FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Zvek

#726 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Škico Bosch servis Konjic 061 154 176
Ivica 061 748 936

Popravak 150 - 200 KM
Altsa

#727 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Altsa »

hvala na telefonima ali meni treba majstor u Sarajevu
johntra

#728 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Ivica ti je majstor u Sarajevu...prije nego što se zaletiš za promjenu ili reparaciju čitavog serva, prosurfaj na internetu malo oko tog problema, jer se u većini slučajeva desi da popuste lemovi na štampanoj ploči serva, što je znatno jeftinije i svaki dobar električar ti to može uraditi....
Altsa

#729 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Altsa »

johntra wrote:Ivica ti je majstor u Sarajevu...prije nego što se zaletiš za promjenu ili reparaciju čitavog serva, prosurfaj na internetu malo oko tog problema, jer se u većini slučajeva desi da popuste lemovi na štampanoj ploči serva, što je znatno jeftinije i svaki dobar električar ti to može uraditi....
tu informaciju sam i ja pronasao na internetu...znaci prvo kod elektricara da provjeri lemove...hvala
shlauf

#730 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by shlauf »

Altsa wrote:hvala na telefonima ali meni treba majstor u Sarajevu
Sinan i Zoka su ti u Brnjacima. Do tamo možeš voziti i sa takvim "teškim" volanom.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
citroen

#731 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by citroen »

Hajmo brzo, :D gdje ima sve dijagnostika za fiat vozila u Sarajevu,i koliko se krecu cijene otprilike? :D
johntra

#732 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Eh ne znam šta da ti kažem, dok sam imao Bravu, radio sam dijagnostiku u UNIS-u u Velešićima i tad je bila 15 KM..Kad sam kupovao Stila prije tri godine, radio sam dijagnostiku u Autocommercu, ali tad sam ostavio petobu na kafu, ali mislim da se cijena kretala oko 25 ili 30 kerma...sad radim kod svog majstora dijagnostiku, ne znam kolika je cijena, to radim u sklopu servisa... :D mada sad ima dosta avlijanera sa ovim programima, javit će se već neko sa tim iskustvima...za šta ti treba dijagnostika?
LeKo

#733 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by LeKo »

Kod Hote 20 KM, BIHAMK 35 KM, UNIS 15 KM - (dalje od gašenja lampice airbag-a pojma nemaju, cijena sve govori).
cucamonga

#734 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by cucamonga »

pozdrav svima

imam jedan tezi misterij obzirom da je Lancia dio FIAT-a mozda bi neko mogao pomoci barem ovako

odnedavno vlasnik Lancie Thesis 3.0 V6 - perfektno auto - medjutim prodavac mi je ocito prikrio informacije pri kupovini.

nije to ni toliko bitno keš mi nije problem koliko bih volio da rijesim problem.
naime auto je izgubilo struju odmah 1. dan nakon kupovine (jesam isao jednim dijelom autoputa visokom turazom i brzinom, kisa je padala i sl).

skontali smo da je alternator los i da ga treba reparirat pa sam to i dao da se sredi - operacija je bila zeznuta jer je kompletan trap rastavljen da bi se alternator izvadio pa je to nesto skuplje izaslo.

medjutim - auto ponovo ostaje bez struje i sad tu nastupa misterij - kad god je isao na ispitivac nije pokazivao potrosnju struje na AKuu dok je ugasen. prijatelj me pocastio akumulatorom od 80Ah iako tehnicki treba 100Ah ali mi nema logike da iako je slabije deklaracije auto se voza sve ok i onda puf - tako nestane struja nakon 7-8 sati da ni lampica ne moze da gori osvjetljenja - sve bude ugaseno sve je pogaseno a i nema mi logike da ista trosi struju kad izvadim kljuc - ne znam koliko je kljucan magnetni prekidac kljuca na bravi da ostavi kontakte ili neke potrosace u funkciji...

