e moji "navijači"
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Jeff Bingham
#726 Re: e moji "navijači"
nemoj palit baklju, deri grlo i dlanove 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#727 Re: e moji "navijači"
Likovi se posaketaju a ulici ,zbog nesporazuma u saobracaju,ili zbog pjanskih nesporazuma i dobiju neku simbolicku kaznu. Posaketas se pred stadionom,i to provedu kroz ovaj novi zakon i dobijes zatvora od godnu,tri..pet
Itd itd.
Znaci ,samo zato sto te neko etiketira navijacm,automatizmom te mogu provuci kroz novi zakon i uraditi sa tobom sta hoce. Hajka na navijacki pokret ,definitivno.
A ta prica da je ovo samo protiv huligana,to mozemo pricati samo...jer u ocima 90% obicnog svijeta,policije,tuzilastva svi mi koji idemo na tribine smo huligani ili na korak od huliganstva. Milion puta sam se u zivotu susretao sa takvim predrasudama. Kazem nekome da sam dio te price,prvo te gleda raskolacenim ocima
,i onda redovno pitaju.."..sta ces ti tako normalan (valjda se podrazumjeva da su ovi navijaci nenormalni),sa tim huliganima.."
A da ne kazem kako se od strane policije zloupotrebljava i ovaj trenutni zakon,i ne samo u kontekstu odnosa prema navijacima,nego onako uopsteno..e sada zamisli kada im jos vise odvezes ruke i das mogucnosti za jos vecu manipulaciju pravnim sistemom i jos vecu mogucnost zlopupotrebe svog polozaja.
Daj Boze da grijesim,ali sve ce se ovo na kraju,i to masovno,skrsiti od ledja navijaca uopste. Jer tim ljudima je automatizmom navijac=huligan. Zivi bili pa vidjeli.
Itd itd.
Znaci ,samo zato sto te neko etiketira navijacm,automatizmom te mogu provuci kroz novi zakon i uraditi sa tobom sta hoce. Hajka na navijacki pokret ,definitivno.
A ta prica da je ovo samo protiv huligana,to mozemo pricati samo...jer u ocima 90% obicnog svijeta,policije,tuzilastva svi mi koji idemo na tribine smo huligani ili na korak od huliganstva. Milion puta sam se u zivotu susretao sa takvim predrasudama. Kazem nekome da sam dio te price,prvo te gleda raskolacenim ocima
A da ne kazem kako se od strane policije zloupotrebljava i ovaj trenutni zakon,i ne samo u kontekstu odnosa prema navijacima,nego onako uopsteno..e sada zamisli kada im jos vise odvezes ruke i das mogucnosti za jos vecu manipulaciju pravnim sistemom i jos vecu mogucnost zlopupotrebe svog polozaja.
Daj Boze da grijesim,ali sve ce se ovo na kraju,i to masovno,skrsiti od ledja navijaca uopste. Jer tim ljudima je automatizmom navijac=huligan. Zivi bili pa vidjeli.
-
Baudelaire
#728 Re: e moji "navijači"
Možda i navijači trebaju prestati da prihvataju huligane kao dio navijačkog pokreta i normalnu pojavu na tribinama. Ja znam da me od najnormalnijeg navijanja nikad glava nije zaboljela, a odavno idem na utakmice. Ne vjerujem ni da će sad.
- samo_ti
#729 Re: e moji "navijači"
Problem je sto se ovo konta uvesti u "pola" drzave
gdje je tu logika, sta oni rade...idioti jedni ...
uostalom, cisto sumnjam da ce Hravti na ovo pristati, pa ljudi su uveli zakon da murije ne smije biti na tribini ( unatoc raznim problemima koji su se u Hercegovini desavali ), a da sada uvode neke ekstra radikalne mjere, jasta ....nekja pitaju Covica sta on misli o ovome
uostalom, cisto sumnjam da ce Hravti na ovo pristati, pa ljudi su uveli zakon da murije ne smije biti na tribini ( unatoc raznim problemima koji su se u Hercegovini desavali ), a da sada uvode neke ekstra radikalne mjere, jasta ....nekja pitaju Covica sta on misli o ovome
- Creasy
#730 Re: e moji "navijači"
Propust u organizaciji derbija
Crvena zvezda kažnjena zbog navijačkog incidenta
Nogometni savez Srbije (FSS) kaznio je Crvenu zvezdu s igranjem jedne domaće utakmice pred praznim tribinama zbog propusta u organizaciji u derbiju s Partizanom.
