA SE VISE NE SKLANJAMO PRED SVIM TIM MRACNIM SILAMA I DA POKUSAMO DA SPASIMO NASU VJEKOVIMA NAPACENU I IZRABLJENU DOMOVINU....NE SUTRA.. NE POSLIJE NEGO SAD...DOK JOS NIJE KASNO...

Gospodjo ambasadorice mozete li u uci pogledati majkama Srebrenice? Ratnim vojnim invalidima? Napacenom BiH narodu a i nama s kojima ste saradjivali?

S postovanjem,
Naida Ribic - NIZOZEMSKA
BOSANKA - CLAN PREDSJEDNISTVA PLATFORME - PREDSJEDNICA BIZNIS KLUBA...
Pusti suplje...one se bar jednom mjesecno sastaju po koje kakvim prijemima i sto joj to ne kaze u lice nego pise po forumima i Fb-u.
rogoz

#730 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Da se ne zaboravi;
Svaki dan treba se prisjetit'
Ovo daje sve odgovore...
branimir stulic

#731 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by branimir stulic »

Mladic Ratko primaće ga slatko...
Vares City

#732 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Vares City »

rogoz wrote:Da se ne zaboravi;
Ovo daje sve odgovore...
"Realan" do Daske :dance:
SRATKO,bivsi korisnik,..150 godina :mrgreen: :dance: :bih: :bih: :bih:
rogoz

#733 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Vares City wrote:
rogoz wrote:Da se ne zaboravi;
Ovo daje sve odgovore...
"Realan" do Daske :dance:
SRATKO,bivsi korisnik,..150 godina :mrgreen: :dance: :bih: :bih: :bih:
Njihov Eroj,nemoze mu niko nista,neki mu ni ime ne smiju spomenut',valjda,kvoruma radi...
rogoz

#734 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Ova svinja Deronjic(koji je vec crk'o)dobio je samo devet godina LUKSUZNE ROBIJE,sta ce biti sa eROJEM?

RFE
Jučer je u žalbenom procesu Radislavu Krstiću, koji je za genocid u Srebrenici osuđen na 46 godina zatvora i koji se na tu kaznu žalio, svjedočio Miroslav Deronjić, šef bratunačkog SDS-a i jedan od saradnika Radovana Karadžića. Optužen za masakr u selu Glogova, kada je više od 60 Bošnjaka ubijeno, a njihove kuće popaljene, Deronjić se u međuvremenu preobratio u „pokajnika“: u zamjenu za blažu kaznu – Tužilaštvo je predložilo da mu se izrekne desetogodišnja zatvorska kazna – Deronjić ima obavezu da svjedoči kad god to od njega zatraži Tužilaštvo.

U prvom takvom obaveznom svjedočenju, Deronjić je jučer govorio o događajima koji su se dešavali u pozadini srebreničkog masakra. On se šire osvrnuo na više razgovora koje je vodio sa Radovanom Karadžićem. Ratni vođa bosanskih Srba je u jednom takvom razgovoru spomenuo Zapadnu Slavoniju kao recept kako treba postupati sa zarobljenicima u Srebrenici. Deronjića ispituje predsjednik Tribunala, američki sudac Theodor Meron:

MERON
Šta mislite da je on želio reći kada vam je u tom razgovoru rekao, citiram: „Te ljude tamo treba pobiti“? Da li su to bile riječi gospodina Karadžića?

DERONJIĆ
Tačno, on je u jednom trenutku rekao rečenicu: „Trebate pobiti sve što stignete“. To su bile njegove riječi. Pošto je taj iskaz propraćen aluzijom na Zapadnu Slavoniju, to bi, po mojoj logici, trebalo da pretpostavlja da se te kolone ljudi u bjekstvu, uključujući eventualno i civile, trebaju tući sredstvima koja su na raspolaganju vojsci.

MERON
I da se na taj način ubiju?

DERONJIĆ
Naravno, to je logičan zaključak. On je tu riječ i upotrebio.

