Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
KotromanichII

#726 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

jarane mislim da te više niko ne čita,smor si brate sa tim kilometarskim postovima i stavovima.Pređi na blog,pa vezi.
ponekad pomislim da neki ljudi su prisilno na ovom forumu ida ih neka tajna policija drzi pistolj iznad glave i govori da citaju moje tekstove :D :lol: ma ljudi moji ja ako mi se ne cita samo preskocim i vozdra raja :wink:
zonbirile

#727 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by zonbirile »

KotromanichII wrote:
jarane mislim da te više niko ne čita,smor si brate sa tim kilometarskim postovima i stavovima.Pređi na blog,pa vezi.
ponekad pomislim da neki ljudi su prisilno na ovom forumu ida ih neka tajna policija drzi pistolj iznad glave i govori da citaju moje tekstove :D :lol: ma ljudi moji ja ako mi se ne cita samo preskocim i vozdra raja :wink:
--------------------------------------
koja raja,sviju si rastjerao,od 30 starnica ti ispisao 22 + c/p 5 stranica
KotromanichII

#728 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

nisam ja nikog rastjerao silom :D , sami pobjeze, kad im postavim pitanje koje omdah prouzrokuje crnu rupu gdje guta svakoga onoga koji pokusa da odgovori logicki na ovo pitanje

"Kako je Bog stvorio Mariju da bi ga ona rodila, pa poslije Bog bio malo nejako dijete u pelenama a da mu mama brise guzu poslije nuzde"

takvo je pitanje da jednostavno mrak pada na oci, dovodi do nesanice navece :lol: ili neku vrstu svrabeza po glavi sto izaziva nervoza nemogucnosti odgovora na jedan logican nacin.
zonbirile

#729 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by zonbirile »

KotromanichII wrote:
nisam ja nikog rastjerao silom :D , sami pobjeze, kad im postavim pitanje koje omdah prouzrokuje crnu rupu gdje guta svakoga onoga koji pokusa da odgovori logicki na ovo pitanje

"Kako je Bog stvorio Mariju da bi ga ona rodila, pa poslije Bog bio malo nejako dijete u pelenama a da mu mama brise guzu poslije nuzde"

takvo je pitanje da jednostavno mrak pada na oci, dovodi do nesanice navece :lol: ili neku vrstu svrabeza po glavi sto izaziva nervoza nemogucnosti odgovora na jedan logican nacin.
----------------------------------------------------
ovo boldirano ti odgovorio kuran,ostalo vidi sa @mig i ostalima,vidim da ti je dosadno,žrtve ni na vidiku
HZArnel

#730 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by HZArnel »

uh jako mi je tesko citirat tvoje postove,donekle je i @zornbrille upravu,nemoj secirat posta,pisi radije tacka 1,2,3 itd.
Izgubim volju da napisem post :mrgreen:
KotromanichII wrote:pa nisi razumio kako to funkcionise,

ako nesto nema u kuranu i hadisu, onda se islamski ucenjaci sastaju i donose zajednicku izjavu po pitanju necega, tipa jeli dozvljenja translaplatcija organa, o tome nema nista u hadisu i kuranu , onda se mora prici tom problemu opet kroz kuran i hadis, znaci dovoljno je nesto da ima sa strane da bi se moglo izvuci nek izakljucak, posto je po kuranu i hadisu zabranjeno nanosenje stete sebi, dodju do zakljucka

moze se izvrsiti transplatacija u koliko nece biti stete za onoga koji daje to, naprimjer bubreg. jesi li sad razumio stvar.
to mogu sam odluciti,ne trebaju mi oni,placenici koji se prestavljaju da rade u sluzbi boga?Pa zar ne primjetis da prve hodze nisu imale platu,a danas?Drukcije je sve.
KotromanichII wrote:
u islamskim historijskim knjigama poznato je da su arapi znali za ovaj dogadjaj, i zvali su tu godinu godina slona. a sad sto nisu neki kinezi, perzijanci i ostali pisali o dogadjaju mozes sam zakljuciti zasto, zato sto nisu bili tu.
Islamskim historijskim?Zasto ne i u arapskim predhistorijskim?Rekoh ti ja vec,Bizantija je bila blizu,ako se nevaram Etiopski kralj je napao Mekku,a on je bio krscan,dakle nj menihi su mogli da zapisu,Bizanski historicari isto,ne brane svakodnevno ptice neki grad.
KotromanichII wrote:sta bi to ti da ti neko otvori pro´zor drugog svijeta i da vidis te meleke kako ih ispituju :D

