Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#726 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

CIVILIZACIJSKA BRUKA: Spomenici u Liska parku išarani ratnim oznakama HSP-a i Handžar divizije

Spomenik šehidima i poginulim borcima Armije Republike BiH, HVO-a i HOS-a, koji se nalazi u haremu u Liska parku u Mostaru, osvanuo je išaran, ratnim oznakama HSP-a i Handžar divizije. Iz Medžlisa Islamske zajednice u Mostaru osudili su ovaj vandalski čin, te pozvali strukture vlasti da se zauzmu za očuvanje ovakvih i sličnih vjerskih objekata.

Uz ostalo, napominju kako se već godinama bore s gradskom administracijom kako bi se Liska harem konačno uredio i zaštitio. Istraga o ovom vandalskom činu je u tijeku.

Image
:shock:
Nass

#727 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Nass »

Hahahahaahah! Te krizeve po gradu uglavnom crta HDZ mladez, ZNA SE!
A inace, svastika je u svijetu poznatija kao HSP-ov simbol (navodno), nego kao simbol Reicha LOL
Last edited by Nass on 21/02/2011 01:05, edited 1 time in total.
plain vanilla

#728 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

Nass wrote:Hahahahaahah! Te krizeve po gradu uglavnom crta HDZ mladez, ZNA SE!
ali otkad se ovaj kriz ovako zove? :-) :-) :-)
e stvarno su nenadmasni.. :lol:
Nass

#729 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Nass »

Preduhitrila si me, vec sam dodala :)
Patologija je to, sta da ti kazem.... samo dokaz da je nacionalizam bolest.
plain vanilla

#730 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

Nass wrote:Preduhitrila si me, vec sam dodala :)
Patologija je to, sta da ti kazem.... samo dokaz da je nacionalizam bolest.
ne znam stvarno kako se nekome razum tako pomuti
pa da je neko prije par mjeseci rekao ovo, svi Hrvati bi se digli
a njima ovo sad fora :-)
plain vanilla

#731 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote:
Nass wrote:Hahahahaahah! Te krizeve po gradu uglavnom crta HDZ mladez, ZNA SE!
ali otkad se ovaj kriz ovako zove? :-) :-) :-)
e stvarno su nenadmasni.. :lol:
pa dobro je, da su stavili petokraku ljubi bi odmah shvatili da je to djelo mladih ljubitelja velikog komuniste i jugo patriote dragana chovicha i dvoimenog mu potrchka :D
evo gore iznad, samo za tebe sam ti okacila dvoimenog

“Ivo Miro Jović će biti hrvatski član Predsjedništva BiH ili u protivnom tog Predsjedništva neće biti”. rece Jovic i od tada mi nemamo Predsjednistvo :oops: :D
klixober

#732 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by klixober »

plain vanilla wrote:
“Ivo Miro Jović će biti hrvatski član Predsjedništva BiH ili u protivnom tog Predsjedništva neće biti”. rece Jovic i od tada mi nemamo Predsjednistvo :oops: :D
Kralj.
plain vanilla

#733 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

komeba wrote:
plain vanilla wrote:
Kralj.
Ako nista, od rijeci je :D
klixober

#734 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by klixober »

plain vanilla wrote:
komeba wrote:
plain vanilla wrote:
Kralj.
Naravno, danas prolazim pored bivšeg Predsjedništva, vidim pravi se novi tržni centar na mjestu gdje je nekad stajala zgrada.
Nass

#735 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Nass »

HSP u svojim simbolima, koliko ja znam, koristi sahovnice, a ni slucajno kukasti krst, jer bi to bilo doslovno nemoguce, pa bi HSP trebao lijepo tuziti Poskok i dobru im lovu uzeti.... nek ih opali po dzepu za ovo.
plain vanilla

#736 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

komeba wrote:
plain vanilla wrote:
komeba wrote:
Kralj.
Naravno, danas prolazim pored bivšeg Predsjedništva, vidim pravi se novi tržni centar na mjestu gdje je nekad stajala zgrada.
To ce garant da se otvori MCDonalds :lol:
Nista bez Ive Mire Jovica :D
sarajlija_ba

#737 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sarajlija_ba »

A što vas sekira HDZ i njihove gluposti ?
klixober

#738 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by klixober »

Ivo Miro je zeznuo Nostradamusa. Kaže da će zadnjeg dana marta nestati BiH, pa vi vidite šta ćete, kako ćete, gdje ćete. :oops:
plain vanilla

