U slučaju da odvojeno područje stadiona za gostujuće navijače čini više od 5 posto ukupnog kapaciteta stadiona, sva mjesta u odvojenom području moraju biti stavljena na raspolaganje gostujućem klubu.
FK Željezničar - Evropske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
blue033
#726 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
-
splinter
#727 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Dodje im Lokomotiva iz Moskve u goste na prijateljsku , na stadionu brat bratu nema 50 ljudi
toliko o i
toliko o i
- hypko_nurko
#728 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
nece ljudi da trose pare, valja se pripremiti za utakmicu godine
-
Visočanstvo
#729 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Nemoj biti bukvalac. Pod ovim "sve" sigurno ne spadaju osnovne pošasti protiv kojih se i sama UEFA bori. Da ne govorim da je i protivno zakonima EU da nekome ne želiš prodati robu, jer nije određene nacionalnosti. Priča ti je tipična ovoj nekoliko prepadnutih Slovenaca, što su se zaletili na BH forume, da nam objasne šta je to personalizacija i da nam iz čiste dobrote razbiju "iluzije" o invaziji. Ništa od toga.brazzo20 wrote: Podržavaju da domacin napravi sve sto moze da privuce domace navijace i oni to upravo i rade i nazalost to je dozvoljeno. Ja se ne pravim pametan i ne mislim se vise javljati na ovoj temi jer nekima se pojedine stvari ne mogu dokazati, zelio sam pomoci i savjetovati ali izgleda vi znate sve pa onda nema potrebe. Izvolite pa radite kako hocete ali nemojte onda u vrijeme utakmice po Mariboru lunjati objesenih nosova.
- Šibicar
#730 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Joj Maribora što se protiv Lokomotive šteli igrati bunker. 
- HaHaHa2
#731 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
ako Zeljo bar jedan na strani ne dadne, katastrofaŠibicar wrote:Joj Maribora što se protiv Lokomotive šteli igrati bunker.
- Šibicar
#732 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Realno,Maribor je daleko od onih izraelskih dželata po kvalitetu,ali istovremeno daleko i od neke levatske ekipe koju možemo izbaciti a da se ne napnemo k'o žabe. 
-
Ko to smat
#733 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Sad nam je velika sansa da prodjemo ali necemo jer smo skrti tj necemo da kupimo pravog centarfora.Adilovic to nije za evropske tekme.Dakle kolko si ulozio toliko ces i dobit.
-
BHPL
#734 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ma natakari ce njemu Zeba jednu na glavu za 90. minuta 100%.Ko to smat wrote:Sad nam je velika sansa da prodjemo ali necemo jer smo skrti tj necemo da kupimo pravog centarfora.Adilovic to nije za evropske tekme.Dakle kolko si ulozio toliko ces i dobit.
-
vryzas
#735 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ovo je diskriminacija i sigurno nece proci! Po ovome ispada da strani drzavljani, a igrom slucaja navijaci nkm, takodjer ne mogu kupiti kartu.brazzo20 wrote:NE, i dali je to toliko teško shvatiti???? Na ulazu ces morati pokazati dokument i ako se nece uklapati sa kartom, ulaz ce ti biti onemogucen. I ja bih volio da bude pun stadion zeljinih navijaca i da konacno neko usuti ljubicice ali nazalost uveli su takva pravila, koja i UEFA podrzava i tu ne mozes nista. Neces dobiti karte za istok ili zapad ako nisi slovenski drzavljanin a vi se samo slobodno pravite pametni pa poslje gledajte utakmicu u Mariboru ali po kafanama jer na stadionu nazalost necete.vryzas wrote:Ajde molim te posto "poznajes nacin rada u nk maribor" odgovori mi na konkretno pitanje...imam u posjedu kartu za istok koju je kupio Janez Jansa. Hocu li moci uci na tribinu sa tom ulaznicom?brazzo20 wrote:Bože dragi na ovom forumu svako najpametniji, de se pokušajte nekako u parlament ugurat, možda nam i državu izvucete iz ovih govana
A ta prica da UEFA podrzava...nesto mi tu dismr pravo.
Btw. ja 99,9% idem, a velika je vjerovatnoca da cu imati jedno slobodno mjesto u autu pa bujrum ako je neko zainteresovan. Troskovi benzina i putarine pokriveni! Plan puta i ostale info na pp.
Jos samo da udjem na istok/zapad pa makar preskako ogradu
- shake69
#736 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ako je tako, ispada da ce cijela gostujuca tribina na "Hadisonu' biti za 'Viole', makar ih doslo 30, a iskreno i ne ocekujem vise!blue033 wrote:U slučaju da odvojeno područje stadiona za gostujuće navijače čini više od 5 posto ukupnog kapaciteta stadiona, sva mjesta u odvojenom području moraju biti stavljena na raspolaganje gostujućem klubu.
