Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post Reply
gereb_stari

#726 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by gereb_stari »

Mozeli mi neko reci napokon koliko je u Dobrovoljackoj poginulo Srba? Evo na tv1 ovaj neki predstavnik srpskih logorasa Slavko Jovicic i njegov kolega pricaju o nekih 5 ljudi koji su poginuli tu i jos kao 10 nakon toga u bolnicama od kojih je bila jedna Bosnjakinja.

Znaci ukupno 15 ljudi. A Kukanjac koji je bio njihov general tog vremena kaze da je poginulo samo 5:

Pa eto neka ih je poginulo i jos 1o u bolnici znaci neka Kukanjac laze; opet je to 15 ljudi. 15 Vojnika u uniformi koji su drzali pusku u ruci. Ako je zlocin neka se ljudi kazne ali oni od ovoga prave mit. Kao da ih je pobijeno 3000 u dobrovoljackoj.
sinuhe

#727 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by sinuhe »

LaBomba wrote:
sinuhe wrote:Pusti cetnike. Ti ljudi su morali biti kaznjeni ako ne za zlocin onda za nepostivanje naredbi tako bi i imena trebala biti poznata.

Koji ljudi, za koji zlocin?
Sad se pravis mutav. Kao da si i sam ucestvovao u tome :lol: Cao.
luckylaka

#728 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by luckylaka »

Area_51 wrote:Jeste li gledali ovoga Topu sad kod Senada Hadzifejzovica. Covjek koji ima tokom rata, samo jedno slikanje u Ulici Kulovica, koji je pobjegao pocetkom rata, mislim negdje na ljeto i cijeli rat proveo vani, sad drzi predavanja ko moze a ko ne moze da obiljazava 2. maj. Kako je sve postalo degutantno.

Taj Topa nema pojma gdje je Otes, Azicic, Zuc, Orlic, Golo Brdo, Blagovac, Vranjace, Antene, Kasarna Bosit, Mrakusa, Spicasta stijena, Miliklatska, Ozrenska, Kasidondolska, Hresa, mnoga druga mjesta, jer od rata ima sve zajedno mjesec dana. Kazu Topini bili tamo u Pofalickoj bitci, samo sto s njima nije bio i Topa.

Kako drugi borci dozvole da se ovaj ovako hrabro javlja i prica o ratu ili o nekom slavnim podvizima.

Rerziltat njegovog ratovanja je restoran u centru grada, BESPLATNO.
Maloprije gledam Topu na Face i kazem zeni,,da se okladimo da Face nece ni zavrsiti a neko ce se na forumu posrati po Topi,, :-) Ne mogu vjerovati
chupacabra

#729 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by chupacabra »

Samo sacekaj, za stradalacki mit je kod njih potrebno godina i lazi. Za 100 godina ce se pricati o Dobrovoljackoj kao boju na Kosovu. Da smo ih bogdo ovako isprasili u svakom gradu, manje bi bilo civilnih zrtava rata. Nego glupi Bosanac, dodje mu iz guzice u glavu kad mu cetnik pokuca na vrata. I onda te na kraju jos jebavaju da je to ratni zlocin, sto si se usudio dici ruku da se branis. Otmu ti predsjednika Republike, blokiraju i opkole cijeli grad, ti roknes 5 agresorskih vojnika i odmah ti narikace salju. Neka, tako nam i treba kad smo glupi. Sutra cemo Ceci Zetru napuniti, a kad se bitne stvari desavaju za ovu drzavu, nece 10 ljudi da protestuje. Nek nas i gaze kad smo glupani.
LaBomba

#730 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by LaBomba »

sinuhe wrote:
LaBomba wrote:
sinuhe wrote:Pusti cetnike. Ti ljudi su morali biti kaznjeni ako ne za zlocin onda za nepostivanje naredbi tako bi i imena trebala biti poznata.

Koji ljudi, za koji zlocin?
Sad se pravis mutav. Kao da si i sam ucestvovao u tome :lol: Cao.

Da ti pravo kazem zalim sto ih nisu objesili po banderama u sred grada, kad vidim dokle se otislo sa cetnickom propagandom.
van helsing

#731 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by van helsing »

Ne volim pisati na ovim temama,ali moram da se zahvalimo kolegi Horasio_Sarajlic na postu.
Odavno nisam procitao nesto bolje,i to argumentirano.
Od samog pocetka bio sam pripadnik TO,kasnije ARBiH,pa mi tesko padaju,kao i vecini nas,okrutne lazi kojima nas pokusavaju izjednaciti sa agresorom.
Ne mrzim ljude drugih nacija i vjera,jednostavno zelim da se zna prava istina.

