BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mustafapasa

#726 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

galert wrote:Čestitka za novu godinu od bhtelekoma , nove cijene za korisnike njihove tv, cijena jednog minuta prema fiksnoj je 6 feninga plus PDV što je duplo skuplje od npr. HS telefona 3 feninga prema fiksnoj mreži bh tel, stim da je preplata 6KM a ne 30.

http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... djenje.jpg :evil: :run:
Kad smo bili u ratu imali smo termin za ovakve : ide se umi pa opet ustani :lol:
zilog

#727 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

zateznistub wrote:
Hendrix wrote:Svi ostali plaćaju porez, doprinose za radnike, toliko je od njih i očekivano kao privatnih firmi. Ali kod njih ako pare idu vlasniku u džep to me ne tangira kao prelivanje ogromnih sredstava državne firme kao što je BHTelecom pojedincima i familijama, firmama zetova i amidža koje su partneri telecomu i recimo upravnom odboru koji je u 2009. povećao sebi naknade sa 324.000KM na MILION KM , znači samo upravni odbor uzme milion. Pljačka koja se tamo dešava je zamaskirana patriotskim nebulozama i gradnjom puteva, standardna priča jer ionako većina toga ode na plate državnim službama, a to ko je i kako zaposlen da se uhljebi se ne kaže javno normala. I da se digne na kvadrat broj ljudi kod privatnih operatera opet se ne može namaći koliko je uposlenika viška u BHTelecomu i koji zarađuju basnoslovne plate za naše uslove.Zato nemojte molim vas da branite ovo leglo nerada i štela, korupcije i nepotizma.
Onog dana kada Telecom počne poslovati transparentno a ne familijarnim vezama ja ću reći da je to državna firma, sada je samo maskirana pod tim nazivom, a ustvari je privatna firma par familija, kao što je i naša država uostalom.

Ma kome krivo sto ljudi imaju dobre plate? Koje tebi ili nekom drugome kriv pa nemate dobre plate? Sistem? ma i to je vise suplja kao i tvoj patriotizam. A ono na pocetku tvog posta da se uredno placaju porez idoprinos radnicima je suplja koju ne bi ni djeca u vrticu progutala, raspitaj se na koji iznos plate se placa socijalno i zdravstveno u tvojim omiljenom firmama i kako li su to bas oni zaposleni u tim firmama, garant nisu ni rod ni pomozi bog nijednom od vlasnika 8-) I kako neko rece ako ti BHT ne odgovara imas alternativu pa bujrum.
Ovo je vrhunac, kada uposlenici drzavnih firmi i institucija drugima kazu: "ko vam je kriv sto vi nemate". Podsjeca me na "Imaju voooz eeeee":
Mustafapasa

#728 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

da malo postamo:

http://bs.wikipedia.org/wiki/BH_Telecom
http://www.seebiz.net/financije/trziste ... bh-telecom
http://www.bljesak.info/content/view/66308/155/
http://oslobodjenje.ba/index.php?id=11853

obratite paznju na cifre te da je pored finansijskih inekcija koje idu za ovu drzavu iz ove firme, 140 miliona investicija od kojih 60% realizuju DOMACE FIRME. Pored onih 3400 uposlenika, koliko je jos onih koji ce vidjeti hljeb od ove firme...
Usput, BHT je jedini koji javno sve obznanuje i sve je dostupno siroj javnosti i zbog toga :thumbup: :bih:
mrtva kokoš

#729 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by mrtva kokoš »

Nagradna igra BH Telekoma: "Zaposli se i ti"...