takve stvari spadaju u domenu vjerovanja, i tu se razlikuju vjernici od nevjernika. ali tvoje recimo nevjerovanje u takve stvari nije dokaz da to tako nije. za mene je itekako dobra podloga ono sto kuran kaze i poslanik muhammed u hadisu jer nikad nisu lagali a sto bi lagali po pitanju meleka i ispitivanja u kaburu.
pa da,domenu vjerovnja,iracionalnog.
KotromanichII wrote:ako se ti uzdas u Historicare nema od tebe nista, pogledaj samo sta japanski historicari rade sad, prikrivaju masakr nad kinezima sto se dogodio oko 1939 godine u Kini, i sad japanci to negiraju da se to uopste desilo, iako su poklali i silovali na hiljade zena u jednom gradu. pa ti da dalje vjeruj historicarima a ne Allahu pa ces vidjeti dokle ces dogurati jarane
pisu i kineski,tako da se sve moze utvrditi upostivajuci i jedne i druge.
KotromanichII wrote:1. moderna nauka potvrdjuje skoro sve kuranske naucne ajete
2. u kuranu nema gresaka, niti kontradikcija niti nelogicnosti
3. naucnici nemuslimani koji su studirali kuran potvrdjuju da te informacije u kuranu jedino mogu doci od Boga
4. Kuran je programiran matemticki gdje , text , matematika i geometrija suradjuju jedno sa drugim sto je ociti primjer savrsenstva i velicanstvenosti Kurana.
da prokomentarisem ovo,otisli bi u sasvim drugi smjer sto nezelim,oduzili bi debatu i tema vise ne bi imala apsolutno nikakva smisla,pricali bi samo o ispravnosti islama,sto nije tema.
nista novo

#731 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by nista novo »

KotromanichII wrote:

Sad ti moram reci da si majmun, i opet vrijedjas tudje vjerovanje..nemoj vise da komentarises, jer si obicna budala...majmune jedan...
zonbirile

#732 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by zonbirile »

@kotromanich

evo još na 12 stranici ti postao ko je stvorio Mariju,pošto si mediokritet koji sluša samo sebe,ponavljam ti post.Čovjeće znam čovjeka žonglirale mu vjeverice sa satarama u mozgu,odveo ga doktoru,eno ga zdrav,javi se zahvaljuje mi.ergo,ne libi se javi se na pp,pomoći ću ti.

1.Merjem (Marija) kćerka Imranova

Jedna od najdirljivijih i naupečatljivijih odnosa majka-sin u Kur’anu jeste o Isau, sinu Merjeminom, a.s. Po prvi i posljednji put u historiji, poslanik nije oslovljen po imenu oca. Štaviše, označen je kao Isus – sin Marijin.
Da bi procijenilii i razumjeli istinsku vrlinu Isaa, a.s, neophodno je da naučimo o njegovoj majci Merjem, kćerci Imranovoj, a.s.
Marijina majka je bila u poodmakloj starosti kada je zatrudnjela. Molila se Bogu da joj podari posljednje dijete koje može posvetiti Božijoj službi. Kada je začela u poodmaklom dobu, rekla je, kao što se bilježi u Kur’anu:
Allah je odabrao Adema, i Nuha, i Ibrahimovu porodicu, i Imranovu porodicu nad ostalim svijetom -

sve porod jedan od drugog – a Allah sve čuje i sve zna.

Kada Imranova žena reče: “Gospodaru moj, ovo što je u trbuhu mome je zavjetujem samo na službu Tebi, pa primi od mene, jer Ti, zaista, sve čuješ i znaš!”

