The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
hAruNN990

#726 Re: The Walking Dead - serija

Post by hAruNN990 »

Stigla nova epizoda :shock: :shock: :shock: ... jedva cekam kuci doci sa posla , sve brojim sate i minute :-) :D
dezurni_ucenik

#727 Re: The Walking Dead - serija

Post by dezurni_ucenik »

Gotivim ponedjeljak navece samo zbog Walking Dead :D .
Cyrax

#728 Re: The Walking Dead - serija

Post by Cyrax »

Auuu cetvrte epizode :(
Valja cekati iduci ponedjeljak :x
hAruNN990

#729 Re: The Walking Dead - serija

Post by hAruNN990 »

Sagledao...i potpisujem iznad post... i da dodam da je ovo poslije one "pilot" epizode... najjaca epizoda dosad..

da se najezis :-) :-)

10/10!
Ime postoji

#730 Re: The Walking Dead - serija

Post by Ime postoji »

kakva serija,a kakva je tek ovo bila epizoda! vrh :thumbup:
dale cooper

#731 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

hladan.preminger wrote:
dale cooper wrote:
hladan.preminger wrote:

Jest, ali u nekoj stvari...

Pored toga oni su dosli vojnicima, a ne obratno.
Eborg wrote:Vala profesionalni vojnici čuju kada muhi proradi čir na struhloj trepavici zombija a da ne čuju grupu od 6-7 amatera koji idu kroz šiblje, kamenje i ostale hakurike usred vedrog dana. :mrgreen:
Jeste vas dvojica neke picajzle. :roll:
Zombi apokalipsa je izbrisala čovječanstvo i mrtvi jedu žive, ali jebiga nerealno je to
što vojnici nisu na nivou i u top formi. Mislim halooooooo. :-)
Calm down Sharon, calm down! :D

Ma smiren sam, samo mi smiješno kad se ljudi upale zbog trivijalnosti. :mrgreen:
harač

#732 Re: The Walking Dead - serija

Post by harač »

nedavno sam odgledao Breaking Bad, pa sad kontam ovo ili Game of Thrones... ima li neko da je gledao obje, da mi preporuči šta prvo da napadnem :D (nije baš da su srodne, ali eto)
Gandalf

#733 Re: The Walking Dead - serija

Post by Gandalf »

harač wrote:nedavno sam odgledao Breaking Bad, pa sad kontam ovo ili Game of Thrones... ima li neko da je gledao obje, da mi preporuči šta prvo da napadnem :D (nije baš da su srodne, ali eto)
za 10 su i jedna i druga, ne možeš se zeznut', s tim da je Breaking Bad malo dinamičnija od Game of Thrones
irac300

#734 Re: The Walking Dead - serija

Post by irac300 »

harač wrote:nedavno sam odgledao Breaking Bad, pa sad kontam ovo ili Game of Thrones... ima li neko da je gledao obje, da mi preporuči šta prvo da napadnem :D (nije baš da su srodne, ali eto)
Uvijek će biti onih koji više simpatišu jednu ili drugu seriju, ali svi će se složiti u jednom, obje su serije vrh, tako s kojom god da počneš nećeš pogriješiti. Moj lični odabir bi ti bio The Walking Dead.
LiTtle MaN

#735 Re: The Walking Dead - serija

Post by LiTtle MaN »

Jbt kakva epizoda..jedva cekam sljedecu, jos samo 6-7 dana :x
beco

#736 Re: The Walking Dead - serija

Post by beco »

Po meni mozda i najbolja epizoda citave serije. Onog malog vise sad cijenim. Jedino mi je ono malo valjanje Rika na kraju bilo fake ali prejaka epizoda.
Eborg

#737 Re: The Walking Dead - serija

Post by Eborg »

Dobra! :thumbup:

Trebaju više očistiti čitav zatvor, popraviti ogradu i ulaze i vozdra! :x
Gandalf

#738 Re: The Walking Dead - serija

Post by Gandalf »

ali onaj zatvor prestravičan - 300 krivina na svakom hodniku, mrakača žešća, a zombiji nalete odma u grupi po 20
DanteX

#739 Re: The Walking Dead - serija

Post by DanteX »

Odlična epizoda. Nevjerovatan preokret u jednoj epizodi. Najviše mi je žao crnca tj. T-Bonea :D
Eborg