Riječ je o kazni koju će ekipa koju s klupe vodi hrvatski stručnjak Robert Prosinečki odraditi već sljedeće subote protiv Vojvodine iz Novog Sada u sklopu 15. kola srpske Superlige.
Također, Crvena zvezda je kažnjena i sa 10.000 eura (milion dinara), a sve zbog nesportskog ponašanja klupskih navijača i slabe organizacije.
Derbi između Zvezde i Partizana odigran je 26. novembra na Marakani. Utakmica koju je Partizan na kraju dobio s 2-0 prekidana je u dva navrata zbog raščišćavanja dimne zavjese nastale ubacivanjem baklji u travnjak.
Partizan je kažnjen s 4.000 eura (400.000 dinara) zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača.
Crvena zvezda kažnjena zbog navijačkog incidenta
Nogometni savez Srbije (FSS) kaznio je Crvenu zvezdu s igranjem jedne domaće utakmice pred praznim tribinama zbog propusta u organizaciji u derbiju s Partizanom.
Riječ je o kazni koju će ekipa koju s klupe vodi hrvatski stručnjak Robert Prosinečki odraditi već sljedeće subote protiv Vojvodine iz Novog Sada u sklopu 15. kola srpske Superlige.
Također, Crvena zvezda je kažnjena i sa 10.000 eura (milion dinara), a sve zbog nesportskog ponašanja klupskih navijača i slabe organizacije.
Derbi između Zvezde i Partizana odigran je 26. novembra na Marakani. Utakmica koju je Partizan na kraju dobio s 2-0 prekidana je u dva navrata zbog raščišćavanja dimne zavjese nastale ubacivanjem baklji u travnjak.
Partizan je kažnjen s 4.000 eura (400.000 dinara) zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača.
- Edin H.
#731 Re: e moji "navijači"
-LIBERO- wrote:Likovi se posaketaju a ulici ,zbog nesporazuma u saobracaju,ili zbog pjanskih nesporazuma i dobiju neku simbolicku kaznu. Posaketas se pred stadionom,i to provedu kroz ovaj novi zakon i dobijes zatvora od godnu,tri..pet![]()
Itd itd.
A ta prica da je ovo samo protiv huligana,to mozemo pricati samo...jer u ocima 90% obicnog svijeta,policije,tuzilastva svi mi koji idemo na tribine smo huligani ili na korak od huliganstva. Milion puta sam se u zivotu susretao sa takvim predrasudama. Kazem nekome da sam dio te price,prvo te gleda raskolacenim ocima,i onda redovno pitaju.."..sta ces ti tako normalan (valjda se podrazumjeva da su ovi navijaci nenormalni),sa tim huliganima.."
-
Suzie Q
#732 Re: e moji "navijači"
pa i ne treba murija na tribinama, nekad je njihova pojava dovoljna da izazove nerede.samo_ti wrote:Problem je sto se ovo konta uvesti u "pola" drzavegdje je tu logika, sta oni rade...idioti jedni ...
da se mene pita, a praksa mnogih europskih zemalja je pokazala da je to najučinkovitije, red na tribini bi održavali stariji navijači, oni koji nisu više aktivni u kopu a uživaju poštovanje od ekipe. voljela bih vidjeti toga koji bi se usudio napraviti bilo što pred njima.