Mustafapasa je??

a) jedan od 3400 uposlenika BHT
b) clan familije jednog od uposlenika BHT
c) clan upravnog odbora BHT
d) poslovni partner BHT

odg. na nagradno pitanje saljite najkasnije do 10.01.2011 na br. telefona. 091 100 100
cijena poziva 1.00 KM + pdv

mi krademo, pardon dajemo vise...
neo7

#730 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by neo7 »

Mustafapasa wrote:
Fozgen wrote:Svi u BHTelecomu su npr. legalno zaposleni. :roll: :-)
ljubi brat ti svoje pa makar i ne bilo vezano za temu :lol:
Da da...cim se nema argumenata okrene se prica zar ne :) ? Pricas o leganosti u Telecomu,eh tu se jarane moj mozes samo poklopiti :)
zilog

#731 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

Mustafapasa wrote:da malo postamo:

http://bs.wikipedia.org/wiki/BH_Telecom
http://www.seebiz.net/financije/trziste ... bh-telecom
http://www.bljesak.info/content/view/66308/155/
http://oslobodjenje.ba/index.php?id=11853

obratite paznju na cifre te da je pored finansijskih inekcija koje idu za ovu drzavu iz ove firme, 140 miliona investicija od kojih 60% realizuju DOMACE FIRME. Pored onih 3400 uposlenika, koliko je jos onih koji ce vidjeti hljeb od ove firme...
Usput, BHT je jedini koji javno sve obznanuje i sve je dostupno siroj javnosti i zbog toga :thumbup: :bih:
U onih 60% domacih firmi, BHT racuna i lokalne ispostave Simensa i drugih koji ocarine robe i prosljede BHT-u, a pare prebace u inostranstvo.

Za ovo sto BHT radi (i ne radi), potrebno je manje od 1000 uposlenih. Onih 2400, zaposlenih preko rodbine i stranaka, zivi na nasoj grbaci. Vidjece se koliko ce ih ostati jednog dana kada se BHT privatizuje.

BHT je DD i ima obavezu (kao svako DD) revizije i objavljivanja poslovnih podataka.
Mustafapasa

#732 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Splinter wrote:Nagradna igra BH Telekoma: "Zaposli se i ti"...

Mustafapasa je??

a) jedan od 3400 uposlenika BHT
b) clan familije jednog od uposlenika BHT
c) clan upravnog odbora BHT
d) poslovni partner BHT

odg. na nagradno pitanje saljite najkasnije do 10.01.2011 na br. telefona. 091 100 100
cijena poziva 1.00 KM + pdv

mi krademo, pardon dajemo vise...
a:
Ja sam:

1.GD Federacije BiH i sve ostalo sto si nabrojao :)

Samo jedan gradjanin ove zemlje kao i svi ostali i gotivim domace firme...samo domace...
pogledaj moje postove na drugim temama i vidjet ces da je na svim isto...dakle, ista bi onda ova pitanja trebalo postaviti i na drugim temama :)

Cijena poziva: po cjenovniku
Mustafapasa

#733 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Zapravo, ja sam uposlenik:
Energopetrola - jer na njemu stalno sipam gorivo, ne na OMV,niti Petrolu a ne na INA
Klasa - jer mazijam njihovo
Milkosa ili Tuzlanske mljekare - zavisi sta se uzme
BH Telecoma - njihov sam korisnik
Gym Sfera - domaci sportski klub skenderija
drvopromet - tamo kupujem itd....
zateznistub

#734 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zateznistub »

Ovo je vrhunac, kada uposlenici drzavnih firmi i institucija drugima kazu: "ko vam je kriv sto vi nemate". Podsjeca me na "Imaju voooz eeeee":
Sta je pasa moj, ti ako radis, nisi se zaposlio preko stele nego regulrno preko konkursa u novinama?
Ako studiras ili si studirao nisi nikada potrazio vezu za upis ili isit?
Mani te se suplje zivota vam.
Ne radim u BH telecomu niti moj neko radi tamo tako stvari stoje, ali za sve ostale davaoce slicnih usluga BHTelecom je gigant, i vi tu NISTA NE MOZETE!
LJUBOMORA I ZAVIST JE ČUDO :dance:
galert

#735 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by galert »

Mustafapasa wrote:Zapravo, ja sam uposlenik:
Energopetrola - jer na njemu stalno sipam gorivo, ne na OMV,niti Petrolu a ne na INA

Ti si zapravo jedan veliki .upan , koji ne vidi dalje od svog nosa (Velikog). :dance:

On patriota što sipa na energopetrolu a ne na INA, INA-MOL kupila Energopetrol :arrow: :oops:
MyCore

#736 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by MyCore »