RFE
Sljedeći razgovor sa Karadžićem Deronjić je vodio nekoliko dana kasnije, zaštićenom, vojnom vezom:

DERONJIĆ
Moja namjera je bila da ga upoznam s tim da je u Bratuncu, 13. jula, popodne i u večernjim časovima stigao veliki broj muslimanskih zarobljenika i da su neki od njih zatvarani u objekte u Bratuncu, uključujući i škole, uključujući i stadion, a neki su držani u autobusima u centru grada. To je stvorilo jednu veoma lošu atmosferu u gradu; samo prisustvo od 1000 ili 2000 zarobljenih Muslimana je predstavljalo ogroman problem za taj mali gradić. Ja sam predsjedniku iznio svoju zabrinutost zbog stanja u Bratucu i da je, zbog pisustva međunarodnih snaga, novinara koji su već pristizali u to područje i svih drugih nepovoljnih okolnosti, suludo da se takve stvari dešavaju u Bratuncu, u gradu. Predsjednik Karadžić mi je ukratko prenio da će doći neki čovjek koji će imati instrukcije za postupanje sa tim zarobljenim ljudima, a zatim je dodao rečenicu, koju sam ja doslovce zapamtio: „Roba do zore mora biti u magacinima i ne tu, već negdje drugdje“.

MERON
Kako ste shvatili te riječi da „robu treba premjestiti u skladište do zore, ali ne ovdje nego negdje drugdje“?

DERONJIĆ
Ja sam, razmišljajući o tome šta bi to moglo da znači, shvatio da predsjednik želi da ti ljudi odu iz Bratunca, prije svega. A da je jedino mjesto u blizini Bratunca gdje bi toliki broj ljudi mogao biti smješten, bila Bijeljina, odnosno jedan veliki vojni zatvor koji se nalazi u okolini Bijeljine.

RFE
Karadžićev izaslanik bio je pukovnik-bezbjednjak Ljubiša Beara, koji je Deronjiću trebao objasniti šta su značile Karadžićeve šifre o „robi“ i „magacinima“:

MERON
Što vam je točno gospodin Beara rekao kada je došao k vama?

DERONJIĆ
Rekao je da su njegove naredbe „odozgo“, „od vrha“. Mislim da je to bilo poslije ponoći. Bio je u prilično alkoholisanom stanju, ako tako smijem da kažem. Insistirao je na piću, pa sam ja našao neko piće i poslužili smo se. Počeo je razgovor riječima: „Ja dolazim u vezi s ovim zatvorenicima. To treba sve pobiti ovdje u Bratuncu“. Rekao sam gospodinu Beari doslovce rekao šta su instrukcije koje ja imam od predsjednika Karadžića. Gospodin Beara mi je rekao: „Gospodine Deronjiću“ ili „predsjedniče“, ne znam kako me je oslovio, „ja imam instrukcije odozgo“, tada je upotrebio tu riječ, ili „od vrha“, „da se ti ljudi pobiju u Bratuncu“.

RFE
Sastanak 12. jula u hotelu Fontana bio je obična kulisa za ono što se uistinu planira sa zarobljenicima, ocijenio je Deronjić:

DERONJIĆ
To je bio razgovor između predstavnika Muslimana, koji su se u tom trenutku nalazili u Potočarima, komande holanskih snaga, oni su bili tu prisutni vjerovatno u svojstvu svjedoka ili obezbjeđenja muslimanskim predstavnicima, i komande vojnih snaga Republike Srpske, uključujući i nas nekoliko civila iz bratunačke opštine. Tok sastanka je bio veoma zanimljiv, ja bih rekao, u smislu da je bio neka vrsta, ja sam to kasnije zaključio, paravana za javnost, jer je sniman televizijskim kamerama. Ostavljao se jedan utisak regularnosti, na kome je očigledno gospodin Mladić veoma insistirao.

Na tom sastanku u Fontani ja sam rekao jednu instrukciju od predsjendika – da ukoliko među tim civilnim stanovništvom naši obavještajni organi, uključujući i vojne i civilne, prepoznaju nekoga za koga imaju podatke da je vršio zločine nad srpskim narodom, moraju biti zadržani. Mladić me u tom trenutku zaustavio na jedan prilično grub način, imao sam naime namjeru još nešto da progovorim, ali on je očigledno bio odlučio da prekine taj sastanak.

RFE
Radislav Krstić, koji bi u ovom procesu trebao biti glavna tema, spomenut je tek uzgred:

MERON
Sjećate li se da li je na tom sastanku general Krstić išta kazao ili pokušao govoriti?