Poslije ona, kada je rodi, reče: “Gospodaru moj, rodila sam žensko”- a Allah dobro zna šta je rodila – “a žensko nije kao muško; nadjela sam joj ime Merjema, i ja nju i porod njezin stavljam pod Tvoje okrilje od prokletog šejtana.”

I Gospodar njezin primi je lijepo i učini da uzraste lijepo, i da se o njoj brine Zekerijja.* Kad god bi joj Zekerijja u hram ušao, kod nje bi hrane našao. “Odakle ti ovo, o Merjema?” – on bi upitao, a ona bi odgovorila: “Od Allaha, Allah onoga koga hoće opskrbljuje bez muke.” Ali ‘Imran, 33-37

Kada se Marijina majka porodila bila je tužna što je rodila žensko dijete. Iz razloga što prema jevrejskoj tradiciji, postoje samo nekoliko vjerskih obreda predanosti Bogu koje mogu obavljati žene. Od 514 djela predanosti, samo 4 može obavljati žena Jevrejka.
Nazvala je dijete Merjem, a što znači “čista”, ili “ona koja je pročišćena”. Allah je prihvatio mladu djevojčicu u Svoju službu, a i izabrao je Zekerijju, ili Zaharija, da bude onaj koji će o njoj brinuti. Zekerijja je jedan od poslanika u Islamu. Izabran je od svih pisara tog vremena, koji su bili sakupljeni i podučeni kako da bace svoja pera u rijeku. Rečeno im je da čije pero bude plovilo nasuprot riječnoj struji taj će biti njen zaštitnik. Zekerijjino pero je plovilo nasuprot rječnoj struji.
O Merjemi, Poslanik, s.a.w.s, je rekao: “Četiri najbolje žene na dunjaluku su: Merjem, kćerka ‘Imranova; Asija, žena Faraonova; Hatidža, kćerka Huvejlidova i Fatima, kćerka Muhammedova.
Poslanik, s.a.w.s, također je rekao o Merjem: „Pri rođenju svakog djeteta šejtan ga dodirne, i tada dijete zaplače, osim Merjem i njenog sina.“ (prenose Ahmed, Muslim)

Allah je rekao u Kur’anu:
“I kada meleki rekoše: “O Merjem, tebe je Allah odabrao i čistom stvorio, i boljom od svih žena na svijetu učinio.” Ali ‘Imran,42
Stoga, Merjem je izabrana od cijelog čovječanstva da rodi Isa, a.s.
Devetnaesta sura Kur’ana se zove Merjem, i posvećena je njenoj priči i bezgriješnom začeću.
bez_ideje

#733 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by bez_ideje »

KotromanichII wrote:
Zbog ovog ja tebe volim
Al ne mogu ozbiljno da te shvatim
al si ipak simpa
ma volim i ja tebe :D nek se siri ljubav forumom :lol:

nego nemozes da me ozbiljno shvatis

pa sad cu ti objasnit jos malo dublje o cemu se ovdje radi. slusao sam jedno predavanje na ovu temu , gdje se govori kako su radili experiment sa jednom osobom u tihoj prostoriji, prikljucili su na njega sve moguce aparate, ta osoba je rekla da je cula neke glasove iako nikoga nije bilo u toj sobi. kao ti glasovi su ga nagovarali da pocini grijeh , da sebi ucini nazao nesto, davali su mu strastevene ideje (razvrat) i dobijao nagovore da mrzi religijske stvari sto se bas poklopilo sa ovim ajetom gdje Allah kaze:

169. On vas navraća na grijeh i razvrat i na to da o Allahu govorite ono što ne znate.

sve tri tacke u ovom sjetu su se poklopile sa tim glasovima i nagovorima u mislima dok se experiment vrsio.
Dje si druze Kotromanichu......
Ne budi primjenjeno .....more bit da je sejtan ....a more bit i da je jos nesto na S (F 20 npr.) :mrgreen:
KotromanichII

