hvalaaaaplavo wrote:Buraq sa 117 BH gradjana takodje poletio javili su sa Sa aerodroma
Nasi ljudi u Libiji
-
rosegirl
#726 Re: Nasi ljudi u Libiji
-
plavo
#727 Re: Nasi ljudi u Libiji
Nije tuzni smajli, to je potpis za nick.Linija wrote:Što tužni smajli, pobogu?plavo wrote:evo sad potvrdjeno sa Sarajevskog aerodroma, Bh airlines avion slijece u 01:10.![]()
![]()
Meni je ovo čarter ovo ono, špansko selo. Ali, ako su krenula otprilike u isto vrijeme, onda oba treba očekivati oko 1:10?
-
plavo
#728 Re: Nasi ljudi u Libiji
eluna wrote:u sarajevu pada snijeg i -6 je stepeni ...... u svakom slučaju, dok oni stignu vrijeme može da okrene barem 3 putaeluna wrote:vatrenipoljubac wrote:ima li magle u sarajevu ili samo pada snijeg? vidljivost bas nije cemu
toga što se tiče - ne brinem ni sekunde![]()
![]()
znam da naši piloti i u snu mogu da spuste te avione na naš aerodrom .... jedino nisam sigurna za taj Buraq
SA aerodrom javlja:
Pista se priprema i cisti...Ne brinite , slijetali su nasi i po znatno gorem vremenu.
-
jefferson
#729 Re: Nasi ljudi u Libiji
Aerodrom promjenio listing i ubacio Buraq 
-
Linija
#730 Re: Nasi ljudi u Libiji
Garant čitaju forum, ne bi se sami sjetili! 
Vidim da je Libyano tu. Dobrodošao! Apdejtuj nas, molim te!
Vidim da je Libyano tu. Dobrodošao! Apdejtuj nas, molim te!
Last edited by Linija on 25/02/2011 00:09, edited 1 time in total.
- Libyano
#731 Re: Nasi ljudi u Libiji
Konacno da i ja dodjem kuci...
Oba su poletila prije sat, stizu za sat tamo...
Cijeli dan sam na aerodromu bio, ne mogu ni opisati rijecima kako sam se umorio, ali sam ipak sretan jer smo 280 ljudi stavili u avione i poslali kucama. Idu jedan za drugim u 5 minuta...
Za brod u Bengaziju smo zavrsili sa nase strane sve, treba da sve ide kako treba, ali ne znam sta se desavalo, cijeli dan sam bez pristupa telefonu i netu.
Cijeli dan sam na aerodromu bio, ne mogu ni opisati rijecima kako sam se umorio, ali sam ipak sretan jer smo 280 ljudi stavili u avione i poslali kucama. Idu jedan za drugim u 5 minuta...
Za brod u Bengaziju smo zavrsili sa nase strane sve, treba da sve ide kako treba, ali ne znam sta se desavalo, cijeli dan sam bez pristupa telefonu i netu.
- poznanik
#732 Re: Nasi ljudi u Libiji
Bravo @Libyano 
-
plavo
#733 Re: Nasi ljudi u Libiji
Libyano wrote:Konacno da i ja dodjem kuci...
Bravo Libyano!
-
jefferson
#734 Re: Nasi ljudi u Libiji
De nam reci jel se evakuacija i sutra nastavlja ili?Libyano wrote:Konacno da i ja dodjem kuci...
-
Aska_
#735 Re: Nasi ljudi u Libiji
svaka ti castLibyano wrote:Konacno da i ja dodjem kuci...
kad bi svi radili i zalagali se kao ti... sve najbolje u daljnjem radu
i da nam sve posaljes kuci
- Libyano
#736 Re: Nasi ljudi u Libiji
BH airlines nije kasnio, jednostavno je trebalo probiti se kroz guzvu...
Buraqov je kasnio jer je sa svih strana bilo problema, prvo lose vrijeme, kasnije zatvoren aerodrom u sarajevu, pa nije bilo mjesta za spustanje aviona u Tripoliju pa je spusten u Sebhu... Svasta nesto, ali na kraju smo zavrsili. Bogu hvala:)
Nastavice se sve dok bude potrebno. Vidjecemo na koji nacin i u kojoj mjeri, ovisno i od situacije u zemlji...
Ljudiiiiii, ne osjecam tabane
Brinuli smo se samo za trudnice, imamo 3 koje su vec u zadnjem tromjesecju i 3 koje su u ranijim stadijima, ali su hrabro izgurale sve nedace i sada su u putu kuci:)
Buraqov je kasnio jer je sa svih strana bilo problema, prvo lose vrijeme, kasnije zatvoren aerodrom u sarajevu, pa nije bilo mjesta za spustanje aviona u Tripoliju pa je spusten u Sebhu... Svasta nesto, ali na kraju smo zavrsili. Bogu hvala:)
Nastavice se sve dok bude potrebno. Vidjecemo na koji nacin i u kojoj mjeri, ovisno i od situacije u zemlji...
