Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Locked
NightSkyWalker

#726 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
Great Cornholio wrote:Nit' je Tito bio svetac, niti je to bio Alija. Ljudi, ne dozvolite da vas ljubav zasljepljuje.
Tito naravno da nije bio svetac ... al mu je malo falilo da bude
:lol: :-)
rahmanjin

#727 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by rahmanjin »

jutarnji wrote:
rahmanjin wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110219048
ovoga nije bilo u Titinoj drzavi.
Ih, ti ili si jako mlad ili nikad nisi citao "Arenu".
Bosni treba kvalitetnih ekonomista, doktora, naucnika...Tiiitaaa, kraljeva, poglavnika, firera i ostalih bezveznih
stvari vec je imala i previse.
Ja sam ovdje samo naveo da o u Titinoj drzavi nije bilo ovakvih stvari, bio si siguran na svakom koraku. To nema nikakve veze sa kraljevima firerima poglavnicima i ostalim koje ti spominjes. Pogledaj crnu hroniku svaki dan je neko upucan, zboden nozem, pusti se demagogije.
NightSkyWalker

#728 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

zonbirile wrote:
NightSkyWalker wrote:
Komrad wrote: Komunisti nisu bili u mogucnosti uraditi skoro nista jer su 1990 izgubili izbore
al opet ne razumijem tvoje suze za Karadzicem, Seseljom, Krajisnikom itd...
Nisu mogli nista uraditi jer su bili zauzeti rasporedjivanjem tenkova oko Saraj'va. :wink:
Ako je tvoj zakljucak danja zalim za karadzicem, seseljom, krajisnikom, onda ti mogu reci samo jednu :arrow: :lol:
-------------------------------
je li ti ovo sve sam pišeš,ili ti pomažu i u komitetu?
par bivsih komunista a sada glavnih dzamijasa mi pomazu :D
zonbirile

#729 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by zonbirile »

iz interesa,interesa,eto izleti i ti
NightSkyWalker

#730 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

Bilo je, samo to nije bilo pozeljno da se cuje u medijima. Ima nesto sto se zove cenzura.
jutarnji

#731 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by jutarnji »

NightSkyWalker wrote: u SDA ima dobrih ljudi, ali opet kritikujes cijelu stranku, zar ne.
U SDA nema dobrih ljudi, sem ako je biti poltron, uhljup, sitni interesdzija i sl, postalo vrlina.
Last edited by jutarnji on 19/02/2011 20:19, edited 1 time in total.
zonbirile

#732 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by zonbirile »

možda je šlag na tortu od govana,opisao Holbruk u svojoj knjizi,kada je htjeo ukinuti SDS i pohapsiti bandu.Kaže stomak mu se okrenuo,kada je ih je partner spasio,uostalom to je vazio javno i on sam.Da čovjeku to ne bi sevep,ono napalo mu stomak.
NightSkyWalker

#733 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

zonbirile wrote: -------------------------------------
pazi mali skojevac ne istrčaji pred rudu,pjevale su i ovde "Ševe"
Da, na zalost. :sad:
NightSkyWalker

#734 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

rahmanjin wrote: Ja sam ovdje samo naveo da o u Titinoj drzavi nije bilo ovakvih stvari, bio si siguran na svakom koraku. To nema nikakve veze sa kraljevima firerima poglavnicima i ostalim koje ti spominjes. Pogledaj crnu hroniku svaki dan je neko upucan, zboden nozem, pusti se demagogije.
Bila je cenzura. Nema tog sistema koji kradljivcu moze reci da ne krade.
jutarnji