DERONJIĆ
Vaša ekscelencijo, ja nisam primijetio, zapravo siguran sam da gospodin Krstić nije progovorio ništa.

RFE
Na pitanje njemačkog suca Wolfganga Schomburga, Deronjić je priznao da je u maju 1992. godine, nakon što je podnio izvještaj o masakru u selu Glogova, na Palama, od rukovodstva bosanskih Srba, nagrađen gromoglasnim aplauzom. (RFE)
Čitalac

#735 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Čitalac »

Srbija da plati Mladićevu odbranu

Beograd - Porodica generala Ratka Mladića uputiće zahtev Srbiji i RS da snose troškove Mladićeve odbrane pred Haškim tribunalom, kaže njegov advokat Miloš Šaljić.
Pitanje finansiranja Mladićeve odbrane, a verovatno i troškove porodice zbog odlaska u posetu optuženom, postavićemo Vladi u Beogradu, rekao je Šaljić.
Na primedbu kako haški optuženik može da očekuje da država finansira njegovu odbranu kada se nije dobrovoljno predao, Šaljić je rekao da se ni Gotovina nije predao, pa je za odbranu od Hrvatske dobio 32 miliona evra.
Šaljić je potvrdio da će Darko Mladić ocu u pritvorskoj jedinici zatvora u Sheveningenu predati spisak potencijalnih branilaca. Mladić bi trebalo da kaže koga sa spiska advokata želi da angažuje. Tim će biti podeljen u tri ekipe. Jednu će činiti tri-četiri branioca koji će biti sa Mladićem u Hagu, rekao je Šaljić. Ostale dve ekipe, dodao je, biće u Beogradu i Republici Srpskoj, gde će uzimati izjave svedoka i pripremati ostale potrebne dokaze. U timu će biti advokati iz Srbije i RS koji se pretežno bave krivicom, koji su kao branioci učestvovali u haškim suđenjima i koji poznaju propise i suštinu haških procesa. Šaljić je rekao da će među njima biti i bar jedan advokat iz inostranstva.
Haettenschweiler

#736 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Haettenschweiler »

Zločinac i kukavica:

rogoz

#737 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Kad bi matematicki izracunali,koliko se robije dobija za jednu nevino ubijenu osobu,dosli bi,do stravicnog zakljucka.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#738 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

NEĆU OVE PAPIRE HAŠKE, NE PRIZNAJEM HAŠKI SUD : Strah od Đenerala

Ako se Đeneral 'raspištolji' i u svom arogantnom stilu obelodani da se savetovao ili pak dobijao naređenja od Slobodana Miloševića, na primer, biće čuda i belaja. Zamislite samo da nas Đeneral ovako isblamira pred Međunarodnim sudom za ratne zločine, a i pred celim svetom.

Ratko Mladić u haškoj sudnici
Image
Piše: Zlatko Jelisavac (Tacno.net)

"Neću ove papire haške, ne priznajem Haški sud, ko mu j*** mater. Ti podigni ovo", obratio se advokatu "da se mala ne saginje, ne znam da li ima ovu kratku suknju", rekao je Mladić aludirajući na zapisničarku.”

Ovih dana se ’poput šapata' u Srbiji počela da širi opasna nedoumica: šta ako Mladić 'poveže' Srbiju sa genocidom u Srebrenici? Taman smo se 'provukli' sa presudom da Srbija nije učinila ništa da spreči genocid, evo ti sada nove opasnosti. Ako se Đeneral 'raspištolji' i u svom arogantnom stilu obelodani da se savetovao ili pak dobijao naređenja od Slobodana Miloševića, na primer, biće čuda i belaja. Zamislite samo da nas Đeneral ovako isblamira pred Međunarodnim sudom za ratne zločine, a i pred celim svetom. Pa čemu onda sav trud koji je Srbija uložila da se odbrani od optužbi za genocid? Zašto je nesrećni predsednik Srbije Boris Tadić išao u Srebrenicu da se izvini žrtvama i pri tome tamo pretrpeo neviđena poniženja? Jedva se odbranismo od podlih insinuacija na našu urođenu nevinost, kada evo ti nove opasnosti... I šta sada da se radi? Pa ništa, ostaje samo da čekamo i strepimo nad našom sudbinom. Taman smo se ponadali da će sada Đeneral razotkriti onog antihrista Nasera Orića i dokazati njegova zlodela, a vidi sada vraga! E ljudi moji dokle više?