Ljudiiiiii, ne osjecam tabane
-
jefferson
#737 Re: Nasi ljudi u Libiji
Mozda nisam upratio, a je li ti radis za MVP?Libyano wrote:BH airlines nije kasnio, jednostavno je trebalo probiti se kroz guzvu...
Ljudiiiiii, ne osjecam tabaneBrinuli smo se samo za trudnice, imamo 3 koje su vec u zadnjem tromjesecju i 3 koje su u ranijim stadijima, ali su hrabro izgurale sve nedace i sada su u putu kuci:)
- poznanik
#738 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ako mogu...mladić je student u Libiji i na početku krize samovoljno se stavio na raspolaganje BiH ambasadi. Koristi svoje vrijeme i raspoložive resurse i nesebično pomaže, kako našim ljudima u Libiji, tako i njihovim porodicama u BiH, ali i svima nama ostalim, jer objektivno prenosi stanje i zbivanja iz Libije.jefferson wrote:Mozda nisam upratio, a je li ti radis za MVP?
-
Tuzla_
#739 Re: Nasi ljudi u Libiji
ne radi, on je student koji se volonterski javio da pomaze nasoj ambasadi tamojefferson wrote:Mozda nisam upratio, a je li ti radis za MVP?Libyano wrote:BH airlines nije kasnio, jednostavno je trebalo probiti se kroz guzvu...
Ljudiiiiii, ne osjecam tabaneBrinuli smo se samo za trudnice, imamo 3 koje su vec u zadnjem tromjesecju i 3 koje su u ranijim stadijima, ali su hrabro izgurale sve nedace i sada su u putu kuci:)
-
jefferson
#740 Re: Nasi ljudi u Libiji
E pa ako je student koji volonterski pomaze, onda si jaro zaradio stalno radno mjesto! 
- Libyano
#741 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ne radim za MVP, radim na projektu evakuacije...
Libijski piloti su medju najboljim pilotima u svijetu, u to budite sigurni...
-
jefferson
#742 Re: Nasi ljudi u Libiji
OK, zato kazem zaradio si stalno radno mjestoLibyano wrote:Ne radim za MVP, radim na projektu evakuacije...
Sto se tice libijskih pilota, normalno, kad su u Mostaru obucavani!
- poznanik
#743 Re: Nasi ljudi u Libiji
Ispraznio se pdf, izgleda da je većina otišla na sarajevski aerodom
- Libyano
#744 Re: Nasi ljudi u Libiji
Nek se ispraznio, i vrijeme je bilo da se ovo zavrsi... jos da nas iz Bengazija obraduju pa da zoom zakljuca temu 
-
jefferson
#745 Re: Nasi ljudi u Libiji
Pusti ti temu dok se svi ne vrate kucama!Libyano wrote:Nek se ispraznio, i vrijeme je bilo da se ovo zavrsi... jos da nas iz Bengazija obraduju pa da zoom zakljuca temu
- Libyano
#746 Re: Nasi ljudi u Libiji
Pa to i kazem, nadam se da nece potrajati jos dugo...
-
jefferson
#747 Re: Nasi ljudi u Libiji
Koliko jos ansih prema tvojoj procjeni ima tamo?Libyano wrote:Pa to i kazem, nadam se da nece potrajati jos dugo...
-
Tuzla_
#748 Re: Nasi ljudi u Libiji
heheLibyano wrote:Nek se ispraznio, i vrijeme je bilo da se ovo zavrsi... jos da nas iz Bengazija obraduju pa da zoom zakljuca temu
hvala ti !
-
Desert Wind
#749 Re: Nasi ljudi u Libiji
mene samo zanima gdje ce ti nagomilani ljudi u luci da prenoce jer je sad debeo minus i vjetar na obali 
-
rosegirl
#750 Re: Nasi ljudi u Libiji
hvala @libyano na svemu sto si ucinio za nase a bogami i za nas koji se brinemo
hvala svima koji su na bilo koji nacin ukljuceni u slanje nasih voljenih nazad u bosnu!
nadam se da ce se svi vratiti u sto skorije vrijeme svojim kucama!
ne znam sta bih da nije bilo forumasa s pouzdanim informacijama
hvala svima koji su na bilo koji nacin ukljuceni u slanje nasih voljenih nazad u bosnu!
nadam se da ce se svi vratiti u sto skorije vrijeme svojim kucama!
ne znam sta bih da nije bilo forumasa s pouzdanim informacijama