MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
amra67

#726 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Strauss wrote:
amra67 wrote:Ma bez obzira slozicemo se bila je fantasticna noc sa puno dobrih borbi kako u preminilarnim borbama kako i u mainu. Prvi put sam gledala preko pay per view i nisam zanala da je jeftino !! 6 dolara 8 sati hells kitchen :D
So up to next event ;)
racunajuci i uvodni i glavni dio meni licno najbolji ufc event ikad. :)
kako si uzela ppv za 6 dolara? pojasni malo :)
Pa odes na UFC stranicu i kliknes how watch i izaberes opcije, kompjuter, tv....Ja sam gledala preko kompjutera i platila sa Master card tih nekih 6 plus-minus dolara.Tako da i vi mozete tako isto uraditi. Nabavite Master card i gledate. Nisam prije gledala nikad direktno jer nisam imala Maser card koji sam nabavila prije dva mjeseca. Htjela sam ici sa porodicom u Bosnu i trebalo je platiti avionske karte sa MC a ja nisam imala. Tako sam otisla i izvadila MC za 10 minuta, platila 10 eura tu istu i to jos u 7 sati navece :) da bih na vrijeme bukirala let, sa tim da ne mogu ici u minus sa tom karticom nego uplatis pare na MC i to sto imas na MC placas. Normalno do sada sam mogla sto sta sa Idealom platiti ali to nije svugdje moguce tako da sad imam i MC tako da nemam vise problema sa placanjem ili bukiranjem. Stim da moram imati uvijek pare na MC da bi mogla placati inace ne moze.E sad ako ne mozete nabaviti MC u Bosni nek vam neko na svoje ime nabavi vani s tim da ne mozes ici u minus nego onoliko koliko imas para to i trosis. Uplatis 50 eura na MC i rezervises to za samo gledanje UFC ili sta zelis. Tako da si par mjeseci siguran da mozes placati i gledati.Jer ne mozes sam prebacivati pare na racun kad hoces nego mora taj ko je vlasnik MC. Ne znam da li moguce gledanje platiti sa paypal ?
Ako je moguce otvoris Paypal racun on line(ne kosta nista) svoj bankovni racun pridodas Paypal i prebacis pare na Paypal i platis.Ako sve to ne mozete iz ovih ili onih razloga onda postoji jedna opcija koju sam ja gore navela da platis MC od GWK 10 eura uplatis pare na taj MC i olaaaa :) Naravno ako imate nekog u Holandiji koji bi vam ucinio tu uslugu i nabavio MC od GWK na svoje ime?? Ne kosta vlasnika nista osim malo truda i it's safe. Koje su druge opcije jos ne znam?? Nisam nikad toliko ulazila u to. Vidim samo da ima jos opcija satelit, kablovska..Uglavnom ovo sto sam gore navela je po meni najlaksi nacin za sada. Mad trebala bi kupiti neki smart tv da bih gledala sve to na Tv ili neki mediaplayer koiji bi mi koristio kao most izmedju interneta i tv.We'll see. Nadam se da sam vam malo pomogla oko toga ako nista potrudila sam se :) P.S. Moj muz je naravno sjedio sa mnom i gledao do 6 ujutro morao je u 9 sati ustati da jede (4 sata prije treninga je deed line kad moras jesti) jer je u 13 sati imao tezak trening. Spavao je samo tih tri sata. Dosao sa treninga polomljen jedva je hodao kaze imao je samo 8 sekundi recoveri odmora poslije svakog seta a trening je trajao sat vremena. Dobio je par teskih udaraca zbog pada koncentracije jer je lose i kratko spavao :D Inace ovdje su treneri jako strogi kod njih nema izgovora da si lose spavao, ne mozes ili bilo sta.. Radis ono sto trazi od tebe bez prigovora inace budes ubacen masinu koja melje tako da ti nikad na pamet ne padne da se zalis kod trenera. Koliko sam puta gledala trening kad pocne trener da broji udarce po serijama i ako lose radis ili grijesis vrati se opet na pocetak sa brojanjem sve dok ne odradis kako treba. A to ubija sve emocije u tebi :D Oes!!
Cyrax

#727 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

enisss wrote:
Cyrax wrote:Jones maca idi ti u tesku kategoriju :-) .Ne znam i sto mu dopustaju u poluteskoj da se bori. Machidi svaka cast za trud, malo je falilo u prvoj rundi da bude "and it's all over!" ali nije
hahaha...kako mislis "sto mu dopustaju?"...pa covjek bude 205 na vaganju...u cemu je problem?...ne smeta sto Anderson Silva ima prednost u velicini protiv boraca srednje kategorije.
Ma kazem to u smislu da je on vec u samom pocetku prekucao polutesku. Svaka njemu cast, ne sporim ja njegov uspjeh ali sve su ovo mala djeca za njega. Kad predje u tesku onda cemo da ga vidimo ovako..Nekako mi sa onom visinom bude smijesan na vaganju, moze rahat 10-15 kila jos da nabije :D. Samo da ne ostane u poluteskoj (male sanse) ko i Silva u srednjoj a moze komotno da napreduje. Priznajem da sam i malo pristran jer mi je Machida jedan od najdrazih boraca ikad :D
Cyrax