ako se već kopiraju pravila iz stranih zemalja, onda treba prekopirati i način na koji se radi s navijačima jer tamošnjim političarima nije blam sjesti za isti stol s navijačem i razgovarati o problemima. dokle god se isključivo navijači okrivljuju za nerede neće ni biti mira. budući da naši političari ne govore strane jezike ne mogu ni znati da npr. Vijeće Europe redovito radi konferencije na temu navijača, prošle godine se u Beču održala jedna na temu Ultrasa gdje se iznose i afirmativne stvari u navijačkom pokretu a ne samo najgore.
najlakše je prepisati zakon i udariti represivno.
i još jedna stvar, oni ne znaju razliku između navijača i huligana, za njih su svi isti.
-
Suzie Q
#733 Re: e moji "navijači"
i još nešto, Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima dozvoljava da i druge osobe, u ovom slučaju stariji navijači, održavaju red na tribini, samo što se naši debili ne mogu dosjetiti da bi se to moglo poduzeti.
- astala_vistala
#734 Re: e moji "navijači"
Suzie Q wrote:i još nešto, Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima dozvoljava da i druge osobe, u ovom slučaju stariji navijači, održavaju red na tribini, samo što se naši debili ne mogu dosjetiti da bi se to moglo poduzeti.
- Charuga
- Globalni moderator
#735 Re: e moji "navijači"
Neka pise ko kako hoce i kako je navikao ili naucio, nije zabranjeno!astala_vistala wrote:Suzie Q wrote:i još nešto, Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima dozvoljava da i druge osobe, u ovom slučaju stariji navijači, održavaju red na tribini, samo što se naši debili ne mogu dosjetiti da bi se to moglo poduzeti.![]()
SPORT,SPORTSKI,SPORTSKIM, NIJE š !!
i procitaj na kojem forumu pises ili postavljas ista.
P.S. Tema nije pravopis ..
-
Suzie Q
#736 Re: e moji "navijači"
ako je to jedini komentar koji imaš na ovo što sam napisala onda si ti promašio i forum i temu.astala_vistala wrote:Suzie Q wrote:i još nešto, Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima dozvoljava da i druge osobe, u ovom slučaju stariji navijači, održavaju red na tribini, samo što se naši debili ne mogu dosjetiti da bi se to moglo poduzeti.![]()
SPORT,SPORTSKI,SPORTSKIM, NIJE š !!
i procitaj na kojem forumu pises ili postavljas ista.
-
Ali_G
#737 Re: e moji "navijači"
Nije tu drugovi kriv ni Emir Niksic, ni peti, ni deseti. Krivi su navijaci. Nije dovoljno zapaliti baklju na tribini vec je treba bacati na protivnike. Nije dovoljno proslaviti pobjednu vec se treba potuci sa protivncima. Navijacki pokret ce i propasti radi nekih vlastitih furki, mislim propast ce u okviru stadiona sto i jest jedino pravo. To sto se Englezi skupljaju po ulicama, pabovima, ovi idioti u Poljskoj i ostatku istoka po livadama i satro imaju neku scenu, to veze nema s navijanjem.
-
Baudelaire
#738 Re: e moji "navijači"
A ti živiš u stereotipima, što izjednačavaš navijački i huliganski pokret.Ali_G wrote:Nije tu drugovi kriv ni Emir Niksic, ni peti, ni deseti. Krivi su navijaci. Nije dovoljno zapaliti baklju na tribini vec je treba bacati na protivnike. Nije dovoljno proslaviti pobjednu vec se treba potuci sa protivncima. Navijacki pokret ce i propasti radi nekih vlastitih furki, mislim propast ce u okviru stadiona sto i jest jedino pravo. To sto se Englezi skupljaju po ulicama, pabovima, ovi idioti u Poljskoj i ostatku istoka po livadama i satro imaju neku scenu, to veze nema s navijanjem.
