FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#726 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
ni u najgorim nocnim morama

-
1mustra
#727 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Zasto ne? Ako su mogli sa SBiH mogu i sa SDP.NightSkyWalker wrote:Je li iko ikada mogao predvidjeti da ce jednog dana SDA i SDP biti u koaliciji?
- GandalfSivi
#728 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Boze dragi, kakvih trolova ima na ovoj temi (generalno govoreci, svih 30 i kusur stranica). Dakle u par tomova texta sto je ovdje napisano, vidio sam mozda 2 ili 3 argumenta protiv ovakve koaliciji (cak i smatram da neki od njih stoje, ali moje licno misljenje je da se ocito nije moglo bolje). Sve ostalo su takve nebuloze, da mi je smijesno cak i pokusati odgovoriti na iste. Mozda se jednom nakanim i pocnem poimenicno prozivati odredjene forumase za sve gluposti koje su napisali...
- snaga_znanja
#729 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Apsolutno podrzavam ovakvu kolaciju i nadam se ozbiljnom politickom i drustvenom poretku u Federaciji.
HSP treba sa nekoliko kvalitetnih projekata skrenuti paznju u Hercegovini da ovo nije ustavna monarhija kojom vlada stranka koja se zove HDZ.
Ovaj plan ce uspjeti samo ako Hrvati u ovoj drzavi prepoznaju da je HSP u ovoj koaliciji partner, a ne potrcko!
HSP treba sa nekoliko kvalitetnih projekata skrenuti paznju u Hercegovini da ovo nije ustavna monarhija kojom vlada stranka koja se zove HDZ.
Ovaj plan ce uspjeti samo ako Hrvati u ovoj drzavi prepoznaju da je HSP u ovoj koaliciji partner, a ne potrcko!
- Gandalf
#730 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Meni je ipak čovićeva filozofija najzanimljivija a ista ide ovako - važan si čimbenik hadezea i kao takav naravno rušiš BIH na svakom koraku a pri tome naravno boriš se svim silama da uđeš u predsjedništvo, parlament, vladu te iste BIH - nakon što uđeš u institucije mrske BIH kao važan čimbenik hadezea i dalje udaraš i rušiš BIH, a pri tome iz iste primaš ogromnu plaću i mnogobrojne privilegije kao pripadnik "ugroženog" naroda - ako ne uđeš u institucije BIH kao važan čimbenik hadezea, eh u tom slučaju OPET RUŠIŠ BIH, odigraš koji domoljubni malonogometni turnir u čast "heroja" proteklog rata i time braniš ravnopravnost Hrvatskog naroda - nazvao bih ovo "strategija sokola."
P.S. Pitao sam već jednom i pitaću opet - šta je to loše u kaoliciji u kojoj nema hadezea i čovića
P.S. Pitao sam već jednom i pitaću opet - šta je to loše u kaoliciji u kojoj nema hadezea i čovića
-
1mustra
#731 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Mozda to sto se time ignorira izborna volja cijelog jednog naroda.Gandalf wrote: P.S. Pitao sam već jednom i pitaću opet - šta je to loše u kaoliciji u kojoj nema hadezea i čovića
Pricas o rusenju BiH, a istodobno podrzavas ovakvu koaliciju, valjda je po tebi BiH, jedino BiH po volji samo jednog naroda, a sve ostalo nije BiH. Realno govoreci, ovakva koalicija rusi BiH vise nego sto Dodika i Covica zajedno.
-
elSaik
#733 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nije tačno da se ignoriše izborna volja jednog naroda. Na stranu to što nisu svi Hrvati glasali za HDZ, sa ili bez brojeva, interese tih koji su njima glas dali HDZ će braniti i zastupati u vlasti. Iz opozicije. Ne vidim u čemu je problem? Jel' postoji neko pravilo za koje ne znam pa određene stranke moraju u vlast? Volio bih da mi ukažeš na takav jedan primjer u svijetu.1mustra wrote:Mozda to sto se time ignorira izborna volja cijelog jednog naroda.Gandalf wrote: P.S. Pitao sam već jednom i pitaću opet - šta je to loše u kaoliciji u kojoj nema hadezea i čovića
Pricas o rusenju BiH, a istodobno podrzavas ovakvu koaliciju, valjda je po tebi BiH, jedino BiH po volji samo jednog naroda, a sve ostalo nije BiH. Realno govoreci, ovakva koalicija rusi BiH vise nego sto Dodika i Covica zajedno.