- BlueBlood
#737 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Saopštenje Udruženja navijača FK Željezničar
Pročitajte šta o ulaznicama za Maribor kaže The Maniacs 1987
Code: Select all
http://--- NO LINKS ---/clanak/897163499312-
vryzas
#738 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
BlueBlood wrote:Saopštenje Udruženja navijača FK Željezničar
http://--- NO LINKS ---/clanak/897163499312
Treba se jos dodatno organizovati te sloziti kolektivnu sluzbu i ganjati do Strasbourg-a ako treba
Ne kontam kako niko iz nase uprave ne reaguje na ovo sranje
-
BHPL
#739 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ma cista diskriminacija od strane janeza nema sta samo ni ja ne kontam sto neko ne radi po ovom pitanju nesto... a doduse sta ce Dzelo pickast je pravo, ja mu predlazem da se povuce dok ga raja nije uhvatila na zub. 
-
Visočanstvo
#740 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Kako ni mediji na ovo ne reaguju, počev od ovog portala?!vryzas wrote: Ne kontam kako niko iz nase uprave ne reaguje na ovo sranje![]()
![]()
- vinnie_jones
#741 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
TMimo
He's crazy, he's strong...
He's crazy, he's strong...
- hrle1976
#742 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Citam neke postove i sticem sliku da bi mnogi isli u Maribor da vandalizam prave, a i sami znate da bi onda UEFA Zelju kaznila da bi komotno mogli trazit kredit od EU
Sto se tice krati, cisto sumljam da su slovenci glup narod i da nisu smislili sve kako treba. Predpostavljam da su isli logicnim putem. Ko je legitiman da gleda tu utakmicu uzivo. Navijaci Maribora koji izve u Sloveniji. Navijaci Zelje koji zive u Bosni i Hercegovini i navijaci zelje koji zive u Sloveniji - zbog gastarbajtera. Onda su isto logicki isli (predpostavljam) sta je realna cifra tj. navijaca iz BiH znaci 600 je neka realan to vam je oko 10 autobusa, a eto ta cifra je u sklopu sa minimalnim pravilima UEFE. Zatim siguran sam da ce oni koji imaju pasos Slovenije a zele da navijaju za Zelju, dobiti karte za tribinu gdje ce biti zeljini navijaci iz BiH.
Zeljini navijaci koji imaju Austrije pasos, imaju opciju da dodju na utakmicu ali da kupe putem Zelje karte tj. u BiH, a tako isto zeljini navijaci iz Slovenije, a bez slovenackog pasosa. A Maribora navijaci koji imaju Austrije pasos nemaju mogucnost da kupe karte, jer pravilo trazi slovenacki pasos za kupovinu karata u Sloveniji. Tako da su sebe vise kaznili nego Zeljine navijace. Ali naravno nisu oni ni sebe ni vas puno kaznili, jer je sve na svom mjestu.
A za one koji zele da prave vandalizam neka ocekivaju crveni pecat na pasosu tj. zabrana ulaza u Schengen. Isto tako ja nebi putovo kolektivno bez karte, niti bi dozvolio bilo kome da putuje bez krate, jer je za ocekivat na granicnoj kontroli da vam traze pokraj pasosa i ulaznicu za utakmicu, a siguran sam da ce privesti one bez krati na granici. Jer sam svojim ocima vidio kad su tako sa lisicama privodili navijace Dinama Zagrab.
Malo zdrave logike ljudi i sve ce biti ok
Nek bolji pobjedi i to je to.
Sto se tice krati, cisto sumljam da su slovenci glup narod i da nisu smislili sve kako treba. Predpostavljam da su isli logicnim putem. Ko je legitiman da gleda tu utakmicu uzivo. Navijaci Maribora koji izve u Sloveniji. Navijaci Zelje koji zive u Bosni i Hercegovini i navijaci zelje koji zive u Sloveniji - zbog gastarbajtera. Onda su isto logicki isli (predpostavljam) sta je realna cifra tj. navijaca iz BiH znaci 600 je neka realan to vam je oko 10 autobusa, a eto ta cifra je u sklopu sa minimalnim pravilima UEFE. Zatim siguran sam da ce oni koji imaju pasos Slovenije a zele da navijaju za Zelju, dobiti karte za tribinu gdje ce biti zeljini navijaci iz BiH.
Zeljini navijaci koji imaju Austrije pasos, imaju opciju da dodju na utakmicu ali da kupe putem Zelje karte tj. u BiH, a tako isto zeljini navijaci iz Slovenije, a bez slovenackog pasosa. A Maribora navijaci koji imaju Austrije pasos nemaju mogucnost da kupe karte, jer pravilo trazi slovenacki pasos za kupovinu karata u Sloveniji. Tako da su sebe vise kaznili nego Zeljine navijace. Ali naravno nisu oni ni sebe ni vas puno kaznili, jer je sve na svom mjestu.
