Senad Lulić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Od sljedece sezone Lulica vidim u ???

Poll ended at 21/07/2011 21:07

Bundesligi
24
35%
Seriji A
34
50%
Spanskoj Primeri
0
No votes
Engleskoj Premier ligi
5
7%
Francuskoj ligi
2
3%
Nekoj drugoj ligi
0
No votes
Ostaje u YB
3
4%

Total votes: 68

2407

#726 Re: Senad Lulić

Post by 2407 »

Lulic u timu Serie A do sada prema Goal.com-u ali kao srbijanac :-)
http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ans-zlatan
Namjerno ili slucajno.....
alica.k

#727 Re: Senad Lulić

Post by alica.k »

2407 wrote:Lulic u timu Serie A do sada prema Goal.com-u ali kao srbijanac :-)
:shock:
zavjera
Hodidid

#728 Re: Senad Lulić

Post by Hodidid »

alica.k wrote:
2407 wrote:Lulic u timu Serie A do sada prema Goal.com-u ali kao srbijanac :-)
:shock:
zavjera
Ma ne, hoce da podsjete citateljstvo da su i srbi nekad nesto znacili u seriji A.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#729 Re: Senad Lulić

Post by F&N »

Ovo postaje vishe ofirno, svako malo nekog nasheg igraca svrstaju ili u Srbiju ili Hrvatsku, i to haman uvijek na goal.com

Cudi me da ovi nashi sportski "novinari" nisu prenijeli ovu senzacionalnu vijest na portalima, da je Dzeko vec bi se pisalo uveliko...
Baudelaire

#730 Re: Senad Lulić

Post by Baudelaire »

Goal.com miješa sve, što dovoljno pokazuje o kakvoj se strukturi jebenih novinara radi, i koliko zapravo ex-yu prostor znači van samih bivših članica. Ne znaju ljudi ni ko smo.
nacho_

#731 Re: Senad Lulić

Post by nacho_ »

Lulic has recovered from an uncertain start in Rome to become one of the first names on the Lazio team-sheet. The Bosnia & Herzegovina wide man has filled in superbly for Stefan Radu, proving to be one of Edy Reja's most reliable performers over the past few months.

ispravljeno :-D

lulic :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Gandalf

#732 Re: Senad Lulić

Post by Gandalf »

Senad Lulić u idealnom timu

Popularni internet portal Goal.com izabrao je najboljih 11 igrača dosadašnjeg toka takmičenja u Seriji A.

Naš reprezentativac, Senad Lulić, izabran je za najboljeg lijevog beka prvog dijela sezone. Nakon neuvjerljivog starta u dresu nebesko-plavih, Lulić je postao jedan od najboljih igrača rimske ekipe i gotovo nezamjenjivi član udarne jedanaestorke.
jeza u ledja

#733 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Lulic u vecini utakmica nije ni igrao lijevog beka. Nemojte se previse pouzdati u to sta pise goal.com, to je stranica koju uredjuju ljudi koji prate fudbal od kad su im uveli satelitsku televiziju.
Kindzadza

#734 Re: Senad Lulić

Post by Kindzadza »

jeza u ledja wrote:Lulic u vecini utakmica nije ni igrao lijevog beka. Nemojte se previse pouzdati u to sta pise goal.com, to je stranica koju uredjuju ljudi koji prate fudbal od kad su im uveli satelitsku televiziju.

:D
:thumbup:
Jeff Bingham

#735 Re: Senad Lulić

Post by Jeff Bingham »

http://www.football-italia.net/node/14113

pretpostavljam da ni oni nemaju pojma?
ultima_palabra

#736 Re: Senad Lulić

Post by ultima_palabra »

Jeff Bingham wrote:http://www.football-italia.net/node/14113

Ovaj tim mi se đasvi vopra 8-)
jeza u ledja

#737 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Jeff Bingham wrote:http://www.football-italia.net/node/14113

Posto pretpostavljam da se ovaj post odnosi na moj komentar da goal.com nema pojma nije mi bas najjasnije kako se ovaj clanak kosi sa onim sto sam ja napisao?
Jeff Bingham

#738 Re: Senad Lulić

Post by Jeff Bingham »

