Najpopularnija imena u BIH?
Moderator: anex
- nineinchnails
#726 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Kakvi roditelji, takva djeca, cak i po imenima.
Sta mozete reci o roditeljima djeteta koje se zove Hamza?
Ja mogu reci da im nije uopste stalo kako ce se dijete zvati, niti im je stalo do djeteta. Roditelji najvjerovatnije imaju dva razreda osnovne i veliki odmor, a mozda ni to. Ili, mogu biti i obrazovani, ali extremno religijski nastrojeni pa hoce sto starije, sto izvornije, "masno" muslimansko ime.
Da, sve su to faktori koji uticu na djecja imena. Nivo obrazovanja roditelja, sredina odakle dolaze ili sredina u kojoj se nalaze, tradicija, nasljedni kulturoloski faktori, religija, nacija itd.
Hamzin stari ce reci: Ko ga sljivi, dobro je pros'o, mogao sam ga nazvat' Konzerva.
Meni to ime, upravo i zvuci tako.
Ja mogu reci da im nije uopste stalo kako ce se dijete zvati, niti im je stalo do djeteta. Roditelji najvjerovatnije imaju dva razreda osnovne i veliki odmor, a mozda ni to. Ili, mogu biti i obrazovani, ali extremno religijski nastrojeni pa hoce sto starije, sto izvornije, "masno" muslimansko ime.
Da, sve su to faktori koji uticu na djecja imena. Nivo obrazovanja roditelja, sredina odakle dolaze ili sredina u kojoj se nalaze, tradicija, nasljedni kulturoloski faktori, religija, nacija itd.
Hamzin stari ce reci: Ko ga sljivi, dobro je pros'o, mogao sam ga nazvat' Konzerva.
-
theTruePath
#727 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Pa Hamza je top 10 najpopularnije ime,znaci toliko nas je takvih u Bosni 
- sinuhe
#728 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Nineinchnails kako se ti zoves? 
-
Anti Anti Fa
#729 Re: Najpopularnija imena u BIH?
mali ce mi se zvati Hamza samo ako je to jedino ime na svijetu koje je preostalo
-
theTruePath
#730 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Evo najpopularnija imena
1 TARIK 271
2 AMAR 231
3 AJDIN 191
4 ADIN 187
5 AHMED 183
6 HARUN 166
7 VEDAD 154
8 KENAN 147
9 FARIS 134
10 HAMZA 131
11 MUHAMED 129
12 AJNUR 117
13 LUKA 112
14 BENJAMIN 111
15 EMAN 107
16 ARMIN 106
17 ADNAN 105
18 IMRAN 105
19 DARIS 104
20 DAVUD 100
Samo 1 ime je onako "sekularno"(armin)
1 TARIK 271
2 AMAR 231
3 AJDIN 191
4 ADIN 187
5 AHMED 183
6 HARUN 166
7 VEDAD 154
8 KENAN 147
9 FARIS 134
10 HAMZA 131
11 MUHAMED 129
12 AJNUR 117
13 LUKA 112
14 BENJAMIN 111
15 EMAN 107
16 ARMIN 106
17 ADNAN 105
18 IMRAN 105
19 DARIS 104
20 DAVUD 100
Samo 1 ime je onako "sekularno"(armin)
- Cholina_Lokica
#731 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Sto je najtuznije i jestetheTruePath wrote:Pa Hamza je top 10 najpopularnije ime,znaci toliko nas je takvih u Bosni
-
Anti Anti Fa
#732 Re: Najpopularnija imena u BIH?
zvat ce se Artemis 
- Aleluja
#733 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Hamza... Ako mi ima odvratnijeg imena, pa to je strasno
Da ga nema trebalo bi ga izmisliti...toliko ofucano ime od silne upotrebe, bljak!
-
StupskaBitanga
#734 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Hamza-broj 5
-
theTruePath
#735 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Smeta im Hamza 
- nineinchnails
#736 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Haj' pogodisinuhe wrote:Nineinchnails kako se ti zoves?
-
Rimljanka
#737 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Kako ime moze biti ofucano?????Aleluja wrote:Hamza... Ako mi ima odvratnijeg imena, pa to je strasno
Da ga nema trebalo bi ga izmisliti...toliko ofucano ime od silne upotrebe, bljak!
- Cholina_Lokica
#738 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Jok, samo je ogavno imetheTruePath wrote:Smeta im Hamza
- jazzer
#739 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Pretpostavljam da se iza tvog imena krije par exellance intelektualac, sa stoljetnim sarajevskim korijenima..nineinchnails wrote:Kakvi roditelji, takva djeca, cak i po imenima.
Zivis u vili, imas poslugu, vlastitu ergelu konja. Roditelji su poznati naucni radnici koji se druze sa kremom
evropske aristokratije. Ovo sto si napisao gore je gomila gluposti, da ne kazem nesto teze.
-
girl
#740 Re: Najpopularnija imena u BIH?
samo da
(za jazzer) za prethodni post, da ne quotam
bitno je da su bea, lea, tea "moderna djeca obrazovanih roditelja". nemam ni djece ni bliskih srodnika Hamzi, da unaprijed naglasim.
bitno je da su bea, lea, tea "moderna djeca obrazovanih roditelja". nemam ni djece ni bliskih srodnika Hamzi, da unaprijed naglasim.
