Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
-
saga
#726 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
i meni se pravo svidja ova kratka od Aurore 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#727 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Aurora
prelijepa
i ti i frizura 
- Aurora Borealis
#728 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Znam, cenzura je vrhunskaladyblue18 wrote:Aurora![]()
prelijepa
i ti i frizura
-
merik
#729 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ima li neko savjet?
Naime, u zadnjih desetak dana kosa mi se elektriše, ne smijem je počešljati, rukom dotaći, sve ode u zrak, i lijepi mi se za lice, to mi strašno smeta, šta da radim?
Naime, u zadnjih desetak dana kosa mi se elektriše, ne smijem je počešljati, rukom dotaći, sve ode u zrak, i lijepi mi se za lice, to mi strašno smeta, šta da radim?
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#730 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
neko je predlozio omeksivac,
samo ne znam koliko je to pametno, mene je strah peruti i toga.
valjda se malo omeksivaca razmaze na rukama pa lagano predjes po kosi gdje se naelektrisala.
ja nisam probala.
samo ne znam koliko je to pametno, mene je strah peruti i toga.
valjda se malo omeksivaca razmaze na rukama pa lagano predjes po kosi gdje se naelektrisala.
ja nisam probala.
- Ma.Le.Na
#731 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja koristim fen i peglu za kosu sa ionima..i od tada mi se manje elektrise..merik wrote:Ima li neko savjet?
- Wutkica
#732 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ALexis wrote:neko je predlozio omeksivac,
samo ne znam koliko je to pametno, mene je strah peruti i toga.![]()
ja nisam probala.
- Partizzanka
#733 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
aaaaaaaaaa ovdje lijepiiiih curaaaaaaaaaaaa 
wooooow!
wooooow!
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#734 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Wutkica wrote:ALexis wrote:neko je predlozio omeksivac,
samo ne znam koliko je to pametno, mene je strah peruti i toga.![]()
ja nisam probala.![]()
Lenor ili softly
![]()
salim se malo, ali regenerator bi trebao pomoci, uzmi recimo za ostecenu kosu, evo meni pomaze herbal essences i kosa bude mekana i glatka
ahahaha, vama sigurno treba softly
(tek sad mi je jasna ta reklama)
-
BJB
#735 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Samo se vi zezajte, al' ja se sjecam da je moja nana rahmetli prala kosu Nilom..I to tad nije bilo tecne, vec ona praskasta, valjda bi je rastopila u malo vode pa onda prala kosu. Istina ona je imala grivu poput Tine Turner i u 84oj..