- Creasy
#739 Re: e moji "navijači"
"NEKA VAM UVEK BUDE NA PAMETI KO JE NOSIO TAJ DRES SVETI!"
- Jeff Bingham
#740 Re: e moji "navijači"
naserem se ja na taj dres, da prostite.
-
smijesni_ste
#741 Re: e moji "navijači"
Ma daj Jeff...čemu takav hejt? 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#742 Re: e moji "navijači"
Jesu li "cetnici sever" bili na treningu ? 
- Jeff Bingham
#743 Re: e moji "navijači"
ma nako ja...eto izvinte...smijesni_ste wrote:Ma daj Jeff...čemu takav hejt?
- Creasy
#744 Re: e moji "navijači"
Jeff Bingham wrote:naserem se ja na taj dres, da prostite.
I ja na tebe.
- BHF_Manijak
#745 Re: e moji "navijači"
I cakej sad, ovaj lik je kao neki drot kod nas ovdje ili je u Srbiji??? PA onda me i ne cudi sto onako krvnicki degenjece nase navijace na tribinama, svejedno da li na strani ili na domacem terenu! 
- pirmin
#746 Re: e moji "navijači"
+1Jeff Bingham wrote:naserem se ja na taj dres, da prostite.
A na ovoj temi se mora naci i najkultniji klip ever
http://www.youtube.com/watch?v=p0qD5eztblc
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#747 Re: e moji "navijači"
Sto je najtuznije, on je kod nas.. Da ga barem hoce kako deportirati preko Drine.BHF_Manijak wrote:I cakej sad, ovaj lik je kao neki drot kod nas ovdje ili je u Srbiji??? PA onda me i ne cudi sto onako krvnicki degenjece nase navijace na tribinama, svejedno da li na strani ili na domacem terenu!
- Charuga
- Globalni moderator
#748 Re: e moji "navijači"
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”Creasy wrote:I ja na tebe.Jeff Bingham wrote:naserem se ja na taj dres, da prostite.
» Creasy
7 dana
- BHF_Manijak
#749 Re: e moji "navijači"
Pa kako covjeka da ne uhvati muka ba, pa lik koji drka na delije crvene zvijezde dodje i ovdje prospia pricu kako su nasi navijaci huligani, treba ih iz drzave protjerati, opravdava represiju nad njima i slicno, sto me i ne cudi obzirom da je na ovoj temi pokazao i sto je to tako, a nazalost ovakvih je bruku u nasoj drzavi, zato se vise i ne cudim sto cesto bez razloga navijaci dobiju degenek na tribini!leet wrote:Sto je najtuznije, on je kod nas.. Da ga barem hoce kako deportirati preko Drine.BHF_Manijak wrote:I cakej sad, ovaj lik je kao neki drot kod nas ovdje ili je u Srbiji??? PA onda me i ne cudi sto onako krvnicki degenjece nase navijace na tribinama, svejedno da li na strani ili na domacem terenu!
- slobodni armirach
#750 Re: e moji "navijači"
u 3pm,...jel oni imaju preča posla od nabijanja nekih kazni za ove incidente sto se dese na stadionu,...i ja se stvarno ne sjecam kad je bilo nesto ozbiljno na nasim stadionima,..za propuste oko stadiona je KRIVA POLICIJA.Plavih_11 wrote:Kako spriječiti nasilje u sportu
Nikšić: Za huligane novčane i zatvorske kazne
http://www.sarajevo-x.com/bih/niksic-za ... /111205106#
Nek strucnjaci pocno kaznjavat nesposobne policijske uprave koje imaju propusta u organizaciji oko stadiona.
znaci sad onaj balo iz Stoca kroji zakone, koji nije bio na tri fudbalske utakmice u zivotu, ..kako je krenulo nece se moc smjet sjetit najdraze familije potkupljenim sudijama
a najjebeniji su komentari ovih preudopoliticara kad se pucaju komentarima 'tako je u regionu',..
koja ba regija, sve jad i cemer od drzava