Tapatalk 2
gereb_stari

#732 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by gereb_stari »

Pa evo u ovom dokumentarcu i sami Srbi i predstavnici srba priznavaju da ih je poginulo 5 u dobrovoljackoj i 10 posle toga u bolnici. Od tih 5 je jedna bosnjakinja. Znaci de facto 4 poginulih srpskih vojnika. Nebitno dali je zlocin ili su bili legalna meta; ipak 4! A za ove 10 posle nema nikakvih dokaza no i da je 30 opet nije fer da se pravi mit.

Znaci 5 ljudi; svi znamo da je tako i JNA generali i Dodikov Slavuj i predstavnici srpskih boraca... tako da neznam zasto se o ovome raspravlja. To je jedan od manjih zlocina u BiH. Micro zlocin.
LaBomba

#733 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by LaBomba »

chupacabra wrote:Samo sacekaj, za stradalacki mit je kod njih potrebno godina i lazi. Za 100 godina ce se pricati o Dobrovoljackoj kao boju na Kosovu. Da smo ih bogdo ovako isprasili u svakom gradu, manje bi bilo civilnih zrtava rata. Nego glupi Bosanac, dodje mu iz guzice u glavu kad mu cetnik pokuca na vrata. I onda te na kraju jos jebavaju da je to ratni zlocin, sto si se usudio dici ruku da se branis. Otmu ti predsjednika Republike, blokiraju i opkole cijeli grad, ti roknes 5 agresorskih vojnika i odmah ti narikace salju. Neka, tako nam i treba kad smo glupi. Sutra cemo Ceci Zetru napuniti, a kad se bitne stvari desavaju za ovu drzavu, nece 10 ljudi da protestuje. Nek nas i gaze kad smo glupani.

Upravo tako. Gdje je danas sva ona rulja sto neki dan proslavise rodjendan Sasi Maticu u Zetri? Da nas je samo 15-ak danas prislo, pridjemo im bblizu i pocnemo mi njih provocirat, ali sa istinom. To treba uradit. Za sljedecu njihovu predstavu trebamo ih opkolit i kad dodju dejtonske televizije da snimaju ovu predstavu, treba samo nasi glasovi da se cuju. Kad vec dejtonska policija cuva ove manipulatore, nemogu nam sprijeciti slobodu govora. Kad neki od njih bude davao intervju, ubacivati se, demantovati njihove rijeci, spominjati Bijeljinu, Zvornik, Visegrad, dionjeti slike,ma sta god nam padne na pamet. Treba gnjidama sabotirati pokusaj prekrajanja istorije. Imaju obraza doc i jos pitatt "od koga ste se branili". Nigdje matera tih poginulih, ni rodbine, samo gnjide koje su dosle sa zadatkom.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#734 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by PipiDugaDevetka »

gereb_stari wrote:

Pa evo u ovom dokumentarcu i sami Srbi i predstavnici srba priznavaju da ih je poginulo 5 u dobrovoljackoj i 10 posle toga u bolnici. Od tih 5 je jedna bosnjakinja. Znaci de facto 4 poginulih srpskih vojnika. Nebitno dali je zlocin ili su bili legalna meta; ipak 4! A za ove 10 posle nema nikakvih dokaza no i da je 30 opet nije fer da se pravi mit.

Znaci 5 ljudi; svi znamo da je tako i JNA generali i Dodikov Slavuj i predstavnici srpskih boraca... tako da neznam zasto se o ovome raspravlja. To je jedan od manjih zlocina u BiH. Micro zlocin.
Nije bilo ni ''micro'' zločina. Trebalo ih je pomlatiti sve i jednog. Čuj oni da hapse Predsjednika i ucjenjuju.
To nije bila JNA kolona, JNA jE 12.11.1991. SKINULA PETOKRAKE kao oznake, dakle, nepoznata vojska. Sve su ih trebali poubijati onako zarobljene i onesposobljene.
van helsing

#735 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by van helsing »

OT :
Ima li neko link na youtube,kada Kemal Causevic govori za neku tv,nisam siguran da li je datum 02. ili 03.05.92 ?

