Preporučite album

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
LSD

#726 Re: Preporučite album

Post by LSD »

Image
Image
Image

Hajd ovi iznad i nekako, ali Devo je i dan danas nenadjebiv :P kakvi likovi jbt kralj :lol:
So What!

#727 Re: Preporučite album

Post by So What! »

UZ MAX CAVALERA I DAVIDA ELITCHA
Članovi bendova Mastodon, Converge, Dillinger Escape Plan formirali novu supergrupu

Sa njima će također raditi i Max Cavalera i saradnik benda Mars Volta, Dave Elitch.

Image
Foto: Karina Halle

Frontman Mastodona, Troy Senders, basist benda Converge, Nate Netwon i pjevač benda Dillinger Escape Plan, Greg Puciato su formirali novu metal supergrupu.

Sa njima će također raditi i Max Cavalera i saradnik benda Mars Volta, Dave Eltich.

Cavalera je o projektu rekao: "I think it’s gonna be a very original project. I don’t know any other metal projects out there with three people singing like this. So it can be almost like a Transplants of metal.

Transplants had three singers; this also has three singers, and it can be very, very great. I’m following, in a lot of ways, some of the same footsteps as Nailbomb [Max's mid-1990s project with Alex Newport of Fudge Tunnel] in my approach to this project — a lot of do-it-yourself, punk-rock kind of feeling to the project.

So the songs are written really quick — I don’t think too much about it. I like it more like that, so they are very raw. We are working on the [music] in December and then we’re hoping to get in the studio in January. The main thing we don’t have is a name."

(muzickazona.ba)
Obskurni

#728 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

Meni Dilinđeri bolje zvucali sa Pattonom na vokalima, no hajde. Baš me zanima šta Troy ima u glavi sa ovim projektom.
Max fura istu stvar vec dugi niz godina tako da od njega ne očekujem ništa novo nažalost :sad:
So What!

#729 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Obskurni wrote:Meni Dilinđeri bolje zvucali sa Pattonom na vokalima, no hajde. Baš me zanima šta Troy ima u glavi sa ovim projektom.
Max fura istu stvar vec dugi niz godina tako da od njega ne očekujem ništa novo nažalost :sad:
Mada sumnjam da će i ovi obrađivati teme iz crtanih filmova, nekako me ovaj projekt podsjeća na Fantomas. A što se tiče Maxa, sigurno nije na umjetničkom vrhuncu, ali meni je Cavalera Conspiracy je dobar bend.
makthemak

#730 Re: Preporučite album

Post by makthemak »

Image
Za ljubitelje prog i psihodelicnog rocka fenomenalan album sastavljen od 2 cd-a
Kemal Malovčić

#731 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

Image

odličan ambient :thumbup:
Obskurni

#732 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

LSD wrote:Image
Image
Image

Hajd ovi iznad i nekako, ali Devo je i dan danas nenadjebiv :P kakvi likovi jbt kralj :lol:
Joj kako je Devo bio ispred svog vremena, baš sam nedavno uzeo opet da poslušam Freedom of Choice i svaki put ostanem otvorenih usta :D
Layne

#733 Re: Preporučite album

Post by Layne »

Soundgarden stavili novi album na stream
http://www.nme.com/blog/index.php?blog= ... oundgarden
Skream

#734 Re: Preporučite album

Post by Skream »

Alabama Shakes (Southern rock, soul, Americana, rockabilly, blues rock, garage rock)
Image
Totimoshi

#735 Re: Preporučite album

Post by Totimoshi »

Layne wrote:
Soundgarden stavili novi album na stream
http://www.nme.com/blog/index.php?blog= ... oundgarden
Upravo htjedoh preporuciti ovaj album. Fantastican album, kao da se nikada ljudi nisu ni razisli, svaka pjesma na albumu mi sjeda... Definitivna preporuka :thumbup:
Jack Be Nimble

#736 Re: Preporučite album

Post by Jack Be Nimble »

Citizen Cope - The Clarence Greenwood Recordings

Image

dezurni_ucenik

#737 Re: Preporučite album

Post by dezurni_ucenik »

Image
Kemal Malovčić

#738 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

izašao je novi enov album, čekamo snimak pravog kvaliteta :-D
dale cooper

#739 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Kemal Malovčić wrote:izašao je novi enov album, čekamo snimak pravog kvaliteta :-D
Ima u 320kbps. Ako treba javi. :)
Kemal Malovčić