- dzeno123
#734 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
E sad je na SDP da stvarno nesto uradi za taj hrvatski narod i dokaze im da taj HDZ i Covic nisu "bogom dani" i da ce im biti bolje bez tog mafijaskog klana.
Liberalno
Liberalno
-
1mustra
#735 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Jedno pitanje, koja pojedinacno stvar je najvrijednija u ovoj platformi? Ako moze neka konkretna stvar, a ne nesto opcenito i zamagljeno.
@elSaik,
Evo ti primjer iz BiH, zbog izbornog zakona stranke iz RS moraju u vlast, ne moze vecina iz FBiH da ih nadglasa. Tako je Srbima garantirano postivanje izborne volje.
@elSaik,
Evo ti primjer iz BiH, zbog izbornog zakona stranke iz RS moraju u vlast, ne moze vecina iz FBiH da ih nadglasa. Tako je Srbima garantirano postivanje izborne volje.
-
elSaik
#736 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
To nije odgovor na moje pitanje. Ne mogu se ni Hrvati nadglasati tek tako. Potreban je određen broj Hrvata za svaku odluku, a taj broj Hrvata koalicija iz naslova ima. Pitam te, jel ima igdje primjer da, nakon višestranačkih demokratskih izbora, jedna, tačno određena, STRANKA mora biti u vlasti?1mustra wrote: @elSaik,
-
1mustra
#737 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ne znam odgovor, ne vjerujem da ima, ali ne garantiram, pitanje je skroz nevezano sa pricom.elSaik wrote:To nije odgovor na moje pitanje. Ne mogu se ni Hrvati nadglasati tek tako. Potreban je određen broj Hrvata za svaku odluku, a taj broj Hrvata koalicija iz naslova ima. Pitam te, jel ima igdje primjer da, nakon višestranačkih demokratskih izbora, jedna, tačno određena, STRANKA mora biti u vlasti?1mustra wrote: @elSaik,
- Gandalf
#738 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Pozitivna je stvar što će se ove stranke baviti malo više ekonomijom a malo manje nacionalnim palamuđenjima - uostalom šta je čović uradio na nacionalnom "oslobođenju" hrvata - bogomdani hadeze nije uradio ništa na toj famoznoj ravnopravnosti a godinama su u vlasti - da ne kažem šta je "soko sivi" uradio na ekonomskom planu
Na kraju će SDP kojeg zaboli za nacionalna palamuđenja onako na brzaka malo poraditi na toj jednakopravnosti o kojoj "soko" godinama priča a nikad nije izvadio ruke iz guzice da nešto uradi
Na kraju će SDP kojeg zaboli za nacionalna palamuđenja onako na brzaka malo poraditi na toj jednakopravnosti o kojoj "soko" godinama priča a nikad nije izvadio ruke iz guzice da nešto uradi
- plain vanilla
#739 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Mene samo jedno muci danas
cak i haris se oglasio, samo od ljubica ni glasa..