#740 Re: The Walking Dead - serija

Post by Eborg »

irac300 wrote:
Uvijek će biti onih koji više simpatišu jednu ili drugu seriju, ali svi će se složiti u jednom, obje su serije vrh, tako s kojom god da počneš nećeš pogriješiti. Moj lični odabir bi ti bio The Walking Dead.
Serije koje se moraju pogledati bez obzira kakve ko žanrove volio:

1) The Wire
2) Boardwalk Empire
3) Mad Men
4) The Walking Dead
5) Game of Thrones
6) Breaking Bad
7) vjerovatno ima još koja ali se ne mogu sjetiti na prvu :mrgreen:

:)
Eborg

#741 Re: The Walking Dead - serija

Post by Eborg »

dale cooper wrote:Ma smiren sam, samo mi smiješno kad se ljudi upale zbog trivijalnosti. :mrgreen:
Pa nisu sad trivijalnosti. Ako već teže da bude "što realniji horror" onda nema logike za takvo nešto. Isto kao što je sinoć bilo u jednom filmu, baci frajer ručnu bombu u obični zemljani rov i ode sve u zrak uz eksploziju i vatru kao da su 3 napalma spucala odjednom.
dale cooper

#742 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

Eborg wrote:
dale cooper wrote:Ma smiren sam, samo mi smiješno kad se ljudi upale zbog trivijalnosti. :mrgreen:
Pa nisu sad trivijalnosti. Ako već teže da bude "što realniji horror" onda nema logike za takvo nešto. Isto kao što je sinoć bilo u jednom filmu, baci frajer ručnu bombu u obični zemljani rov i ode sve u zrak uz eksploziju i vatru kao da su 3 napalma spucala odjednom.
Sama premisa zombi apokalipse je nešto što je daleko od bilo kakve realnosti. Pa stoga i nespremnost
vojske u tim uslovima se može objasniti na hiljadu i jedan način.
bug

#743 Re: The Walking Dead - serija

Post by bug »

o fuck, cetvrta je pravi sjeb :cry: :D
Eborg

#744 Re: The Walking Dead - serija

Post by Eborg »

Možda se varam no ona dvojica zatvorenika mi djeluju kao OK likovi.
KPNCTNJAH

#745 Re: The Walking Dead - serija

Post by KPNCTNJAH »

dale cooper wrote:
Eborg wrote:
Sama premisa zombi apokalipse je nešto što je daleko od bilo kakve realnosti. Pa stoga i nespremnost
vojske u tim uslovima se može objasniti na hiljadu i jedan način.
Pa upravo zbog toga sto im se zombiji mogu pojaviti u blizini u svakom trenutku, bez ikakvog upozorenja, oni bi trebali da paze na okolinu jos opreznije nego ranije, pa da se trzaju na svaki sum... al' jok, ovi im napravili ceku (iako su vojnici prvi tu dosli :-) ) i pobili ih u par sekundi... jos onaj guverner izvadi utoku i upuca prvog lika, pa pauza par sekundi (vojnici se ne micu) i onda izlaze ostali i pucaju... preglupo...

i u zadnjoj epizodi

spoiler

kad Rick gleda kroz ogradu prema zeni i ostatku ekipe, ne primjecuje da su joj zombiji iza ledja, nego se mali okrece i ugleda ih...
dale cooper

#746 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

KPNCTNJAH wrote:
Pa upravo zbog toga sto im se zombiji mogu pojaviti u blizini u svakom trenutku, bez ikakvog upozorenja, oni bi trebali da paze na okolinu jos opreznije nego ranije, pa da se trzaju na svaki sum... al' jok, ovi im napravili ceku (iako su vojnici prvi tu dosli :-) ) i pobili ih u par sekundi... jos onaj guverner izvadi utoku i upuca prvog lika, pa pauza par sekundi (vojnici se ne micu) i onda izlaze ostali i pucaju... preglupo...
Postoji nešto što se zove "suspension of disbelief" i ako je nekome pored očigledno nevjerovatne činjenice
da u seriji mrtvi hodaju svijetom veći problem što vojska ne djeluje kompetentno onda fakat ne znam. :-)

Osim toga moguće je da su oni vojnici bili neki rezervni sastav nacionalne garde ili gušteri koji prije
apokalipse nisu vidjeli prave borbe pa se teško nose sa čitavom situacijom. Ili su jednostavno toliko
izluđeni stvarima i događajima koje su vidjeli da su postali neoprezni i traljavi. Mislim kad možemo
povjerovati u zombi apokalipsu, možemo i u ovo, zar ne? :D
KPNCTNJAH

