Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Eborg
#726 Re: Komitet za normalizaciju
To kažem glede ovoga da se diže suzpenzija. Šta se imamo radovati kada je sve isto ostalo.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#727 Re: Komitet za normalizaciju
Kada sam ja govorio da se ništa suštinski neće promijeniti, da će isti ljudi ostati usvojilo se ne usvojilo, dok su neki ovdje već šampanjac otvarali, ispraćajući "bagru iz saveza".Eborg wrote:To kažem glede ovoga da se diže suzpenzija. Šta se imamo radovati kada je sve isto ostalo.
- jeza u ledja
#728 Re: Komitet za normalizaciju
Pa kazes da smo nesto "postigli". Cime smo nesto postigli? Time da ce nam mozda skinuti suspenziju? Pa to je i bio cilj formiranja ovog Komiteta. A sta ste vi ocekivali?Eborg wrote:To kažem glede ovoga da se diže suzpenzija. Šta se imamo radovati kada je sve isto ostalo.
Doduse, mozda se i nesto vise postigne, no o tom po tom. Prvo nek nam ukinu suspenziju pa cemo vidjeti.
Ja koliko vidim, nema vise troglavog predsjednistva, Usanovic i Kures suspendovani. Sta hocete vise? Sad je odjednom najveci problem u entitetlijama? Pa jeste, u njima je bio problem sto se tice suspenzije. A sta kad nam je ukinu? Deset godina pricamo o Pusinama, Usanovicima, Ahmetovicima, Colakovicima, Dominkovicima, a sad odjednom oni nisu bitni?
-
upaljac01
#729 Re: Komitet za normalizaciju
puno se toga promjenilo, nece nam najbolja generacija reprezentativaca propast, ovo je samo pocetak i vidi se pomak... mi satro ljubitelji fudbala, navijaci BiH repke za 20 godina nismo uspjeli usanovica jajetom pogodit a ne nesto vise...Pera Trta wrote:Kada sam ja govorio da se ništa suštinski neće promijeniti, da će isti ljudi ostati usvojilo se ne usvojilo, dok su neki ovdje već šampanjac otvarali, ispraćajući "bagru iz saveza".Eborg wrote:To kažem glede ovoga da se diže suzpenzija. Šta se imamo radovati kada je sve isto ostalo.
-
Corola
#730 Re: Komitet za normalizaciju
Ko se to i cemu se radovao.Suspenziji i mogucnosti da repka godinama ne vidi tekme.Eborg wrote:To kažem glede ovoga da se diže suzpenzija. Šta se imamo radovati kada je sve isto ostalo.
A klubovi bi tek tada otisli do kraja krajeva.
Plus i budali je jasno,da bi IO fakticki bio isti.Ili druga imena isto njesra.
-
Mobile_Disco
#731 Re: Komitet za normalizaciju
A sta iljo radi sa komitetom?
-
Eborg
#732 Re: Komitet za normalizaciju
Ja nisam zadovoljan a vi kako hoćete. Bolje biti suspendovan 2 godine i odjebati generaciju nego igrati 15 godina sa ovim lopovima kada znamo da neće biti sistematskog rada, samo ćemo bljesnuti tu i tamo a i dalje tavoriti, pogotovo na klupskom nivou.
- and
#733 Re: Komitet za normalizaciju
ja sam zadovoljan,a nadu mi daje sastav ovog komiteta ,a u budućnosti i predsjednika saveza i ključnih ljudi saveza.ti ljudi će kontrolisati novac,rad tako da ne vjerujem da će ovi što su zalutali u savez uopšte imati razloga da ostanu u savezu jer neće moći raditi šta hoće,a ono najvažnije zbog čega su i bili tu,neće imati pristup novcu .Eborg wrote:Ja nisam zadovoljan a vi kako hoćete. Bolje biti suspendovan 2 godine i odjebati generaciju nego igrati 15 godina sa ovim lopovima kada znamo da neće biti sistematskog rada, samo ćemo bljesnuti tu i tamo a i dalje tavoriti, pogotovo na klupskom nivou.
evo i vaha napustio dinamo,odmah ga u komitet
- jeza u ledja
#734 Re: Komitet za normalizaciju
Ko ti garantuje da ce nesto biti bolje nakon 2, 5 ili 10 godina suspenzije?Eborg wrote:Ja nisam zadovoljan a vi kako hoćete. Bolje biti suspendovan 2 godine i odjebati generaciju nego igrati 15 godina sa ovim lopovima kada znamo da neće biti sistematskog rada, samo ćemo bljesnuti tu i tamo a i dalje tavoriti, pogotovo na klupskom nivou.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#735 Re: Komitet za normalizaciju
"Potpisuj Alija, nek' je ko avlija."jeza u ledja wrote:Ko ti garantuje da ce nesto biti bolje nakon 2, 5 ili 10 godina suspenzije?Eborg wrote:Ja nisam zadovoljan a vi kako hoćete. Bolje biti suspendovan 2 godine i odjebati generaciju nego igrati 15 godina sa ovim lopovima kada znamo da neće biti sistematskog rada, samo ćemo bljesnuti tu i tamo a i dalje tavoriti, pogotovo na klupskom nivou.
