Sarajevska zicara?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#726 Re: Sarajevska zicara?
pa ja koliko znam nisu jos izmislili beskonacnu sajlu,mora postojati spojno mjesto...pisali smo o tome vec....
- Thorgerson
#727 Re: Sarajevska zicara?
Pa mozda uplicu 50 po 50mshake69 wrote:I ja mislim, ali opet nema logike jer sajla citava i raspletena je jednako teska i opterecenje je isto. Jos sad pise samo 55 m uplitali!Qler wrote:tezina?![]()
Nista mi nije jasno.
- Rijeka_snova
#728 Re: Sarajevska zicara?
Sta mislite, a mozda neko i ima informaciju, kolika ce biti cijena voznje? Barem otprilike?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#729 Re: Sarajevska zicara?
spojno mjesto je dugo 50 m , rasplete se sajla i onda se upletu 2 kraja i ne vidi se spoj ....nadam se da ti je sad jasnijeThorgerson wrote: Pa mozda uplicu 50 po 50m...I mozda je u tome fazon da nema varenja, nego se plete ustvari sajla i zateze. Ne znam, mislim nema sanse da uplicu 4 km sajle koja je u jednom komadu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#730 Re: Sarajevska zicara?
ne baš.problemnatravunu wrote:I ta garaza se najavljuje sigurno 10 godina zadnjih, tako da ja mislim da od toga nista u skorije vrijeme, mafija se ocito tu ne uspijeva rastaliti, a naci vlastima uvijek pozeljna predizborna ubleha itd bla bla bla blaThorgerson wrote:Najavili su izgradnju garaze, preko puta Vijecnice.JanuaryJones wrote:A gdje će se parkirati svi silni posjetitelji željni žičare? Jedini parking je kod Inat kuće i može primiti cca 100 vozila, ako i toliko.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... -vijecnice
E sad sta je s tim ne znam. Nesto su se usutili. Bice opet namjestanje tendera za nekog njihovog podobnog, kreditori ce odustati i onda opet sve ponovo. Mislim da se ta garaza morala raditi uporedo sa zicarom.
Fkt ce biti krkljanac.
bila je inicijativa da se to nekome proda budzašto i da onda taj investira u parking i/ili garažu. međutim, našli su lovu da izgrade garažu koja bi se navodno trebala sama otplaćivati, tako da će to vjerovatno i krenuti. razlog zašto to mislim je što će to biti odličan predizborni adut Hadžibajrića za 2020.
- problemnatravunu
#731 Re: Sarajevska zicara?
Vidjećemo!
Samo vrijeme ide, eto sad ce izgleda zicara, a parkiraliste slabo, i nece ga biti barem sljedece 4 godine, sto je strasno.....
Samo vrijeme ide, eto sad ce izgleda zicara, a parkiraliste slabo, i nece ga biti barem sljedece 4 godine, sto je strasno.....
- thekupus
#732 Re: Sarajevska zicara?
zasto 4 godine? Treba 4 godine za garazu?problemnatravunu wrote:Vidjećemo!
- Banksy
#733 Re: Sarajevska zicara?
Neće, turisti su uglavnom pješaci, gradski svijet će se snaći. Kad bude garaža, biće bolje, ali i bez nje će to biti ok.problemnatravunu wrote:Vidjećemo!
- Thorgerson
#734 Re: Sarajevska zicara?
Zicara je bukvalno u gradu. Dakle, od glavnog setalista je udaljena 500m. Evo izmjerio sam od sebilja je tacno udaljena 560m.problemnatravunu wrote:Vidjećemo!
Nije to toliko strasno pobogu. Malo prosetas, ako si dosao u grad, svakako ces setati.
Naravno da bi najbolje bilo da je ova podzemna garaza vec izgradjena, ali eto, ako su obezbjedili lovu, valjda se sjete da se nece sama izgraditi.
- So What!
#735 Re: Sarajevska zicara?
Ma pustite, sad kad se žičara izgradi i pusti u promet, moraće se na nešto novo žaliti, pa eto parking prvi dođe na red. 
- So What!
#736 Re: Sarajevska zicara?
U petak počinje testiranje gondola Trebevićke žičare
Klix
U petak ujutro građani Sarajeva će iznad grada moći vidjeti testne gondole Trebevičke žičare, jednog od prijeratnih simbola Sarajeva.
Prve gondole za Trebevićku žičaru stigle su u Sarajevo krajem novembra. U pogonu će biti 33 kabine u pet olimpijskih boja (plavoj, zelenoj, crvenoj, žutoj i crnoj) sa po deset mjesta. Gondole će od grada do Trebevića za sat vremena moći prevesti 1.200 putnika, a vožnja u jednom pravcu će trajati otprilike osam minuta.
Žičaru će, prema procjenama, godišnje koristiti pola miliona ljudi.