#739 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

komeba wrote:Ivo Miro je zeznuo Nostradamusa. Kaže da će zadnjeg dana marta nestati BiH, pa vi vidite šta ćete, kako ćete, gdje ćete. :oops:
Nek' nije prvog marta, na praznik :D
klixober

#740 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by klixober »

plain vanilla wrote:
komeba wrote:Ivo Miro je zeznuo Nostradamusa. Kaže da će zadnjeg dana marta nestati BiH, pa vi vidite šta ćete, kako ćete, gdje ćete. :oops:
Nek' nije prvog marta, na praznik :D
Siguran sam da je Ivo Miro to izjavio kako bi idući dan mogao poručiti aprili li li...
Paper

#741 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Paper »

plain vanilla wrote:
CIVILIZACIJSKA BRUKA: Spomenici u Liska parku išarani ratnim oznakama HSP-a i Handžar divizije

Spomenik šehidima i poginulim borcima Armije Republike BiH, HVO-a i HOS-a, koji se nalazi u haremu u Liska parku u Mostaru, osvanuo je išaran, ratnim oznakama HSP-a i Handžar divizije. Iz Medžlisa Islamske zajednice u Mostaru osudili su ovaj vandalski čin, te pozvali strukture vlasti da se zauzmu za očuvanje ovakvih i sličnih vjerskih objekata.

Uz ostalo, napominju kako se već godinama bore s gradskom administracijom kako bi se Liska harem konačno uredio i zaštitio. Istraga o ovom vandalskom činu je u tijeku.

Image
Sprej ekipa, to je sve što im je preostalo. Pips revolucija :P

Čuj kukasti krst na nadgrobnim spomenicima :? :? Fuj!!!
tbv

#742 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tbv »

...pa malo da pobiberimo...
...Prvi čovjek HDZ-a BiH kazao je kako se konačno počela formirati "atmosfera uvažavanja", dodavši kako je druga strana konačno spoznala da je "suludo" ići u formiranje vlasti bez predstavnika dva HDZ-a koji će, prema očekivanju ovih stranaka, u državnom Domu naroda imati 5, a u federalnom Domu naroda 11 zastupnika, i bez čije podrške niti jedan zakon neće moći proći parlamentarnu proceduru.

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/110221053
gos. Covic, BiH treba politicare koji ce donositi i sprovoditi zakone, i voditi zemlju naprijed, a ne politicare koji ce da blokiraju zakone :roll:
tbv

#743 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tbv »

...Druga neslavna epizoda u novijoj povijesti hrvatskoga naroda u BiH vezana je za projekt osnivanja tzv. Hrvatske republike Herceg-Bosne, tvorevine nastale s ciljem razbijanja BiH i iseljavanja bosanskih Hrvata iz njihovih stoljetnih obitavališta. Dok se danas i među hrvatskim pukom, doduše uz tešku muku i probleme, ipak nekako probila svijest da je ustaški režim imao zločinački karakter i da je Ante Pavelić izdao svoj narod, o Herceg-Bosni kod mnogih još uvijek vlada mišljenje da je tu posrijedi bio ipak dobar projekt. Zaboravljaju se logori, ubijanja i protjerivanja nehrvatskoga stanovništva, činjenica da se cjelokupnom vodstvu te tvorevine danas zbog zločina sudi u Haagu, da su rezultati te politike katastrofalni na svim područjima, da su bosanski Hrvati tom politikom planski preseljavani u Hrvatsku i u Hercegovinu, itd.

Dok su zbog politike ustaškoga režima nakon rata jednaku cijenu platili i bosanski i hercegovački Hrvati, projekt Herceg-Bosne nanio je nesagledivu štetu upravo bosanskim Hrvatima. U zadnje se vrijeme s različitih adresa čuju zahtjevi za uspostavljanje nove verzije Herceg-Bosne, tj. trećega entiteta ili, eufemistički kazano, četiriju federalnih jedinica (tri plus distrikt Sarajevo), čime se zapravo planira do kraja završiti projekt izdaje preostalih bosanskih Hrvata. Želi se na jednom malenom teritoriju napraviti feud u kojem će se sve raditi, tobože u ime interesa hrvatskog naroda, a zapravo radi lakše pljačke i kontrole svih sfera života.