- smoki_choko
#737 Re: Komitet za normalizaciju
bolje ista nego nista
-
Corola
#738 Re: Komitet za normalizaciju
Imas kakav plan.Imena,pare,volju,ljude za adekvatnu zamjenu.Eborg wrote:Ja nisam zadovoljan a vi kako hoćete. Bolje biti suspendovan 2 godine i odjebati generaciju nego igrati 15 godina sa ovim lopovima kada znamo da neće biti sistematskog rada, samo ćemo bljesnuti tu i tamo a i dalje tavoriti, pogotovo na klupskom nivou.
Ali pazi adekvatnu zamjenu.To podrazumjeva strucna sprema,poznavanje fudbala i da nije nacionalno obojen.Da radi bukvalno za topli obrok i putni trosak.
I plus da ce biti spreman da mu se nakon poraza ili nerijesenog stavlja sve na kamaru.Jer su i oni dio tog tala.
Last edited by Corola on 07/05/2011 00:33, edited 1 time in total.
-
Eborg
#739 Re: Komitet za normalizaciju
Ne garantuje ništa. Ali kad zavrneš pipu onda gamad ode dalje da krade. Ovako nam se smiju a oni zarili kandže i ne puštaju, ne možeš ih pajserom odvojiti.jeza u ledja wrote:Ko ti garantuje da ce nesto biti bolje nakon 2, 5 ili 10 godina suspenzije?Eborg wrote:Ja nisam zadovoljan a vi kako hoćete. Bolje biti suspendovan 2 godine i odjebati generaciju nego igrati 15 godina sa ovim lopovima kada znamo da neće biti sistematskog rada, samo ćemo bljesnuti tu i tamo a i dalje tavoriti, pogotovo na klupskom nivou.
-
Eborg
#740 Re: Komitet za normalizaciju
O kojoj poziciji ti govoriš? Ja govorim o delegatima skupštine koji su lokalne dase već godinama. Nadao sam se da će dobiti zabranu obavljanja tih dužnosti.Corola wrote:Imas kakav plan.Imena,pare,volju,ljude za adekvatnu zamjenu.Eborg wrote:Ja nisam zadovoljan a vi kako hoćete. Bolje biti suspendovan 2 godine i odjebati generaciju nego igrati 15 godina sa ovim lopovima kada znamo da neće biti sistematskog rada, samo ćemo bljesnuti tu i tamo a i dalje tavoriti, pogotovo na klupskom nivou.
Ali pazi adekvatnu zamjenu.To podrazumjeva strucna sprema,poznavanje fudbala i da nije nacionalno obojen.Da radi bukvalno za topli obrok i putni trosak.
I plus da ce biti spreman da mu se nakon poraza ili nerijesenog stavlja sve na kamaru.Jer su i oni dio tog tala.
A ljudi koji se razumiju u problematiku ima. Evo ti za početak Mehmed Spaho, ugledni sarajevski advokat, sarađuje sa Željom, jedini čovjek u BiH koji se razumije u sportsko pravo, mislim da je čak u Švicarskoj zastupao na CAS-u.
- jeza u ledja
#741 Re: Komitet za normalizaciju
Ja mislim da je rizik prevelik, a sansa za uspjehom premala.Eborg wrote:Ne garantuje ništa. Ali kad zavrneš pipu onda gamad ode dalje da krade. Ovako nam se smiju a oni zarili kandže i ne puštaju, ne možeš ih pajserom odvojiti.jeza u ledja wrote:Ko ti garantuje da ce nesto biti bolje nakon 2, 5 ili 10 godina suspenzije?Eborg wrote:Ja nisam zadovoljan a vi kako hoćete. Bolje biti suspendovan 2 godine i odjebati generaciju nego igrati 15 godina sa ovim lopovima kada znamo da neće biti sistematskog rada, samo ćemo bljesnuti tu i tamo a i dalje tavoriti, pogotovo na klupskom nivou.
-
Eborg
#742 Re: Komitet za normalizaciju
Znam da razmišljam odviše utopistički u ovom momentu ali moramo priznati da smo pojeli govno, najavljivali smo svašta i slavili a sada ćemo se posuti pepelom jer nam se vraćaju isti ljudi.
- amrica
#743 Re: Komitet za normalizaciju
Bio je on neki vazan cimbenik u ns-fs-u davno... ili su ga otjerali ili je pobjegaoEborg wrote: O kojoj poziciji ti govoriš? Ja govorim o delegatima skupštine koji su lokalne dase već godinama. Nadao sam se da će dobiti zabranu obavljanja tih dužnosti.