Ima li bolan ko kakvu stelu da mi dođu spojiti ovu moja tv :D Ja više nemrem čekat :D
Mustafapasa

#737 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

galert wrote:
Mustafapasa wrote:Zapravo, ja sam uposlenik:

Ti si zapravo jedan veliki .upan , koji ne vidi dalje od svog nosa (Velikog). :dance:

On patriota što sipa na energopetrolu a ne na INA, INA-MOL kupila Energopetrol :arrow: :oops:
Hvala lijepo na komplimentu 8-)
a sad odoh na ogledalo da vidim nakon ovog prosvjetljenja jel mi se nos smanjio...mora da jeste, jer ipak, INA ce otpustiti sve Bosance koji rade u ovoj firmi i dovest svoje pumpadjije, ipak ce se PDV placati Republici Hrvatskoj, na kraju, ipak ce pumpe Energopetrola postati "strano zemljiste", koristice se neka hrvatska rafinerija itd...Usput, Ina je kupila dio Energopetorla...To je kao da kazes da je Amerika arabija samo zato sto arapi posjeduju nekoliko desetina procenata Amerike...
I na kraju, firma se zove Energopetorl DD Sarajevo...

http://www.bizon.ba/bosna-i-hercegovina ... dravi.html
Hendrix

#738 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Hendrix »

E moj Mustafapaša, zbog takvih kao ti ja odavno planiram da idem odavde. Jer očigledno pristaješ na razdvajanje građana na one na budžetu=bogove i one kojima je neko kriv što nemaju štelu da ulete tamo. Za koju godinu će biti i plaža za siromašne i bogate , kao u Alan Fordu. Već sada je nemoguće zaposliti se u boljoj državnoj firmi bez veze ma koliko ti stručan bio i gigant ali tebi to ne smeta, oni su samo zavisni što ne mogu pošteno da rade. Ko im je kriv što nisu iz jake familije da ih poguraju, ko ih šiša, kad su levati. Tako razmišljaju svi uhljupi budžetski koji ne rade ništa, i to pouzdano znam iz priča par sretnika koji su tamo volontirali. Znaš li ti kakav je osjećaj da završiš fax sa prosjekom 9,5 kao moja prijateljica i onda konkurišeš 3 godine na posao, i svaki put uleti neko sa štelom, član familije? Ko joj je kriv jelde? Djevojci je otac penzioner, majka invalid, nikog nema da je pogura, i da je imalo normalna država ona bi je pogurala da nađe posao. Ali jebiga, vjerovatno je ljubomorna i zavisna, kad ne može da štelu nađe.
Ne može ovo dovijeka trajati ljudi, ne možemo dovijeka zapošljavati familiju neko mora i raditi kada krahne srednji stalež koji i plaća sve ove usluge i budžet, šta će se onda desiti?
I na kraju ako ti ne živiš na budžetu onda je ono što si gore reko još strašnije.

Zato mi imamo giganta gdje nam radi Sanela Sijerčić u pauzama između turneja i diskoteka,javi se ponekad na telefon i ima veću platu nego ti gospodine Zatezni stub, a radiš u EE.
Mustafapasa

#739 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Hendrix wrote:E moj Mustafapaša, zbog takvih kao ti ja odavno planiram da idem odavde. Jer očigledno pristaješ na razdvajanje građana na one na budžetu=bogove i one kojima je neko kriv što nemaju štelu da ulete tamo. Za koju godinu će biti i plaža za siromašne i bogate , kao u Alan Fordu. Već sada je nemoguće zaposliti se u boljoj državnoj firmi bez veze ma koliko ti stručan bio i gigant ali tebi to ne smeta, oni su samo zavisni što ne mogu pošteno da rade. Ko im je kriv što nisu iz jake familije da ih poguraju, ko ih šiša, kad su levati. Tako razmišljaju svi uhljupi budžetski koji ne rade ništa, i to pouzdano znam iz priča par sretnika koji su tamo volontirali. Znaš li ti kakav je osjećaj da završiš fax sa prosjekom 9,5 kao moja prijateljica i onda konkurišeš 3 godine na posao, i svaki put uleti neko sa štelom, član familije? Ko joj je kriv jelde? Djevojci je otac penzioner, majka invalid, nikog nema da je pogura, i da je imalo normalna država ona bi je pogurala da nađe posao. Ali jebiga, vjerovatno je ljubomorna i zavisna, kad ne može da štelu nađe.
Ne može ovo dovijeka trajati ljudi, ne možemo dovijeka zapošljavati familiju neko mora i raditi kada krahne srednji stalež koji i plaća sve ove usluge i budžet, šta će se onda desiti?
I na kraju ako ti ne živiš na budžetu onda je ono što si gore reko još strašnije.