- kadinica
#741 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Imam jednog Hamzu u porodici i mogu ti reći da veze nemaju sa ovim tvojim opisom...Hamza mi je lijepo ime, isto kao Muhamed, Abdulah.jazzer wrote:Pretpostavljam da se iza tvog imena krije par exellance intelektualac, sa stoljetnim sarajevskim korijenima..nineinchnails wrote:Kakvi roditelji, takva djeca, cak i po imenima.
Zivis u vili, imas poslugu, vlastitu ergelu konja. Roditelji su poznati naucni radnici koji se druze sa kremom
evropske aristokratije. Ovo sto si napisao gore je gomila gluposti, da ne kazem nesto teze.
Od ovih starijih imena, jedino mi se ne sviđa Davud.
-
Anti Anti Fa
#742 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Sa takvim imenima ne mozes napredovat al nikako.Isto da svabo sad da ime malcu Hans Dieter.
Imena su demode i nema tu puno price.Kaznjavas dijete jer da ga pitas sigurno ne bi volio da se zove Nuradin,Hamzaga i ostale imenske izdrkotine.
Daj mu normalno ime nemoj ga zigosati od malena.
Imena su demode i nema tu puno price.Kaznjavas dijete jer da ga pitas sigurno ne bi volio da se zove Nuradin,Hamzaga i ostale imenske izdrkotine.
Daj mu normalno ime nemoj ga zigosati od malena.
- kadinica
#743 Re: Najpopularnija imena u BIH?
To su kompleksi.
Zašto bi se neko stidio što se zove Hasan. Ne zato što je ružno ime, nego su ga ružnim i pogrdnim napravili ljudi, pa se mi sad stidimo takvih imena.
Kad smo kod Njemaca, obrazovaniji i bogatiji sloj stanovništva daje izvorna njemačka imena. Ljekari, sudije i advokati zovu se Johannes, Otto, Ursula, Hans i sl.
Zašto bi se neko stidio što se zove Hasan. Ne zato što je ružno ime, nego su ga ružnim i pogrdnim napravili ljudi, pa se mi sad stidimo takvih imena.
Kad smo kod Njemaca, obrazovaniji i bogatiji sloj stanovništva daje izvorna njemačka imena. Ljekari, sudije i advokati zovu se Johannes, Otto, Ursula, Hans i sl.
Tipicno za najnizi sloj u Njemackoj je da daje djeci imena iz serija, i to jadnicci ne znaju ni citati 'po engleski', nego citaju po sluhu. Tako ima brdo Jesika (Jassica), Jeni (Jenny), Robn, Marlon...a mame im u pravilu imaju 3 tone i cigaru u uglu usana, a tate...ko zna...
- Cholina_Lokica
#744 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ne moze ti vise ni neko ime biti ruzno, da namah ne bude belaj eto sto je to tako i kako si svakakav nekakav 
- Aleluja
#746 Re: Najpopularnija imena u BIH?
...pa očito da je itekako ishandreno dok nam je toliko ogavno, ali što je meni lijepo tebi nije i tako u nedogled...!Kako ime moze biti ofucano?????
- velikibrnjo
#747 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Jah
da mi je samo cuti ime od ove Coline ili Aleluja
pa jarane moze ti se neko ime NE SVIDJATI
ali biti odvratno
Meni licno najgora imena su ene eme maje pa onda tea lea rina i tako
nemaju mi nikakvog smisla
i naravno hit ime Elvis kod ljudi s podrucija Balkana, posebno Sandzak
da mi je samo cuti ime od ove Coline ili Aleluja
pa jarane moze ti se neko ime NE SVIDJATI
ali biti odvratno
Meni licno najgora imena su ene eme maje pa onda tea lea rina i tako
nemaju mi nikakvog smisla
i naravno hit ime Elvis kod ljudi s podrucija Balkana, posebno Sandzak
- Cholina_Lokica
#748 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Da, moze mi biti odvratno
Isto da rekoh mora vam svima biti tako, sta ste se upalili, jebo hepo kocke, vama se svidja, ful kul, dajite djeci to ime, meni jok, ja necu, ali imam pravo to i reci da haos ne pravite od toga 
- Aleluja
#749 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Aleluja se zove Merlina !da mi je samo cuti ime od ove Coline ili Aleluja
Opet i iznova može biti itekako fuj!
- me_mery
#750 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ja recimo ime vezem za osobu koja nosi isto, pa tako ako je osoba losa onda mi se ni ime ne sviđa. Evo recimo Hamza mi je divno ime upravo zbog covjeka kojeg sam poznalava nekada davno, a koji je bio, malo je rec, ljudina. I ne slazem se sa konstatacijom da ta imena daju ljudi iz nekog donjeg sloja drustva. To jednostavno nije istina. U sustini ne volim ova kratka moderna imena. Ali i to je samo individualni stav. Nikad ne bih neko ime nazvala odvratnim ili ga omalovazavala. Meni se recimo sviđa Abdulah za djecaka dok moj muz navija za Azur...nemam pojma kako cemo pomiriti razlike
Od zenskih imena predivno mi je Ajša ili Amina... Bitno je djetetu dati lijepo ime, koje se tebi sviđa i za koje mislis da ce njemu najbolje pristajati, a ljudi ce uvijek naci zamjerku.