Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#726 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

Zelena Carapa wrote:Ja mislim da je iskrneo misljenje o necem dati OK samo kad si upitan za isto. A ako ga dajes cisto da opalis kontru ili ispadnes cool onda mi je to totalno bezveze. :)

Slazem se, i ja o svim ovim cipelama imam misljenje ali niko me nije pitao carapo sta ti mislis - pa da pisem. Pisem samo ako mi se bas svidja, u protivnom sutim.
Treba u zivotu uvijek gledati hoce li sta dobro prositeci iz nase akcije (kakva god ona bila) ;)

isto kao da sam ja ovo napisala.

nego, khm... ovakve sam prosle godine uzela, samo bijele, jedva cekam da ih nosim :-D

Image
eluna

#727 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

ALexis wrote:
Zelena Carapa wrote:Ja mislim da je iskrneo misljenje o necem dati OK samo kad si upitan za isto. A ako ga dajes cisto da opalis kontru ili ispadnes cool onda mi je to totalno bezveze. :)

Slazem se, i ja o svim ovim cipelama imam misljenje ali niko me nije pitao carapo sta ti mislis - pa da pisem. Pisem samo ako mi se bas svidja, u protivnom sutim.
Treba u zivotu uvijek gledati hoce li sta dobro prositeci iz nase akcije (kakva god ona bila) ;)

isto kao da sam ja ovo napisala.

nego, khm... ovakve sam prosle godine uzela, samo bijele, jedva cekam da ih nosim :-D

Image
ma gdje nađe bijjele????? ........... ubih se tražim bijelo za ljeto :-?
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#728 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

otoka :D 35 KM :D
ALexis

#729 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

i da dodam da su kozne i da su pravo ocuvane, kao da ih nikad nisam nosila.
potrefila sam na jos jedne cipele otvorenih prstiju, isto kozne 30 KM i one su ocuvane.
ja vise ljetnu obucu ne kupujem po radnjama, samo na pijaci.
draze mi je kupiti 3-4 modela po 30 KM nego jedan od 100 :) svakako se modeli ljetne obuce brze mijenjaju nego zimska obuca.
because_of_you

#730 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

A kako znaš da su kožne i da nisu ćingćong? :-?
eluna

#731 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

ALexis wrote:otoka :D 35 KM :D
uffffffffffff, ovaj vikend nisam tu ................
eluna

#732 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

ALexis wrote:i da dodam da su kozne i da su pravo ocuvane, kao da ih nikad nisam nosila.
potrefila sam na jos jedne cipele otvorenih prstiju, isto kozne 30 KM i one su ocuvane.
ja vise ljetnu obucu ne kupujem po radnjama, samo na pijaci.
draze mi je kupiti 3-4 modela po 30 KM nego jedan od 100 :) svakako se modeli ljetne obuce brze mijenjaju nego zimska obuca.
tačno ............ samo ja ne volim otvorene prste :-? :-? :-? imaju li šta zatvoreno??

because ........ koža i skaj se daju jako fino razlikovati pri rastezanju i savijanju :) .......... a i miris je drugačiji
ALexis

#733 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

eluna wrote:
ALexis wrote:otoka :D 35 KM :D
uffffffffffff, ovaj vikend nisam tu ................

ne znam ni da li ih ima vise, ja sam ove kupila prosle godine, kao sto sam napisala u par postova prije.
ma ne brini ima na pijaci svega, cekat ce te kad se vratis :D .
eluna

#734 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

davno nekad (već odavno sam i bacila te cipele - a jedva sam se rastala od njih) na pijaci sam platila crne ravne kišne cipele 30 KM, prava koža ........... teška srca sam ih bacila u kantu ....

isto tako, što because napisa ćingčong, u WINKU, prije nekih 5 godina kupila za 30 KM bijele šupljikave, dakle ljetne, ravne ciepele ................ još ih imam, ali nisu više za posla :( s tugom ih držim u cipelarniku, baš mi žao da ih bacim :(
ALexis

#735 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

because_of_you wrote:A kako znaš da su kožne i da nisu ćingćong? :-?
kao sto rece eluna, vidis i sama razliku.
kod mene cak i stoji oznaka da su od koze, mada to najvise moja noga osjeti.
(i ja sam se iznenadila sto sam na pijaci nasla kozu, a shvatila sam da je koza tek kad sam ih par puta pronosala, jer do tada nisam ni primjetila oznaku na njima da su od koze.)