#735 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by jutarnji »

rahmanjin wrote:Ja sam ovdje samo naveo da o u Titinoj drzavi nije bilo ovakvih stvari, bio si siguran na svakom koraku. To nema nikakve veze sa kraljevima firerima poglavnicima i ostalim koje ti spominjes. Pogledaj crnu hroniku svaki dan je neko upucan, zboden nozem, pusti se demagogije.
Ja ti kazem da je crna hronika i u njegovo vrijeme bila puna, dao sam ti i novine koje su samo te stvari
objavljivale.
NightSkyWalker wrote:Bilo je, samo to nije bilo pozeljno da se cuje u medijima. Ima nesto sto se zove cenzura.
Nije bilo cenzure, Arena je izlazila sedmicno i moglo se procitati ko je kome prethodnih sedam dana `ebo majku
od Vardara pa do Triglava. :D
rahmanjin

#736 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by rahmanjin »

NightSkyWalker wrote:
Bilo je, samo to nije bilo pozeljno da se cuje u medijima. Ima nesto sto se zove cenzura.
Ovo je smijesno sto pises. Pa covjece dovoljan je bio jedan policajac da udje u kafanu da nastane muk, a danas ako ga neki balo ne pljune dobro je prosao.Danas se ubijaju na svakom koraku, pa premijer kantona da izjavu da trebaju da se poub
ijaju kriminalci među sobom i nikom nista.
Komrad

#737 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

jutarnji wrote:
rahmanjin wrote:Ja sam ovdje samo naveo da o u Titinoj drzavi nije bilo ovakvih stvari, bio si siguran na svakom koraku. To nema nikakve veze sa kraljevima firerima poglavnicima i ostalim koje ti spominjes. Pogledaj crnu hroniku svaki dan je neko upucan, zboden nozem, pusti se demagogije.
Ja ti kazem da je crna hronika i u njegovo vrijeme bila puna, dao sam ti i novine koje su samo te stvari
objavljivale.
NightSkyWalker wrote:Bilo je, samo to nije bilo pozeljno da se cuje u medijima. Ima nesto sto se zove cenzura.
Nije bilo cenzure, Arena je izlazila sedmicno i moglo se procitati ko je kome prethodnih sedam dana `ebo majku

Ne zna on za to
zonbirile

#738 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by zonbirile »

NightSkyWalker wrote:
zonbirile wrote: -------------------------------------
pazi mali skojevac ne istrčaji pred rudu,pjevale su i ovde "Ševe"
Da, na zalost. :sad:
-------------------------
kakva bolan žalost,kod Šabana čistke,a sada nažalost.Samo Ševa je bilo po cijeloj Bosni.I Bosna je 4x manja,7x manje ljudi i ne bi svjetski rat,a pobiše se drugovi unutar halke.
NightSkyWalker

#739 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

zonbirile wrote:možda je šlag na tortu od govana,opisao Holbruk u svojoj knjizi,kada je htjeo ukinuti SDS i pohapsiti bandu.Kaže stomak mu se okrenuo,kada je ih je partner spasio,uostalom to je vazio javno i on sam.Da čovjeku to ne bi sevep,ono napalo mu stomak.
Nije to bilo bas tako. Sta je Alija reko o tome, ili ti slusas sta kompromitovani diplomata kaze?
I da se zabranio SDS, dosao bi drugi SDS kao sto danas imamo SNSD.
Pusti se tih floskula.
Last edited by NightSkyWalker on 19/02/2011 18:52, edited 1 time in total.
rahmanjin

#740 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by rahmanjin »

jutarnji wrote:
objavljivale.
Ali nije bilo ni priblizno ubistava, pucanja, cakijanja kao danas.
michio

#741 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by michio »

Pa bože moj. Da je diktatura ti što se bodu noževima bi bili stražari na Golom Otoku, kao Simo Dubajić :D Eto bilo bi bolje, daleko od očiju samozadovoljnog pučanstva.
NightSkyWalker

#742 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

[quote="rahmanjin'] Pa covjece dovoljan je bio jedan policajac da udje u kafanu da nastane muk, a danas ako ga neki balo ne pljune dobro je prosao.[/quote]