#728 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

drugodtvogdruga wrote:Prejak event. A sad Lesnar - Overeem :D
Sta ovo vele da demolišn men nije prosao doping test?
bob sap

#729 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bob sap »

Cyrax wrote:
upravo to citam i bas sam se s.ebo toliko dugo sam ceko taj mec :sad: :sad:
enisss

#730 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

bob sap wrote:
Cyrax wrote:
upravo to citam i bas sam se s.ebo toliko dugo sam ceko taj mec :sad: :sad:
ma proci ce...velike su pare u opticaju :)
Strauss

#731 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

UnscarD wrote:Ma Amra je u holandiji ako sam dobro shvatio...tamo ima tih 6USD deal-ova... sta znam, ja bih u Sarajevu platio jedno 10 USD za uzivo (ali da mi ne diraju Joe Rogana ) a sve vise od toga ...tesko...mislim stvarno nije problem skiuti sutra full HD kvalitet eventa...jedino sto moram taj mobitel da iskljucim da mi u medjuvremnu ne jave rezultat :)
Ma nije ni meni neka frka, ali ipak za 6 dolara u pravom terminu, sa kvalitetnom slikom, bez stekanja, sa roganom i ostalim stvarima, malo je reci da se isplati. :)
Ali dobro ne zalim se ja, nek i ovako ostane i zadovoljan sam. Ja uglavnom uvodne borbe gledam live preko streama, dok glavni dio kao i ti skidam preko mma trackera, sutri dan u HD kvaliteti.

@amra
Hvala na trudu i pojasnjenju. :)
PayPal acount imam vec i kad bi bilo moguce preko njeg uzeti za 6 dolara ppv, uzeo bi ga definitivno, makar jedan mjesecno. Ionako sam placao arene 10 km, a sranje od prenosa.
amra67

#732 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

updateAlistar: When I got the request to test myself, I took the test straight away," Overeem, who is currently in his native Holland, tending to his ailing mother, told the commission via phone. "I went to the doctor, and he had me steroid tested. I went in for the results, which took 10 days. When I finally got the results, I submitted them, and I thought that that should be sufficient for the commission. But after a couple of days, I received notice that it was not sufficient, and I needed to do more testing. So I went back to the doctor straight away and I had my second test done with the full parameters that was provided by the NSAC, and that was taken last Wednesday, Dec. 7. The results of the test are due seven to 10 days from Dec. 7, so I'm expecting them this week."
Last emperor

#733 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Last emperor »

Cyrax wrote:
enisss wrote:
Cyrax wrote:Jones maca idi ti u tesku kategoriju :-) .Ne znam i sto mu dopustaju u poluteskoj da se bori. Machidi svaka cast za trud, malo je falilo u prvoj rundi da bude "and it's all over!" ali nije
hahaha...kako mislis "sto mu dopustaju?"...pa covjek bude 205 na vaganju...u cemu je problem?...ne smeta sto Anderson Silva ima prednost u velicini protiv boraca srednje kategorije.
Ma kazem to u smislu da je on vec u samom pocetku prekucao polutesku. Svaka njemu cast, ne sporim ja njegov uspjeh ali sve su ovo mala djeca za njega. Kad predje u tesku onda cemo da ga vidimo ovako..Nekako mi sa onom visinom bude smijesan na vaganju, moze rahat 10-15 kila jos da nabije :D. Samo da ne ostane u poluteskoj (male sanse) ko i Silva u srednjoj a moze komotno da napreduje. Priznajem da sam i malo pristran jer mi je Machida jedan od najdrazih boraca ikad :D
visina ne igra glavnu ulog jer na prvom je mjestu talent a oni ga imaju na bacanje.,ima vecih od Silve i Jonesa ali bez talenta ne prolaze!
drugodtvogdruga

#734 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

Cyrax wrote:
prica se da je ''pobjego'' u holandiju, testiro ga njegov doktor ovo ono, valjda je uradio novi test kao sto amra navede iznad, vidjet cemo sta ce biti, nadam se da nece biti neka pizdarija sad
Cyrax

#735 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Last emperor wrote: visina ne igra glavnu ulog jer na prvom je mjestu talent a oni ga imaju na bacanje.,ima vecih od Silve i Jonesa ali bez talenta ne prolaze!
Bez svoje visine i krakatosti ne bi bio bas nesta posebno u poluteskoj.
Strauss

