Zar nije malo indikativno da to "bez obzira na nacionalnu pripadnost" u konacnici uvijek dovodi do toga da onih kojih je manje, tijekom vremena ima sve manje i manje?Komrad wrote:Ukosheni wrote:Malopre sam procitao da Hrvate u parlamentu Kantona Sarajevo predstavljaju dva Hrvata - jedan iz SDA, i jedan iz SDP?!..
Odlican rezultat, bez sumnje, i demografski, i izborni
Kantonalne skupstine predstavljaju sve gradjane tog kantona - svi zastupnici kantonalne skupstine predstavjalju sve gradjane kantona bez obzira na nacionalnu pripadnost
Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
-
1mustra
#726 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
- Komrad
#727 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
medvjed23 wrote:Tako Sarajvo fercera. Ne znam za Široki i Banja Luku. Nisam živio tamo.
Isto kao što Obama predstavlja sve Amerikance a ne samo crnce tako i naši političari predstavljaju sve Sarajlije. Kao što rekoh, glasao sam za Srbina i očekujem od njega da predstavlja Srbe, Bošnjake (mene), Hrvate i sve ostale stanovnike kantona.
To se vec zna ... Sarajevo,Sarajevo, Sarajevo ....
A gdje je tu Ilijas, Trnovo, hadzici ... jel to dio SA kantona ili je kanton samo do stupa?
-
Ukosheni
#728 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
I tog ste znaci vi izabrali. Idealnomedvjed23 wrote:Tako Sarajvo fercera. Ne znam za Široki i Banja Luku. Nisam živio tamo.
Isto kao što Obama predstavlja sve Amerikance a ne samo crnce tako i naši političari predstavljaju sve Sarajlije. Kao što rekoh, glasao sam za Srbina i očekujem od njega da predstavlja Srbe, Bošnjake (mene), Hrvate i sve ostale stanovnike kantona.
- Komrad
#729 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
na sta mislis ...1mustra wrote: Zar nije malo indikativno da to "bez obzira na nacionalnu pripadnost" u konacnici uvijek dovodi do toga da onih kojih je manje, tijekom vremena ima sve manje i manje?
na bosnjake u ZHK, HNK i kantonu 10
ili na Srbe u kantonu 10
???
-
1mustra
#730 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Ako treba dati konkretan primjer, na Hrvate i Srbe u Sarajevu od 96-te pa na dalje.Komrad wrote:na sta mislis ...1mustra wrote: Zar nije malo indikativno da to "bez obzira na nacionalnu pripadnost" u konacnici uvijek dovodi do toga da onih kojih je manje, tijekom vremena ima sve manje i manje?
ili na Srbe u kantonu 10
???
-
Ukosheni
#731 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
I vise, alarmantno, rekao bih1mustra wrote: Zar nije malo indikativno da to "bez obzira na nacionalnu pripadnost" u konacnici uvijek dovodi do toga da onih kojih je manje, tijekom vremena ima sve manje i manje?
Doduse, i to se razlicito tumaci, pa je nekom odlicno - nema potrebe zamarati se sa brojanjem
- Komrad
#732 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
a ovo sto bosnjaka ima sve manjeu kantonimagdje su u manjinski narod to nije problem .. to je normalno1mustra wrote:Ako treba dati konkretan primjer, na Hrvate i Srbe u Sarajevu od 96-te pa na dalje.Komrad wrote:na sta mislis ...1mustra wrote: Zar nije malo indikativno da to "bez obzira na nacionalnu pripadnost" u konacnici uvijek dovodi do toga da onih kojih je manje, tijekom vremena ima sve manje i manje?
ili na Srbe u kantonu 10
???
kad se u livnu ne smije dzamija napravit i tako to ..
-
1mustra
#733 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Sori stari, ali pricas besmislice, to je kao kad bih ja ocekivao da mi se oprosti kradja auta zato sto je isti dan neko u Ameriki pobio 10 studenata.Komrad wrote: a ovo sto bosnjaka ima sve manjeu kantonimagdje su u manjinski narod to nije problem .. to je normalno
kad se u livnu ne smije dzamija napravit i tako to ..