Zato mi imamo giganta gdje nam radi Sanela Sijerčić u pauzama između turneja i diskoteka,javi se ponekad na telefon i ima veću platu nego ti gospodine Zatezni stub, a radiš u EE.
Ne znam o kakvom razdvajanju pricas niti znam na osnovu cega si to zakljucio, a volio bih da mi to obrazlozis kao i to da mi to razdvajanje ne smeta, jer nista apsolutno o meni ne znas,mozes nagadjati samo...Pa kada bih bio ovo sto ti govoris, bio bih nepravedni nasilnik, sto je za mene uvreda i krsi se sa mnogim mojim principima,sto vjerskim,sto odgojnim. I ja sam nakon faxa trazio dugo posao, na poslu sam neki dan dozivio te stele oko unaprijedjenja koje govoris, za mene nije bilo mjesta,ipak mi fali godina staza bez obzira sto super radim...
djelim misljenje da je stanje kakvo jeste,takvo nam je i nece ako Bog da biti vjecno jer samo maloj kolicini ljudi to odgovara... volio bih da si pogledao moje postove na nekim drugim temama,vidjet ces da volim ovu zemlju, zelim napredak,podrzavam domace i svakom zelim hajr i dobro...
gledat cu ovo kao nerazumijevanje u prevodu :-D ok
zateznistub

#740 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zateznistub »

Hendrix wrote:E moj Mustafapaša, zbog takvih kao ti ja odavno planiram da idem odavde. Jer očigledno pristaješ na razdvajanje građana na one na budžetu=bogove i one kojima je neko kriv što nemaju štelu da ulete tamo. Za koju godinu će biti i plaža za siromašne i bogate , kao u Alan Fordu. Već sada je nemoguće zaposliti se u boljoj državnoj firmi bez veze ma koliko ti stručan bio i gigant ali tebi to ne smeta, oni su samo zavisni što ne mogu pošteno da rade. Ko im je kriv što nisu iz jake familije da ih poguraju, ko ih šiša, kad su levati. Tako razmišljaju svi uhljupi budžetski koji ne rade ništa, i to pouzdano znam iz priča par sretnika koji su tamo volontirali. Znaš li ti kakav je osjećaj da završiš fax sa prosjekom 9,5 kao moja prijateljica i onda konkurišeš 3 godine na posao, i svaki put uleti neko sa štelom, član familije? Ko joj je kriv jelde? Djevojci je otac penzioner, majka invalid, nikog nema da je pogura, i da je imalo normalna država ona bi je pogurala da nađe posao. Ali jebiga, vjerovatno je ljubomorna i zavisna, kad ne može da štelu nađe.

Da radim u E, u cemu je problem?
Jel problem sto neko ima vecu platu od moje? Ponavljam nabroji mi ljude u bilo kojo firmi da se zaposlio be ikakve stele, nema niti 0.01%. O cemu ti govoris? Hoces da ides vani, pa bujreum ako ti ne valja ti idi, samo ne znam ko ce da te primi? Kakve kvalitetnudis, kakvo znanje? Ako je jedino znanje taj tvoj revolt na forumu, e daleko ces dogurati.
A ta tvaoj drugarica ako je zaista diplomirla sa 9.5 a nema posla mozda je do nje. Mozda strucnjak previse bira pa nece svasta, mozda misli da previse vrijedi za jednog pripravnika pa joj blam za pocetak primati manju platu.
Hendrix

#741 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Hendrix »

