Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li neko zna je li promijenjen zakon u vezi sa zamjenom starih tablica novima?
Na ocevom autu su bile stare tablice, i posto vise nije bilo mjesta u saobracajnoj za nove pecate, dobio je novu saobracajnu sa novim tablicama u februaru kad je bila registracija.
Nedavno je drug produzavao registraciju za svoje auto na kojem su takodje stare tablice i imao je ispunjenu saobracajnu dozvolu, medjutim zamijenili su mu saobracajnu ali ostale stare tablice?
Ili se nesto promijenilo u periodu februar- juli ili je neko napravio gresku u MUP-u.
drndalo wrote:Ja sam se iznenadio prije par mjeseci kada sam saznao da se izgleda stare table i ne moraju mijenjati, od kada je ta informacija, ne znam...
Ne mijenjaju se dok auto vlasnika ne promjeni.... a u nekim kantonima, mijenjaju se kad se saobracajna popuni kao npr. u Sa
drndalo wrote:Ja sam se iznenadio prije par mjeseci kada sam saznao da se izgleda stare table i ne moraju mijenjati, od kada je ta informacija, ne znam...
Ne mijenjaju se dok auto vlasnika ne promjeni.... a u nekim kantonima, mijenjaju se kad se saobracajna popuni kao npr. u Sa
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
osim u novom gradu gdje su odmah po uvodjenju novih tablica kada dodje red na registraciju skidali stare i davali nove tablice...naravno uz zamjenu saobracajne iako je bilo jos mjesta za ovjere...
negredo wrote:Menni prosle god bilo 660 a sad 550 ja gledam i ne vjerujem, a auto je 4 god staro
Porez je manji kad je auto starije od 3 godine. Postoje rasponi 0-3, 4-10, i preko 10 godina. Razlika od 100 KM se pojavljuje samo ako imaš preko 130 kw. Razlika od 70 KM je ako imaš između 101kw i 130 kw.
negredo wrote:Menni prosle god bilo 660 a sad 550 ja gledam i ne vjerujem, a auto je 4 god staro
Porez je manji kad je auto starije od 3 godine. Postoje rasponi 0-3, 4-10, i preko 10 godina. Razlika od 100 KM se pojavljuje samo ako imaš preko 130 kw. Razlika od 70 KM je ako imaš između 101kw i 130 kw.
Mislim da je porez vezan za starije ili mladje od 7 godina.
Mislim da je porez vezan za starije ili mladje od 7 godina.
To je u KS. U HNK ide 0-3, 3-7, 7-10 i preko 10. I naravno uz to kw.
Ne znam gdje bih postavio pitanje, pa vidjeh ovaj topic. Imam sljedeci problem, istekla je registracija na autu i htio bih ga odjaviti a nemoze dok ti iz mupa papir neki ne posalju. Eh sada proslo je mjesec i 12 dana a tog papira jos nema, a u medjuvremenu sam vozilo i prodao i sada covjek nemoze regostrovati dok ja ne odjavim. Je li normalno da im toliko treba da posalju taj papir (PU Novi Grad) i mogu li ja na neki drugi nacin to zavrsiti i kome se obratiti. Hvala na informacijama.
Nije mi jasno kakav papir oni tebi trebaju poslati. Odjava vozila bi trebalo da se zavrsi odmah na salteru. Jedino ako ti je registracija istekla prije vise mjeseci pa ti sad hoces da odjavis auto, onda vjerovatno cekas da ti dodje kazna i da je prvo platis. Postoji rok za registraciju ili odjavu vozila nakon isteka registracije. Prekoracenje roka je kaznjivi prekrsaj.
Procedura je to kad ti istekne registracija i ti hoćeš da odjaviš auto... I meni se isto sranje desilo u starom gradu... Otišo ja da odjavim kola nekih 15 dana od isteka registracije i ona teta na šalteru kaže mora proći mjesec dana pa tek ondam ogu predat papire za odjavu (ne sjećam se tačno al mislim da je tako). Sačekam ja da prođe mjesec dana pa opet odem njoj i predam sve to... Onda se čeka jedno 2 sedmice da oni odrade svoje... Koliko sam shvatio problem je u tom papiru koji treba da ide negdje kod nekog glavešine na potpis. Na tom rješenju piše da je suto odjavljeno itd...
Ma meni nece da primi papire i tablice uopste bez tog papira/rjesenja koje dolazi na adresu bez obzira sto je proslo 30+10-tak dana. A sto je najgore ne znam i kada dodje to da li ce odjava odmah biti gotova ili opet moram cekati.
e ne znam ti ja koji ti onda papir čekaš... ja sam čekao papir nakon što sam predao tablice i dokumente neke 2 sedmice... dobio sam rješenje na kojem piše da se to auto briše iz njihove baze i da više ništa nema sa njima. isti taj dan kad sam dobio i to rješenje na vlasničkoj sam dobio ovjeren pečat i potpis da je auto odjavljeno.
ti ako nisi vratio tablice kad prođe mjesec dana od isteka registracije onda moraš platit kaznu pa tek onda ponovit ovu proceduru s odjavom...
idi ti fino u mup na šalter gdje se rade te registracije i fino objasni o čemu se radi
Fino sam rekao zeni kaze ona moras cekati to rjesenje pa sa tim rjesenjem, papirima i tablicama dodjes ovdje i onda se radi odjava, eh sad da li ce odmah biti gotovo ili opet moram cekati stvarno ne znam. Sve mi je to cudno zato i pitam reko da neko ne zna tacno proceduru.
Gdje na rate-Shopping kartica i da najbrže dostave ovjerenu saobraćajnu nazad (ovaj trenutni što mi radi zna i po 10 dana ne završiti dokumente) jer mi je vozilo potrebno za posao koji radim.