Tapatalk 2
gereb_stari

#736 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by gereb_stari »

PipiDugaDevetka wrote:
gereb_stari wrote:

Nije bilo ni ''micro'' zločina. Trebalo ih je pomlatiti sve i jednog. Čuj oni da hapse Predsjednika i ucjenjuju.
To nije bila JNA kolona, JNA jE 12.11.1991. SKINULA PETOKRAKE kao oznake, dakle, nepoznata vojska. Sve su ih trebali poubijati onako zarobljene i onesposobljene.
Ne slazem se. Eno ti onog naseg komadanta koji kaze da se slaze da je ubijeno 5 ljudi. Slaze se i da je bilo zlocina. Znaci vjerovatno je da je neko od tih JNA mladica zaista bio neduzan i bio na vojnoj sluzbi tu; naredili su mu da bude u JNA isto kao sto je bilo masa Bosnjaka u JNA u Hrvatskoj; i da je onda ubijen. Dakle to je zlocin.

Ali stvar je u tome sto ih je ubijeno 5 a oni rade kao da ih je ubijeno 500.

Nije vojnicki svakako ubiti covijeka ako je njemu naredjeno da sjedi u kamionu a ti mu pridjes i likvidiras ga iz neke osvete. Mislim da Jovan Divjak takodjer ovo ne podrzava. Jovan Divjak je rekao takodjer da je bilo zlocina.

Ali znaci svi priznaju pa i sami Srbi da ih je ubijeno 5 na licu mjesta od kojih je jedna Bosnjakinja i to je to.

Neka dolaze i stavljaju cvijece to je u redu po meni. Samo neka se prije i posle tog stavljanja cvijeca svaki put napravi emisija i stave izjave ovih predstavnika srpskih logorasa, Kukanjca, Slavuja itd. koji priznavaju da je ubijeno 5 ljudi a ne 500 ili 8000.
LaBomba

#737 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by LaBomba »

Treba gledati na cjelokupnu sliku tadasnje stanja i pocetka rata. Odkud ti mozes biti siguran da jedan od tih mladica dan prije nije "po naredjenju" ispalio koju granatuu na grad? Mi smo tada bili brutalno napadnuti, i zasto se i u ovom slucaju trebalo vjerovati toj koloni. Pa oni cim bi se dokopali brda zasuli bi nas granatama, kosto su i radili cijelo vrijeme. Nije im se trebalo dopusti da iznesu oruzje nikako. Bili su pod oruzjem i stim legalna meta, i plus toga vec imali dosije zlocina iza sebe u samo 2 mjeseca. Ovaj dogadjaj treba prvo preimenovat, i na patriotama je da sprijece svaki vid pokusaja prekrajanja istorije. Cak i da je bio brutalni zlocin, ne moze se dozvoliti ovo sto oni rade i kakve izjave daju po medijima. Ne mogu oni doci u glavni grad drzave, koju su htjelu razbiti od samog osamostaljenja i praviti nas budalama u kamere i mikrofone govoriti "od koga ste se to branili". Jel to obiljezavanje stradanja? Doci i i na onako bezobrazan nacin,povisenim glasom nama se u facu kreveljit i pravit nas budalama onakvim izjavama i onakvim pitanjima, a nasi novinarcici im jos daju medijski prostor.
opptimista7

#738 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by opptimista7 »

"Moja mi govna najmanje smrde, moje me rane najviše bole".

Svako brani svoju istinu a tuđu naziva lažima i propagandom, svakome su njegove žrtve svete a tuđe kolateralna šteta i neprijatnost koja se prećutkuje. Ukratko, na Balkanu ništa novo.

Kopirano sa foruma B92 na istu temu.
gereb_stari

#739 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by gereb_stari »