Pa i FI ga je uvrstio u tim sezone kao lijevog beka :)
jeza u ledja

#739 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Pa vidis da su i oni napisali da se Lulic "adapt into a wing-back". Ja ne znam vise koji je tu prijevod na naski, ali wing-back u Engleskoj je igrac koji igra cijelom duzinom terena, znaci istovremeno je i napadacko krilo i bek i sredina. Posto pretpostavljam da si i sam gledao vise utakmica Lazija ove polusezone, morao si primjetiti da je Lulic samo u prvom dijelu iste igrao na lijevom beku (znaci u odbrani). U vecini ostalih utakmica igrao je lijevog veznjaka (ne znam kako se to vise zove), ali nije bio lijevi bek, prije bih ga nazvao lijevo krilo (ali neki ljudi tvrde da je krilo u stvari krilni napadac(?!?)). Kako to znam? Pa tako sto je iza njega igrao Radu, koji je pravi lijevi bek.
Znao je cak igrati i desno krilo, a iza njega desni bek. (sve ovo u formaciji 4-4-2).
I kad je izlazio, umjesto njega bi obicno ulazio Sculli, koji je krilni napadac.

U svemu, Lulic je bar 2/3 vremena odigrao kao krilo, dakle sa lijevim/desnim bekom iza njega. To sto ga je neko stavio kao idealnog lijevog beka lige, vise govori o smislenosti izmisljanja takvih sastava nego o Lulicevoj "prirodnoj" poziciji. No to je cesto slucaj sa "bekovima". Ono malo sto je Lulic igrao pozadi, igrao je vrlo lose, po meni. Drugim rijecima mislim da je slab u odbrani i da je i to razlog sto ga je Reja (kao i Susic) premjestio na njemu najdrazu poziciju koju je igrao i u YB - lijevo krilo. Uglavnom, ovaj ko ga je stavio u idealni sastav naravno nije brinuo o tome kako ce sastav izgledati osim nominalno na papiru.

PS: Kako se zvao onaj brazilski igrac Lyona, sto je isto igrao lijevo krilo/napadaca, a stavili ga da igra lijevog beka za Brazil na zadnjem SP? Naravno igrao je uzasno.
ultima_palabra

#740 Re: Senad Lulić

Post by ultima_palabra »

Bastos
Jeff Bingham

#741 Re: Senad Lulić

Post by Jeff Bingham »

bastos?

jeste, cijelom duzinom terena, nesto kao sto je serginho svojevremeno igrao za milan. znaci nominalno je clan zadnje linije, ali sa ovlastima da juri naprijed.

vidi pod dani alves, samo na desnoj strani.
jeza u ledja

#742 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Bastos, a ja sam konto nesto sa G.... :D

Pa jeste, bas ko Dani Alves, samo sto ovaj tesko da bi mogao igrati kako igra da nije u Barceloni.

Zato je, ako se ne varam, Dunga, stavljao ispred Maicona, kad je skontao da je ovaj bolji desni bek, a Alves koristan u napadu, te prelos u odbrani (pogotovo u odnosu na Maicona).

Postoje neki krilni igraci koji znaju igrati cijelom duzinom i mogu komotno pokriti cijeli prostor u jednoj utakmici. Postoje drugi koji su samo dobri u odbrani, a neki samo dobri u napadu.
Po meni, to je opet kazem, samo pokazatelj da se igraci ne mogu vezati za jednu poziciju na terenu , kao sahovske figure. No u slucaju Lazija, Lulic stvarno uglavnom nije igrao beka (sto znaci nije igrao odbrambenog igraca), jer je iza njega gotovo stalno bio Radu.
Baudelaire

#743 Re: Senad Lulić

Post by Baudelaire »

Maicon je bio najbolji desni bek posljednjih nekoliko godina. Praktično je sam držao desnu stranu Intera tokom cijelog perioda njihove dominacije u Italiji i u onoj sezoni kad su osvojili Ligu prvaka. Sad je potrošen. Alves je u ovom momentu bolji, vjerovatno je i najbolji desni bek na svijetu, ali on po mom mišljenju defanzivno uopšte nije neka klasa. Ovakav kakav je, perfektno odgovara Barceloninom načinu igre.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#744 Re: Senad Lulić