Nekadašnja žičara izgrađena je 1959. godine. Njen kapacitet je bio 400 putnika na sat. Žičara je potpuno uništena u ratu, a nakon mnogobrojnih najava i otkazivanja radovi na izgradnji nove sarajevske žičare počeli su u junu ove godine.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#737 Re: Sarajevska zicara?
Zamalo mustuluk da uzmem! 
- thekupus
#738 Re: Sarajevska zicara?
kakav mustuluk, pa postavio ja prekjucerPitar sa Kariba wrote:Zamalo mustuluk da uzmem!
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#739 Re: Sarajevska zicara?
Fakat......thekupus wrote:"Sama montaža užeta predstavlja finale montaže mehaničkih dijelova. Iza toga će se već montirati prvih par gondola koje će služiti testne gondole. Tako da, već krajem ove sedmice bismo trebali imati na trasi žičare neke gondole koje će ići uzbrdo i nizbrdo, u smislu prvih testiranja kompletne instalacije. Svaka od ovih gondola će pri finalnom testiranju biti opterećena težinom od 880 kg i tek nakon tih testiranja će moći bilo koje lice da se vozi gondolom", ističe Adnan Selmanović, mašinski inžinjer na izgradnji Trebevićke žičare.
![]()
- Dinostula
#740 Re: Sarajevska zicara?
Pustiti prvo par mjeseci da se raja izvoza da provjerimo kvalitet.Thorgerson wrote:Ja konto oni ce dovuc gotovu sajlu i samo je "nabacit"Nisam znao da je bas ovako komplikovano.
I ko izvodi ove radove? Mislim znam da je Dzekos izvodjac za stanice, je li oni i "pletu" ove sajle, jesu li tu ljudi iz Leitnera ili su ovi bili na obuci kod njih.
Prezivis rat a pogines kasnije u zicari,koja bi to ironija bila.
- shake69
#741 Re: Sarajevska zicara?
Mislim da su tu sve vrijeme inzinjeri Leitnera jer se na nekim video zapisima i cuje engleski i njihove upute. Ovi nasi s jaknama zicare su samo segrti koji slusaju sta im se kaze jer je to ozbiljan i odgovoran posao za koji Leitner odgovara sve do tehnickog prijema.Thorgerson wrote:Ja konto oni ce dovuc gotovu sajlu i samo je "nabacit"Nisam znao da je bas ovako komplikovano.
I ko izvodi ove radove? Mislim znam da je Dzekos izvodjac za stanice, je li oni i "pletu" ove sajle, jesu li tu ljudi iz Leitnera ili su ovi bili na obuci kod njih.
- Logovan
#742 Re: Sarajevska zicara?
Pa zato radovi idu dosta brzo, nema stajanja, zabušavanja, više odmora nego rada, itd.shake69 wrote:Mislim da su tu sve vrijeme inzinjeri Leitnera jer se na nekim video zapisima i cuje engleski i njihove upute. Ovi nasi s jaknama zicare su samo segrti koji slusaju sta im se kaze jer je to ozbiljan i odgovoran posao za koji Leitner odgovara sve do tehnickog prijema.Thorgerson wrote:Ja konto oni ce dovuc gotovu sajlu i samo je "nabacit"Nisam znao da je bas ovako komplikovano.
Naši da se pitaju sad ne bi sve stubove vidjeli, tek tamo u junu, julu ili poslije.
- Tesla Edison
#743 Re: Sarajevska zicara?
Ma ja. Razmišljanje bošnje. Ukini odmor, napravi robove od radnika zarad općeg dobra gazde.Logovan wrote:Pa zato radovi idu dosta brzo, nema stajanja, zabušavanja, više odmora nego rada, itd.shake69 wrote:Mislim da su tu sve vrijeme inzinjeri Leitnera jer se na nekim video zapisima i cuje engleski i njihove upute. Ovi nasi s jaknama zicare su samo segrti koji slusaju sta im se kaze jer je to ozbiljan i odgovoran posao za koji Leitner odgovara sve do tehnickog prijema.Thorgerson wrote:Ja konto oni ce dovuc gotovu sajlu i samo je "nabacit"Nisam znao da je bas ovako komplikovano.
Naši da se pitaju sad ne bi sve stubove vidjeli, tek tamo u junu, julu ili poslije.
Nema veze ovi ni sa odmorom ni sa intezitetom rada već sa stručnošću. Nikad ni jedna firma u BIH nije gradila žičaru i zbog toga u domaćim firmama nema ni inžinjera ni robova koji to mogu. Zbog toga sve radove izvodi Leitner. Ljudi regularno imaju odmor u toku radnog vremena a brzo se napreduje zbog rada u tri smjene. To je jedini razlog. Naši ljudi da znaju, radili bi i brže jer kod nas nema odmora. Gazde to ne vole. "Niko je došao da odmara već da radi".
- Logovan
#744 Re: Sarajevska zicara?