LaBomba wrote:Treba gledati na cjelokupnu sliku tadasnje stanja i pocetka rata. Odkud ti mozes biti siguran da jedan od tih mladica dan prije nije "po naredjenju" ispalio koju granatuu na grad? Mi smo tada bili brutalno napadnuti, i zasto se i u ovom slucaju trebalo vjerovati toj koloni. Pa oni cim bi se dokopali brda zasuli bi nas granatama, kosto su i radili cijelo vrijeme. Nije im se trebalo dopusti da iznesu oruzje nikako. Bili su pod oruzjem i stim legalna meta, i plus toga vec imali dosije zlocina iza sebe u samo 2 mjeseca. Ovaj dogadjaj treba prvo preimenovat, i na patriotama je da sprijece svaki vid pokusaja prekrajanja istorije. Cak i da je bio brutalni zlocin, ne moze se dozvoliti ovo sto oni rade i kakve izjave daju po medijima. Ne mogu oni doci u glavni grad drzave, koju su htjelu razbiti od samog osamostaljenja i praviti nas budalama u kamere i mikrofone govoriti "od koga ste se to branili". Jel to obiljezavanje stradanja? Doci i i na onako bezobrazan nacin,povisenim glasom nama se u facu kreveljit i pravit nas budalama onakvim izjavama i onakvim pitanjima, a nasi novinarcici im jos daju medijski prostor.
Pa ako im se nije vjeorovalo trebali su ih opkoliti; razoruzati izvesti iz kamiona; izvesti izetbegovica iz transportera i strpati ih u zatvor.
and

#740 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by and »

opptimista7 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
opptimista7 wrote:Moj otac je živ i da kažem relativno zdrav. To nije moja priča, već Saše Radulovića. jednog od blogera na sajtu B92.
Kolt, koji je dužio nesrećni pukovnik, a koji nije hteo predati nekoj barabi na ulici nije nikakvo opravdanje za hladnokrvno
ubistvo i kasnije neprocesuiranje istog.
Pa, eto poruči Saši Raduloviću da je njegov babo umro od metaka od nekog teritorijalca jer mu nije htio predati svoj kolt i da ga je na smrt zahebao gen. Kukanjac kada ga nije upozorio da ne smije nositi oružje u sanitetskom vozilu.
Opravdavanje, opravdavanje...jednog zločina.
međunarodni sud pravde je rekao da tu nije bilo zločina i da je naoružana vojna kolona legitimna meta.
and

#741 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by and »

ne znam zašto se uopšte dozvoljava ovo obilježavanje.prvo kakve veze rs ima sa ovim događajem.drugo ako nešto hoće da obilježi jna ,zahtjev treba doći iz mjesta odakle su ovi ljudi slani u bih sa zadacima da ubijaju civile i čine zločine.
muha_sa

#742 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by muha_sa »

opptimista7 wrote:"Moja mi govna najmanje smrde, moje me rane najviše bole".

Svako brani svoju istinu a tuđu naziva lažima i propagandom, svakome su njegove žrtve svete a tuđe kolateralna šteta i neprijatnost koja se prećutkuje. Ukratko, na Balkanu ništa novo.

koja je tvoja istina :?
LaBomba

#743 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by LaBomba »

Ne trebas ti nama kopirati postove sa B92, pogotovo takve s ciljem izjednacavanja uloga u ratu i izjednacavanja ratnih zlocina, a pogotovo je nama pun k...c te idiotke price o pojmovima "tudja" i "svoja" istina. Takve fraze nam se pogotovo poturaju po dejtonskim medijima, i to od tako zvanih "bosnjackih" predstavnika, i svim takvima porucujemo da mi nismo glupi naivni idoti. Ne postoje 2 ili 3 istine, nego samo jedna . Postoje oni koji prihvataju istinu onaklva kakva jeste i postoje oni koji je ne prihvataju. Kraj price.
LaBomba

#744 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by LaBomba »

and wrote:ne znam zašto se uopšte dozvoljava ovo obilježavanje.prvo kakve veze rs ima sa ovim događajem.drugo ako nešto hoće da obilježi jna ,zahtjev treba doći iz mjesta odakle su ovi ljudi slani u bih sa zadacima da ubijaju civile i čine zločine.

Niko to od nasih novinarcica i od dejtonaca ne preispituje, a ko fol brane drzavu, i ponekad daju izjavu kako je BiH suverena, medjunarodno priznata bla bla....Umjesto da im gradske vlasti postave te uslove, ili jednostavno oni sto navodno brane dejtonsku BiH, i zato primaju plate. Kako mogu dozvoliti i dati policijsku zastitu onima koji su im dosli u glavni grad da im prekrajaju istoriju drzave, drzave koju su obavezni braniti na svaki nacin. Ovo danas je klasicni nasrtaj na drzavu, perfidnim sredstvima.
karanana

#745 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by karanana »

pantelija curguz.
daddy-kool

#746 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by daddy-kool »