Transkript telefonskog razgovora generala Ratka Mladića i predsednika Slobodana Miloševića, vođen neposredno pred napad na Srebrenicu:

S.M.: Alo, Generale jesi to ti?

R.M.: Ja sam gospodine Predsedniče, lično..

S.M.: Pa kako je Generale?

R.M.: Dobro je gospodine Predsedniče, hvala Bogu, evo spremamo se da teramo Turke..

S.M.: Ako Generale i treba! Nego reci mi da li je sve spremno za akciju?

R.M.: Sve je spremno i čekamo k'o zapete puške! Samo još da Vi date dozvolu i krećemo odmah...

S.M.: Dobro je! Nego, šta ćemo sa ovim 'Plavcima'? I ovako mi je NATO seo za vrat, samo mi još treba da neko od njih strada.

R.M.: Ništa se ne brinite gospodine Predsedniče, sve je sređeno! 'Plavci' neće ni prstom mrdnuti, a vala neće ni imati kada. Sve sam tako isplanirao i organizovao da mogu samo da nas posmatraju kako prolazimo. Neće tamo nikom ni dlaka sa glave faliti, osim onih koji budu pružali otpor, naravno...

S.M: Dobro Generale, verujem ti na reč, ali ti ipak pazi šta radiš, nemoj da dođe do nekih nepredviđenih stvari... Znaš na šta mislim!

R.M: Ništa se ne bojte gospodine Predsedniče, sve će ići po planu.

S.M.: Dobro Generale, ako je tako onda vam sa srećom bilo. Srbija je uz vas! Raspameti Generale!

R.M.: 'oću gospodine Predsedniče! Svako dobro... Javiću vam se kada oslobodimo Srebrenicu od Turaka.

S.M.: Generale, vrlo dobro!

R.M.: Staraću se gospodine Predsedniče!

Naravno da je ovaj 'transkript' čista fikcija i da je plod moje 'prestravljene' mašte. Ali šta ćemo, kukavni, ako se ipak pojavi neki 'pravi' dokument koji će neposredno ukazati na vezu između srpskih vlasti i generala Ratka Mladića? Pa neće nas oprati ni milion izvinjenja Borisa Tadića! Ovi iz Bosne, to jeste Federacije, ima odmah da napišu novu tužbu za genocid i tu nam ni Milorad Dodik više neće moći pomoći. Ostaje nam jedino da se nadamo da general Mladić neće učiniti ništa što bi naškodilo Srbiji, ali ne mogu da se oslobodim strepnje... :lol: :lol: :lol:

Posle Ratka Mladića ostao nam je - k'o kamen za vratom - još Goran Hadžić. Jeste da on nije tako 'važan' kao Mladić, ali je poslednji od svih optuženih za ratne zločine koji se uspešno krije od hapšenja. Ko je, u stvari, Goran Hadžić?

Haški begunac, Goran Hadžić rodjen je 7. septembra 1958. godine u opštini Vinkovci, Hrvatska. Pre sukoba u Hrvatskoj, radio je kao magacioner VUPIK-ovog pogona u Pačetinu, u opštini Vukovar, Hrvatska. Od mladosti je bio član Saveza komunista. U martu 1991. godine je već bio predsednik Opštinskog odbora Vukovara, član Glavnog odbora i Izvršnog odbora SDS-a u Kninu i potpredsednik Regionalnog odbora SDS-a za Istočnu Slavoniju, Baranju i Zapadni Srem u Pakracu. Pre 25. juna 1991. godine, Goran Hadžić je bio jedan od vođa Srpskog nacionalnog veća, političkog foruma Srba koji je pokrivao Slavoniju, Baranju i zapadni Srem. Dana 25. i 26. juna 1991. godine, SNV je transformisan u Vladu Srpske Autonomne Oblasti Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema. Istovremeno, Goran Hadžić je postavljen za vršioca dužnosti predsednika Vlade samoproglašene SAO SBZS. Dužnost predsednika Vlade, vršio je od juna do septembra 1991. godine. 25. septembra 1991. godine, Goran Hadžić je zvanično imenovan za predsednika Vlade samoproglašene SAO SBZS, kako je objavljeno u Službenom listu. Dana 26. februara 1992. godine, Goran Hadžić je izabran za predsednika Republike Srpske Krajine i na tom položaju je ostao do decembra 1993. godine.
Protiv Hadžića Haški tribunal je podigao optužnicu za ratne zločine i on je trenutno u bekstvu. (S- media)