- GandalfSivi
#740 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
"Političari u BiH ili ne razumiju ili ne žele razumjeti temeljne principe političke demokratije", kaže za Deutsche Welle politički analitičar i profesor na Sveučilištu u Mostaru dr. Slavo Kukić. "Vlast organizira onaj ko osigura 50 posto plus 1 većine u Zastupničkom domu, a ravnopravnost naroda garantuje se u Domu naroda. Prema tome, nije po srijedi ugroženost jednog naroda, nego ugroženost političkih partija zbog velikog stepena vjerovatnoće da će biti eliminirane iz izvršne vlasti", kaže dr. Kukić.1mustra wrote:Mozda to sto se time ignorira izborna volja cijelog jednog naroda.Gandalf wrote: P.S. Pitao sam već jednom i pitaću opet - šta je to loše u kaoliciji u kojoj nema hadezea i čovića
-
elSaik
#741 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Kako je nevezano ako ti tvrdiš da se izigrava jedan čitav narod zato što HDZ nije u vlasti? HDZ ne mora biti u vlasti. U vlasti jedino što mora biti jeste određeni, precizno Ustavom navedeni, broj Hrvata potrebnih za donošenje odluka, a taj broj Hrvata će doći iz SDP, HSP i NSRzB. Dakle, sva priča o ne postojanju legaliteta i legitimiteta pada u vodu.1mustra wrote:Ne znam odgovor, ne vjerujem da ima, ali ne garantiram, pitanje je skroz nevezano sa pricom.elSaik wrote:To nije odgovor na moje pitanje. Ne mogu se ni Hrvati nadglasati tek tako. Potreban je određen broj Hrvata za svaku odluku, a taj broj Hrvata koalicija iz naslova ima. Pitam te, jel ima igdje primjer da, nakon višestranačkih demokratskih izbora, jedna, tačno određena, STRANKA mora biti u vlasti?1mustra wrote: @elSaik,
edit: A kako demokratija funkcioniše opisano ti je u postu Gandalfa Sivog.
- GandalfSivi
#742 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Gadna situacija. Ako se ne pridruzi koaliciji, to ce mu biti politicko samoubistvo, jer je svakako vec pogazio sva predizborna obecanja o neulazenju u koaliciju sa HDZ-om, dok s druge strane, ako se pridruzi koaliciji, to ce mu opet biti politicko samoubistvo, jer ce biti proglaseni izdajnikom hrvatskog naroda i hrvatskih interesa...plain vanilla wrote:Mene samo jedno muci danas
- plain vanilla
#743 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
da, zato me i muciGandalfSivi wrote:Gadna situacija. Ako se ne pridruzi koaliciji, to ce mu biti politicko samoubistvo, jer je svakako vec pogazio sva predizborna obecanja o neulazenju u koaliciju sa HDZ-om, dok s druge strane, ako se pridruzi koaliciji, to ce mu opet biti politicko samoubistvo, jer ce biti proglaseni izdajnikom hrvatskog naroda i hrvatskih interesa...plain vanilla wrote:Mene samo jedno muci danas
a rado bih da i onu idu u koaliciju..
ali on obicno ima neka propcenja, ali danas ni slova
-
Kenan-sa
#744 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ovdje je ugrozena jedna politicka partija tj HDZ,a nikako Hrvati.Covic je svojom politikom zadnjih 20 godina najzasluzniji sto je Hrvata 50 %manje u ovoj drzavi,i on je zadnja osoba koja treba Hrvatima citati neke moralne lekcije! sad on najavljuje neki kontra blok,hhah zadnji vapaj gubitnika,samo ne znam ko ce mu u tom bloku biti,sami kriminalci Dodik,SDS,ne znam samo ko ce mu od Bosnjaka tu biti,jedino kriminalac Radoncic,ali on ima svega 4 zastupnika i totalno je nezavan lik..Sada ce se napokon vise pricati o ekonomiji,boljem zivotu,otvaranju radnih mjesta a manje o nacionalnim strahovima po bilo koji narod! Ne treba zaboraviti da HDZ npr u HNK ne moze formirati vlast bez SDA ili SDP-a,prema tome bude li on pokusao opstruisati rad Vlade Federacija,slijedi isti scenario u kantonu gdje se nalazi "hrvatski stolni grad":) mada nikakve blokade nisu moguce,jer su one antiustavan cin,svaki narod u domu naroda moze zastupati svoje interese,a tu je i OHR ,tako da je nemoguce bilo sta blokirati sve da to neko i pozeli..
- tbv
#745 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Mislim da je program koalicije pozitivan za sve normalne gradjane/ke Bosne i Hercegovine, normalno je da ce naici na negativne ocjene kod onih kojim je Bosna i Hercegovina samo teret na ledjima s kojim moraju da zive. Sve u svemu pozitivno i samo naprjed Zlaja i CO.Socijalista wrote:Sta mislite kako ce ova koalicija funkcionisati ukoliko bude uspostavljena?
