Jedna prijateljica je trenutno u Bratislavi, svidja joj se grad, ali zapravo je odusevljena ljudima. Nemojte donositi sud o nekome na osnovu tete na salteru.
Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- logme
#726 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Mislim da svaki grad mora imati bar nesto lijepo za vidjeti. Slazem se da je jedan grad interesantniji od nekog drugog, ali ne naci nista lijepo za vidjeti...
Jedna prijateljica je trenutno u Bratislavi, svidja joj se grad, ali zapravo je odusevljena ljudima. Nemojte donositi sud o nekome na osnovu tete na salteru.
- Irm@
#727 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ma nije na osnovu tete na salteru..grad se moze obici u 3 sata (provjerno licno)..
navecer se nema gdje izaci..potjeraju vas iz ljetnih basti u 12 jer gospoda zatvaraju..i to sve u Augustu..pa ni u Sarajevu vas niko ne bi otjerao iz kafica..soping bezveze..hrana nista special..helem stvarno nije grad koji bih preporucila za posjetiti
navecer se nema gdje izaci..potjeraju vas iz ljetnih basti u 12 jer gospoda zatvaraju..i to sve u Augustu..pa ni u Sarajevu vas niko ne bi otjerao iz kafica..soping bezveze..hrana nista special..helem stvarno nije grad koji bih preporucila za posjetiti
-
Eborg
#728 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bio sam na obje strane Dunava, tj. Bratislave, naravno i u starom dijelu. Ne kažem da je grad koji treba apsolutno zaobići i da je nivou Teočaka ali da se ide tamo mahsuz baš i ne bih rekao. Karta iz Beča je oko 8 EUR i to je već nešto, ali bazirati odmor samo na tome nešto ne bih.
- logme
#729 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Nisam bio u Bratislavi i naravno da se necu protiviti ovome sto si napisala.Irm@ wrote:ma nije na osnovu tete na salteru..grad se moze obici u 3 sata (provjerno licno)..
Na kraju krajeva u Becu si za tren, ako nista to je dobro.
-
mumy
#730 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
za koliko se moze stici iz beca do bratislave autom?
- logme
#731 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
60 kilometara, vjerovatno sahatak voznjemumy wrote:za koliko se moze stici iz beca do bratislave autom?
- Soul_Sista
#733 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
..samo ne idi vozommumy wrote:za koliko se moze stici iz beca do bratislave autom?
- Irm@
#734 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
postoji brodic koji vozi od Bratislave do Beca..jako puno ljudi ide tako..nekih sat i po lijepe voznjice 
-
glockov kolac
#735 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Nisi jedina, bio sam i ja na jednodnevnom izletu. Pravo fina centar grada, odnosno stari grad. Provozali se onim turističkim vozićem, popeli na tvrđavu, sve u svemu, ljudi ljubazni, meni je bilo super...Luce wrote:Ja sam izgleda jedna od rijetkih kojoj se Bratislava svidjela![]()
Naime nakon nekih 10-ak dana provedenih u Becu, odemo u Bratislavu na izlet na jedan dan.
Bec kakav jeste, raskosan, nametljiv i skup, nakon njega, mozda i zbog velikog kontrasta Bratislavu dozivjeh kao grad sa nekim posebnim sarmom. Manji grad, ali nekako miran i dostojanstven, nenametljiv. Naravno nekadasnji komunizam je osjetan na svakom koraku, pogotovo na zapadnoj strani koja me posebno nije ni privlacila, a nije bilo ni vremena da se obidje, ali zato ovaj istocni...ima se sta vidjeti.
Pa sama cinjenica da ima Dunav, ne moze biti ruzna nikako.
Odredjeni momenti su me jako podsjetili na nase krajeve pa mi se zbog toga jos prisnijom ucinila.
Ka mi se bude dalo stavim i fotkice, sad mi mrsko.
-
Anne Boleyn
#736 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
I meni se Bratislava svidjela... Jest da je manji grad i nema toliko znamenitosti za vidjeti, ali ima neke svoje čari. Iskreno, možda sam i ja krenula sa malo većim očekivanjima, ali u svakom slučaju nisam bila razočarana, ipak mi je bilo lijepo. 
- naja22
#737 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jos sam mlad ali... San mi je da putujem svijetom, najvise bi volio posjetiti neke zemlje u Latino Americi, ma cijeli svijet kad bi mogao.. 
-
immuno
#738 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Prije par dana dosla iz Venecije nije mi prvi put al opet lijepa zanimljiva,srecu imala sa vremenom. 
- Michun
- Nadinka
#740 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
moram lio ja reci da mi se dopada, mislim ocigledno je jelMichun wrote:http://malezensketeme.com/post/5672
nadam se da ce vam dopasti text![]()
i slike, da da i slike
- Michun
#741 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
se podrazumjeva da ti se dopadaNadinka wrote:moram lio ja reci da mi se dopada, mislim ocigledno je jelMichun wrote:http://malezensketeme.com/post/5672
i slike, da da i slike
- ljubav_aha
#743 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Michun wrote:http://malezensketeme.com/post/5672
i slike, da da i slike
pitanje u vezi objekta,ne mogu procitati sto pise na zidu zgrade
neobicna lokacija objekta,ne mogu odrediti starost susejdnih objekata
- Michun
#744 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
to bi bila javna praonica vesa - lavadouro publico.
imaju dane za sareno i bijelo. muskima "zabranjen" ulaz jer zene tracaju tamo.
uz stepenice i niz stepenice se dodje do objekta, sve usko u ovom naselju.
imaju dane za sareno i bijelo. muskima "zabranjen" ulaz jer zene tracaju tamo.
uz stepenice i niz stepenice se dodje do objekta, sve usko u ovom naselju.
- ljubav_aha
#745 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
kokosinjac 
- Michun
#746 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
si vidjela?!ljubav_aha wrote:kokosinjac
a da vidis javnih tuseva u ovom naselju
- ljubav_aha
#747 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
oh,neka hvala,nije to za mene,kad sam pomsilim na siva mala stvorenja bakterije i viruse ,a golotinju se ne brinemMichun wrote:si vidjela?!ljubav_aha wrote:kokosinjac
a da vidis javnih tuseva u ovom naseljutusiranje 50 euro centi.
- Michun
#748 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
miSim, to je samo u jednom naselju. ostali zive europski. tako da i dalje stoji preporuka da odes.ljubav_aha wrote:oh,neka hvala,nije to za mene,kad sam pomsilim na siva mala stvorenja bakterije i viruse ,a golotinju se ne brinemMichun wrote:si vidjela?!ljubav_aha wrote:kokosinjac
a da vidis javnih tuseva u ovom naseljutusiranje 50 euro centi.
- ljubav_aha
#749 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Michun,ne postoje lose lokacije,samo losi turisti

- Vitezanin
#750 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Evo kao sto sam i obecao par drugih slika iz Kanade. Ovo je nacionalni park Banff, 130 km zapadno od Calgariya. Slike od prosle subote.