Šta reći, vrlo ’bleda’ biografija naspram generala Mladića, ali čovek će ući u ’anale’ kao last man standing... Sećam se onog ’legendarnog’ snimka gde se lepo vidi kako Hadžić napušta ’objekat’ u kome je do tada boravio. Samo sa jednom torbom - e zla sudbino - seo je Hadžić u automobil i nestao u nepoznatom pravcu. Uzalud je tadašnja tužiteljka Haškog suda Karla Del Ponte - đavo je u šumu okren’o - tvrdila da zna gde je Goran Hadžić, naša Vlada sa Koštunicom na čelu je ostala nema, slepa i gluva. Onda se pojavio taj snimak koji jasno pokazuje da Hadžić beži, na šta je predsednik Vlade odgovorio da ’nije informisan’. Što je najgore snimak su napravili ’ljudi’ koji su pratili Hadžića, ali džaba, ujeo vuk magarca... Goran je pobegao i od tada mu se gubi svaki trag.

E kamo puste sreća da ni Mladića nisu uhvatili, pa da sada ne strepimo od njegove ’istinoljubivosti’. O čemu su razmišljali predsednik Boris Tadić& Co kada su ga hapsili? Pa zar nisu bili svesni potencijalne opasnosti za celu Srbiju? I šta bi sa onom čuvenom hajdučkom ’gnomom’ da se Đeneral živ nikada neće predati?! Predao se on kao da je jedva čekao da ga uhapse, još je čovek i ’kooperativan’... Teško nama ako Mladić stvarno odluči da bude kooperativan pa počne da u Hagu iznosi ’ono što u Srbiji niko ne sme ni da pomisli’. Po ko zna koji put samo možemo reći: ubi nas prejaka reč!

Pitanje svih pitanja,hoće li se đeneral raspištoljiti u Hagu? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#739 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by pici »

ma kakav on i raspištoljenje......Cratko ostaje Cratko......Eroj koji je izgubiJo nebroj bojeva a imo tenkove, HaviJone, Aubice, KoKošarske Hjunake itd itd.....samo Klocevi mogu slavit ovake Eroje..... :oops:
Bosnolog

#740 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Bosnolog »

Javnosti malo poznat podatak: Srebrenički krvnik Ratko Mladić hrvatski je zet
20. 06. 2011. • 15:42 A. B.

Image
Hrvatskoj javnosti malo je poznato da je Bosiljka Mladić, supruga ratnog zločinca Ratka Mladića, 1947. godine rođena u Hrvatskoj, tačnije u selu Okrugljači, kilometar udaljenom od rijeke Drave i državne granice sa Mađarskom te 20-ak kilometara udaljenom od Virovitice.

Selo je smješteno baš na zamišljenoj zapadnoj granici velike Srbije Karlobag – Karlovac – Virovitica koja je bila jedan od ciljeva velikosrpske politike krajem prošlog vijeka.

Porodična kuća Bosiljkinih roditelja Petra i Jovane Jegdić nalazi se u pokrajnjoj ulici, koju su nekad nazivali Sovjetskaja, na kućnom broju 111. Zarasla je u korov i drveće, a posljednji njen stanovnik bio je Bosiljkin brat Radomir Lale, koji je, kako kažu mještani, kada se vidjelo da će biti rata, otišao u Mađarsku te zatim u Beograd gdje i danas živi sa bratom Boškom.

Bosiljka je bila treće od devetero djece koje su u Okrugljači imali supružnici Jegdić. Najstariji sin Branko umro je davne 1938. godine kada su mu bile samo dvije godine, drugi sin Bogdan izgubio je život u NOB-u u 19. godini života, a Boško, Darinka, Bosiljka, Vukašin, Čedomir i Radomir žive u Srbiji, Makedoniji i Hrvatskoj. Miroslav je preminuo prije nekoliko godina u susjednom selu, a njegova djeca danas obrađuju 10 jutara zemlje koja je ostala nakon smrti djeda im i bake, Petra i Jovane. O Ratku Mladiću rođaci ne žele govoriti.