par puta sam cuo naizmjence bez nekog rasporeda ventilator hladnjaka da radi nakon sto odem od auta sto mi nije logicno ni po kojem osnovu kod novijeg auta i cuje se neki zvuk iza instrument table nepoznatog porijekla kao da CD vrti ili neki motoric - nisam 100% nacisto a mozda je i autosugestija - ne znam takodjer da li je moguce negdje vlazni spoj da bude i tako da vuce ili pak elektrohidraulika na amortizerima i parkirnoj kocnici....

uglavnom cijenio bih a i platio ako neko ima nekih kvalitetnih pretpostavki o tome sta bi moglo da bude problem jer fakat zelim da zadrzim auto i ne bih tek tako da ga uvalim nekom beteru i da nosim na savjesti neciji bijes.

hvala lijepa.
johntra

#735 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Odakle si i gdje si kupio Lanciu?
cucamonga

#736 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by cucamonga »

johntra wrote:Odakle si i gdje si kupio Lanciu?
ne kontam sta je relevantno u pitanju al hajd nek bude - u Ceskoj sve
johntra

#737 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Mislio sam da si je kupio ovdje kod nas, jer u Zenici je bila jedna što je bila potopljena i prodavala se...doduše, sve je na njoj bilo urađeno kako treba, ali jednom kad voda nešto dohvati, to je to... :D
ne znam šta da ti kažem na tvoj problem, da ti kažem da ideš po ovlaštenim serivisima, samo ćeš sebi nabiti troškove, a oni će bezuspješno tražiti kvar...uzeo si fakat dobro auto i većina tih Lancia nije imala nikakvih većih problema...
jesi li kontaktirao prethodnog vlasnika? jesi pokušao tražiti klubove vlasnika tih automobila, znam da ih ima dosta po Evropi, pa da kod njih postaviš ovo pitanje i tražiš dijagnozu?
ipak, vjerovatno je da ti nešto vuče struju, da li je sad taj ventilator ili taj zvuk CD-a, ne znam, ali ja bih upratio te zvukove....
cucamonga

#738 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by cucamonga »

johntra wrote:Mislio sam da si je kupio ovdje kod nas, jer u Zenici je bila jedna što je bila potopljena i prodavala se...doduše, sve je na njoj bilo urađeno kako treba, ali jednom kad voda nešto dohvati, to je to... :D
ne znam šta da ti kažem na tvoj problem, da ti kažem da ideš po ovlaštenim serivisima, samo ćeš sebi nabiti troškove, a oni će bezuspješno tražiti kvar...uzeo si fakat dobro auto i većina tih Lancia nije imala nikakvih većih problema...
jesi li kontaktirao prethodnog vlasnika? jesi pokušao tražiti klubove vlasnika tih automobila, znam da ih ima dosta po Evropi, pa da kod njih postaviš ovo pitanje i tražiš dijagnozu?
ipak, vjerovatno je da ti nešto vuče struju, da li je sad taj ventilator ili taj zvuk CD-a, ne znam, ali ja bih upratio te zvukove....
fala stari na odgovoru - eh sad da ti kazem iskreno na potopljenje sam posumnjao i prije nego sam je kupio - ugledao sam tragove pijeska i soli na sastavu glava motora i sad da li to moze da bude sta relevantno ko zna...

ide ko zvjerestina - ovjes joj je jos uvijek nepoderan i ne cuju se tum-tumovi ni kliklangovi iako leluja na nasim cestama pri visoj brzini a to pripisujem neljudskoj cesti i velikoj tezini - suha skoro ima 2 tone.

jedino mala zuta lampica sa usklicnikom u krugu treperi na konzoli sad kako nema struje pa vjerovatno ima veze sa bekap - baterijom za parking kocnicu - jer nije ni ona reagovala kad sam pokusao da je otpustim.

uglavnom - bas pizdarija - duhovi neki a pojma nemas gdje je.... :evil:
hakunfuc

#739 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by hakunfuc »