Ti očigledno nemaš pojma kakvo je stanje uopšte u državnom sektoru i zaposlenju u istom. Kakvo ba biranje posla, ja ti govorim da ako hoćeš da radiš svoj posao nema šanse, možeš uvijek da radiš u nekom granapu ili sličnom, nije to biranje to je opstanak. Ne pričam o sebi jer radim svoj posao i u svojoj struci koji sam dobio legalno vjerovao ili ne, da me niko nije pogurao. Ali to je kap u moru štela ovde. I ti očigledno prihvataš ovakav sistem i ne smeta ti da kao stručnjak se brineš o plati i poslu u EE dok neki preko štele se laganica šetkaju. Svaka čast.
E to meni smeta, nepravda koja nas guši i kada jednom svi prihvate da se drugačije ne može osim ovako nepotizmom onda smo ga p******* za sva vremena.
Izvinjenje Mustafa nisam ono gore tebi pisao, greška bilo je za zatezni stub.

I otišli smo s teme skroz, više nemam šta da kažem na ovo.
Pare su vaše, kome ih dajete do vas je, ako mislite da pomažete BiH plaćajući telecomu, bujrum.
Fozgen

#742 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

Tema nije glasila "Ko ce uzeti a ko ostaviti BHTelecom" tako da to ako ti se svidja uzmi a ako ne razguli ne pije vode.
Ja sam, po hiljaditi put kazem, BIO korisnik BHTelecoma, imao ADSL kada se i na njeg cekalo kao za NjihovuTV danas, duzi niz godina. Izgleda da niko ne cita neke postove na forumu, koje sam recimo ja pisao a vezano za temu striktno "MojaTV", znaci dok je bila u testnoj fazi pa i poslije kada sam je htio uvesti kod sebe.
Smatram da je je kod vecine providera izbor kanala prodavanje muda pod bubrege pa tako i izbor kanala MojeTV, gdje ovdje neki pompezno najavljuju Novu TV i to jos mos mislit legalno a tek RTL televiziju mislim stvarno daj nemojte pravo smjesno to.
Uvijek me je grizlo ono 3G ( ne ne radi se o GSM mrezi nego o 3GB prometa koje sam imao na ADSL-u ) pri brzini od 1024/128 mb/s i ne dao ti Bog prekoracit limit, grizao me bezobrazno skupa tarifa telefoniranja, kao da nam je telefon suho zlato ili luksuz pa za njeg danas jedan penzioner MORA da izdvoji, kada se suzdrzava od telefona neki minimum od 20KM uz uslov da ne nazove skoro pa nikog, narocito ne na mobilni jos ako je nekog drugog providera pa jbte moras kredit podici, o inostranstvu da ne pricamo.
I danas oni sa MojomTV nude pazi, paket koji sam ja mislio da uzmem je Full sa cijenom cca75KM, znaci TV + net + "free" telefon.
Ja danas imam Net, paket 40GB + digitalnuTV sa istim brojem kanala MojeTV ( i opet kazem svi kanali su svugdje prodavanje muda pod bubrege ) za 45 KM za ostalih 30KM uzmem tih Ultra kartica i izadjem na 75 KM. A da imam Full paket paket davao bi htio ja ili ne 75KM + ultra kartice + poziv sa fiksnog prema mobilnoj telefoniji koji i jeste najveci problem kada se prica o fiksnoj telefoniji jer su pozivi prema fisksnoj i onako mizerija sto bi me izaslo brat bratu 100KM + Ultra kartice.
I sad ovo sve treba uraditi radi nekog patriotizma ma daj zayebavas.
Jos jedna stvar koja me je jako iznenadila ali ono ravo je kada sam odjavljivao ADSL, nije ih briga ali bas ih nije briga za bilo kojeg korisnika. Imaju toliko povjerenje u sebe i toliko arogancije da meni nema razlike izmedju sluzbenika u opcini i onog za salterom u Telecomu a trebalo bi da ima. Ma da me je ko pitao za razlog odjavljivanja ili dali ste bili zadovoljni uslugom ama nista.
A kada neko kaze da je neko ljubomoran ili nesto slicno na radnike Telecoma e daj mi ga molim te ko nebi bio, imaju radno vrijeme kakvo nema skoro niko u drzavi, zasticeni su kao medvjedi, prosto nedodirlivi kao da su PRIVATNA firma a meni ih ovdje neko provlaci kao drzavna.
Neko spominje njihovu humanitarnu stranu, i to je za bogu plakati, da su iole humanitarni na svaki broj kojim se donira nebi naplacivali a ne poziv i do marke ide. Znaci doniras dvije marke pozivom a marka ide njima.
kurty