A za one koji zele da prave vandalizam neka ocekivaju crveni pecat na pasosu tj. zabrana ulaza u Schengen. Isto tako ja nebi putovo kolektivno bez karte, niti bi dozvolio bilo kome da putuje bez krate, jer je za ocekivat na granicnoj kontroli da vam traze pokraj pasosa i ulaznicu za utakmicu, a siguran sam da ce privesti one bez krati na granici. Jer sam svojim ocima vidio kad su tako sa lisicama privodili navijace Dinama Zagrab.
- LunaLati
#743 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
@hrle1976 ovaj tvoj dio posta o kupovini karata nas koji nismo državljani BiH a ni Slovenije nigdje veze.
Po tebi ja koja živim u Hrvatskoj i volim Želju mogu preko nekoga da kupim kartu u Bosni i na taj način uskratim nekoga od oni 600 koji žive u Bosni, koji žive Želju i koji su čekali ovo gostovanje k'o ozebao sunce.
Hvala ali ne !
Po tebi ja koja živim u Hrvatskoj i volim Želju mogu preko nekoga da kupim kartu u Bosni i na taj način uskratim nekoga od oni 600 koji žive u Bosni, koji žive Želju i koji su čekali ovo gostovanje k'o ozebao sunce.
Hvala ali ne !
- BlueBlood
#744 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Zašto klix nije u cijelosti prenio saopštenje Udruženja navijača FK Željezničar „The Maniacs 1987“ povodom prve utakmice drugog pretkola Lige nogometnih prvaka između Maribora i Željezničara kao svi ostali portali?
http://www.klix.ba/sport/nogomet/zeljin ... /120705156
zar je to bilo toliko tesko
http://--- NO LINKS ---/clanak/897163499312Code: Select all
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=39773Code: Select all
http://sportsport.ba/bh_fudbal/saopstenje-navijaca-fk-zeljeznicar/83555http://www.klix.ba/sport/nogomet/zeljin ... /120705156
zar je to bilo toliko tesko
- hypko_nurko
#745 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
evo golova od juce, zeba
VIDEO: Željezničar - Pecsi 2:0
http://sportsport.ba/bh_fudbal/video-ze ... i-20/83569
VIDEO: Željezničar - Pecsi 2:0
http://sportsport.ba/bh_fudbal/video-ze ... i-20/83569
- BlueBlood
#746 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Zebinjo standardno baci dvojcu i zabi golcinu! 
- Kinaski
#747 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Kontranapada najjace oruzje 
-
Visočanstvo
#748 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Molim te da ne dijeliš na silu sa ostalima svoje sumLJe i zdravu logiku! Uvrjedljivo je nakon kompletne rasprave na tu temu, gdje su se taman poklopili svi slovenački protagonisti sličnog besmisla.hrle1976 wrote:sumljam da su slovenci glup narod
.
.
.
-
Visočanstvo
#749 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ko može, nek šibne ovo dole na [email protected] ili neka ga doradi po želji, ako mu nije mrsko ili nek napiše sve iznova.
Dear UEFA,
Football tickets for the Champions League qualifying match in Slovenia where Maribor meets Željezničar, are ONLY available for the Slovenian passport holders! (except the 5 % capacity for the guests)
This means that ONLY Slovenians can support Maribor and that no neutral spectators are allowed in stadium!
It is an unprescedented discrimination in the world of football!
Here is the article on the official website of the home team, NK Maribor, proving aforementioned:
http://www.nkmaribor.com/novice/?id=4447
STOP DISCRIMINATION!!!
Best regards!
Dear UEFA,
Football tickets for the Champions League qualifying match in Slovenia where Maribor meets Željezničar, are ONLY available for the Slovenian passport holders! (except the 5 % capacity for the guests)
This means that ONLY Slovenians can support Maribor and that no neutral spectators are allowed in stadium!
It is an unprescedented discrimination in the world of football!
Here is the article on the official website of the home team, NK Maribor, proving aforementioned:
http://www.nkmaribor.com/novice/?id=4447
STOP DISCRIMINATION!!!
Best regards!
-
Sancho_de_Sancho
#750 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Poslat zahtjev Mariboru za još 800.karata zauzvrat navijači Maribora na Koševo mogu doći u neograničenom broju, jučer poslata molba na adresu Maribora a odg. se očekuje u slijedecih dan - dva i vjerovatno ce se izaci u susret i Želji i Manijacima, rezervacije mjesta je presla 600. karata koje su vec obezbjedjene, Janezima je sve fino objasnjeno i malo su trznuti pričom "sta ce sa navijacima Željezničara koji budu dosli bez karte u Sloveniju"