Imao sam i ja slične probleme, auto je Lancia Lybra 2,4jtd motorom. Jednostavno nešto izvuče akumulator i to bez ikakvog pravila, nekad drži struju dan, nekad 5 dana bez problema. Probao sam sa drugim akumulatorom, ispitivali punjenje alternatora, nikakvu potrošnju struje ne pokazuje dok je auto ugašeno (mjerili ampermetrom), dok mi nije jedan električar rekao da dobro očistim kontakte na distribucijskom bloku na samoj klemi akumulatora. Tu se nalaze osigurači za velike potrošače (ABS, grijači, ventilatori). Skinuo sam kompletan blok i izvadio sve osigurače, očistio svaki osigurač ponaosob, zatim očistio samu klemu na akumulatoru i klemu na distribucijskom bloku, kao i kompletan blok.Bilo je dosta oksidacije i sad je sve čisto kao suza. Od tada je prošlo nekih mjesec dana bez problema, niti jednom nisam ostao bez napajanja. Nadam se da je i kod tebe ovo problem, jer je ovo nekako najjeftinije rješenje koje kod mene, za sad, daje dobre rezultate. I dosta ljudi mi je reklo da kod Lancie se obično problemi dešavaju upravo zbog oksidacije kontakata.
cucamonga

#740 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by cucamonga »

hakunfuc wrote:Imao sam i ja slične probleme, auto je Lancia Lybra 2,4jtd motorom. Jednostavno nešto izvuče akumulator i to bez ikakvog pravila, nekad drži struju dan, nekad 5 dana bez problema. Probao sam sa drugim akumulatorom, ispitivali punjenje alternatora, nikakvu potrošnju struje ne pokazuje dok je auto ugašeno (mjerili ampermetrom), dok mi nije jedan električar rekao da dobro očistim kontakte na distribucijskom bloku na samoj klemi akumulatora. Tu se nalaze osigurači za velike potrošače (ABS, grijači, ventilatori). Skinuo sam kompletan blok i izvadio sve osigurače, očistio svaki osigurač ponaosob, zatim očistio samu klemu na akumulatoru i klemu na distribucijskom bloku, kao i kompletan blok.Bilo je dosta oksidacije i sad je sve čisto kao suza. Od tada je prošlo nekih mjesec dana bez problema, niti jednom nisam ostao bez napajanja. Nadam se da je i kod tebe ovo problem, jer je ovo nekako najjeftinije rješenje koje kod mene, za sad, daje dobre rezultate. I dosta ljudi mi je reklo da kod Lancie se obično problemi dešavaju upravo zbog oksidacije kontakata.
hvala stari na odgovoru

ne znam sta bih ti rekao - potpuno isti simptomi s tim sto ja imam fusebox jedan ispod haube do motora jedan do HIFI i pojacala i TVa i jedan blok na samom akumulatoru koji se nalazi u zadnjem blatobranu sto je zasticeno od okisdacionih procesa koliko toliko a imam i jedan spojni box ispod poda suvozaca tako da je to zivi cirkus kablova :skoljka: mislim da ima samo kablova i spojeva na kablovima jedno 100-150 kila - uglavnom imam i sredstvo za ciscenje kontakata pa evo odoh sad da to procistim svakako sam slobodan a i mehanicar treba da dodje.

veliko ti hvala a ako jos sta imas za reci boga ti mi javi. hvala ti puno i puno se sretno navoz'o
Zvek

#741 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

uradi sam

#742 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

Podigni malo Haubu pristavi sebi FUKA :-D i polako pregledaj sve kablove do kojih mozes doci..mozda i naletis na nesto sto nije ok...ili sto ti se cini sumnjivo..inace te i takve kvarove je jako tesko locirat..jedan dan posveti autu pa ga preberi fino...mozda i rjesis roblem sam :thumbup: :thumbup: :thumbup:
cucamonga

#743 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by cucamonga »

uradi sam wrote:Podigni malo Haubu pristavi sebi FUKA :-D i polako pregledaj sve kablove do kojih mozes doci..mozda i naletis na nesto sto nije ok...ili sto ti se cini sumnjivo..inace te i takve kvarove je jako tesko locirat..jedan dan posveti autu pa ga preberi fino...mozda i rjesis roblem sam :thumbup: :thumbup: :thumbup:
fala :thumbup: :thumbup:
uradi sam