#734 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

Sad ti moram reci da si majmun, i opet vrijedjas tudje vjerovanje..nemoj vise da komentarises, jer si obicna budala...majmune jedan...
nije to fino od tebe, ja necu nikog da nazivam tako ;-) pa nemoj ni ti mene, ovdje sam iznio samo ono sto mi krscani sami kazu u debatama

kazu mi Isus je BOg, jeli tako , ako pitamo ko stvara covjeka, Bog stvara,sto znaci isus stvara covjeka pa tako i Mariju, jesam li dobro pohvatao, ja ne vrijedjam nikoga nego samo postavljam pitanje.
Islamskim historijskim?Zasto ne i u arapskim predhistorijskim?Rekoh ti ja vec,Bizantija je bila blizu,ako se nevaram Etiopski kralj je napao Mekku,a on je bio krscan,dakle nj menihi su mogli da zapisu,Bizanski historicari isto,ne brane svakodnevno ptice neki grad.
jesi li ti ikad vidio mrtve ljude gdje pisu historiju :-)

Allah kaze:

1. Zar nisi čuo šta je sa vlasnicima slona Gospodar tvoj uradio!
2. Zar lukavstvo njihovo nije omeo
3. i protiv njih jata ptica poslao,
4. Koje su na njih grumenje od gline pečene bacale,
5. pa ih On kao lišće koje su crvi istočili učinio?

ako su svi izginuli kako ce ti napisati ,a kazem ti arapi su znali za ovaj slucaj i govorili su poslije , da se to zove godina slona, zbog tog dogadjaja.
zonbirile

#735 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by zonbirile »

hajde ne pravi se lud,odgovori na post o Mariji
nista novo

#736 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by nista novo »

KotromanichII wrote:
nije to fino od tebe, ja necu nikog da nazivam tako ;-) pa nemoj ni ti mene, ovdje sam iznio samo ono sto mi krscani sami kazu u debatama

kazu mi Isus je BOg, jeli tako , ako pitamo ko stvara covjeka, Bog stvara,sto znaci isus stvara covjeka pa tako i Mariju, jesam li dobro pohvatao, ja ne vrijedjam nikoga nego samo postavljam pitanje.

Allah kaze:

Isus je sin Boziji, majka Isusova je Marija, to mozes vjerovati ili ne moras..to je religija krscana.. u to vjeruje 2 milijarde krscana..to je isto kad ja tebi kazem, da Kuran sve laze..onda bi ja vrijedjao milijardu ljudi na ovome svijetu..moja licna stvar hocu li ja u to vjerovati ili necu...a ti bezobrazno tvrdis da Biblija nije u pravu a da Kuran jeste...vrijedjas druge religije, iako su u sustini sve iste..i ti uopce nemas pojma u sta vjerujes, jer si obicni sarlatan..

ako su svi izginuli kako ce ti napisati ,a kazem ti arapi su znali za ovaj slucaj i govorili su poslije , da se to zove godina slona, zbog tog dogadjaja.
KotromanichII

#737 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

neznam sta je pitanje
KotromanichII

#738 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

Isus je sin Boziji
,

pa Adem, David i Jakob su sinovi Boziji po bibliji sta je onda specijalno sa tim da je Isus sin Boziji.
majka Isusova je Marija, to mozes vjerovati ili ne moras..
vjeujem
to je religija krscana.. u to vjeruje 2 milijarde krscana..to je isto kad ja tebi kazem, da Kuran sve laze..onda bi ja vrijedjao milijardu ljudi na ovome svijetu..moja licna stvar hocu li ja u to vjerovati ili necu...
pa vidis da ti kazes da je kuran laz, ja te nebi osudjivao nego bi rekao , daj mi dokazi to, pa bi fino diskutovali o tome, :wink:
a ti bezobrazno tvrdis da Biblija nije u pravu a da Kuran jeste...vrijedjas druge religije, iako su u sustini sve iste..i ti uopce nemas pojma u sta vjerujes, jer si obicni sarlatan..
ja kad tvrdim nesto dajem dokaze, pazi jednu stvar, Tora i Evadjelje su i moje knjige jer dolaze od Boga kome se klanjam, i blizu su mi srcu kao i kuran, nepravim ja razlike izmedju njih, ali pravim razliku izmedju onoga sto ljudi izokrenu i onda poture narodu, evo vam vjeruj te sad u ovo.
nista novo