#747 Re: The Walking Dead - serija

Post by KPNCTNJAH »

dale cooper wrote:
KPNCTNJAH wrote:
Postoji nešto što se zove "suspension of disbelief" i ako je nekome pored očigledno nevjerovatne činjenice
da u seriji mrtvi hodaju svijetom veći problem što vojska ne djeluje kompetentno onda fakat ne znam. :-)

Osim toga moguće je da su oni vojnici bili neki rezervni sastav nacionalne garde ili gušteri koji prije
apokalipse nisu vidjeli prave borbe pa se teško nose sa čitavom situacijom. Ili su jednostavno toliko
izluđeni stvarima i događajima koje su vidjeli da su postali neoprezni i traljavi. Mislim kad možemo
povjerovati u zombi apokalipsu, možemo i u ovo, zar ne? :D
Pa sta sad, serija o zombijima i na sve greske treba zatvoriti oci... da u sljedecoj epizodi nadju lightsaber i s njim pocnu ubijati zombije, to bi bilo normala...

evo nasao sam tu scenu

ne djeluju mi ovi vojnici kao neka nevinasca... sta mislis moze li se Ricku i njegovoj ekipi desiti da im neko ovako napravi ceku ? a ovi su jos profesionalci... cim su vidjeli da im se auto priblizava, svi su izvadili i repetirali puske, spremni da pucaju... onda ovaj izvadi pistolj koji mu je za pasom i upuca prvog, a ovi ostali se ne pomjere... jos je imao vremena za recenicu i slow motion trenutak, ispalio metak i stao, znao je da nece biti ranjen :D nema opravdanja za ovaku glupu reakciju vojske... pa u seriji je proslo par godina otkako su se zombiji pojavili, ovako glupi vojnici bi bili ubijeni vec u prvoj sedmici...
dale cooper

#748 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

KPNCTNJAH wrote:
Pa sta sad, serija o zombijima i na sve greske treba zatvoriti oci... da u sljedecoj epizodi nadju lightsaber i s njim pocnu ubijati zombije, to bi bilo normala...

evo nasao sam tu scenu

ne djeluju mi ovi vojnici kao neka nevinasca... sta mislis moze li se Ricku i njegovoj ekipi desiti da im neko ovako napravi ceku ? a ovi su jos profesionalci... cim su vidjeli da im se auto priblizava, svi su izvadili i repetirali puske, spremni da pucaju... onda ovaj izvadi pistolj koji mu je za pasom i upuca prvog, a ovi ostali se ne pomjere... jos je imao vremena za recenicu i slow motion trenutak, ispalio metak i stao, znao je da nece biti ranjen :D nema opravdanja za ovaku glupu reakciju vojske... pa u seriji je proslo par godina otkako su se zombiji pojavili, ovako glupi vojnici bi bili ubijeni vec u prvoj sedmici...
Poenta je da ovo uopšte nije big fucking deal, kao što se predstavlja. Ja uopšte nisam imao
problem sa tom scenom. I mislim da se podcjenjuju Guverner i sposobnosti njegovih ljudi,
koji su morali napraviti jako mnogo nedjela da bi došli do onoga do čega su došli, a sa obzirom
da je vojska vjerovatno bila relativno blizu Guvernerovog gradića, morali su dobro poznavati
teren, tako da nije teško zamisliti da su relativno lako mogli opkoliti one vojnike.
Practice makes perfect, a čini mi se da je Guvernerova banda imala mnogo prakse. :D
dječak sa šibicama

#749 Re: The Walking Dead - serija

Post by dječak sa šibicama »

To nisu profesionalni vojnici vec nacionalna garda, to su rezervisti koje pokupe na mobilizaciji i u USA njihovi zadaci su pomoc ljudima kod poplava, tornada, uragana i slicnih prirodnih katastrofa, vise ko neka civilna zastita nego vojska, ali eto naoruzani su.

Zadnja epizoda sjajna, ova serija je sve bolja.
DON_eARL

#750 Re: The Walking Dead - serija

Post by DON_eARL »

Likovi koji su ih pobili su se uvježbali na šetaćima, i mislim da je sasvim realna scena, svaki gerilac svog čovjeka rokne i ćao. Problem je što su ovi iz AMC-a detaljno prikazali svakog vojnika redom, pa je zato sve ispalo nerealno. :-D

Epizoda 4 je strašna. :evil:

Zar nije neko rekao u spojleru da će beba biti zombi? :D
Post Reply