– Petar i Jovana Jegdić bili su pošteni i vrijedni ljudi koji su, kao i mi svi u selu, teško živjeli od rada na zemlji i od stoke. Kada je najstarija sestra Darinka otišla i udala se u Makedoniji, za njom je otišla i Bosiljka. Poslije se, 1966. godine, udala za tadašnjeg oficira JNA Ratka Mladića. Dok su im roditelji bili živi, 70-ih i 80-ih, Bosiljka i Ratko Mladić te sin Darko i kćerka Ana često su dolazili u Okrugljaču na godišnji odmor, piše Večernji.

Dok bi Ratko kartao sa mještanima na obali, djeca su se kupala u Dravi. Jednom je desetogodišnja djevojčica Vera skočila u rijeku i počela se utapati pa su pozvali Ratka Mladića u pomoć. Skočio je u Dravu i dugo plivao i ronio tražeći Veru, ali je rijeka odnijela – prisjeća se Živislav Stojadinović, koji živi stotinjak metara od ruševne kuće porodice Jegdić.

– Petar je jako volio Jovanu, a kada je ona od bolesti umrla 1984. u 74. godini života, samo pola godine poslije, vjerovatno od tuge, preminuo je i Petar. Pokopani su u grobnici u Okrugljači, a djeca su im podigla lijep spomenik. I poslije toga Bosiljka je nekoliko puta dolazila u selo bratu Radivoju, ali mnogo rjeđe nego prije – kaže Milosava Stojadinović.

Da su Jegdići bili vrijedna porodica, vidi se po kući, štaglju, štali i čardaku koje su imali u dvorištu. Prazna kuća Bosiljkinih roditelja tokom rata ni na koji način nije oštećena, a najbliži rođaci odnijeli su iz nje sve što je bilo vrijedno. Mještani se prisjećaju da je Ratko i osamdesetih godina bio prgav i prepotentan te da je uvijek u društvu vodio glavnu riječ. Seljaci su ga slušali i rijetko bi se ko usudio proturječiti mu jer bi na svako drugačije mišljenje imao spreman odgovor.

– Znao je sa društvom zaći i u gostionicu, popiti po koju, ali se za njega ne može reći da se opijao i lumpao. I kada je bio u civilu, bez uniforme, bio je vojnik partije koji je tvrdokorno branio sve što su SKJ i tadašnji maršal jugoslavenske vojske Josip Broz Tito poručivali narodima propale Jugoslavije – kaže N. S. (60) koji je sa Mladićem znao provoditi dane kada je boravio u Okrugljači.

– Bosiljkin brat Čedomir, koji živi u Zagrebu, ponekad dođe na grob svojih roditelja i braće, položi cvijeće i obiđe kuću.

Ali niko drugi godinama ne dolazi. Sve je zaraslo i pusto – žali se Ljubica Bajović koja se zbog bolesti i starosti teško prisjeća djevojaštva koje je provodila sa nekadašnjom komšinicom Bosiljkom Jegdić-Mladić.
Secer_033

#741 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Secer_033 »

Vjerovatno nisam na odgovarajucem podforumu ali malo prije je zavrsio 'Nieuwsuur' na holandskoj televiziji. Saznalo se da su 7 muslimana ukopani na terenu dutchbat-a ali da su holandjani te dokumente godinama krili. Do danas. Jedan od vojnika je dao sliku terena i zaokruzio moguce mjego te grobnice.

Sad kad im se zagrijalo pod guzicom, obecalu su da ce uskoro dati tacnu lokaciju grobnice. Nasi su navodno tu vec kopali i nasli neke kese i ostatke odjece.

Da li neko ima vise informacija? Ja prvi put cujem.
Magarece_godine

#742 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Magarece_godine »

Secer_033 wrote:Vjerovatno nisam na odgovarajucem podforumu ali malo prije je zavrsio 'Nieuwsuur' na holandskoj televiziji. Saznalo se da su 7 muslimana ukopani na terenu dutchbat-a ali da su holandjani te dokumente godinama krili. Do danas. Jedan od vojnika je dao sliku terena i zaokruzio moguce mjego te grobnice.