#743 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

Otislo ovo skroz daleko od teme...
Treba shvatiti da nije samo Sarajevo BiH... Ima BiH malo dalje od Sarajeva i u tim dijelovima je Telecom jedino sto je dobro... Eh sad zamislite kakvi su ostali ako je telecom jedini dobar...
Ja sa ADSLom nisam imao problema... Ni sa MojaTV... Sve mi super radi... I TV i net i telefom... Krivo mi je sto sam slagan (ne samo ja, nego svi) sa opcijama koje nisu pustili ili koje rade samo sa odredjenim kanalima, a tako nije pisalo na letcima...

Posto nema teme o telecomu... Elem, ima 25 dana kako ganjam N8 za djevojku... I 15 dana svaki dan zvao, i govore mi "nema tog telefona"...jos se ja kao i rezervisao... 16ti dan nazovem, kad kazu "nestalo"... Sta je ba nestalo... I prvo sam sat vremena zvao 1444 da mi daju nekog sefa ili nekoga ko je iznad njih, jer ovi sto se jave na 1444 nisu krivi... I tako svecano dodjem do nekog centra (prvi par poziva bili u Sarajevu, pa onda odjednom u Zenici)... i tu me stave kao na spisak pod rdnim brojem 8... U cetvrtak me nazvali i rekli da je stigao telefon u Zenicu... Zamolim da se telefon posalje u Brezi na sta sam dobio odgovor u stilu "hoces jos i muzicku"... U petak ujutro, nazovem da vidim gdje se mobitel moze pokupiti i rekose mi da je najbolje da u Brezi trazim mobitel :roll: ... I naravno, kazem tom sto mi se javio da nema sanse da u Brezi dobijem telefon.. I nakon 20tak minuta kazem da je covjek koji ce ga pokupiti i na cije ime ide telefon pred Zenicom, i da cu za minutu javiti u koji prodajni centar ce doci... I nakon minutu zovem, niko se ne javlja... i tako 10tak puta dok se gospodin nije svecano javio sa "RECI"... E tu mi je fakat pukao film, i prvi put sam isao na kartu da nekoga prijavim sefu (plus sto od prosle godine sve razgovore koji su sa telecomom snimam)... I kad sam rekao svoje i kad sam spustio slusalicu ovaj me nazvao jos par puta da se izvine...Kao nervozan, puno posla, ovo ono... I onda slag na tortu... Covjek je svrati po telefon i ovi u prodajnom centru se cudili sto ce iko da kupi telefon, jer vec duze vremena stoje i niko ih ne trazi :shock: :shock: :shock:
Jebe lud zbunjenog
Fozgen

#744 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

kurty wrote:Otislo ovo skroz daleko od teme...
Treba shvatiti da nije samo Sarajevo BiH... Ima BiH malo dalje od Sarajeva i u tim dijelovima je Telecom jedino sto je dobro... Eh sad zamislite kakvi su ostali ako je telecom jedini dobar...
Ja sa ADSLom nisam imao problema... Ni sa MojaTV... Sve mi super radi... I TV i net i telefom... Krivo mi je sto sam slagan (ne samo ja, nego svi) sa opcijama koje nisu pustili ili koje rade samo sa odredjenim kanalima, a tako nije pisalo na letcima...
Ovo stoji sto si ti napisao, i sve je apsolutno neosporno i slazem se s tobom. Svi kolju nema tu dobrih uloga, nije ovo dobar, los i zao. Samo meni glupo to "pogurajmo nase", to je meni pravo ono "seljacki", kada kazem seljacki ne mislim ja na ljude sa sela zna se ko su i sta su, iskreno govoreci ja sam sa sela. Nece meni nikakav telecom napravit autoput to je meni strasno strasno smjesno. Hocete reci da nam autoput onda pravi citava administracija u drzavi, pa i oni politicari ga onda prave ako ga prave ovi iz BHTelecoma i ta sulja nece nam Eronet ili "anam oni" napravit autoput. da razjasnimo jednu stvar. Oni ono sto moraju ka drzavi uplate isto a resto zarade ode dalje odnosno kod Telecoma ostane ali ide u pogresne ruke.
karanana