oj sta sam puta napisala koza :shock:
because_of_you

#736 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

Ja sam prije neku stranu pisala svoje iskustvo sa obućom od 20 km sa pijace, i sad se bojim više i pogledati na ponudu.... :roll:
ALexis

#737 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

eluna wrote:davno nekad (već odavno sam i bacila te cipele - a jedva sam se rastala od njih) na pijaci sam platila crne ravne kišne cipele 30 KM, prava koža ........... teška srca sam ih bacila u kantu ....

isto tako, što because napisa ćingčong, u WINKU, prije nekih 5 godina kupila za 30 KM bijele šupljikave, dakle ljetne, ravne ciepele ................ još ih imam, ali nisu više za posla :( s tugom ih držim u cipelarniku, baš mi žao da ih bacim :(
nemoj bacat bona, gdje ces to. ja obucu bacam samo onda kada dodje do faze raspadanja :D
ALexis

#738 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

because_of_you wrote:Ja sam prije neku stranu pisala svoje iskustvo sa obućom od 20 km sa pijace, i sad se bojim više i pogledati na ponudu.... :roll:

na pijaci ima svega i svacega, od kvalitetnih modela do zescih fuseva, ti si vjerovatno nabasala na ovo drugo.
ne kaze narod dzaba, koga jednom zmija ugrize i gliste se boji.
Komšinica

#739 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Komšinica »

Ja volim ovako nešto za ljeta... na ovaj fazon.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
ALexis

#740 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

vidjela sam u Bingu takvih cipelica :-D i to majusna peta a medeno izgledaju :-D 25 KM budi zasto :-D
eluna

#741 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

because_of_you wrote:Ja sam prije neku stranu pisala svoje iskustvo sa obućom od 20 km sa pijace, i sad se bojim više i pogledati na ponudu.... :roll:
možemo jednom skupa u pijačnu kupovinu, pa češ da naučiš :)
because_of_you

#742 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

MoRe :thumbup: :thumbup:
eluna

#743 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

ALexis wrote:vidjela sam u Bingu takvih cipelica :-D i to majusna peta a medeno izgledaju :-D 25 KM budi zasto :-D
e vraga mu, ja sam izgleda mimo svakog fazona :-) :-) :-)
ALexis

#744 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

ma joj, ja ti samo hodam i razgledam. nekad nesto i kupim :lol:
cim sta jeftino a dobro vidim, objavim na forumu :D .
eluna

#745 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

ALexis wrote:ma joj, ja ti samo hodam i razgledam. nekad nesto i kupim :lol:
cim sta jeftino a dobro vidim, objavim na forumu :D .
hahahahahhahaha, nit hodam nit razgledam, ali ponekad ponešto i kupim :D
yellow cat

#746 Re: Cipelice, cipelice..

Post by yellow cat »

Image

vi ste moje i ničije... :kiss:
Nadinka

#747 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

yellow i ja sam dobila lsican nagon kad sma ih neki dan vidjela na sajtu :)
Partizzanka

#748 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Partizzanka »

ja baletankice najvise volim kupiti na pijaci
na siranu ako se sirano jos pika kao pijaca jer sam platila kod njih baletankice 35 a u alpini 25 :-)

nekako mi je izbor najbolji
ovako rijetko kad nadjem u prodavnicama

ja se nadam da kuzite da ja obucu kupujem SAMO u sa tj dole kod nas ... jer ovdje je obuca kao da odete u onaj aligatro na ciglanama ... UZAS! mah sve nesto babasto! majko moja!
kupila sam cizme (tj dobila na poklon) od 250km trajale su cak jednu zimu a slaaatkeee kao med
jos ja njih nosim ali ipak su se dole odlijepile malo pa sam morala zalijepiti :(
Sheytanela

#749 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Sheytanela »

Nadinka svaka cast na bloogu posjecujem ga svaki dan i hvala na lijepim idejama, morat cu i tamo pocet komentarisat :-D Ja sam se u zadnje vrijeme odvikla od stiklica pa kako god letim na ravno pa cu morat obnovit malo visoku peticu :) Sad problemi navikavanja na cipelice i zuljevi i od novih i od starih, ne znam jel kod vas to slucaj :(
ALexis

#750 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ALexis »

@ zuta macka:

prosle godine, uzela slicne u leonardu, imaju to kamenje samo nemaju masnu, a dzon im nema tu neku petu vec je pun i uzasno mekan :D divota za hodanje. bile su smedje i crne. 40tak KM... eto, ako ti odg.
Post Reply