#739 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by nista novo »

KotromanichII wrote:
neznam sta je pitanje
Kotromanichu citavo vrijeme omalovazas Bibliju, a glorifikujes Kuran, to ne radi vjernik, jer da si vjernik , znao bi da su sve vjere na istim temeljima..a samo ljudi tumace kako njima pase, sve to, kao i ti, ali i ti si samo covjek, pa ne treba ti puno zamjeriti, iako si mi malo prije digao tlak..ali kako se kaze, oprosti mu Boze jer ne zna sto cini..
HZArnel

#740 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by HZArnel »

KotromanichII wrote:

Allah kaze:

mrtvi ljudi?ta muhamedovim rodjenjem su svi pagani tog arapskog poluotoka postali muslimani?Bili su arapi nevjernici sve do 611 godine po Isusu(generalizirajuci,odn tada je muhamed dobio objavu),al i dalje je bilo arapa nevjernika koji bi tu godinu zabiljezili.
KotromanichII

#741 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

Kotromanichu citavo vrijeme omalovazas Bibliju, a glorifikujes Kuran, to ne radi vjernik, jer da si vjernik , znao bi da su sve vjere na istim temeljima..
kako vi mene nikako neshavate, znam ja dobro da su vjere na istim temeljima, ali pazi, ja sam ubijedjen da to vise nije ona Tora i Evadjelje o kojem BOg govori u kuranu , ako jesu onda je samo ponesto i ostalo izmedju svega sta su ljudi izmijenili, dodali i oduzeli.
a samo ljudi tumace kako njima pase, sve to, kao i ti, ali i ti si samo covjek, pa ne treba ti puno zamjeriti, iako si mi malo prije digao tlak..ali kako se kaze, oprosti mu Boze jer ne zna sto cini..
pa zar nemogu tumaciti po tom nekom znanju koje sam stekao izucavajuci biblijske stihove evo koliko ima, sad ce mozda jedno 8 godina. isto tako ti mozes da tumacis kako hoces kuran, niko tebi nebrani silom da vjerujes ili nevjerujes u kuran, ma ako je tebi ceif vjeruj i da su ga vanzemaljci donijeli. ali brate dragi tu smo da pricamo o stvarima na jedan civilizovan nacin, bez ruznih rijeci ;-) nije to bas fino nazivati ti majmun, ona kokos, onaj konj itd itd

onda ispadamo van okvira o cemu nas religija(biblija i islam) uci a to da fino sa ljudima postupamo.
KotromanichII

#742 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

mrtvi ljudi?
ako ih je Allah unistio kod Kabe sa tim pticcama, kako ce ti oni napisati historiju
ta muhamedovim rodjenjem su svi pagani tog arapskog poluotoka postali muslimani?Bili su arapi nevjernici sve do 611 godine po Isusu(generalizirajuci,odn tada je muhamed dobio objavu),al i dalje je bilo arapa nevjernika koji bi tu godinu zabiljezili.
nisu bili vjernici sa muhammedovim rodjenjem, nego su bili sve do njegovih 40 godina zivota, vjerovali su u vise Bogova.
HZArnel

#743 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by HZArnel »

KotromanichII wrote:
mrtvi ljudi?
ako ih je Allah unistio kod Kabe sa tim pticcama, kako ce ti oni napisati historiju
ta muhamedovim rodjenjem su svi pagani tog arapskog poluotoka postali muslimani?Bili su arapi nevjernici sve do 611 godine po Isusu(generalizirajuci,odn tada je muhamed dobio objavu),al i dalje je bilo arapa nevjernika koji bi tu godinu zabiljezili.
nisu bili vjernici sa muhammedovim rodjenjem, nego su bili sve do njegovih 40 godina zivota, vjerovali su u vise Bogova.
1.pisao bi nj narod,pisali bi arapi,pisali bi drugi
2.potencir'o sam to,da arapi ni pod razno prije muhammeda nisu mogli biti muslimani i vidim da je nisu zabiljezili ni u kakvoj literarnoj formi,mozda su te dokumente islamisti spalili,nikad neznas,po uzoru na vatikan. :wink:
ps.nisu svi u 611 godini presli na islam,nego je islam pobijedio tek desetak godina kasnije,ispravi ako grijesim 625 po isusu(al' za ovu debatu nebitan podatak)
KotromanichII