Post by F&N »

jeza u ledja wrote:Pa vidis da su i oni napisali da se Lulic "adapt into a wing-back". Ja ne znam vise koji je tu prijevod na naski, ali wing-back u Engleskoj je igrac koji igra cijelom duzinom terena, znaci istovremeno je i napadacko krilo i bek i sredina. Posto pretpostavljam da si i sam gledao vise utakmica Lazija ove polusezone, morao si primjetiti da je Lulic samo u prvom dijelu iste igrao na lijevom beku (znaci u odbrani). U vecini ostalih utakmica igrao je lijevog veznjaka (ne znam kako se to vise zove), ali nije bio lijevi bek, prije bih ga nazvao lijevo krilo (ali neki ljudi tvrde da je krilo u stvari krilni napadac(?!?)). Kako to znam? Pa tako sto je iza njega igrao Radu, koji je pravi lijevi bek.
Znao je cak igrati i desno krilo, a iza njega desni bek. (sve ovo u formaciji 4-4-2).
I kad je izlazio, umjesto njega bi obicno ulazio Sculli, koji je krilni napadac.

U svemu, Lulic je bar 2/3 vremena odigrao kao krilo, dakle sa lijevim/desnim bekom iza njega. To sto ga je neko stavio kao idealnog lijevog beka lige, vise govori o smislenosti izmisljanja takvih sastava nego o Lulicevoj "prirodnoj" poziciji. No to je cesto slucaj sa "bekovima". Ono malo sto je Lulic igrao pozadi, igrao je vrlo lose, po meni. Drugim rijecima mislim da je slab u odbrani i da je i to razlog sto ga je Reja (kao i Susic) premjestio na njemu najdrazu poziciju koju je igrao i u YB - lijevo krilo. Uglavnom, ovaj ko ga je stavio u idealni sastav naravno nije brinuo o tome kako ce sastav izgledati osim nominalno na papiru.

PS: Kako se zvao onaj brazilski igrac Lyona, sto je isto igrao lijevo krilo/napadaca, a stavili ga da igra lijevog beka za Brazil na zadnjem SP? Naravno igrao je uzasno.
Ako se ne varam protiv Rome je zamjenio Radua na lijevom beku i odigrao utakmicu sezone, mogu komotno reci da je donio preokret.
O toj utakmici se dosta pishe kad se govori o njegovim nastupima na lb.
jeza u ledja

#745 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Ne sjecam se da je tu nesto briljirao u odbrani, cak sta manje, a to mu je bila zadnja utakmica na toj poziciji.
Jel ono Roma igrala sa igracem manje vecinu utakmice? Lazio napadao, a Lulic nikakvih zadataka pozadi nije imao.
vejza00

#746 Re: Senad Lulić

Post by vejza00 »

sad je lula pokazo kako je dobar u odbrani, napravi ga destro budalom :dance:
alica.k

#747 Re: Senad Lulić

Post by alica.k »

.
studeni76

#748 Re: Senad Lulić

Post by studeni76 »

vejza00 wrote:sad je lula pokazo kako je dobar u odbrani, napravi ga destro budalom :dance:
A opet koliko vidim tebi je zbog toga jako drago. Uživaj onda :-)
vejza00

#749 Re: Senad Lulić

Post by vejza00 »

studeni76 wrote:
vejza00 wrote:sad je lula pokazo kako je dobar u odbrani, napravi ga destro budalom :dance:
A opet koliko vidim tebi je zbog toga jako drago. Uživaj onda :-)
nije mi drago to samo on mora popraviti taj dio igre jer cesto ga trener zna postaviti i na beka i po nasu repku bolje je da malo to pocne ozbiljnije shvatati
a destro mi je nako mogu reci drag jos od kad je bio u mladim intera, uvijek sam se nado da ce biti od njeg nesto
BHF_Manijak

#750 Re: Senad Lulić

Post by BHF_Manijak »

Danas u ulozi asistenta za 2:0, asistirao Kloseu! :thumbup: :thumbup:
Post Reply