- Wutkica
#736 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Tradicionalno, kosa se nekad davno prala pepelom, tako da tvoja nana je dobro proslaBJB wrote:Samo se vi zezajte, al' ja se sjecam da je moja nana rahmetli prala kosu Nilom..I to tad nije bilo tecne, vec ona praskasta, valjda bi je rastopila u malo vode pa onda prala kosu. Istina ona je imala grivu poput Tine Turner i u 84oj..![]()
-
BJB
#737 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma domaca hrana, povrce, meso se nije toliko jelo
a i stresa nije bilo u ovoj mjeri..
A znam da su odjecu prali pepelom..
Znam jednu mladu zenu, 40tak, godinama pere kosu kabashem...Istina i ona ima grivu k'o Tina Turner.
Znam jednu mladu zenu, 40tak, godinama pere kosu kabashem...Istina i ona ima grivu k'o Tina Turner.
Last edited by BJB on 18/03/2011 09:21, edited 1 time in total.
- ALexis
#738 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
eh, moja nana stavljala karmin na obraze kao rumenilo, a kad toga nestane onda se za njih stipala
nije izlazila na sunce da ne bi pocrnila (tad se smatralo da ko ima taman ten da taj samo radi na njivi, a ona nana uvijek glumila primadonu ) (a sad, mene na ljeto bude sramota ako nisam na vrijeme pocrnila, a noge bijele kao sir
)
i sad razmisljam o svemu tome i gledam koji pomak je covjecanstvo napravilo. zene prije nisu imale kreme kako treba a evo mi sad imamo toliki izbor svega, pa nam opet nesto ne stima.
nije izlazila na sunce da ne bi pocrnila (tad se smatralo da ko ima taman ten da taj samo radi na njivi, a ona nana uvijek glumila primadonu ) (a sad, mene na ljeto bude sramota ako nisam na vrijeme pocrnila, a noge bijele kao sir
i sad razmisljam o svemu tome i gledam koji pomak je covjecanstvo napravilo. zene prije nisu imale kreme kako treba a evo mi sad imamo toliki izbor svega, pa nam opet nesto ne stima.
- Wutkica
#739 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ALexis wrote:eh, moja nana stavljala karmin na obraze kao rumenilo, a kad toga nestane onda se za njih stipala![]()
nije izlazila na sunce da ne bi pocrnila (tad se smatralo da ko ima taman ten da taj samo radi na njivi, a ona nana uvijek glumila primadonu ) (a sad, mene na ljeto bude sramota ako nisam na vrijeme pocrnila, a noge bijele kao sir)
znaci ustvari ove sto idu u solarijum rade na njivi dakle
budimo realni sto se manje suncale duze cemo zadrzati mladoliki izgled
-
zamzija
#740 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Eh yellow, sjetila sam se tebe sinoć, gledala sam dobar fol za lokne, nećeš vjerovati, ovako: poprskaš lakom / sprejem za učvršćivanje kose ( ali ne previše ) na kosu, napraviš NISKU laganu pletenicu, i tako spavaš, sutra je samo otpleteš i oblikuješ prstimayellow cat wrote: Zna li neko koje viklere ili šta već treba koristiti da bi se dobile lokne kao kod ove druge tete na slici koju je mariella postavila (ova sa bakarno smeđom boje kose)?
E to ću i ja probati!
- ALexis
#741 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
moj savjet:
napravi makar 2 pletenice sastrane, jer ako napravis jednu bit ce ti nejednak rapored loknica, tj. pocinjat ce na razlicitim nivoima, nazad ce ti pocinjati na npr.sredini glave a prema licu ce se spustati nivo i pocinjat ce npr.od kraja uha.
(ne znam koliko sam jasno ovo objasnila)
napravi makar 2 pletenice sastrane, jer ako napravis jednu bit ce ti nejednak rapored loknica, tj. pocinjat ce na razlicitim nivoima, nazad ce ti pocinjati na npr.sredini glave a prema licu ce se spustati nivo i pocinjat ce npr.od kraja uha.
(ne znam koliko sam jasno ovo objasnila)
-
zamzija
#742 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Jesi jesi, uuu baš super savjet, na to nisam mislila uopšte hvala velika! 
- ALexis
#743 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
a mozda ti je bolje pjenu da stavis, jer se ona da savijati... lak je nekako za frizure koje su nepomicne.
-
Mariella
#744 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ti si ista ko na avataruVenomousV wrote:same hereyellow cat wrote:ne znam što, ali ja sve forumašice zamišljam prema avataru (bezveze, ali eto), pa kad aurora čitam tvoj post, da mi neko kaže da te opišem, rekla bih dugo lice, nasmijana, kosa duga i crna, isto tako i ladyblue... pa se ovako pravo iznenadim kad vidim sliku. BTW ja se divim svakoj curi koja se na cent ošiša, jer definitivno svaka koja to učini, mora imati iznimno lijep oblik glave i lijepu facu jer tad oni dolaze u prvi plan.
i onda se kao iznenadim sto nije onako kako sam ja zamisljala
hej, cek, kako mene onda zamisljas?
-
Mariella
#745 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Pa kazu da su sastojci u samponima za kosu su isti kao oni u deterdzentima za pranje sudja, tako da nismo ni mi dalekoBJB wrote:Ma domaca hrana, povrce, meso se nije toliko jeloa i stresa nije bilo u ovoj mjeri..
- bez_ideje
#746 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ahm....a sucim da je perem

-
Mariella
#747 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ev ovdje je bolje objasnjeno, da ne bi ja gluposti sad pricala
http://www.collegefashion.net/beauty-an ... rly-klix/
http://www.collegefashion.net/beauty-an ... rly-klix/
- suncokret_1984
#748 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
jel neko mozda koristio ovu cetku za feniranje

vidjela sam da je ima kupit u kozmu, ali me interesuje kakav efekat daje..
imam skroz ravnu kosu, ali naravno ljepsa je kad se ispegla, a zao mi da je peglom ostecujem..

vidjela sam da je ima kupit u kozmu, ali me interesuje kakav efekat daje..
imam skroz ravnu kosu, ali naravno ljepsa je kad se ispegla, a zao mi da je peglom ostecujem..
- Cholina_Lokica
#749 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Imam ja tu cetku, kod mene nema nikakve fajde od nje, ali ti ja nisam mjerilo za to, s obzirom da imam afro kosu
Pa mi ni pegle ne pomazu 
-
zamzija
#750 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja imam običnu peglu za kosu ali je koristim možda jednom mjesečno, pa kad je upotrijebim stavim brdo silikona za kosu, da mi je ne uništi. I obavezno prije stavljam masku za kosu.
Mada sam čula da ima specijalni serum za kosu baš za onu kosu koja se tretira peglom, nakon ispravljanja i da to ima u Mamčetu ali sam lijena da potražim
Mada sam čula da ima specijalni serum za kosu baš za onu kosu koja se tretira peglom, nakon ispravljanja i da to ima u Mamčetu ali sam lijena da potražim