#744 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

kazem ti da je arapima poznato bila ta godina i zvali su je godina slona, pa ti trazi po historijskim spisima koliko hoces
2.potencir'o sam to,da arapi ni pod razno prije muhammeda nisu mogli biti muslimani i vidim da je nisu zabiljezili ni u kakvoj literarnoj formi,mozda su te dokumente islamisti spalili,nikad neznas,po uzoru na vatikan.
ps.nisu svi u 611 godini presli na islam,nego je islam pobijedio tek desetak godina kasnije,ispravi ako grijesim 625 po isusu(al' za ovu debatu nebitan podatak)
pa nisu bili muslimani i niko to nije ni rekao da su bili muslimani prije muhammeda
bez_ideje

#745 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by bez_ideje »

Da li je ikada zabiljezeno postojanje Kur'ana koji nisu isti po sadrzaju?
vox-populi

#746 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by vox-populi »

bez_ideje wrote:Da li je ikada zabiljezeno postojanje Kur'ana koji nisu isti po sadrzaju?
Uzmi dva razlicita prevoda na nas jezik i dobices dva razlicita Kur'ana. Na originalnom jeziku ne mogu tvrditi ali moje je misljenje da je tokom godina doslo do izmjena.
HZArnel

#747 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by HZArnel »

bez_ideje wrote:Da li je ikada zabiljezeno postojanje Kur'ana koji nisu isti po sadrzaju?
ako mislis na krivotvorenje kurana,da,u VB je bio stampan jedan kur'an koji je sadrzavao budalastine unutra,to sam abs gled'o na tv-u,izmedju ostalog u prijevodu kuran je sadrzavao rijeci poput tenk ili dr."novoizmisljenih rijeci",taj kuran je odmah smaknjen sa trzista,naravno.Nemogu 100% potvrditi da je VB,al' sam skoro pa sig da je u VB bilo.Takvog primjerka vise nema.
HZArnel

#748 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by HZArnel »

KotromanichII wrote:
kazem ti da je arapima poznato bila ta godina i zvali su je godina slona, pa ti trazi po historijskim spisima koliko hoces
2.potencir'o sam to,da arapi ni pod razno prije muhammeda nisu mogli biti muslimani i vidim da je nisu zabiljezili ni u kakvoj literarnoj formi,mozda su te dokumente islamisti spalili,nikad neznas,po uzoru na vatikan.
pa nisu bili muslimani i niko to nije ni rekao da su bili muslimani prije muhammeda
to kur'an kaze,a ne i tadasnji arapi,danasnji ce i potvrditi,jer,naravno,kur'an tako kaze.
psydelija

#749 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by psydelija »

u prevodu sa arapskog na druge jezike ima, sto je i razumljivo.., ali, kuran je zato i objavljen na arapskom... arapski je univerzalni jezik muslimana upravo zbog kurana. kao takav, kuran je jedinstvena originalna knjiga iz tog vremena. namaz i samo ucenje obavezno je na arapskom, za razliku od dova, dovu mozes ciniti svojim recima, na svom jeziku.
mig

#750 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by mig »

Posto sam mnogo puta prozivana da nemam odgovor na pitanja o Hristovom Bozanstvu i Trojstvu, napisala sam jedan post za koji pretpostavljam da niko nikada nece procitati (sem onoga ko je to unapred obecao ;-) ) Ostalima se izvinjavam i nadam se da nece zameriti.

Nakon ovoga, kao sto sam vec rekla, pojedinci idu na ignore, tako da se uopste ne trude da mi odgovaraju.
Locked