-
Ukosheni
#734 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Sve u svemu, Hrvata je maks. 1 posto u Sarajevu. By the way, koliko ih je bilo pre rata?
-
1mustra
#735 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Ima visestruko vise od 1%.Ukosheni wrote:Sve u svemu, Hrvata je maks. 1 posto u Sarajevu. By the way, koliko ih je bilo pre rata?
-
Ukosheni
#736 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Koliko?1mustra wrote:Ima visestruko vise od 1%.Ukosheni wrote:Sve u svemu, Hrvata je maks. 1 posto u Sarajevu. By the way, koliko ih je bilo pre rata?
- Prpa.ba
#737 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Ukosheni wrote:Sve u svemu, Hrvata je maks. 1 posto u Sarajevu.
Sta je problem i toliko cudno u tome?
- _tulumba_
#738 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Ja fakat ne kontam ove nase "hrvate"
Vi izgleda ocekujete da vas Bosnjaci a i Srbi drze na dlanu a dok radite na razbijanju drzave (necu reci nase domovine jer cete skontati kao eto, vidis Bosnjaci traze exkluzivitet nad BiH, to je vasa tj. nasa domovina samo sto nemamo svi isti odnos prema njoj) i svakom mogucem opstruiranju.Doduse, imate i podrsku Srba sve dok ste kontra BiH. Radili bi vi i gore od Srba sto sad rade samo da vam se moze. Zabijete noz u ledja kad covjek najmanje se nada i onda ocekujete i trazite nekakva jebena prava koja ni Bosnjaci ni Srbi nemaju. Takvom politikom sami sebe cete svesti na manjinu umjesto konstitutivnog naroda al' hajd, samo naprijed.. Jbte ej traze ljudi treci entitet a izdajice zive.. Uvijek sam govorio i uvijek cu (makar otisao u banovice) kome BiH nije domovina i ko je ne dozivljava kao takvu, siroka vam vrata u matice (naravno, ako vas zele prihvatiti..) Ako mi je ista odvratno onda je to dvolicno i licemjerno predstavljanje. Sa Srbima znas na cemu si i sta hoce (gledaju da sjebu BiH sto vise, naravno ne svi jer nisu ni isti svi, na srecu) a Hrvati bi eto ravnopravnost eto jednakopravnost eto vladavinu demokraCije eto ljudska prava a radite sve kontra ustavnosti i suvereniteta drzave..Koji vrag vise hocete?? Dejton se ne moze promjeniti ka disoluciji drzave, osim u pravcu unitarizacije ili eventualno regionalizacije ali ne na etnickoj osnovi..Prihvatite to i bice vam lakse pa da zajedno gradimo ovu zemlju..Ako nista, nadam se da ce napokon i Hrvati shvatiti da sve dok rade protiv BiH i njenog suvereniteta, tj. dok pokusavaju da ostvare dr. Tudjmanove planove, da ste otvoreni neprijatelji ako nista Bosnjacima..
Zivjela Hrvatska i njena gradjanska svijest (SDP HR) i suverena, nezavisna BiH bez entiteta!