#745 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by karanana »

a ta korist se dosada ocitovala u .....?
dakle, gdje su potrosene pare od dobiti?
kojeime

#746 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 19:04, edited 1 time in total.
kurty

#747 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

Fozgen wrote:
Ovo stoji sto si ti napisao, i sve je apsolutno neosporno i slazem se s tobom. Svi kolju nema tu dobrih uloga, nije ovo dobar, los i zao. Samo meni glupo to "pogurajmo nase", to je meni pravo ono "seljacki", kada kazem seljacki ne mislim ja na ljude sa sela zna se ko su i sta su, iskreno govoreci ja sam sa sela. Nece meni nikakav telecom napravit autoput to je meni strasno strasno smjesno. Hocete reci da nam autoput onda pravi citava administracija u drzavi, pa i oni politicari ga onda prave ako ga prave ovi iz BHTelecoma i ta sulja nece nam Eronet ili "anam oni" napravit autoput. da razjasnimo jednu stvar. Oni ono sto moraju ka drzavi uplate isto a resto zarade ode dalje odnosno kod Telecoma ostane ali ide u pogresne ruke.
Oki... Nadam se da nisi na mene mislio pod ovakvim nacinom patriotizma... PAtriota jesam, ali ga necu glumiti na telecomu i slicnim stvarima... Ali ja trenutno nemam bolje... Komsija je proslu sedmicu visio kod mene... Telemach mu kablovski net... 7 dana mu nije radio i tek u petak ujutro dosli da mu to porave, a 7 dana mu nije bio u funckiji... On placa mozda manje od mene, ali je u toj sedmici morao poslati neke programe i seminarske profesorima, a neta nije imao...

A to ko ce praviti autoput... Pravim ga i ja sa svakim artiklom kupljenim u granapima, sa svakom kutijom cigara, sa svakim komadom odjece kojeg kupim... Vidjeo sam svakakvih nameta na racunima, ali nisam nigdje vidjeo da pise "1KM sa ovog racuna ide za gradnju autoputa"...
Trenutno sam primoran da budem korisnik telecoma i elektroprivrede...ostalo mjenjam kako mi volja... Tako svako nek radi i to je to...
Fozgen

#748 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

Falcon wrote: Aferim!

Ono sto mnogi prikladno zaboravljaju da je krajnji vlasnik BH Telecoma svaki gradjanin FBiH kao sto krajnju korist od poslovanja telekoma imaju gradjani FBiH.
:roll:
Ovo, po meni, jest tacno donekle, ali onaj dio od kada bi BH gradjani trebali da imaju neku korist se gubi. Ne doprinose nista vise nego li sto doprinose neke druge firme.
Iskreno bi volio ovdje nekog zaposlenika BHT da mi kaze koliki mu je topli obrok i zbog cega. Pa oni kao drzavna firma zakidaju drzavu i ne samo oni...
kurty

#749 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

Falcon wrote:
kojeime wrote:Dakle, nekada je bilo velike koristi od bh. telecoma. Od dobiti se uzimao novac za penzije i invalidnine. I onda je medjunarodna zajednica dosla i rekla nema toga vise, telecom ce kao i svaka druga firma platiti porez i ostalo sto svaka druga firma mora platiti, a ostalo ide telecomu.