#744 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

Zvek wrote:Giulietta Mjet

http://forum.cars.rs/forum3/viewtopic.p ... hilit=ALFA

Vrh slike :thumbup:
lijepa brate..makinja, ali meni je ipak ljepsa GT
frngla

#745 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by frngla »

uradi sam wrote:

malo je reci da je dobra :shock:
j**e majke!!! :thumbup: :thumbup:
citroen

#746 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by citroen »

johntra wrote:Eh ne znam šta da ti kažem, dok sam imao Bravu, radio sam dijagnostiku u UNIS-u u Velešićima i tad je bila 15 KM..Kad sam kupovao Stila prije tri godine, radio sam dijagnostiku u Autocommercu, ali tad sam ostavio petobu na kafu, ali mislim da se cijena kretala oko 25 ili 30 kerma...sad radim kod svog majstora dijagnostiku, ne znam kolika je cijena, to radim u sklopu servisa... :D mada sad ima dosta avlijanera sa ovim programima, javit će se već neko sa tim iskustvima...za šta ti treba dijagnostika?
Drug ima mareu weekend i nesto cackao sa akumulatorom,skidao kleme i onda sjebao klimu,pokazuje mu clima error, u stvari vise ne radi,sad moze samo da grije :D pa kont'o da to ukine.Pa ako moze broj nekog od ovih sto imaju diagnostiku za fiat,marea je 2000 g,1.9 jtd :)
Zvek

#747 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

frngla wrote:
uradi sam wrote:

malo je reci da je dobra :shock:
j**e majke!!! :thumbup: :thumbup:
Samo što nisu mogli bez nekog sr..a, eno na netu masovni problemi sa mjenjačima, pretežno na benzincima. Problem ne mogu da ušaltaju u I, već mora prvo u II, pa i I. Sramota za Alfu ako ne riješe ovo.
frngla

#748 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by frngla »

poznati talijanski fuseraj, sfuseri pa sta bilo :) al' to ne mijenja cinjenicu da je ovo dobro auto :D
uradi sam

#749 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

mah rjesit ce to zabari ...desavaju se fule jer ljudi nece da uvale svabu u svoja remek djela sto je i pametno donekle, ali to ima i svoju cijenu..ipak ja mislim da su to sve igre itd..ja kada sam kupio punta u mahalu ga dovuko isto boga mi ko da sam ubio covjeka...odmah prica mogo si za te pare fokusa, golfa, mercedesa nekog od 3000000 KM, bmw, itd.. ono' ti se auti kvare .ebo talijana i tako te stvari, na sto sam u kratkom periodu poceo da se slazem sa vecinom jer su poceli problemi u vidu nekih gluposti i sitnica, koje su pocele da zezaju naravno koje sam i otklonio sto ja :-D sto majstor i od tada autic je TOP. dobra masina 1.9 JTD, malo je tvrd ali i udoban na odnosu na WW, klima, itd..sada sve fescera na zavidnom nivou. Elem sjetimo se problema na Audiju TT koji je ubrzo objavio reklamaciju i povukao sve proizvode, jer se nasla greska na kocionom sistemu koji je otkazivao pri vecim naporima itd...stoga nedesavaju se samo u Talijana fule, ipak ja mislim da je ovaj model trebao sacekati jos jednu godinu da se stvar dobro istestira. Sve u svemu Dzulijeta je preljep auto, sa jako lijepim dizajnom sto vani tako unutra o kojoj svabo i drugi mogu samo da sanjaju. :-D Jedan model Fiata sa sajma u Madridu mnoge je ostavio bez texta.. :D

http://www.crazyvehicle.com/fiat-ducato-truckster/
pajero

#750 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by pajero »

citroen wrote:Hajmo brzo, :D gdje ima sve dijagnostika za fiat vozila u Sarajevu,i koliko se krecu cijene otprilike? :D
Moj kolega radi dijagnostiku za Fiat, Alfu i Lanciu:

061/ 722 535 Žarko, Sarajevo.
Post Reply