Vi izgleda ocekujete da vas Bosnjaci a i Srbi drze na dlanu a dok radite na razbijanju drzave (necu reci nase domovine jer cete skontati kao eto, vidis Bosnjaci traze exkluzivitet nad BiH, to je vasa tj. nasa domovina samo sto nemamo svi isti odnos prema njoj) i svakom mogucem opstruiranju.Doduse, imate i podrsku Srba sve dok ste kontra BiH. Radili bi vi i gore od Srba sto sad rade samo da vam se moze. Zabijete noz u ledja kad covjek najmanje se nada i onda ocekujete i trazite nekakva jebena prava koja ni Bosnjaci ni Srbi nemaju. Takvom politikom sami sebe cete svesti na manjinu umjesto konstitutivnog naroda al' hajd, samo naprijed.. Jbte ej traze ljudi treci entitet a izdajice zive.. Uvijek sam govorio i uvijek cu (makar otisao u banovice) kome BiH nije domovina i ko je ne dozivljava kao takvu, siroka vam vrata u matice (naravno, ako vas zele prihvatiti..) Ako mi je ista odvratno onda je to dvolicno i licemjerno predstavljanje. Sa Srbima znas na cemu si i sta hoce (gledaju da sjebu BiH sto vise, naravno ne svi jer nisu ni isti svi, na srecu) a Hrvati bi eto ravnopravnost eto jednakopravnost eto vladavinu demokraCije eto ljudska prava a radite sve kontra ustavnosti i suvereniteta drzave..Koji vrag vise hocete?? Dejton se ne moze promjeniti ka disoluciji drzave, osim u pravcu unitarizacije ili eventualno regionalizacije ali ne na etnickoj osnovi..Prihvatite to i bice vam lakse pa da zajedno gradimo ovu zemlju..Ako nista, nadam se da ce napokon i Hrvati shvatiti da sve dok rade protiv BiH i njenog suvereniteta, tj. dok pokusavaju da ostvare dr. Tudjmanove planove, da ste otvoreni neprijatelji ako nista Bosnjacima..
Zivjela Hrvatska i njena gradjanska svijest (SDP HR) i suverena, nezavisna BiH bez entiteta!
-
picek
#739 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
vidi kako se srbin iz srbije i hercegovac odmah sloze.Ukosheni wrote:I vise, alarmantno, rekao bih1mustra wrote: Zar nije malo indikativno da to "bez obzira na nacionalnu pripadnost" u konacnici uvijek dovodi do toga da onih kojih je manje, tijekom vremena ima sve manje i manje?
Doduse, i to se razlicito tumaci, pa je nekom odlicno - nema potrebe zamarati se sa brojanjem
naravno da si ugrozen, kaze srbin iz srbije. hercegovac sav sretan sa sirokim osmijehom pogleda ga radosnim okicama, pa ga poljubi u obraz "hvala ti druze,, znam da ces me razumiti".
a sta o sandzaklijama u srbiji,, razmisli se bosnjak ?
da zavrsim.
vecina je bilo uvijek u svakoj drzavi.
ne postoji drzava na svijetu gdje nema vecine jednog naroda.
zasto se osjecas ugrozeno samo zbog toga ?
-
Ukosheni
#740 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Nista. Pitam koliko je bilo pre?Prpa.ba wrote:Ukosheni wrote:Sve u svemu, Hrvata je maks. 1 posto u Sarajevu.
Sta je problem i toliko cudno u tome?
- medvjed23
#741 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Hvala Bogu. Ni u ludilu ne bih uskratio glas najsposobnijem kandidatu samo zato što nije moje nacije. I normalno da smo ga mi (građani kantona) izabrali. neće valjda Marsovci.Ukosheni wrote:I tog ste znaci vi izabrali. Idealnomedvjed23 wrote:Tako Sarajvo fercera. Ne znam za Široki i Banja Luku. Nisam živio tamo.
- duh_sa_sjekirom
#742 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Ovo je tvrdnja ili pretpostavka?Ukosheni wrote:Sve u svemu, Hrvata je maks. 1 posto u Sarajevu. By the way, koliko ih je bilo pre rata?
Ako je tvrdnja, navedi validan izvor informacija!
Ako je pretpostavka, poštedi nas svog laprdanja, i idi na krstarica.com ili sl.
- Prpa.ba
#743 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Ukosheni wrote:Nista. Pitam koliko je bilo pre?
Ne znam, a vala me i ne interesuje, taman da je i vas srba i hrvata bilo skupa 80% u Sarajevu pre rata bre. Sad je ovo Teheran
-
Ukosheni
#744 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Ja vas volim bas kakvi ste. Bilo bi dosadno da smo svi isti, i kao nacijem, i pojedinci. Ja bi bez Enesa Bosnologa npr. imao koji procenat zabave manje u zivotu.Prpa.ba wrote:Ukosheni wrote:Nista. Pitam koliko je bilo pre?