Slazem se sa ovim da policajci treba da imaju vece ovlasti, ne da bi sirili teror vec da bi zastitili gradjane.
Last edited by NightSkyWalker on 19/02/2011 18:54, edited 1 time in total.
zonbirile

#743 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by zonbirile »

@Nighty...
Da nisi sa planete kancamanca?
zonbirile

#744 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by zonbirile »

NightSkyWalker wrote:[quote="rahmanjin'] Pa covjece dovoljan je bio jedan policajac da udje u kafanu da nastane muk, a danas ako ga neki balo ne pljune dobro je prosao.
Slazem se sa ovim da policajci treba da imaju vece ovlasti, ne da bi sirili teror vec da bi zastitili gradjane.[/quote][/quote]
------------------------------------------------
.Policijski teror?Misliš na motorima sa kalašnjikovim.Opet mješaš,to je bio ideal po uzoru na bratsku zemlju,srećom za sada se ne ostvari ovde.
rahmanjin

#745 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by rahmanjin »

michio wrote:Pa bože moj. Da je diktatura ti što se bodu noževima bi bili stražari na Golom Otoku, kao Simo Dubajić :D Eto bilo bi bolje, daleko od očiju samozadovoljnog pučanstva.
Ne branim ja diktaturu, nego govorim da si imao drzavu, sistem i gdje je vecina gradjana bila zasticena i sigurna. A onih 2% koji su bili po zatvorima, golim otocima i drugim mjestima pa takvih stvari imas u svim visoko razvijenim demokratskim zemljama. Svaki sistem mora da ima svoj obavjestajni mehanizam, da ima jaku policiju bez toga nemas drzave.
jutarnji

#746 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by jutarnji »

rahmanjin wrote:Ali nije bilo ni priblizno ubistava, pucanja, cakijanja kao danas.
Ma dobro sad, necemo cijepidlaciti, rafal gore dole :D Bilo je svega, razlika je u tome sto su "zasluzni" pojedinci
prije nego ugledaju svijetlost KPD Zenica primali ohoho degenjek. I nije bilo nisam, ne znam, vec potpisi jaro i
skrati sebi muke prilikom ispitivanja. :lol:
NightSkyWalker

#747 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

rahmanjin wrote:
michio wrote:Pa bože moj. Da je diktatura ti što se bodu noževima bi bili stražari na Golom Otoku, kao Simo Dubajić :D Eto bilo bi bolje, daleko od očiju samozadovoljnog pučanstva.
Ne branim ja diktaturu, nego govorim da si imao drzavu, sistem i gdje je vecina gradjana bila zasticena i sigurna. A onih 2% koji su bili po zatvorima, golim otocima i drugim mjestima pa takvih stvari imas u svim visoko razvijenim demokratskim zemljama. Svaki sistem mora da ima svoj obavjestajni mehanizam, da ima jaku policiju bez toga nemas drzave.
Nije bila pravna drzava, vec totalitarna. U drugim drzavama su ljudi u zatvoru jer su nesto lose ucinili i pravedno osudjeni, dok su ljudi u Jugi bili na robiji jer su se zamjerili partiji.
michio

#748 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by michio »

rahmanjin wrote:
Za to je potrebna samo trodioba vlasti. Priučeni alkoholizovani kursisti narodne milicije nemaju sa tim nikakve veze.
zonbirile

#749 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by zonbirile »

NightSkyWalker wrote:
rahmanjin wrote:
Nije bila pravna drzava, vec totalitarna. U drugim drzavama su ljudi u zatvoru jer su nesto lose ucinili i pravedno osudjeni, dok su ljudi u Jugi bili na robiji jer su se zamjerili partiji.
-------------------------------------------
pa ko to odrobija.Sad jest pojedinci iz drage ti partije,poslije montaže nisu htjeli van iz Zenice,zaljubili se u zatvoru.
NightSkyWalker

#750 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

@Zonbipile :thumbup:
Locked