[/quote][/quote]NIN wrote:Otkud znas da se meni ne bi svidio tvoj odgovor? Upravo naprotiv jer bas bih volio da vidim kako bi odgovorila na pitanje zasto je nastao zivot, i to upravo sa tvog aspekta, dok se svojim drugim pasusom ponovo vracas na ono pogresno pitanje kako koje je donekle irelevantno za ovu diskusiju.
P.S. Sto se evolucije tice, i posto je stalno nesto spominjes, onda bih ti savjetovao da se makar malko bolje informises sta ista predstavlja i kojom problematikom se bavi.
.....
Znam cime se evolucija bavi, objasnjenjem razvoja svih zivih bica prirodnom selekcijom i mutacijama po slucajnom uzorku, a nebavi se pitanjem kako je nastao zivot. Posebno se nebavi pitanjem zasto je nastao zivot. Mene zanima kojoj grupi ti i kolega pripadate, obzirom da je Richard Dawkins skoro izrazio sumnju u primarnu hemijsku juhu (ja cu ti pokazati zasto je to on uradio, matematicki) i izrazio mogucnost nastanka zivota sjemenom iz svemira. Tako, da vidiomo prvo kako, a onda cemo zasto. Kako je nastao zivot ili ako vise volis zasto, zasto je neziva materija odlucila da postane ziva materija?