Ne znam, a vala me i ne interesuje, taman da je i vas srba i hrvata bilo skupa 80% u Sarajevu pre rata bre. Sad je ovo Teheran
Samo nemam zelju za vasim shvatanjem zivota ni u politici, ni u drzavi. Koliko vidim kod Hrvata slicno vazi
- _tulumba_
#745 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
@medvjedmedvjed23 wrote:Hvala Bogu. Ni u ludilu ne bih uskratio glas najsposobnijem kandidatu samo zato što nije moje nacije. I normalno da smo ga mi (građani kantona) izabrali. neće valjda Marsovci.Ukosheni wrote:I tog ste znaci vi izabrali. Idealnomedvjed23 wrote:Tako Sarajvo fercera. Ne znam za Široki i Banja Luku. Nisam živio tamo.
Vidis i sam da je nepojmljivo Hrvatu ili Srbinu da Bosnjak da glas Hrvati ili Srbinu..To kod Hrvata/Srba nema. Ako Hrvat glasa za Bosnjaka ili Srbina izdao je sve svoje i glasace pa makar ga ovaj jebavao u zdrav mozak cijeli zivot..Vaznije je dat glas svome i zivjeti bijedno nego dat glas nekom ko ce ti donijeti kvalitetniji zivot, omoguciti kvalitetno zaposlenje, pristojan i zivot dostojan covjeka..
Ne vrijedi ti to objasnjavati ljudima koji su veci Hrvati od Hrvata iz Hr ili Srbi od Srbijanaca..
Hrvati i Srbi se pozivaju na brojanje krvnih zrnaca, pa kad je tako, onda mi nisu jasni zahtjevi istih..Ako je Hrvata cca 400.000 u BiH nema logike da imaju trecinu zastupnika na bilo kojem nivou??Ili ima? Ako ima, sto tako nije u Citluku, S. Brijegu, Livnu, Duvnu, Tomislavgradu? Nema nista od selektivne dekmokraCije..
Ne znam koji vrag mi uopce treba da komentarisem ove teme kad i dalje ce i Srbi i Hrvati rusiti BiH..
Al' hajd, i mi cemo je i dalje braniti i graditi..
- _tulumba_
#746 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Prpa.ba wrote:Ukosheni wrote:Nista. Pitam koliko je bilo pre?
- AliceInChains
#747 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
E valja je kod Srba shvatanje zivota i politike na pravom mijestu. I opaaa....ode Kosovo. Ma znam bre, Sipatari vas ne razumijuUkosheni wrote:Ja vas volim bas kakvi ste. Bilo bi dosadno da smo svi isti, i kao nacijem, i pojedinci. Ja bi bez Enesa Bosnologa npr. imao koji procenat zabave manje u zivotu.Prpa.ba wrote:Ukosheni wrote:Nista. Pitam koliko je bilo pre?
Samo nemam zelju za vasim shvatanjem zivota ni u politici, ni u drzavi. Koliko vidim kod Hrvata slicno vazi
Last edited by AliceInChains on 19/11/2010 18:46, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
#748 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Zelje i pozdravi su ostali negdje u 1995. godini.Ukosheni wrote:Samo nemam zelju za vasim shvatanjem zivota ni u politici, ni u drzavi. Koliko vidim kod Hrvata slicno vazi
-
Ukosheni
#749 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
Staticne vrste u prirodi su sklone izumiranjuPrpa.ba wrote: Zelje i pozdravi su ostali negdje u 1995. godini.
-
picek
#750 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH
ukosheni,, tebi kao i osi , politicke situacije u bih mogu samo dati zuch.
mislim,,prvo uredi svoju kucu.
dadni sandzaku i vojvodini entitet. (isto trazim od hrvatske da dadne srbima)
onda se zalazi za isti u bosni.
do tad..... iskreno mislim da svaka tvoja rijec ovdje je uvreda.
mislim,,prvo uredi svoju kucu.
dadni sandzaku i vojvodini entitet. (isto trazim od hrvatske da dadne srbima)
onda se zalazi za isti u bosni.
do tad..... iskreno mislim da svaka tvoja rijec ovdje je uvreda.