Teško se ne složiti s Dragom Bojićem kad kaže da “odgovornost za prvu Herceg-Bosnu i njezina zla snose dijelom i njezini simpatizeri iz Crkve, prije svega u Hercegovini, koja nikad nije ni osudila te zločine niti se usprotivila takvoj politici. Ako u planiranju stare Herceg-Bosne nisu mogli puno utjecati, odgovornost za novu Herceg-Bosnu tiče se prije svega bosanskog dijela Katoličke crkve i franjevačke provincije Bosne Srebrene.“ Ukoliko se i dalje nastavi dvadesetogodišnja šutnja crkvenih krugova na lošu politiku koju su vodili i danas vode hrvatski prvaci u BiH, bit će to zoran pokazatelj da su se naši predšasnici prije skoro 70 godina, u kudikamo težim okolnostima, ponijeli časnije, odgovornije i etičnije prema svome narodu i njegovoj budućnosti, nego što to činimo mi danas, članovi ovdašnje lokalne Crkve. A hrvatskom „stožerniku“, koji je nedavno zlurado izjavio kako su u Sarajevu „ostali samo oni Hrvati koji ništa ne razmišljaju i koji nisu imali gdje otići“, najbolje je odgovoriti riječima velikog fra Josipa Markušića:

„Ako me tko pita: zašto smo ostali tu gdje smo se našli u tolikim opasnostima, što imam reći? Ali najprije - što je zapravo opasnost u velikom vremenu?! Jedina je opasnost, da se ne pokažeš čovjekom. Smrt je manja opasnost. Ostali smo zato, da i za budućnost skupa sa svojim narodom vazda živimo i hrvatski i katolički, a sa svima ostalim u najljepšim odnosima i stvarno bratski. A da smo se uklonili nekud, bi li bolje bilo po katoličanstvo i hrvatstvo - to mi pitamo?! Ostali smo, da i mi posvjedočimo za istinu, svoje ideale i vjerovanja. Nismo bili političari, već jedino ispovijedaoci (confessores). Ostali smo, jer je tako pravo, i jer smo smjeli ostati.“ (Arhiv franjevačkog samostana Jajce; Dobri pastir, IV-V/1955, str. 182.).

fra Petar Jeleč 01.03.2011. tacno.net
patria

#744 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by patria »

Paper wrote: Sprej ekipa, to je sve što im je preostalo. Pips revolucija :P

U posljednje vrijeme se zaista gube. Nekad ne znam sta uopste hoce da iskomuniciraju.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#745 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prljavi Hare »

LJUDI!!!BJEZITE GDJE ZNATE,MANJE OD 30 DANA DO DOLASKA IVE MIRE JOVICA!!!

U stozeru objasnjava svoj plan,pazljivo saslusan:
Image
IMJ prvo ide na Tuzlu,tamo je leglo SDP-a:
Image
Na redu su Konjic i Jablanica:
Image
Kroz PC ce samo proci,tranzit:
Image
Ni Brcko DC nece biti postedjeno:
Image
Stadion Bilino Polje u Zenici:
Image
Autobus sa clanovima i simpatizerima SDP-a:
Image
Na kraju,Sarajevo:"Izlazi Zlatko,gdje se krijes Zeljko!!??"
Image
Zlatko Lagumdzija je lociran:
Image
Zadovoljan obavljenim,vraca se u stozer,ZNA SE koji:
Image
:thumbup: :D
:bih: :bih: :bih:
Last edited by prljavi Hare on 03/03/2011 09:25, edited 1 time in total.
torcida

#746 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by torcida »

Paper wrote:
plain vanilla wrote:

Image

Sprej ekipa, to je sve što im je preostalo. Pips revolucija :P

maloumna balavurdija...ma prisilan rad je stvoren za takve amebe i dangube! :roll:
plain vanilla

#747 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

promasio si poentu teksta..mislim, slazem se ja s tobom
ali pogledaj kako su u naslovu nazvali kukasti kriz :-)
Paper

#748 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Paper »

plain vanilla wrote:promasio si poentu teksta..mislim, slazem se ja s tobom
ali pogledaj kako su u naslovu nazvali kukasti kriz :-)
Evo Hin, smajorizirani i ugroženi predstavnici Handžar divizije

Image

Inače, i Dretelj i Heliodrom su onomad bili živi dokaz smajorizacije i ugnjetavanja Handžar divizije, (čiji stožer se nalazi u Lištici, kao što je poznato) od strane zlih Bošnja :thumbup:
Paper

#749 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Paper »

@ prljavi Hare, slike su :lol: :lol: :D :thumbup:

100 % za Herceg Bosnu i Hercegovinu!!
plain vanilla

#750 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by plain vanilla »

Paper wrote:@ prljavi Hare, slike su :lol: :lol: :D :thumbup:

100 % za Herceg Bosnu i Hercegovinu!!
ma sta :thumbup: :shock:

sto bas prvo u Tuzlu? :lol:
Post Reply