Cijeli stan u plastici. Nikakav ugodjaj. I laminat je ''topliji'' od ovoga.
Ovo bi rado postavio u garazi, hodniku(radi snijega i vode na obuci), eventualno u kuhinji kada se nesto prospe a da nije toplo.
Hakiz wrote: U svakom slučaju, sretno ti i uživaj u igranju.

Evo ti pa studirajshandrprcSA wrote:
trebao bi da postavim izolaciju na plafon (sam bi postavljao) pa me interesuje dvije stvari![]()
1. Redosljed postavljanja...Paropropusna folija, staklena/kamena vuna, najlon? i daske/OSB (oduzmi/dodaj ako sam sta zaboravio)
2. Ursa,Knauf ili nesto trece ili je to sve u 5 deka

Ovaj vinil, ne one tanke plocice je "zadnji krik" tehnologije sto se podova tice...kao i onaj "beton cir" ili kako se vec zove...Maraschino wrote:Gdje ces to uraditi.![]()
Ovo bi rado postavio u garazi, hodniku(radi snijega i vode na obuci), eventualno u kuhinji kada se nesto prospe a da nije toplo.
ne, u pitanju je plafonMaraschino wrote: Evo ti pa studiraj
https://mojepotkrovlje.rs/kako-izolovat ... otkrovlje/
a ako ti nije jasno, pitaj. Pretpostavljam da je to kosi krov?

pustopoljina wrote:Ovaj vinil, ne one tanke plocice je "zadnji krik" tehnologije sto se podova tice...kao i onaj "beton cir" ili kako se vec zove...Maraschino wrote:Gdje ces to uraditi.![]()
Robustan, zahvalan, vjecan.
S druge strane, plastika je plastika..
Ipak, predsoblje i kuhinja su zbog svojih specificnosti za moj pojam prostorije u kojima je vinil savrsen izbor. A dezena u 3d ima da se zaljubis.
shandrprcSA wrote:
ne, u pitanju je plafonpostavljen je rigips ispod greda sto znaci da bi s tavana trebao postavljati izolaciju

Steta sto ove grede nisi izhoblo i ostavio ih da se vide a sve ostalo odzgo na gredeshandrprcSA wrote:
ne, u pitanju je plafonpostavljen je rigips ispod greda sto znaci da bi s tavana trebao postavljati izolaciju
samo rigips nema folije zato i pitamMaraschino wrote:![]()
Skroz druga slika.
Nadam se da je isopd gigipsa bila paropropusna folija a ako jeste ostaje ti samo da izmedju greda popunis min.vunom(nema veze koja staklena ili kamena). Ne znam kolike su grede(dimenzije ali bi bilo pozeljno da ih sktoz popunis(ako hoces dobru izolaciju ili koliko ti hoces(koliko imas para ali tu ne zali jer toplota ide gore i lahko ce proci ako nema dobre izolacije).
Ako dobro vidim dio iznad greda je nizak i ne bi bio prohodan tako da ga i ne moras poditi a i mozes nekim daskama ili plocama.
- rigips imas
- paropropusna folija
- min. vuna
- obicna folija
- neki pod
da pogled odozgoMaraschino wrote: Ako ti je ovo pogled odozgo sa tavana i ako tavan nece biti prohodan(nece se hodati po njemu), kako god ga izolujes odozgo imat ce svrhu. Provuci nekako foliju izmedju tih nosaca od rigipsa, iskroji komade vune i redaj jedan do rugog a ako ces tavan koristiti onda ide onaj redoslijed sto sam napisao gore.
nemoj me i ti sadspreca wrote: Steta sto ove grede nisi izhoblo i ostavio ih da se vide a sve ostalo odzgo na grede
je li ovo dimnjak, vent. ili kanalizacija?shandrprcSA wrote:ne, u pitanju je plafonpostavljen je rigips ispod greda sto znaci da bi s tavana trebao postavljati izolaciju
ima struja, stepenice i 2 prozoraMaraschino wrote:Nije to problem odraditi.![]()
Ako stvarno neces gore hodati onda samo vunu pobacaj na para.foliju.
Ako se mislis gore zavlaciti treba ti masa stvari(stepenice, struja, neka ventilacija).
...uh jesu grede dobre. u arapa dosta masla pa... maze. tako je kod nas. tolike grede drze malo rigipsa. mogao si ih komotno polati po vertikali. ne govorim ovo tebi, kod svakoga je ovako jer smo bogati ''balvanima''
jeste dimljakzijancer wrote: je li ovo dimnjak, vent. ili kanalizacija?
pogledaj treba li ti kakav razmak, ili komad termike između grede i dimnjaka (ako je dimnjak)?