A ljudi koji se razumiju u problematiku ima. Evo ti za početak Mehmed Spaho, ugledni sarajevski advokat, sarađuje sa Željom, jedini čovjek u BiH koji se razumije u sportsko pravo, mislim da je čak u Švicarskoj zastupao na CAS-u.
-
Eborg
#744 Re: Komitet za normalizaciju
Ne znam, može biti, nisam u potpunosti upoznat s njegovom biografijom. Ali stručnjaka ima i bit će ih.
- jeza u ledja
#745 Re: Komitet za normalizaciju
Buraz, ima nas koji nismo navijali, vec nam je mrak pao na oci kad smo suspendovani.Eborg wrote:Znam da razmišljam odviše utopistički u ovom momentu ali moramo priznati da smo pojeli govno, najavljivali smo svašta i slavili a sada ćemo se posuti pepelom jer nam se vraćaju isti ljudi.
No evo mozda ipak bude nekog hajra.
-
Corola
#746 Re: Komitet za normalizaciju
Ouh jos gore.Lokalne dase se samo mogu zamijeniti lokalnim dasinama.Eborg wrote:O kojoj poziciji ti govoriš? Ja govorim o delegatima skupštine koji su lokalne dase već godinama. Nadao sam se da će dobiti zabranu obavljanja tih dužnosti.Corola wrote:Imas kakav plan.Imena,pare,volju,ljude za adekvatnu zamjenu.Eborg wrote:Ja nisam zadovoljan a vi kako hoćete. Bolje biti suspendovan 2 godine i odjebati generaciju nego igrati 15 godina sa ovim lopovima kada znamo da neće biti sistematskog rada, samo ćemo bljesnuti tu i tamo a i dalje tavoriti, pogotovo na klupskom nivou.
Borcu je recimo tek sad,kobajagi doslo iz guzce u glavu.Da im FSRS ima vise predstavnika iz Zeravice ili Bijeljinskih selendri nego Banjaluke.
Spaho bi bio samo klipa u moru.
-
Eborg
#747 Re: Komitet za normalizaciju
@jeza u ledja: Vidjet ćemo, nadajmo se.
@Corola: Navodim ga kao primjer, ne mora on biti poslanik u skupštini već kao stručni saradnik ili šta već. Stvar je u tome da su potrebni ljudi koji se razumiju u problematiku i ne ovise o sisi saveza kao većina ovih šampiona kojima je ukrasti 500 KM orgazam.
@Corola: Navodim ga kao primjer, ne mora on biti poslanik u skupštini već kao stručni saradnik ili šta već. Stvar je u tome da su potrebni ljudi koji se razumiju u problematiku i ne ovise o sisi saveza kao većina ovih šampiona kojima je ukrasti 500 KM orgazam.
- ultima_palabra
#748 Re: Komitet za normalizaciju
Ja ne znam ko je slavio 29.martaEborg wrote:Znam da razmišljam odviše utopistički u ovom momentu ali moramo priznati da smo pojeli govno, najavljivali smo svašta i slavili a sada ćemo se posuti pepelom jer nam se vraćaju isti ljudi.
Ne znam zašto smo pojeli govno, kad nas niko nije ni pitao ništa... to što smo 10 godina pisali po internetu "savez napolje" nema nikakve veze sa suspenzijom.
-
Eborg
#749 Re: Komitet za normalizaciju
Ne kažem da smo slavili doslovno suzpenziju ali da smo govorili da im je dohakalo, jesmo, barem ja jesam jer je bilo rečeno da će biti suspendovani svi koji su bili u skupštini. Kasnije se to pokazalo kao šarena laža.
- amrica
#750 Re: Komitet za normalizaciju
anonimusEborg wrote:Ne znam, može biti, nisam u potpunosti upoznat s njegovom biografijom. Ali stručnjaka ima i bit će ih.
"Spaho donosi odluku o Zidanu i Materaciju
SARAJEVO - U četvrtak u Cirihu s početkom u devet sati sjednicu će održati Disciplinska komisija Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA), na kojoj će biti donijeta odluka o incidentu koji se desio u finalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 9. jula.
Mehmed Spaho, predstavnik naše zemlje u Disciplinskoj komisiji FIFA, direktno će odlučivati o kažnjavanju Zinedina Zidana (Francuska) i Marka Materacija (Italija).
"Nikakve odluke ne želim prejudicirati. Ono što je izvjesno je da ćemo na sastanku u četvrtak u Cirihu donijeti samo zakonitu odluku u skladu s Disciplinskim pravilnikom FIFA", istako je Spaho za "Nezavisne novine", koji će u Cirih otputovati u srijedu poslijepodne. "