Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sa_u_srcu wrote:Imam i ja jedno pitanje, pa bih molio ove koji znaju da mi daju konkretan odgovor... Zelim da kupim ljetne gume nove, 225/45/ 17 pa me zanima koje bi trebao uzeti na ovu dimenziju...koju marku i slicno...zelim da su sto manje bucne...hvala
Ja licno bih isao na Pirelli P ZERO NERO. Ja kada sam ih uzimao komad je bio oko 320 KM,ali to je bilo davno. Mozda su sada i jeftinije. Eventualno bih uzeo u razmatranje i Continental SportContact.
Continental SC5 pobjednik na adac testu za 2013 godinu, ova dimenzija....230 KM po komadu...hocu li te da ne trazim vise nista?
Tacka. Nemas potrebe. Pogotovo po toj cijeni.
Ja kada sam uzimao gume u toj dimenziji P ZERO NERO je bio klasa za sebe. Gledao sam taj test ADAC i tu su testirali Pirelli P7. Iskreno,to je za klasu slabija guma od P ZERO.
Sa_u_srcu wrote:
Continental SC5 pobjednik na adac testu za 2013 godinu, ova dimenzija....230 KM po komadu...hocu li te da ne trazim vise nista?
gdje, u kojoj prodavnici ima Continental SportContact guma
meni bi trebale 235/40 R18
sadašnje su mi SportContact 3 al mislim da sada nema trice, navodno je sada petica na tržištu?
Ja sam continental uzimao u www.majagume.ba kod merkatora na socijalnom . odlicna usluga i cijena i gume stare samo 2-3 mjeseca tj DOT. Imas ih i u makbelu
Sa_u_srcu wrote:
gdje, u kojoj prodavnici ima Continental SportContact guma
meni bi trebale 235/40 R18
sadašnje su mi SportContact 3 al mislim da sada nema trice, navodno je sada petica na tržištu?
Sa_u_srcu wrote:Imam i ja jedno pitanje, pa bih molio ove koji znaju da mi daju konkretan odgovor... Zelim da kupim ljetne gume nove, 225/45/ 17 pa me zanima koje bi trebao uzeti na ovu dimenziju...koju marku i slicno...zelim da su sto manje bucne...hvala
Conti sc5 ili GY f1 asimetric 2, trenutno dvije najbolje gume na trzistu sto se tice performansi, ali uvijek ja volim uzeti u obzir Brdg. potenza 050A, slicne performance ali ne mjerljivo duzi zivotni vijek.
ne znam ja ko je kompleksas ... ti koji pokusavas dokazati da si neki sumaher i *eben vozac kako ti trebaju UMGHP (ultramegagiga high performance) gume kad si ustvari obicna gnjida sa nekom trojkom cetvorkom od 90 ks ... ustvari chuner
em11r wrote:ne znam ja ko je kompleksas ... ti koji pokusavas dokazati da si neki sumaher i *eben vozac kako ti trebaju UMGHP (ultramegagiga high performance) gume kad si ustvari obicna gnjida sa nekom trojkom cetvorkom od 90 ks ... ustvari chuner
nemoj tako ,vidis da covjek vozi trke u saobracaju, pa mu treba dobra stabilnost i drzanje
Dobra guma ne pomaže samo pri ogromnim brzinama. Ko je u mogućnosti neka kupi najbolju gumu. Nije mi se jednom desilo da pri kiši u gradu na 40 km/h pri naglom kočenju auto samo dobije skije. Je li 40 km/h u gradu mangupisanje i glumljenje trkača? Kad ti pješak izleti svaki cenat je važan, a tu itekako ima razlike od gume do gume.
Ja ne vozim na skupim gumama, obično je to Sava, ali itekako sam osjetio kako se ponašaju različite gume na istom autu u istim uslovima vožnje.
Radio kod Ferhatovića, volan otišao u desno, vratio se, popravio, ali volan ostao ovaj put u lijevo . Cijena za prednju 27,00 KM, za zadnju 20,oo KM , ostavio 50,00 KM, uradio ništa.