#736 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

Image
enisss

#737 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Cyrax wrote:
Last emperor wrote: visina ne igra glavnu ulog jer na prvom je mjestu talent a oni ga imaju na bacanje.,ima vecih od Silve i Jonesa ali bez talenta ne prolaze!
Bez svoje visine i krakatosti ne bi bio bas nesta posebno u poluteskoj.
JDS bez svojih brzih ruku ne bi bio nesto posebno...Brock Lesnar bez svoje snage ne bi bio nesto posebno...GSP bez svog atleticizma ne bi bio nesto posebno...to su sve stvari koje su vecinom genetski predoredjene...mislim...moras da imas dobre gene da bi sve to ostvario sto su ti ljudi ostvarili..tako i Jones..no..ne znam sto su se svi okomili na Jonesa i na njegov reach...da je tako...sve bi borbe rjesavao sa nokautom ili tko...pogledajte malo kako je zavrsio prethodne 3-4 borbe...
Glavna prednost JBJ jeste duzina ruku..ali..ne smijemo zanemariti to sto je covjek odlican hrvac...jos ga nikako nismo vidjeli na ledjima...machida je poznat po tome kako ima dobar TDD..covjeka je nemoguce srusiti...Jones ga je bacio na pod ko kesu...uz duzno postovanje...
Po toj logici duzine ruku i visine bi Struve bio neprikosnoveni prvak u HW...
amra67

#738 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

alistar je dobio licencu jer je dao izjavu da ce se u roku od 72 sata podvrgnuti testu i juce je bio u engleskoj gdje je to trebao uraditi.mislim da nije glup karijeru na pocetku sjebati.pogotovo sansu da se bori za titulu.umedjuvremenu najavljena borba ufc 143 u februaru roy nelson vs fabricio wedrum.sto se tice stefana sturve momak je mlad 22 godine ako se ne varam? tako da ..
amra67

#739 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

http://www.youtube.com/watch?v=gwcj4Hn3 ... r_embedded pogledajte u 3: 20 sekundi sta djevojka napravi. :)
drugodtvogdruga

#740 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

amra67 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=gwcj4Hn3 ... r_embedded pogledajte u 3: 20 sekundi sta djevojka napravi. :)
kakve veze ovo ima sa mma-om haha
amra67

#741 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

drugodtvogdruga wrote:
amra67 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=gwcj4Hn3 ... r_embedded pogledajte u 3: 20 sekundi sta djevojka napravi. :)
ima vise nego sto mislis :D prije nego sto postanes realy mma fighter moras da imas nesto sto ova djevojka ocigedno ima al hajd et skontaj se ;)
drugodtvogdruga

#742 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

amra67 wrote:
drugodtvogdruga wrote:
ima vise nego sto mislis :D prije nego sto postanes realy mma fighter moras da imas nesto sto ova djevojka ocigedno ima al hajd et skontaj se ;)
:D
madFlava

#743 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

Image Image

vinnie_jones

#745 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

na double dragon-u ovakav potez se zvao mikser :mrgreen:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#746 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

madFlava wrote:Image Image

Ovo je bas tesko predvidjeti ... cak nemam ni favorita....onako volio bih da Alistair dobije cisto zato da malo unese svjezine u HW diviziju ....cak mislim da ima vise sansi protiv JDS-a nego protiv Brocka.
Sa druge strane me Alistair malo nervira nakon meca sa Mirkom ali dobro to je subjektivno ...

Objektivno, ako Alistair ne rijesi borbu do sredine druge runde, u problemu je jer mislim da Brock ima neuporedivo bolji kardio i ako ne u provj onda ce u drugoj imati Alistaira na ledjima...

Tesko za predvidjanje stvarno ali ipak :
Alistair via TKO
bob sap

#747 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bob sap »

eh upravo UnscarD, samo bih ja malo promijenio vrijeme ako overem ne zavrsi u prvoj rundi mec mogo bi vrlo lahko izgubiti... brok ne smije gore dugo ostati jer zna da ce ga ovaj demolirati, a dole... sve u svemu odlicna ce biti borba
kritichar

#748 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by kritichar »

brok je za mene obicni krkan, njegova jedina prednost je snaga, a u ovom mecu ta prednost ne bi trebala biti velika, ili nikakva. alister je najveci do sad s kim se borio, pa bi i po snazi trebali biti blizu.
alister je jedan od najboljih udaraca, dok je brok slab
brok nije jiu jitsu borac da alistera dobije na neku polugu.
jedini nacin da brok pobijedi je da izmori alistera na patosu
po meni ce brok najvjerovatnije dobiti koljeno
Rootboi

#749 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Rootboi »

vinnie_jones wrote:

na double dragon-u ovakav potez se zvao mikser :mrgreen:
fakat isto DD :mrgreen:
nisam odavno gledao ovakvih atraktivnih poteza u borbi ,definitivo ih fali :thumbup:
Ledenko

#750 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Ledenko »

kritichar wrote:po meni ce brok najvjerovatnije dobiti koljeno
u damu
Post Reply