Tako da ima 10ak godina od telecoma gradjani nemaju drugu korist osim onoga sto uplate u budzet. Korist imaju neki gradjani, a to su zaposlenici telecoma, nadzorni, upravni odbori i slicno. Ostatak gradjana ne.
Osim onoga sto uplate u budzet... omG neznanja, da... plus ono sto uplate vladi FBiH kao vlasniku, a to je ove godine oko 140 miliona, gore dolje :D Investicionu potrosnju telecoma od preko 300 miliona tokom godine od cega je najveci dio u BiH utrosen da ne spominjem. Svasta nesto mozete, ali protiv brojki, statistike i neovisnih istrazivanja koja govore da je BHT drugi u regiji telekom operater, ne mozete.
a ko je prvi???
fakat ne znam???

i jel postoje neke brojke koliko ko ima stalnih korisnika...

Mislim na stalne jel imam 10tak mtel brojeva koje sam sikoristio dok je bilo na njima kredita (dobijao ih)...isto tako i eroneta imam par brojeva, ali nika ni jednu karticu od tih nisam koristio duze od 2 dana...
iceman2010

#750 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

Fozgen wrote:
Telecom nije isto sto i administracija. Telecom puni budzet, administracija ga trosi. Vlada FBiH je vlasnik telecoma i vjerovatno raspolaze sa dobiti ili dijelom dobiti BH Telecoma. BH Telecom uplacuje sve doprinose i poreze na placu cime dodatno puni budjet FBiH. Budjet FBiH je "dobar" od BH Telecom-a blizu pola milijarde godisnje. Ne treba ni napominjati da bi privatizacijom BH Telecoma i prihod od poreza i doprinosa na placu pao mozda i na pola iznosa koji se sada uplacuje. Tome jos oduzmes dobit koja ode u ruke nekog drugog, pa nadodas jos nezaposlenih poslije otpustanja u BH Telecom-u, pa novo opterecenje drzavi na birou......

Odnos prema radniku u telecomu bi trebao biti primjer za odnose u drugim firmama. Nije problem uposlenika BH Telecom-a sto gazda "handri" radnike u privatnoj firmi. Ja sam radio u privatnoj firmi gdje si u radnom vremenu svaki dan pola sata duze, radis i svaku subotu imas 7-8 dana godisnjeg. Kada to saberes (52 radne sedmice u godini) dobije preko 60 dana prekovremenih. To naravno niko ne plati, jos si za njega majmun, kreten..... Naravno ni ovo nije sve jer te natovari poslom koji moras zavrsiti pa moras ostajati duze i od ovoga. Nekima navali dezuru koja pocinje kad zavrsi radno vrijeme i nema ogranicen rok (duzis mobilni telefon na koji je preusmjeren broj firme koja ima nekoliko desetina hiljada korisnika). Sada ja tebe pitam: Da li radniku u telecom-u treba da bude kao ovome u ovoj firmi u kojoj sam ja radio pa da onda vama dusa bude na mjestu? Naravno ima puno gorih primjera i od ovoga koji sam ja naveo. Recimo sazalim se svaki dan na uposlene u jednom lancu prodavnica gdje kupujem osnovne namirnice. Oni nemaju ni praznika ni nedelju. O plati necu ni da pricam. Prava mizerija. Ova firma u kojoj sam ja radio je mogla isplacivati jako visoke place s obzirom na profit koji je ostvarivala, ali privatnik gazi. On i kada ima 100 miliona hoce jos 100 maraka.

Topli obrok u BH Telecom-u je 2% od prosjecne place u FBiH. To je oko 16 KM za jedan dan. Prosjek je 22 radna dana x 16 KM = 352 KM mjesecno. Plata sa SSS je oko 1000 KM za ista 22 radna dana. Imam jako puno kolega koje rade u telecomu. Ko je god imao dobar prosjek na ETF-u zavrsio je kao stipendista BH Telecom-a u Telecom-u koliko ja znam. Dakle moze i bez stele.

Ima li losih strana? Naravno da ima. Navodio si neke primjere. Ja mislim da je usluga mojaTV Phone bez premca po onome sto nudi za cijenu od 25 KM+PDV, pogotovo ako imas rodbinu, prijatelje ili neki drugi razlog da telefoniras van svoje mrezne grupe.

I jos jedno pitanje. Da ti neko ponudi da te preko stele ugura u BH Telecom da li bi pristao ili bi iz moralnih razloga odbio? Ja ne bih odbio.
Locked