Meni se nekako svidja...
- vivaldi
#746 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
U ovu koaliciju mora bar Ljubic - u suprotnom mrka kapa...GandalfSivi wrote:Gadna situacija. Ako se ne pridruzi koaliciji, to ce mu biti politicko samoubistvo, jer je svakako vec pogazio sva predizborna obecanja o neulazenju u koaliciju sa HDZ-om, dok s druge strane, ako se pridruzi koaliciji, to ce mu opet biti politicko samoubistvo, jer ce biti proglaseni izdajnikom hrvatskog naroda i hrvatskih interesa...plain vanilla wrote:Mene samo jedno muci danas
- kajdara
#748 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Da vratimo loptu, na primjer, na teren NN-a, koji nema ikakvih političkih ambicija izuzev da što racionalnije iskoristi vlastito izborno pravo – u korist individualne, lokalne i opće dobrobiti u mjeri u kojoj je ona objektivno moguća. Ne zavlačeći glavu u pepeo - koji je i najzvaničnije genocidan, a zašto je zaslužna i kvislinško-kriminalna SDA-vrhuška - suočen sa mogućnošću da će, ukoliko ne glasa za SDP, baš ta vrhuška doći na vlast u općini u kojoj trenutno živi, NN glasa za SDP. Usto, NN je svjestan da Zlatko Lagumdžija, preko svojih poslušnika i u ličnom im materijalnom (npr. stambenom) interesu, najokorjelijim SDA-podanicima omogućava izgradnju takvih centara na prostoru koji je središnji i nezaobilazan dio Sarajeva, i BiH, a čija ponuda i formalno diskriminira ne samo značajan broj građana Sarajeva, nego je i uinat zvaničnicima i namjernicima baš iz onih inozemnih sredina na čije se standarde Zlatko Lagumdžija najgrlatije poziva. Dalje, NN se na posljednjim izborima odlučio za jednu od stranaka iz naslova ovog teme, čije liderstvo je također bilo izričito protiv koaliranja sa SDA i/ili SDS i/ili HDZ. Na koncu, nezvaničnu koaliciju sa SDA Zlatko Lagumdžija protežira u kantonalnu vladajuću većinu (i kantonalne), potom i federalnu, te i državnu.
Potom, prevashodno kvislinško-kriminalna SDA-vrhuška je NN-a, bez obzira koliko se on svim silama borio za (R)BiH, i Sarajevo, ostavila bez porodice i posla, a i mogućnosti da bude samoodrživ pošto je njegovim imanjem najzvaničnije nagradila one koji su razarali RBiH, i Sarajevo. NN je i pod tim uvjetima pokušao revitalizirati i zanoviti vlastito imanje, ali i pritom su mu bili najveća prepreka SDA-vlastodršci.
Izuzev što, skupa sa mnom, "laje" po ovim forumima, šta je još preostalo NN-u?
Potom, prevashodno kvislinško-kriminalna SDA-vrhuška je NN-a, bez obzira koliko se on svim silama borio za (R)BiH, i Sarajevo, ostavila bez porodice i posla, a i mogućnosti da bude samoodrživ pošto je njegovim imanjem najzvaničnije nagradila one koji su razarali RBiH, i Sarajevo. NN je i pod tim uvjetima pokušao revitalizirati i zanoviti vlastito imanje, ali i pritom su mu bili najveća prepreka SDA-vlastodršci.
Izuzev što, skupa sa mnom, "laje" po ovim forumima, šta je još preostalo NN-u?
- plain vanilla
#749 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
da pise ovako objektivne tekstove kao ti 
-
elSaik
#750 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ko god je glasao za SDP je znao da će taj isti SDP morati sa nekim, jer to SDP nije ni krio. Dakle, NN je svjestan da SDP nešto za njega može uraditi jedino ako je vlast, a vlast jedino može biti sa SDA. Ne znam što pokušavate ubijediti ljude koji su glasali za SDP da nisu znali za šta glasaju.
SDA igra po pravilima koje postavlja SDP, jer ako neće oni, naći će se neko drugi. Dakle, sve dok se igra onako kako SDP traži, NN je sretan.