LaBomba wrote: Ne trebas ti nama kopirati postove sa B92, pogotovo takve s ciljem izjednacavanja uloga u ratu i izjednacavanja ratnih zlocina, a pogotovo je nama pun k...c te idiotke price o pojmovima "tudja" i "svoja" istina. Takve fraze nam se pogotovo poturaju po dejtonskim medijima, i to od tako zvanih "bosnjackih" predstavnika, i svim takvima porucujemo da mi nismo glupi naivni idoti. Ne postoje 2 ili 3 istine, nego samo jedna . Postoje oni koji prihvataju istinu onaklva kakva jeste i postoje oni koji je ne prihvataju. Kraj price.
:thumbup:
and

#747 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by and »

istina je jedna i ne znam zašto se ne poštuju činjenice iako ih i pomenu u tekstu?
Иако постоје аудио-снимци команди о нападу на колону ЈНА у Добровољачкој улици, које издају ратни члан Предсједништва РБиХ Ејуп Ганић и командант ТО Заим Бацковић, тужилац Џуд Романо послије трогодишње истраге донио је одлуку да у нападу на колону ЈНА нису садржана обиљежја кривичног дјела и да је она била легитимна војна мета.
šta je nejasno?
Maverick78

#748 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Maverick78 »

B92 je inace onako jako "realan" medij :oops: . Gledam danasnje vijesti i kazu "21. godina od zlocina u kojem su stradala 42 pripadnika JNA". Objektivno, nema sta. Konatam da ce za neku godinu biti da ih je stradalo jedno sto pedeset, odokativno. U svakom slucaju i B92 je smece kao i drugi srbijanski mediji.
Corto Maltese

#749 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Corto Maltese »

gereb_stari wrote: Ne slazem se. Eno ti onog naseg komadanta koji kaze da se slaze da je ubijeno 5 ljudi. Slaze se i da je bilo zlocina. Znaci vjerovatno je da je neko od tih JNA mladica zaista bio neduzan i bio na vojnoj sluzbi tu; naredili su mu da bude u JNA isto kao sto je bilo masa Bosnjaka u JNA u Hrvatskoj; i da je onda ubijen. Dakle to je zlocin.

Ali stvar je u tome sto ih je ubijeno 5 a oni rade kao da ih je ubijeno 500.

Nije vojnicki svakako ubiti covijeka ako je njemu naredjeno da sjedi u kamionu a ti mu pridjes i likvidiras ga iz neke osvete. Mislim da Jovan Divjak takodjer ovo ne podrzava. Jovan Divjak je rekao takodjer da je bilo zlocina.

Ali znaci svi priznaju pa i sami Srbi da ih je ubijeno 5 na licu mjesta od kojih je jedna Bosnjakinja i to je to.

Neka dolaze i stavljaju cvijece to je u redu po meni. Samo neka se prije i posle tog stavljanja cvijeca svaki put napravi emisija i stave izjave ovih predstavnika srpskih logorasa, Kukanjca, Slavuja itd. koji priznavaju da je ubijeno 5 ljudi a ne 500 ili 8000.
A to rade samo iz jednog razloga- niko nije osuđen. Caco i Cacini su likvidirali najmanje 27 civila (toliko je do sada tijela pronađeno u Kazanima), a niko iz RS tim povodom ne pravi nikakve procesije, ne dovodi narikače. Zašto? Zato što smo se još tokom rata obračunali sa počiniocima, koji su pohvatani i osuđeni. Neki, bogme, i likvidirani. To je završena priča, koja ne ostavlja prostor za muljanje. U slučaju likvidacije 6 osoba iz JNA kolone, tog epiloga nema. A nedovršene situacije su bogom date za manipulacije.
opptimista7

#750 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by opptimista7 »

LaBomba wrote:
opptimista7 wrote:"

Ne trebas ti nama kopirati postove sa B92, pogotovo takve s ciljem izjednacavanja uloga u ratu i izjednacavanja ratnih zlocina, a pogotovo je nama pun k...c te idiotke price o pojmovima "tudja" i "svoja" istina. Takve fraze nam se pogotovo poturaju po dejtonskim medijima, i to od tako zvanih "bosnjackih" predstavnika, i svim takvima porucujemo da mi nismo glupi naivni idoti. Ne postoje 2 ili 3 istine, nego samo jedna . Postoje oni koji prihvataju istinu onaklva kakva jeste i postoje oni koji je ne prihvataju. Kraj price.

Mogu "vam" reći da se odlično uklapate u kopirani post.
Post Reply