Bilo je tema o špurama, pročitaj malo...dosta je raje radilo i Makbelu, i ja sam jednom-dvaput...dobra oprema, ali nestručni ljudi....ustvari, oni iskusni su zauzeti promjenom guma, pa onda mlađi rade špuru...nije to loše, ali nije ni idealno...inače, i ja sam je danas razjebao kad sam silazio sa razvaljenog trotoara, ostao mi volan udesno....kontam je raditi dole u Lukavici, odmah na cesti kad se uđe od Dobrinje, preko puta Mandić pumpe...zaboravio sam ime, ali dobro rade...cijena je bila 20 KM...ima odmah nakon te radnje isto špura kod Neškovića, ako se ne varam...
citroen xm wrote:Dobra guma ne pomaže samo pri ogromnim brzinama. Ko je u mogućnosti neka kupi najbolju gumu. Nije mi se jednom desilo da pri kiši u gradu na 40 km/h pri naglom kočenju auto samo dobije skije. Je li 40 km/h u gradu mangupisanje i glumljenje trkača? Kad ti pješak izleti svaki cenat je važan, a tu itekako ima razlike od gume do gume.
Ja ne vozim na skupim gumama, obično je to Sava, ali itekako sam osjetio kako se ponašaju različite gume na istom autu u istim uslovima vožnje.
i ti o kisama ...
Daj nek neko posalje hidrometeoroloskom zavodu email nek ih pita koliko smo kisnih dana imali prosle godine .... (ove cemo jos manje to je zagarantovano).
oo jes glup frajer.. pa ne zive ovdje svi u banovicima pa da nema kise...ima ljudi koji zive gdje padne kisa vise od dvaput u godini... ima ljudi koji su iz raznih razloga non stop na putu po cijeloj evropi.. ono se ufatilo save i baruma i misli pobro svu pamet svijeta.. al bitno je da se ima za lajsne, felge osamneske buraz alaaaaaaaami..
vukojebina wrote:oo jes glup frajer.. pa ne zive ovdje svi u banovicima pa da nema kise...ima ljudi koji zive gdje padne kisa vise od dvaput u godini... ima ljudi koji su iz raznih razloga non stop na putu po cijeloj evropi.. ono se ufatilo save i baruma i misli pobro svu pamet svijeta.. al bitno je da se ima za lajsne, felge osamneske buraz alaaaaaaaami..
izignorisat cu tvoju ocitu mrznju i zavist prema meni koju si iskazao na mnogim temama, ali ja ti nisam kriv sto ti mozda nemas a ja imam za 18ke felge a o lajsnama ne znam kakvim pricas. moja nafaka je moja.
ja se nisam ufatio nikakve save i baruma nego samo budzetski pristupacnijih guma za dzep bosanaca kojima je primarna vozna "teritorija" bosna. a po evropi su putevi puno bolji, pa tako i odvodnja vode sa puteva, pa cak i na autoputevima nema toliko tih nekih krivina o kojima svi pricaju. ovdje se narod tjera samo na neke high end marke guma a niko ne pita ljude koje su njihove vozne navike i potrebe. covjek mozda vozi pucam fiat punto od 40 kw oni mu ovdje samo guraju u facu Pirelli P Zero, Toyo Proxes, CSC5, Eagle F1 ovo ono i svi samo pricaju o bjezanju nosa po kisi ... to je arugment za sve ... evo prvi je XM spomenuo kocenje i zaustavni put... na xy strana prvi puta!!! .... svi nesto o nekom uletanju u krivine = kurcenju i divljanju po cesti = opet zbog toga su nam pune crne hronike
Ja sam rekao ako je čovjek u mogućnosti da treba da kupi što bolje gume. Nisam rekao da treba da kupi najskuplje pa da nema za hljeba naredna 2 mjeseca. A što se tiče kiše, ne živimo vala ni u Sahari. ne znam gdje si trenutno, ali u BiH je prošli mjesec skoro čitav padala kiša.