Sad kad im se zagrijalo pod guzicom, obecalu su da ce uskoro dati tacnu lokaciju grobnice. Nasi su navodno tu vec kopali i nasli neke kese i ostatke odjece.

Da li neko ima vise informacija? Ja prvi put cujem.
Nasi su tu kopali zbog tih saznanja, medjutim nisu nasli nista ....
TheBlejac

#743 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by TheBlejac »

OLEE Vec sam poceo jako da se nerviram, posle dr. Dragana Dabica evo i ovog psa smo isporucili. Jos jednog imamo. Mladica sma bio ubedjen da cemo mrtvog da isporucimo al evo sada nek dobije jedno 300 godina robije i super
rogoz

#744 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Zamalo da mi umakne iz vidokruga... :evil: :mrgreen:

SARAJEVO - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc tvrdi da se suđenje Ratku Mladiću neće odužiti.

Imamo vrlo čvrst temelj za predmet "Mladić". Ali, naravno moramo da utvrdimo njegovu individualnu krivičnu odgovornost za te zločine i oslanjaćemo se na neke dokaze koji nisu morali nužno biti predočeni u predmetima koji se vode protiv drugih optuženika. Tokom proteklih 17 godina mnogo smo naučili o krivičnom gonjenju velikih i složenih predmeta ratnih zločina i svakako ćemo se poslužiti svime što smo naučili kako budemo napredovali u ovom predmetu - poručuje glavni haški tužilac uoči ponovnog pojavljivanja Ratka Mladića u sudnici Haškog tribunala.

Bramerc za "Dnevni avaz" ističe da će Tužilaštvo učiniti sve da u narednom periodu dokaže Mladićevu individualnu odgovornost za brojne zločine.

Bramerc je izjavio je da se od vlasti Srbije očekuje da prioritetno istraže i krivično gone osobe koje su činile mrežu podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#745 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PipiDugaDevetka »

Bramerc za "Dnevni avaz" ističe da će Tužilaštvo učiniti sve da u narednom periodu dokaže Mladićevu individualnu odgovornost za brojne zločine.
Ovaj Bramerc je teški demagog. Kakva može biti Mladićeva nego samo i isključivo individualna odgovornost i krivica? Neće valjda biti kolektivna Mladićeva odgovornost!?
rogoz

#746 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

PipiDugaDevetka wrote:
Ovaj Bramerc je teški demagog. Kakva može biti Mladićeva nego samo i isključivo individualna odgovornost i krivica? Neće valjda biti kolektivna Mladićeva odgovornost!?
e moj@pipi
nisam ni ocekivao nista bolje,mnogo je Bramec boravio u Beogradu,valja Beograd nagradit'.
...a,ko zana,koliko je Beograd nagaradio Brameca... :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#747 Re: Ratko Mladić u Haagu!

4. jula pred BBI centrom javno gledanje tv. prenosa iz ICTY sudnice kako se R.M. izjašnjava o optužnici.
Dok potražim vijest, biće još informacija. Za sada ja znam da ću biti tamo.
argyle

#748 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by argyle »

PipiDugaDevetka wrote:4. jula pred BBI centrom javno gledanje tv. prenosa iz ICTY sudnice kako se R.M. izjašnjava o optužnici.
Dok potražim vijest, biće još informacija. Za sada ja znam da ću biti tamo.
Image
PipiDugaDevetka

#749 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Image

Zna li neko detalje o tom nekom zidu na kojem se može ostaviti nešto....Ja bih ostavio jednu konzervisanu konzervu ICARA koju čuvam još od rata. Stavio sam je u teglu sa jestivim uljem(Vidi se kroz staklo), pa sam tako konzervisao konzervu.
Rado bih ponio i neki transparent. Vjerovatno će biti mnogo novinara foto-reportera, novinara sa tv. kamerama,..Treba mi ideja za tekst parole na engleskom jeziku.
argyle

#750 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by argyle »

Ratko Mladić je u Srebrenici naređivao: »Pucaj u živo meso!«

Post Reply