#740 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

dale cooper wrote:
Kemal Malovčić wrote:izašao je novi enov album, čekamo snimak pravog kvaliteta :-D
taj ima nekakve greške na track 4. čekam pravi rip :)
dale cooper

#741 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Kemal Malovčić wrote:
dale cooper wrote:
taj ima nekakve greške na track 4. čekam pravi rip :)
Ozbiljno? Nisam primjetio.
Kemal Malovčić

#742 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

dale cooper wrote:Ozbiljno? Nisam primjetio.
sa what.cda, od korisnika

Yes there are some significant skips and/or errors on track 4. What a bummer... I was so excited about this. When a beautiful and soothing ambient journey like this skips it is completely jarring and really takes one out of the mood. Oh well, I suppose I will wait for a different version.

ili

I just scanned through to check myself. My first finds are 10:44 and 13:14 on the fourth track. It skips and then there is some background static. It doesn't seem intentional either.....this is a bummer. Other than the skips it is nice to hear Eno going back to beautiful Ambient music.
dale cooper

#743 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Kemal Malovčić wrote:
dale cooper wrote:Ozbiljno? Nisam primjetio.
sa what.cda, od korisnika

Yes there are some significant skips and/or errors on track 4. What a bummer... I was so excited about this. When a beautiful and soothing ambient journey like this skips it is completely jarring and really takes one out of the mood. Oh well, I suppose I will wait for a different version.

ili

I just scanned through to check myself. My first finds are 10:44 and 13:14 on the fourth track. It skips and then there is some background static. It doesn't seem intentional either.....this is a bummer. Other than the skips it is nice to hear Eno going back to beautiful Ambient music.
Ah da, tu su. Doduše sinoć sam preslušao samo prvu polovicu albuma. Ali ne sumnjam da će uskoro biti
i kvalitetniji rip.

Nego jesi li čuo ovu novu Scott Walkerovu pjesmu sa predstojećeg albuma.
I pjesma i video su ono :shock:

Kako čovjek uspijeva napraviti ovako jedinstvenu muziku nije mi jasno. Jedva čekam čitav album.
Kemal Malovčić

#744 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

je, odlično je ovo
imam skinut njegov the drift, ali nisam ga još uvijek poslušao
javi kad bude novi album :)
dale cooper

#745 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Kemal Malovčić wrote:je, odlično je ovo
imam skinut njegov the drift, ali nisam ga još uvijek poslušao
javi kad bude novi album :)
Poslušaj Drift obavezno kao pripremu za ovo. Hoću javim ti, izlazi oficijelno 3 Decembra,
vjerovatno će procuriti i ranije. :)
Kemal Malovčić

#746 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

ovo moram ovdje staviti
po peti put u posljednjih nekoliko dana slušam
ovaj odlični
finski
hm psihodelični folk

Paavoharju - Laulu Laakson Kukista

Image
fatamorgana

#747 Re: Preporučite album

Post by fatamorgana »

Eno k'o Eno, već četers' godina mulja po sintisajzerima i uspavljuje pošten svijet ..... :wink:
dale cooper

#748 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

fatamorgana wrote:
Eno k'o Eno, već četers' godina mulja po sintisajzerima i uspavljuje pošten svijet ..... :wink:
Ali radi to prokleto dobro, mora se priznati. Zadnjih par albuma je bilo onako prosječno, međutim
Lux je definitvan povratak u formu.

@Kemo Dobar izbor, ako ti se sviđaju Paavoharju poslušaj i ove ostale izvođače sa Fonal
Recordsa, posebice Kemialliset Ystävät, Es i Islaja.
Kemal Malovčić

#749 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

muljaju i ovi šabani decenijama po sintovima i to zvuči ovako http://www.youtube.com/watch?v=Ch4OWg9Ga7A :mrgreen:

dale cooper, kao i uvijek :thumbup: hoću, naći ću nešto dobro
fatamorgana

#750 Re: Preporučite album

Post by fatamorgana »

dale cooper wrote: Ali radi to prokleto dobro, mora se priznati.
Meni jedan od najdražih "Before and after the science" i Eno/Cluster "After the heat", a šta reći za "No pussyfooting" sa Fripom, pionirski rad ....

Eno sa "My life in bush of ghosts" sa Byrnom, Regiment, vjerovatno jedan od prvih semplova glasa sa LP ploče .... :thumbup:

Post Reply