Prvo boldirano - šta mi čovjek napisa, evo ne znam šta reći. Kako stiže do ovakvog zaključka?TESLA_EDISON wrote: Ma ja. Razmišljanje bošnje. Ukini odmor, napravi robove od radnika zarad općeg dobra gazde.
Nema veze ovi ni sa odmorom ni sa intezitetom rada već sa stručnošću. Nikad ni jedna firma u BIH nije gradila žičaru i zbog toga u domaćim firmama nema ni inžinjera ni robova koji to mogu. Zbog toga sve radove izvodi Leitner. Ljudi regularno imaju odmor u toku radnog vremena a brzo se napreduje zbog rada u tri smjene. To je jedini razlog. Naši ljudi da znaju, radili bi i brže jer kod nas nema odmora. Gazde to ne vole. "Niko je došao da odmara već da radi".
Drugo boldirano - da li je gradila ili ne, nebitno, fulio si poentu, ja govorim općenito. Naši ljudi šta god da rade, rade jako sporo, barem u većini slučajeva, a kad stranci rade, onda to rade daleko brže.
Normalno da će imati odmor, a i da će raditi u tri smjene, ako se može.
-
made_in_sarajevo
#745 Re: Sarajevska zicara?
italijani rade stubove, sajle,a sve ostalo okolni radovi nase firme. ne stoji vam prica "bosnjo bi to razvuko." Dzekos pici dobrom brzinom inace na objektima,a ostali moraju pratiti jer je sve uvezano. nekad je moja firma radila direktno sa Dzekosom, sad radimo za njihovog podizvodjaca instalacija pa znam kako to hoda
neki dan sam bio na gradilistu donje stanice, ja kad sam ugledo onaj stub iza coska dzamije osmijeh od uha do uha
. povuce te nesto majku mu jebem
.
ne znam jel se potezala ovdje prica, na gornjoj stanici nece biti restorana, vjerovatno kafic samo. restoran ce garant pored zicare, ali na samoj stanici jok.
neki dan sam bio na gradilistu donje stanice, ja kad sam ugledo onaj stub iza coska dzamije osmijeh od uha do uha
ne znam jel se potezala ovdje prica, na gornjoj stanici nece biti restorana, vjerovatno kafic samo. restoran ce garant pored zicare, ali na samoj stanici jok.
- shake69
#746 Re: Sarajevska zicara?
Stvarno nece biti restoran na gornjoj? Pa nema logike da ima na polaznoj a gore ne? Ne kontam ko ce ici u restoran na polaznoj. Svasta.made_in_sarajevo wrote:italijani rade stubove, sajle,a sve ostalo okolni radovi nase firme. ne stoji vam prica "bosnjo bi to razvuko." Dzekos pici dobrom brzinom inace na objektima,a ostali moraju pratiti jer je sve uvezano. nekad je moja firma radila direktno sa Dzekosom, sad radimo za njihovog podizvodjaca instalacija pa znam kako to hoda![]()
neki dan sam bio na gradilistu donje stanice, ja kad sam ugledo onaj stub iza coska dzamije osmijeh od uha do uha. povuce te nesto majku mu jebem
.
- salik79
#747 Re: Sarajevska zicara?
I stubove je postavljala nasa firma. Italijani su nositelji posla, a nasa firma je izvodila i izvodi radove, kao direktni podizvodjac Italijanima.made_in_sarajevo wrote:italijani rade stubove, sajle,a sve ostalo okolni radovi nase firme. ne stoji vam prica "bosnjo bi to razvuko." Dzekos pici dobrom brzinom inace na objektima,a ostali moraju pratiti jer je sve uvezano. nekad je moja firma radila direktno sa Dzekosom, sad radimo za njihovog podizvodjaca instalacija pa znam kako to hoda![]()
neki dan sam bio na gradilistu donje stanice, ja kad sam ugledo onaj stub iza coska dzamije osmijeh od uha do uha. povuce te nesto majku mu jebem
.
-
archi_a
#748 Re: Sarajevska zicara?
Niko nije napisao da ce restoran biti na polaznoj.shake69 wrote:Stvarno nece biti restoran na gornjoj? Pa nema logike da ima na polaznoj a gore ne? Ne kontam ko ce ici u restoran na polaznoj. Svasta.made_in_sarajevo wrote:italijani rade stubove, sajle,a sve ostalo okolni radovi nase firme. ne stoji vam prica "bosnjo bi to razvuko." Dzekos pici dobrom brzinom inace na objektima,a ostali moraju pratiti jer je sve uvezano. nekad je moja firma radila direktno sa Dzekosom, sad radimo za njihovog podizvodjaca instalacija pa znam kako to hoda![]()
.
- shake69
#749 Re: Sarajevska zicara?
Ma tipkao je onaj jedan sto je predstavio projekat polazne i dolazne, koliko se sjecam.
- karanana
#750 Re: Sarajevska zicara?
koliko ce biti karta?